לביבות תפוחי אדמה צ'יפסיות לא גלוטן

לביבות תפוחי אדמה צ'יפסיות לא גלוטן

לביביות קריספיות פרואות עם קצוות קרנצ'ים. הרגילות והפשוטות! הם הכי טעימות. בונוס של חנוכה. ללא גלוטן וכן הן מטוגנות בשמן זית. כמה נקודות לדייק עוד קצת את הלביבה

לביבות בטטה או איך ליבש לשורש את הצורה

לביבות בטטה או איך ליבש לשורש את הצורה

אלו לביביות שמעציות את הטעם הטבעי של הבטטה בתוספת טעמי אוממי מתוקים מרוטב קוקנט אמינו שדומה לסויה. קצת מלח לאזן וזהו. מנשא מושלם לאבוקדו וסלמון

לביביות כרובית וכורכום AIP חופשיות מדגנים וגלוטן

לביביות כרובית וכורכום AIP חופשיות מדגנים וגלוטן

הומאז' ללביביות של אוטולנגי מהעשור הקודם. טעימות בטרוף וממכרות בזכות שילוב התבלינים המיוחד שלהן. בגירסה המותאמת לפרוטוקול האוטואימיוני. החלפתי את הכרובית השלוקה במים בכרובית שלימה אפויה. טוב זה מושלם, כן!

לביבות כרובית כמון וכורכום חופשיות מדגנים וגלוטן

לביבות כרובית כמון וכורכום חופשיות מדגנים וגלוטן

הלביבות האלו הן הומאז' ללביבות של אוטולנגי מהעשור הקודם. טעימות בטרוף וממכרות בזכות שילוב התבלינים המיוחד שלהן. החלפתי את הכרובית השלוקה במים בכרובית שלימה אפויה בתנור עם העלים, כמו שלמדתי מאיל שני. טוב זה מושלם, כן!

תפוחי אדמה ובטטה אפויים פעמים עם שלל מרקמים

תפוחי אדמה ובטטה אפויים פעמים עם שלל מרקמים

זמן זה כל מה שצריך בשביל התענוג הפשוט הזה. שלל מרקמים של תפוח אדמה, מהקליפה שנותנת בייט דרך התוך שיש בו מתוק של בטטה ורך של תפוח אדמה והציפוי שמקבל קצת קרסט. תפוח אדמה צנוע שיש בו כל כך הרבה

נאגטס מנסיכת הנילוס טריה, פליאו מושחת במידה

נאגטס מנסיכת הנילוס טריה, פליאו מושחת במידה

נאגטס פליאו מנסיכת הנילוס טריה, קראנצ'י ומושחת במידה. מעלה זיכרונות של קציצת טבעול אי שם באלף הקודם
בפועל זה דג טרי תיבול פשוט ושקדים. כמה מושחת שאוכל אמיתי כבר יכול להיות

סלט עשבים מרענן עם פטרוזליה תפוז וגרעיני דלעת

סלט עשבים מרענן עם פטרוזליה תפוז וגרעיני דלעת

בעונה שבה מחכות לגשם, עדין יש קצוות של פירות קיץ מתוקים והתחלה של עלים ירוקים רעננים. סלט עשבים חוגג את החיבור של פטרוזליה רשאד ותפוז, בעזרת ענבים מתוקים וקרנ'ץ של גרעיני דלעת. מדויק ומספק

עוף צלוי מושלם בחצי שעה

עוף צלוי מושלם בחצי שעה

עוף שטוח או היא דרך נהדרת לקבל הרבה קרסט בזמן קצר. המבנה פשוט, מחבת ברזל מעל משקולת ותנור חם. יוצא עוף שחום, עסיסי ומושלם בחצי שעה. המיצים הנפלאים ישמשו לרוטב

כבד עוף עם בצל ופירה קרימי מדלורית

כבד עוף עם בצל ופירה קרימי מדלורית

כבד עוף ובצל עם פירה, מתה על זה. עם השנים זה הופך להיות כבד מדי. יצא שהכנתי פירה מדלורית שיצא קרימי ומגניב ממש, השידוך עלה יפה מהמצופה. גם בעין וגם בטעם

