אמפנדס תפוחים ברוטב חלב ודבש

31/08/2021

ראש השנה והכי מתאים מאפה תפוחים קנצ'י. אז כזה כיסונים מקמח קסאבה במילוי תפוחים חמצמץ ורוטב טופי קרימי לטבילה. פליאו אוטאימוני לשלב האלמינציה, שנה טובה

Prep Time20 minsCook Time40 mins

לבצק
 1 כוס קמח קסאבה
 1 כוס מים רותחים
 1 כף דבש
 חצי כפית מלח
 1 כף שמן זית
מילוי תפוחים
 3 תפוחים ירוקים גרני סמיט
 2 כפות שמן קוקוס
 2 כפיות קינמון טחון
 1 כף דבש
 רבע כוס חלב קוקוס
 1 חצי לימון
לרוטב חלב ודבש
 3 כפות דבש
 חצי כוס חלב קוקוס

למילוי
1

קולפת שלושה תפוחים ירוקים
מניחה לידי קערה עם מים ומיץ מחצי לימון
את התפוחים הקלופים מכניסה לקערה שלא ישחירו
חותכת כל תפוח לחצי מוציאה את הליבה פורסת וחותכת לקוביות של כחצי סנטימטר
מעבירה למי הלימון

תפוחים ירוקים

2

במחבת ברזל כבדה ממיסה את שמן הקוקוס
מסננת את התפוחים הקצוצים מהמים ומעבירה למחבת
מוסיפה קינמון דבש ומערבבת, לאט לאט התפוחים מתרכחים ומתקרמלים
כשהנוזלים במחבת מתחילים להיגמר מוסיפה רבע כוס חלב קוקוס להחזיר לחות לתערובת
מבשלת עוד דקה שתים
מצננת לפני המילוי

תפוחים מקורמלים

הכנת הבצק
3

בקערה גדולה שמה את הקמח שמו הזית והמלח
מוסיפה את הדבש לכוס המים החמים שימס
מוסיפה רבע כוס מהמים עם הדבש ומערבבת, מוסיפה עוד מים לאט לאט כף בכל פעם. הבצק צריך לספוג את המים ולוקח לו קצת זמן. שמתגבש בצק מתחילה ללוש במקום לערבב וממשיכה להוסיף מים.
התהליך כולו לוקח כעשר דקות. בסוף מתקבל בצק נוח לעבודה וניתן לרידוד דק. .
נוח לעבוד עם הבצק שהוא חמים, זה לא בצק שטוב לו לעמוד הוא מתיבש ומתפורר

אימפנדס תפוחים פליאו מקמח קסאבה

רוטב חלב ודבש
4

בסיר קטן מחממת חלב קוקוס ומוסיפה לו דבש
ממליצה להשתמש בחלב קוקוס של ארוי - די הוא נקי לגמרי מתוספים והסמיכות שלו טובה
מצמצמת לאט עד שהרוטב מצפה את הכף בשיכבה דקה
הרוטב ישמש לטבילה של המאפים ולציפוי לפני האפיה

הרכבה
5

מחלקת את הבצק ל12 כדורים, שומרת עליהם מכוסים, הבצק נוטה להתיבש ולהיסדק
מרדדת במערוך כל כדור גודל של תחתית של כוס קוטר של כ 12 סנטימטר
מניחה כף גדושה של מילוי על חצי מהעיגול, מקפלת וסוגרת בזהירות, עם מזלג עוברת מסביב וסוגרת. לבסוף לוקחת כוס בקוטר של כ11 סמ ועוברת כדי ליצר חצי עיגול מושלם אבל זה רק עם ממש בא לכן
הדגש הוא לנסות להגיע לבצק דק והמון מילוי, בשונה מבצקים מקמח רגיל אין כאן תפיחה, הכיסון לא יפתח הוא מקסימום יסדק

אימפנדס תפוחים פליאו מקמח קסאבה

אפיה
6

לסיום מושכת ברוטב של חלב הקוקוס והדבש זה יתן צבע שחום יפה
אופה על נייר אפיה בחום של 180 מעלות כחצי שעה, לקראת הסוף פותחת ומושכת שוב כדי להגביר את הצבע

