אונטריב עטוף בעלים ירוקים

14/07/2020

אונטריב שגר ושכח. סיר של אחרי הים

Prep Time10 minsCook Time6 hrs

 אונטריב נתח של קילו וחצי
 2 צרורות גדולים של תרד טורקימנגולד
 10 פטריות שיטקי טריות
 2 בצלים לבנים
 חצי כוס שמן זית סורי
 מלח ים

1

בסיר ברזל כבד צורבת את הנתח בשמן זית מכל הכיוונים
מוציאה. מניחה בתחתית הסיר את הבצלים חתוכים לחצי, עם הקליפה
מעל מניחה את הנתח הצרוב
מסביב מניחה את העלים ככה שיעטפו את הנתח
בין העלים מפזרת את פטריות, ממליחה טוב

2

אין צורך בנוזלים, הבשר והעלים יתבשלו בנוזלים ובשומן שהם מפרישים
את הסיר אוטמת טוב ביריעות של נייר אלומניום ומעל מכסה
מכניסה לתנור לארבע שעות על חום של 150 מעלות, או לשבע שעות על 120 מעלות. הבישול בחום נמוך מאפשר לשומן להינמס ולחדור לתוך הבשר

3

להגשה, מחכה כחצי שעה מההוצאה מהתנור ואז פורסת דק
הרעיון הוא לפרוס בניגוד לכיוון הסיבים
כך שהחיתוך עוזר לביס להיות מורכב מסיבים מאוד קצרים ובכך להקל על הלעיסה

Ingredients

 אונטריב נתח של קילו וחצי
 2 צרורות גדולים של תרד טורקימנגולד
 10 פטריות שיטקי טריות
 2 בצלים לבנים
 חצי כוס שמן זית סורי
 מלח ים

Directions

1

בסיר ברזל כבד צורבת את הנתח בשמן זית מכל הכיוונים
מוציאה. מניחה בתחתית הסיר את הבצלים חתוכים לחצי, עם הקליפה
מעל מניחה את הנתח הצרוב
מסביב מניחה את העלים ככה שיעטפו את הנתח
בין העלים מפזרת את פטריות, ממליחה טוב

2

אין צורך בנוזלים, הבשר והעלים יתבשלו בנוזלים ובשומן שהם מפרישים
את הסיר אוטמת טוב ביריעות של נייר אלומניום ומעל מכסה
מכניסה לתנור לארבע שעות על חום של 150 מעלות, או לשבע שעות על 120 מעלות. הבישול בחום נמוך מאפשר לשומן להינמס ולחדור לתוך הבשר

3

להגשה, מחכה כחצי שעה מההוצאה מהתנור ואז פורסת דק
הרעיון הוא לפרוס בניגוד לכיוון הסיבים
כך שהחיתוך עוזר לביס להיות מורכב מסיבים מאוד קצרים ובכך להקל על הלעיסה

אונטריב עטוף בעלים ירוקים
עוף שלם מושלם

מתכונים נבחרים

קיש כרישה וסלמון

קיש כרישה וסלמון

כרישות צעירות הן נפלאות, ריכוך קל בחלב קוקוס מתובל וזה ירק מפתיע בעדינות שלו. היה שישי בערב אז הוספנו פרחים של דג סלמון ובצק קריספי משקדים לפינוק. חגיגי ועדין

עוגת דבש ודלעת צלויה פליאו, מושלמת לראש השנה

עוגת דבש ודלעת צלויה פליאו, מושלמת לראש השנה

את החיבור בין דלעת ודבש כבר עשו בשבילינו בראש השנה. זו עוגת דבש חופשיה מגלוטן דגנים עמילנים או סוכרים מעובדים, יציבה ריחנית ומאוד טעימה. יש בה דלעת צלויה וזרעי דלעת טחונים שמוסיפים לעסיסיות ולעומק הטעמים