נסיכת הנילוס טריה, ברוטב חמוסטה חמוץ וזרחני

נסיכת הנילוס טריה, ברוטב חמוסטה חמוץ וזרחני

חמוסטה זה רוטב חמוץ, מתוק, ירוק באיזון מושלם. נפלא כשלעצמו כמרק. הפעם הוא הרוטב בדג של שישי (לא חריימה) ירוק זרחני חמצמץ מאוזן עם הרבה כורכום, שלוקח אליו בשמחה דג לבן. אוכלים בכף עם הרבה רוטב

עוגת תפוחים בחושה, פליאו

עוגת תפוחים בחושה, פליאו

עוגה בחושה עסיסית עם המון תפוחים. המתיקות ברובה מגיע מתפוחים, השתמשנו בקטנים פציחים עם הרבה מיץ וטעם, אבל כל תפוח יתאים

סלט כל חלקי הסלק

סלט כל חלקי הסלק

סלק ועלים של סלק זה רצף אחד, אין בעצם שום סיבה לזרוק את העלים, הם טעימים ומאוד מזינים, אבל עדין בדרך כלל נמצא את הסלק קטום מעליו, מזדקן עם חבריו השורשים במגרת הירקות ומחזיק שם לנצח. הסלט הזה חוגג את כולו. ולמה לא

קרפצ'יו פרידה

קרפצ'יו פרידה

המנה הזו כולה שקיפויות וטריות. אין לה טעם של ים, יש בה הרגשה של רוייה. פארידה עדינה הבשר שלה שקוף. צרפתי לה עוד שקופים ודקיקים שילווה את המעט בעוד קצת שקוף

שיפוד סלמון בקארי צהוב

שיפוד סלמון בקארי צהוב

מישרה עם הרבה צבע וטעם שמתאימה לשיפוד של סלמון או עוף, חומרים פשוטים ותוצאה רכה ומלאת טעם. חשוב לתת לשיפוד להיצלות כאשר מסביבו אוויר מכל הכיוונים. כל זה קורה בתנור ביתי רגיל לגמרי

קרמבל פירות קיץ פליאו

קרמבל פירות קיץ פליאו

קינוח מאוד פשוט מפירות קצת פחות יצוגים, השתמשתי בנקטרינות ושזיפים שהגיעו בארגז השאריות של עלה הביתה. כל שילוב של אפרסקים, שזיפים, אגסים, משמשים יעבוד מעולה

חבושים לאמא

חבושים לאמא

בחגי תשרי יש חבושים. פרי שניראה עתיק, קשה, עם ציפה פרוותית, אי אפשר לתת בו ביס, אז תכלס למה לטרוח?
אבל יש לו קסם שקורה בזמנו, ריכוך ארוך והצבע משתנה לכתום ורוד שיש רק לו, ריח של וניל ותפוחים, הביס יציב ומשם הוא רק מתחיל להפתיע.

פוקצ'ה דלעת צלויה

פוקצ'ה דלעת צלויה

האם זו פוקצ'ה או פשטידה? זה מאפה רך עם טופינג ללא גלוטן או דגנים שניתו לחצות ולשים בו מילוי מפנק. יש בו דלעת צלויה וזרעי דלעת מרוסקים שמוסיפים למרקם

פיצה פסטו

פיצה פסטו

כיף פיצה! בצק עם קצת קמח שקדים בלי ביצים, פסטו לרוטב וטופינג של פרמזן שלא מתאים לכולן וזיתים שחורים

קיש כרישה וסלמון, פליאו

קיש כרישה וסלמון, פליאו

כרישות צעירות הן נפלאות, ריכוך קל בחלב קוקוס מתובל וזה ירק מפתיע בעדינות שלו. היה שישי בערב אז הוספנו פרחים של דג סלמון ובצק קריספי משקדים לפינוק. חגיגי ועדין