אימפנדס תפוחים פליאו מקמח קסאבה

קמח קסאבה אפשר להשיג ב iherb

Ingredients

לבצק
 1 כוס קמח קסאבה
 1 כוס מים רותחים
 1 כף דבש
 חצי כפית מלח
 1 כף שמן זית
מילוי תפוחים
 3 תפוחים ירוקים גרני סמיט
 2 כפות שמן קוקוס
 2 כפיות קינמון טחון
 1 כף דבש
 רבע כוס חלב קוקוס
 1 חצי לימון
לרוטב חלב ודבש
 3 כפות דבש
 חצי כוס חלב קוקוס

Directions

למילוי
1

קולפת שלושה תפוחים ירוקים
מניחה לידי קערה עם מים ומיץ מחצי לימון
את התפוחים הקלופים מכניסה לקערה שלא ישחירו
חותכת כל תפוח לחצי מוציאה את הליבה פורסת וחותכת לקוביות של כחצי סנטימטר
מעבירה למי הלימון

תפוחים ירוקים

2

במחבת ברזל כבדה ממיסה את שמן הקוקוס
מסננת את התפוחים הקצוצים מהמים ומעבירה למחבת
מוסיפה קינמון דבש ומערבבת, לאט לאט התפוחים מתרכחים ומתקרמלים
כשהנוזלים במחבת מתחילים להיגמר מוסיפה רבע כוס חלב קוקוס להחזיר לחות לתערובת
מבשלת עוד דקה שתים
מצננת לפני המילוי

תפוחים מקורמלים

הכנת הבצק
3

בקערה גדולה שמה את הקמח שמו הזית והמלח
מוסיפה את הדבש לכוס המים החמים שימס
מוסיפה רבע כוס מהמים עם הדבש ומערבבת, מוסיפה עוד מים לאט לאט כף בכל פעם. הבצק צריך לספוג את המים ולוקח לו קצת זמן. שמתגבש בצק מתחילה ללוש במקום לערבב וממשיכה להוסיף מים.
התהליך כולו לוקח כעשר דקות. בסוף מתקבל בצק נוח לעבודה וניתן לרידוד דק. .
נוח לעבוד עם הבצק שהוא חמים, זה לא בצק שטוב לו לעמוד הוא מתיבש ומתפורר

אימפנדס תפוחים פליאו מקמח קסאבה

רוטב חלב ודבש
4

בסיר קטן מחממת חלב קוקוס ומוסיפה לו דבש
ממליצה להשתמש בחלב קוקוס של ארוי - די הוא נקי לגמרי מתוספים והסמיכות שלו טובה
מצמצמת לאט עד שהרוטב מצפה את הכף בשיכבה דקה
הרוטב ישמש לטבילה של המאפים ולציפוי לפני האפיה

הרכבה
5

מחלקת את הבצק ל12 כדורים, שומרת עליהם מכוסים, הבצק נוטה להתיבש ולהיסדק
מרדדת במערוך כל כדור גודל של תחתית של כוס קוטר של כ 12 סנטימטר
מניחה כף גדושה של מילוי על חצי מהעיגול, מקפלת וסוגרת בזהירות, עם מזלג עוברת מסביב וסוגרת. לבסוף לוקחת כוס בקוטר של כ11 סמ ועוברת כדי ליצר חצי עיגול מושלם אבל זה רק עם ממש בא לכן
הדגש הוא לנסות להגיע לבצק דק והמון מילוי, בשונה מבצקים מקמח רגיל אין כאן תפיחה, הכיסון לא יפתח הוא מקסימום יסדק

אימפנדס תפוחים פליאו מקמח קסאבה

אפיה
6

לסיום מושכת ברוטב של חלב הקוקוס והדבש זה יתן צבע שחום יפה
אופה על נייר אפיה בחום של 180 מעלות כחצי שעה, לקראת הסוף פותחת ומושכת שוב כדי להגביר את הצבע

אימפנדס תפוחים פליאו מקמח קסאבה

אמפנדס תפוחים ברוטב חלב ודבש
אימפנדס מקמח קסאבה במילוי תפוחים

מתכונים נבחרים

לביבות כרובית כמון וכורכום חופשיות מדגנים וגלוטן

לביבות כרובית כמון וכורכום חופשיות מדגנים וגלוטן

הלביבות האלו הן הומאז' ללביבות של אוטולנגי מהעשור הקודם. טעימות בטרוף וממכרות בזכות שילוב התבלינים המיוחד שלהן. החלפתי את הכרובית השלוקה במים בכרובית שלימה אפויה בתנור עם העלים, כמו שלמדתי מאיל שני. טוב זה מושלם, כן!