אורז כרובית

6/11/2020

היכולת של הכרובית לספוג טעמים, והניראות שלה כאשר היא מגוררת יצרו את המתכון הזה שנימצא בכל ספר בישול פרוטוקולי, אז ניסיתי, והתאמתי וזו באמת אחלה תוספת שסופגת ציר נהדר. אפשר גם בצבעים

Prep Time10 minsCook Time15 mins

 כרובית בינונית
 בצל קטן קצוץ דק
 כוס ציר עצמות או עוף
ורוד
 סלק קטן מבושל
 בצל קטן קצוץ דק
צהוב
 כף כורכום טרי מגורד דק

1

את הכרובית מפרידה לפרחים
טוחנת במעבד מזון עם להב ברזל, בפולסים ובסבלנות. המרקם כמו של קוסקוס, לא כדאי לפורר יותר מדי
אם אין מעבד מזון גם פומפיה עם חורים גדולים תעשה את העבודה נהדר
בנתים מטגנת בצל במחבת ברזל כבדה, בשפע שמן זית
מניחה את פרורי הכרובית מעל הבצל וממשיכה לטגן ככה שהפרורים מצופים בשמן הטיגון
מוסיפה מלח וכוס ציר ומכסה, מרככת על אש קטנה עשר דקות
הנוזלים לא יספגו, כמו באורז, אז אחרי הריכוך פותחת אל המחבת ונותנת לנוזלים להתאדות

צהוב
2

מוסיפה את הכורכום המגורד יחד עם הבצל וממשיכה באותה צורה

ורוד
3

טוחנת את הסלק יחד עם הכרובית, משתמשת בבצל סגול

Ingredients

 כרובית בינונית
 בצל קטן קצוץ דק
 כוס ציר עצמות או עוף
ורוד
 סלק קטן מבושל
 בצל קטן קצוץ דק
צהוב
 כף כורכום טרי מגורד דק

Directions

1

את הכרובית מפרידה לפרחים
טוחנת במעבד מזון עם להב ברזל, בפולסים ובסבלנות. המרקם כמו של קוסקוס, לא כדאי לפורר יותר מדי
אם אין מעבד מזון גם פומפיה עם חורים גדולים תעשה את העבודה נהדר
בנתים מטגנת בצל במחבת ברזל כבדה, בשפע שמן זית
מניחה את פרורי הכרובית מעל הבצל וממשיכה לטגן ככה שהפרורים מצופים בשמן הטיגון
מוסיפה מלח וכוס ציר ומכסה, מרככת על אש קטנה עשר דקות
הנוזלים לא יספגו, כמו באורז, אז אחרי הריכוך פותחת אל המחבת ונותנת לנוזלים להתאדות

צהוב
2

מוסיפה את הכורכום המגורד יחד עם הבצל וממשיכה באותה צורה

ורוד
3

טוחנת את הסלק יחד עם הכרובית, משתמשת בבצל סגול

אורז כרובית
עוף שלם מושלם

מתכונים נבחרים

קיש כרישה וסלמון

קיש כרישה וסלמון

כרישות צעירות הן נפלאות, ריכוך קל בחלב קוקוס מתובל וזה ירק מפתיע בעדינות שלו. היה שישי בערב אז הוספנו פרחים של דג סלמון ובצק קריספי משקדים לפינוק. חגיגי ועדין

עוגת דבש ודלעת צלויה פליאו, מושלמת לראש השנה

עוגת דבש ודלעת צלויה פליאו, מושלמת לראש השנה

את החיבור בין דלעת ודבש כבר עשו בשבילינו בראש השנה. זו עוגת דבש חופשיה מגלוטן דגנים עמילנים או סוכרים מעובדים, יציבה ריחנית ומאוד טעימה. יש בה דלעת צלויה וזרעי דלעת טחונים שמוסיפים לעסיסיות ולעומק הטעמים