סלט מלפפונים בסוף הקיץ

סלט מלפפונים בסוף הקיץ

סיבוב בואדי ניסנס הניב שלל עונתי של מלפפונים, פקוס, חרוש ותפוחים קטנים פציחים. בחצר ענבי איזבלה הבשילו. כולם יחד עם חומץ של תפוחים צהובים ופיסטוקים שיש בהם את כל הצבעים

במיה שומן טלה ולימון

במיה שומן טלה ולימון

במיה מטוגנת זו קלאסיקה, הלימון שובר קצת את השומניות. שומן טלה מתחבר טבעי לבמיה ונספג בה בעדינות

טי בון טלה וירקות ירוקים

טי בון טלה וירקות ירוקים

זה נתח מאוד כיפי, יש לו ביס שווה, שומן שאפשר להפריד בקלות, רכות ועדינות, וקל ממש להכין אותו. מפרידה את השומן ואת הירקות שמלווים את המנה מטגנת בשומן הזה. כל חלקי הנתח 🙂

כתף טלה חגיגית עם מישמש ממולא ובמיה

כתף טלה חגיגית עם מישמש ממולא ובמיה

זו מנה של חג שיש הרבה אנשים ורוצים משהו מיוחד ושמח. הכתף היא נתח של שנים וחצי קילו עם עצם לאורכה. כיף שהקצב מפריד את העצם וקושר חזרה את הנתח סביבה. הבמיה כאן מככבת בלי ריר בכלל ספוגה בטעמי הטלה ומתיקות המישמש

עוגת דלעת ודבש פליאו לראש השנה

עוגת דלעת ודבש פליאו לראש השנה

את החיבור בין דלעת ודבש כבר עשו בשבילינו בראש השנה. זו עוגת דבש ללא גלוטן עמילנים או סוכרים מעובדים, יציבה ריחנית ומאוד טעימה. יש בה דלעת צלויה וזרעי דלעת טחונים שמוסיפים לעסיסיות ולעומק הטעמים

גפילטע פיש אליפות, פליאו בלי סוכר

גפילטע פיש אליפות, פליאו בלי סוכר

זו מנה שאם נוריד ממנה את הסוכר נישאר עם קציצת דג בציר ג'לטיני – שזה נהדר. את המתיקות מקבלת מגזרים ובצלים מקורמלים, את הקרפיון מחליפה במוסר ים או לברק. מושלם אמרה הפולניה הפרטית שלי

רכז רימונים ביתי

רכז רימונים ביתי

בכל שנה יש שפע של רימונים על העץ, אני מודה על זה ומחפשת למי לתת. השנה יש המון ורובם מבוקעים. השנה אני רוצה את הטעם הזה לכל השנה. אז רכז רימונים. ממש לא מה שהכרתן

זנב בבישול ארוך עם ענבים של סוף הקיץ

זנב בבישול ארוך עם ענבים של סוף הקיץ

אומרים מאף ועד זנב, אף לא יצא לי, אבל זנב זה נפלא. בשר עם טעמים מיוחדים שבבישול איטי מקבל את רקמות החיבור והג'לטין שבין העצמות. המון נוטרינטים והמון טעם. שילבתי את ענבי איזבלה שבדיוק הבשילו בחצר ויצא חגיגי.

אוסובוקו עם כרוב סגול ותפוחים

אוסובוקו עם כרוב סגול ותפוחים

מנה חגיגית של אוסובוקו בבישול ארוך, שיש בו מח עצם ורקמות חיבור שנמסות לאט. טעמי בשר עמוקים וירקות מרעננים. מאוד מתאים לארוחת ראש השנה

רוסטביף שפיץ שייטל

רוסטביף שפיץ שייטל

שפיץ שייטל נתח קטן עם טעמים טובים ההמשך של השייטל, מצויין לרוסטביף קטן. במחיר נוח
את השאריות אפשר לאכול קרות למחרת

פאי רועים דל פחמימות

פאי רועים דל פחמימות

מאפה שכבות סופר מנחם ורסטילי וטעים. שיכבה של בשר טחון מתובל ומעליו שיכבת פירה כרובית קרימי. אפשר לעשות שימוש בשאריות

ראמן פליאו עם ציר עצמות ותוספות

ראמן פליאו עם ציר עצמות ותוספות

איך להפוך ציר עצמות מזין, וקצת קשה לשתיה לנוזל אסיתי עשיר בטעמים והזדמנויות לטעמים. קוראים לזה ראמן על שם האיטריה, שאין כאן. מי אמר לא טעים לי ציר?

