מאוד אוהבת פרג, ופעם בשנה מרשה לעצמי, בצק פריך מאוד מילוי מתוק והכנה מסובכת. התוצאה שווה ממש
כ- 30 אוזני המן
כדי להצליח עם הבצק הזה חשוב לעבוד קר. אפשר לשים הכל במקרר לפני - מזל שפורים זה בחורף
לתת לבצק להתקרר כשעה
בשלב הרידוד לא לרדד דק
אחרי קריצת העיגולים, את שאריות הבצק להחזיר למקרר
לנסות להתאפק עם השאיפה למלא בהמון פרג, אחרת קשה לסגור
פרג טחון טרי עושה הבדל גדול. כדאי לקנות בחנות תבלינים ולבקש שיטחנו לכן במקום, לשמור במקפיא
להכנת אבקת סוכר קוקוס פשוט מכניסה לכוס הבלנדר של הנינג'ה ומפעילה לדקה
מערבבת בקערה את החומרים היבשים והסוכר, מוסיפה חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות מפוררת את החמאה לתוך התערובת היבשה בקצות האצבעות. אפשר לדמין חפיפת ראש לתינוק
בכלי קטן טורפת היטב את הביצה ומוסיפה לאט לאט מעט בכל פעם תוך כדי לישה עד שמתקבל בצק אחיד
השתמשתי בערך בחצי מכמות הביצה , תלוי בלחות וסוג החמאה
המטרה היא לאחד במהירות את הבצק וללוש כמה שפחות
מחלקת לארבע וכל חלק משטחת לדיסק ועוטפת בנילון ניצמד
מעבירה למקרר לשעה
בסיר קטן ממיסה חמאה וסוכר בחלב שקדים
שנמס מורידה מהאש ומוסיפה את הפרג
מוסיפה גרידה של קליפת לימון טרי
מרקם טיפה בוצי שמתקרר למרקם נוח ויציב
את הבצק מרדדת בין שני נירות אפיה על משטח חלק
עובי טוב יהיה 3 עד 4 מילימטר
\
מוציאה מהמקרר דיסקית אחת מרדדת בין שני נירות אפיה
קורצת עיגולים בקוטר של כ7- סנטימטר. לא מדע מדוייק, כוס שתיה תתאים
מניחה במרכז העיגול כפית מילוי וסוגרת בעדינות שלוש פיאות
מעבירה לתבנית עם נייר אפיה שומרת את התבנית המוכנה במקרר עד לאפיה
ממשיכה לדיסקית נוספת עד שהתבנית התמלאה
ככה מתקבלות אוזני המן פריכות
אופה בתנור טורבו מחומם מראש ל150- מעלות כרבע שעה או עד שזהוב
כדאי לתת לאוזני ההמן להתקרר בתבנית, הם מתקשות עוד אחרי הקרור. לשמור בקופסה אטומה מחוץ למקרר
Ingredients
Directions
כ- 30 אוזני המן
כדי להצליח עם הבצק הזה חשוב לעבוד קר. אפשר לשים הכל במקרר לפני - מזל שפורים זה בחורף
לתת לבצק להתקרר כשעה
בשלב הרידוד לא לרדד דק
אחרי קריצת העיגולים, את שאריות הבצק להחזיר למקרר
לנסות להתאפק עם השאיפה למלא בהמון פרג, אחרת קשה לסגור
פרג טחון טרי עושה הבדל גדול. כדאי לקנות בחנות תבלינים ולבקש שיטחנו לכן במקום, לשמור במקפיא
להכנת אבקת סוכר קוקוס פשוט מכניסה לכוס הבלנדר של הנינג'ה ומפעילה לדקה
מערבבת בקערה את החומרים היבשים והסוכר, מוסיפה חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות מפוררת את החמאה לתוך התערובת היבשה בקצות האצבעות. אפשר לדמין חפיפת ראש לתינוק
בכלי קטן טורפת היטב את הביצה ומוסיפה לאט לאט מעט בכל פעם תוך כדי לישה עד שמתקבל בצק אחיד
השתמשתי בערך בחצי מכמות הביצה , תלוי בלחות וסוג החמאה
המטרה היא לאחד במהירות את הבצק וללוש כמה שפחות
מחלקת לארבע וכל חלק משטחת לדיסק ועוטפת בנילון ניצמד
מעבירה למקרר לשעה
בסיר קטן ממיסה חמאה וסוכר בחלב שקדים
שנמס מורידה מהאש ומוסיפה את הפרג
מוסיפה גרידה של קליפת לימון טרי
מרקם טיפה בוצי שמתקרר למרקם נוח ויציב
את הבצק מרדדת בין שני נירות אפיה על משטח חלק
עובי טוב יהיה 3 עד 4 מילימטר
\
מוציאה מהמקרר דיסקית אחת מרדדת בין שני נירות אפיה
קורצת עיגולים בקוטר של כ7- סנטימטר. לא מדע מדוייק, כוס שתיה תתאים
מניחה במרכז העיגול כפית מילוי וסוגרת בעדינות שלוש פיאות
מעבירה לתבנית עם נייר אפיה שומרת את התבנית המוכנה במקרר עד לאפיה
ממשיכה לדיסקית נוספת עד שהתבנית התמלאה
ככה מתקבלות אוזני המן פריכות
אופה בתנור טורבו מחומם מראש ל150- מעלות כרבע שעה או עד שזהוב
כדאי לתת לאוזני ההמן להתקרר בתבנית, הם מתקשות עוד אחרי הקרור. לשמור בקופסה אטומה מחוץ למקרר