יש את הרגע ששורש הסלרי פשוט ענק, סוף החורף תחילת האביב. הסלט הזה מהמטבח הבלקני, אני פגשתי בו אצל משפחה יונית. מאוד מאוד פשוט ובעונה זו קלאסיקה
קולפת שורש סלרי ענק ומייד מטפטפת עליו מיץ לימון שלא ישחיר, חוצה לאורך ואז לפרוסות של פחות מסנטימטר, יוצאים חצאי עיגולים. קולפת את הגזרים ופורסת לטבעות בעובי דומה
בסיר שטוח, או מחבת עמוקה שיש לה מיכסה, שמה מיץ משני לימונים כחצי כוס, כף סוכר ושליש כוס שמן זית, מוסיפה גם כוס מים חמים. כשהסוכר נמס מוסיפה פנימה את הירקות ומכסה
מביאה לרתיחה, מורידה את האש ומבשלת לאט מכוסה. מדי פעם בודקת האם רך. זה צריך לצאת רך אך נגיס
שומרת מכוסה במקרר בנוזל של הבישול. להגיש קר או בטמפרטורת החדר
Ingredients
Directions
קולפת שורש סלרי ענק ומייד מטפטפת עליו מיץ לימון שלא ישחיר, חוצה לאורך ואז לפרוסות של פחות מסנטימטר, יוצאים חצאי עיגולים. קולפת את הגזרים ופורסת לטבעות בעובי דומה
בסיר שטוח, או מחבת עמוקה שיש לה מיכסה, שמה מיץ משני לימונים כחצי כוס, כף סוכר ושליש כוס שמן זית, מוסיפה גם כוס מים חמים. כשהסוכר נמס מוסיפה פנימה את הירקות ומכסה
מביאה לרתיחה, מורידה את האש ומבשלת לאט מכוסה. מדי פעם בודקת האם רך. זה צריך לצאת רך אך נגיס
שומרת מכוסה במקרר בנוזל של הבישול. להגיש קר או בטמפרטורת החדר