תוסף קולגן לכלבה מבוגרת

תוסף קולגן לכלבה מבוגרת

תוסף קולגן לכלבים שעשוי משאריות של גידים סחוסים שומן וירקות שמסוננים מציר עצמות בבישול ארוך. זה אוצר ופצצת נוטרינטים שיכולה לשמן היטב עצמות חורקות של כלבה זקנה

ג'חנון כרוב קטוגני

ג'חנון כרוב קטוגני

כרוב ממולא בעצמו עם חמאה. אפשר לקרוא לו גם ג'חנון כרוב קטוגני. כרוב, גהיי \ חמאה ומלח, זה הכל. נהדר לשאת עליו טעמים כמו ביצה רכה, רסק עגבניות, חריף ירוק וחמוצים. ארוחת בוקר שהשומן מחליף בה את הדגן. 2021 זה שנה של מהפכות

קרפצ'יו כף עגלה

קרפצ'יו כף עגלה

קרפצ'יו בקר זו מנה מנצחת, מתאימה מאוד לקיץ. כאן השתמשתי בכף עגלה. בשר נקי מגידים רך, בצבע בהיר עם טעם בשרי עדין. בעגלה הנתחים השוים הם לאו דוקא סינטה, שייטל או פילה

סביצ'ה מנגו וטרחון

סביצ'ה מנגו וטרחון

השילוב של מנגו ליים וכוסברה הוא מושלם, תוסיפו לו דג ים לבן טרי עם בשר מוצק ויש לכן סלט מרענן מלא טעמים של חופים רחוקים

קולסלאו פרוביוטי Fermented Coleslaw

קולסלאו פרוביוטי Fermented Coleslaw

תהליכי הכרות בהם שוהים מינים שונים יחד, תוססים ומוצאים את החיבורים בניהם. אז כזה, בסלט ביתי ומוכר. סלט כרוב וגזר, הרגיל הזה אבל עם טוויסט. הירקות שמרכיבים את הסלט תוססים יחד בצינצנת, שהטעם החמוץ התפתח יחד עם החידקים הטובים אפשר להכין מיונז ביתי ולחבר. תהליכים

ממרח לימון כבוש

ממרח לימון כבוש

מאוד נוח שיש צינצנת כזו במקרר, מוסיף עוצמת טעם לימונית מלוחה , נמס בקלות לרטבים, מעשיר רוטב לסלט, נפלא עם דגים

חוסרום ענבי בוסר מותססים

חוסרום ענבי בוסר מותססים

יוני יולי זה הזמן שבהם הענבים עוד לא הבשילו ואפשר לקחת אשכולות קטנים ולכבוש אותם, יש להם טעם מיוחד פציח מאוד מתאים לנישנוש ליד דרינק ולתוספת טעם מענינת לדגים. גפן פראית כזו שגדלה בחצר ביתית או ליד נחלים היא מה שאתן מחפשות. כבישה עונתית במיטבה

סלט קיסר קטוגני

סלט קיסר קטוגני

סלט קיסר מבוסס על ארבעה מרכיבים. לבבות חסה, קרוטונים, פרמזן ורוטב קרמי. הגירסה שלי מחליפה את הקרוטונים בבשר שוקי אווז, שבילה בקונפי ולרוטב משתמשת בשומן האווז שנותר שיש לו טעמים עמוקים ומעושנים

