אוסובוקו עם כרוב סגול ותפוחים

29/08/2021

מנה חגיגית של אוסובוקו בבישול ארוך, שיש בו מח עצם ורקמות חיבור שנמסות לאט. טעמי בשר עמוקים וירקות מרעננים. מאוד מתאים לארוחת ראש השנה

Prep Time20 minsCook Time3 hrs

 4 פרוסות עבות לפחות 4 סנטימטר של שוק עגל
 שמן זית
 חוט קשירה
ארומטים
 1 כרישה
 2 גזר
 1 בצל
 קוביה דלעת
 4 מקלות סלרי
 4 גבעולי טימין
לתבנית
 חצי כרוב אדום
 2 תפוחי עץ
 כוס ענבים ללא גרעינים
 1 כוס מיץ ענבים או יין לבן
 1 ליטר ציר בקר
גרמולטה
 שום
 פטרוזיליה
 גרידת לימון או גרידת תפוז
 שמן זית

אוסובוקו 4 מנות נדיבות
1

מתחילה בקשירת הבשר, וזה כדי שבמהלך הבישול המנה לא תתפרק ויהיה יותר כיפי להגיש אותה
קושר לרוחב קשר חזר בחוט שלא נמס בחום. זה חוט חום גס עמיד בחום
ממליחה את הפרוסות מי שסבבה עם פלפל שחור זה מאוד מתאים כאן
במתכונים קלאסים מקמחים את הפרוסות לפני ההשחמה, אנחנו נוותר על הקמח הזה, אפשר גם בלי
מחממת מחבת כבדה ומוסיפה שמן זית, משחימה טוב את הפרוסות מכל הכיוונים

אוסובוקו

2

חותכת את הירקות לקוביות קטנות. אין צורך לקצוץ דק מצד שני הכוונה שהירקות ימסו במהלך הבישול
בצל, כרישה, מקלות סלרי וגזר הם הבסיס, דלעת זו תוספת
מטגנת במחבת שבו השחמתי את פרוסות הבשר, מוסיפה עוד שמן זית, הירקות יקבלו צבע ויספגו את מיצי הבשר, ממליחה ומפלפלת, מוסיפה את ענפי הטימין

אוסובוקו כרוב ותפוחים

3

בוחרת פירקס או תבנית שיש לה מיכסה ומתחילה בבניה
מעבירה את תערובת הירקות לתחתית התבנית
את פרוסות הבשר הצרובות ממקמת כך שהירקות סביבים

אוסובוקו כרוב ותפוחים

4

את הכרוב פורסת ל4 פלחים ומניחה על הירקות
את התפוחים חוצה וממקמת עם אותם בתבנית
את הענבים חוצה ומפזרת מסביב

אוסובוקו כרוב ותפוחים

5

מוסיפה את הנוזלים
לא היה לי יין לבן הפעם והיו לי מלא ענבים אז סחטתי אותם וזה יצא מעולה אז זו עוד אופציה
מחממת את הציר ומוסיפה גם אותו
הנוזלים כדאי שיגיעו לגובה הפרוסות, אם אין מספיק אפשר להוסיף עוד מים חמים
מכסה את התבנית בנייר אפיה ונייר כסף מעל שאדים ישארו בפנים
עכשיו בסבלנות על 180 מעלות לשלוש שעות
מוכן
יכול לחכות גם למחר או להגיש אחרי שהתבנית נחה רבע שעה

אוסובוקו כרוב ותפוחים

גרמולטה
6

אפשר להכין תערובת מאוד ארומטית שמוסיפה חיות לתבשיל, או רק להבריש קצת בשמן זית
בקערית קטנה שמתאימה גם להגשה שמה
שתי כפות פטרוזיליה קצוצה דק דק
גרידה של לימון או תפוז שלם
שתים שלוש שיני שום קצוצות דק דק
שמן זית שיכסה את התערובת
מערבבת, מברישה את פרוסות הבשר בתערובת
מגישה לשולחן את מה שנישאר

Ingredients

 4 פרוסות עבות לפחות 4 סנטימטר של שוק עגל
 שמן זית
 חוט קשירה
ארומטים
 1 כרישה
 2 גזר
 1 בצל
 קוביה דלעת
 4 מקלות סלרי
 4 גבעולי טימין
לתבנית
 חצי כרוב אדום
 2 תפוחי עץ
 כוס ענבים ללא גרעינים
 1 כוס מיץ ענבים או יין לבן
 1 ליטר ציר בקר
גרמולטה
 שום
 פטרוזיליה
 גרידת לימון או גרידת תפוז
 שמן זית

