אורז כרובית

היכולת של הכרובית לספוג טעמים, והניראות שלה כאשר היא מגוררת יצרו את המתכון הזה שנימצא בכל ספר בישול פרוטוקולי, אז ניסיתי, והתאמתי וזו באמת אחלה תוספת שסופגת ציר נהדר. אפשר גם בצבעים

הכנות10 minsזמן בישול15 mins
 כרובית בינונית
 בצל קטן קצוץ דק
 חצי כוס ציר עצמות או עוף
לגירסה ורודה
 סלק קטן מבושל
1

את הכרובית מפרידה לפרחים
טוחנת במעבד מזון עם להב ברזל, בפולסים ובסבלנות. המרקם כמו של קוסקוס, לא כדאי לפורר יותר מדי
אם אין מעבד מזון גם פומפיה עם חורים גדולים תעשה את העבודה נהדר
בנתים מטגנת בצל במחבת ברזל כבדה, בשפע שמן זית
מניחה את פרורי הכרובית מעל הבצל וממשיכה לטגן ככה שהפרורים מצופים בשמן הטיגון
מוסיפה מלח וחצי כוס ציר ומכסה, מרככת על אש קטנה עשר דקות
הנוזלים לא יספגו, כמו באורז, אז אחרי הריכוך פותחת אל המחבת ונותנת לנוזלים להתאדות

גירסה ורודה
2

טוחנת את הסלק יחד עם הכרובית
משתמשת בבצל סגול במקום בלבן
מתאים כאן ציר יקרות שמתחבר יותר עם טעמי האדמה של הסלק
אורז כרובית עם מעורב ירושלמי

Ingredients

 כרובית בינונית
 בצל קטן קצוץ דק
 חצי כוס ציר עצמות או עוף
לגירסה ורודה
 סלק קטן מבושל

Directions

1

את הכרובית מפרידה לפרחים
טוחנת במעבד מזון עם להב ברזל, בפולסים ובסבלנות. המרקם כמו של קוסקוס, לא כדאי לפורר יותר מדי
אם אין מעבד מזון גם פומפיה עם חורים גדולים תעשה את העבודה נהדר
בנתים מטגנת בצל במחבת ברזל כבדה, בשפע שמן זית
מניחה את פרורי הכרובית מעל הבצל וממשיכה לטגן ככה שהפרורים מצופים בשמן הטיגון
מוסיפה מלח וחצי כוס ציר ומכסה, מרככת על אש קטנה עשר דקות
הנוזלים לא יספגו, כמו באורז, אז אחרי הריכוך פותחת אל המחבת ונותנת לנוזלים להתאדות

גירסה ורודה
2

טוחנת את הסלק יחד עם הכרובית
משתמשת בבצל סגול במקום בלבן
מתאים כאן ציר יקרות שמתחבר יותר עם טעמי האדמה של הסלק
אורז כרובית עם מעורב ירושלמי

אורז כרובית