Directions

אוסובוקו 4 מנות נדיבות
1

מתחילה בקשירת הבשר, וזה כדי שבמהלך הבישול המנה לא תתפרק ויהיה יותר כיפי להגיש אותה
קושר לרוחב קשר חזר בחוט שלא נמס בחום. זה חוט חום גס עמיד בחום
ממליחה את הפרוסות מי שסבבה עם פלפל שחור זה מאוד מתאים כאן
במתכונים קלאסים מקמחים את הפרוסות לפני ההשחמה, אנחנו נוותר על הקמח הזה, אפשר גם בלי
מחממת מחבת כבדה ומוסיפה שמן זית, משחימה טוב את הפרוסות מכל הכיוונים

אוסובוקו

2

חותכת את הירקות לקוביות קטנות. אין צורך לקצוץ דק מצד שני הכוונה שהירקות ימסו במהלך הבישול
בצל, כרישה, מקלות סלרי וגזר הם הבסיס, דלעת זו תוספת
מטגנת במחבת שבו השחמתי את פרוסות הבשר, מוסיפה עוד שמן זית, הירקות יקבלו צבע ויספגו את מיצי הבשר, ממליחה ומפלפלת, מוסיפה את ענפי הטימין

אוסובוקו כרוב ותפוחים

3

בוחרת פירקס או תבנית שיש לה מיכסה ומתחילה בבניה
מעבירה את תערובת הירקות לתחתית התבנית
את פרוסות הבשר הצרובות ממקמת כך שהירקות סביבים

אוסובוקו כרוב ותפוחים

4

את הכרוב פורסת ל4 פלחים ומניחה על הירקות
את התפוחים חוצה וממקמת עם אותם בתבנית
את הענבים חוצה ומפזרת מסביב

אוסובוקו כרוב ותפוחים

5

מוסיפה את הנוזלים
לא היה לי יין לבן הפעם והיו לי מלא ענבים אז סחטתי אותם וזה יצא מעולה אז זו עוד אופציה
מחממת את הציר ומוסיפה גם אותו
הנוזלים כדאי שיגיעו לגובה הפרוסות, אם אין מספיק אפשר להוסיף עוד מים חמים
מכסה את התבנית בנייר אפיה ונייר כסף מעל שאדים ישארו בפנים
עכשיו בסבלנות על 180 מעלות לשלוש שעות
מוכן
יכול לחכות גם למחר או להגיש אחרי שהתבנית נחה רבע שעה

אוסובוקו כרוב ותפוחים

גרמולטה
6

אפשר להכין תערובת מאוד ארומטית שמוסיפה חיות לתבשיל, או רק להבריש קצת בשמן זית
בקערית קטנה שמתאימה גם להגשה שמה
שתי כפות פטרוזיליה קצוצה דק דק
גרידה של לימון או תפוז שלם
שתים שלוש שיני שום קצוצות דק דק
שמן זית שיכסה את התערובת
מערבבת, מברישה את פרוסות הבשר בתערובת
מגישה לשולחן את מה שנישאר

אוסובוקו עם כרוב סגול ותפוחים
עוף שלם מושלם

מתכונים נבחרים

קיש כרישה וסלמון

קיש כרישה וסלמון

כרישות צעירות הן נפלאות, ריכוך קל בחלב קוקוס מתובל וזה ירק מפתיע בעדינות שלו. היה שישי בערב אז הוספנו פרחים של דג סלמון ובצק קריספי משקדים לפינוק. חגיגי ועדין

עוגת דבש ודלעת צלויה פליאו, מושלמת לראש השנה

עוגת דבש ודלעת צלויה פליאו, מושלמת לראש השנה

את החיבור בין דלעת ודבש כבר עשו בשבילינו בראש השנה. זו עוגת דבש חופשיה מגלוטן דגנים עמילנים או סוכרים מעובדים, יציבה ריחנית ומאוד טעימה. יש בה דלעת צלויה וזרעי דלעת טחונים שמוסיפים לעסיסיות ולעומק הטעמים