פניני טפיוקה בחלב קוקוס וסלט פירות קיץ

פניני טפיוקה בחלב קוקוס וסלט פירות קיץ

פניני טפיוקה אין בהם נוטרינטים חשובים ומצד שני גם אין בהם אנטינוטריאנטים, אפשר לכנות אותם סתם עמילן לא מזיק. לכן למה לא בעצם. קינוח קריר וקרמי עם שלל פירות קיץ וטקסטורה מענינת

בורקס גבינת שקדים ותרד

בורקס גבינת שקדים ותרד

בורקס בשישי זה משהו שהרבה זמן רציתי. בלי גבינה ובלי גלוטן קצת רחוק… כשנמצאה גבינת השקדים וראיתי שאורז עובר טוב החיבור נולד. גבינת שקדים סמיכה ומלוחה הרבה תרד וקריספיות מעלה האורז שפוגשים בשמן זית בחום גבוהה
אשכרה בורקס ללא גלוטן וללא חלב!! אפילו טבעוני

באבא גנוש זוקיני

באבא גנוש זוקיני

הרעיון לשרוף זוקיני כאילו היו חצילים נאסף מהפד של האינסטגרם. ראיתי את אוטולנגי מפליא בטיפול גאוני בחומר הגלם זוקיני
משם היה ברור שבימים בקרובים נאכל גירסאות של דלועים שרופים בתנור. בתוספת נותני הטעם שמיוחסים לבאבא גנוש. נוסף סלט לפריסה ואיזה כיף זה להרגיש סלט חצילים בלי לסבול מתופעות הלוואי

נומאטו מישמש

נומאטו מישמש

נומאטו מקומי עם מישמש בתפקיד העגבניה. חמוץ מתוק מתובל בזעתר

קרקר פולפה ושמן זית

קרקר פולפה ושמן זית

מה שנישאר מהכנה של חלב שקדים זו הפולפה. בשר שקדים טחון סחוט ומיובש. אפשר להחזיר לו קצת שומן ולהשתמש בסיבים לקרקר טעים שמחזיק פריך כמה שעות

גאלט מישמש ומרצפן פליאו

גאלט מישמש ומרצפן פליאו

גאלט זו עוגה מבצק פריך ופירות העונה, היא מקופלת בפשטות אלגנטיות כאילו זרקה עליה את ניחוחות העונה. אז כזו נטולת דגנים לחלוטין ומאוד משמחת

צזיקי טבעוני משקדים

צזיקי טבעוני משקדים

בהמשך ללאבנה שקדים שיצאה כזו מוצלחת הכנתי גם צזיקי, פשוט לאבנה עם מלפפונים מגורדים ושום. מושלמת לליווי קציצות דגים, בסיס אולטימטיבי לגירוס, טבעוני וכשר עם בשר

בר ים בחמאה אפוי בתנור

בר ים בחמאה אפוי בתנור

בר ים הוא בעצם לברק גדול. דג מעולה בשרני עדין ועסיסי. כאשר נמסה לבשרו הלבן חמאה משובחת התוצאה ממכרת. ניסינו בערב שישי אחד ומאז הפך לקבוע. התוספת של הירקות יכולה להשתנות לפי התזונה שלכן

כרוב חמצמץ עם מישמש

כרוב חמצמץ עם מישמש

בעונה של המישמש יש הזדמנות להנות מטעם שדומה לעגבניה, בעיקר באיזון בין חמיצות ומתיקות. הינה ניסיון שיצא ממש מוצלח להוסיף לכרוב מבושל את החמוץ מתוק שהוא כל כך אוהב

טורטיות קסאבה פליאו

טורטיות קסאבה פליאו

טורטיות קטנות מקמח קסאבה, מעולות לגלגל בהם ממרחים וירקות, נשמרות גמישות בעטיפת בד כמה שעות. מעולות לטאקו או לניגוב.

לאבנה שקדים

לאבנה שקדים

כדורי לאבנה מחלב שקדים ביתי, שמורים בשמן זית איכותי. עכשיו שחם מתאים ממש עם אבטיח, או ליד ביצה בבוקר להשלמת שומן איכותי

עוגת פירות קיץ פליאו

עוגת פירות קיץ פליאו

עוגת פירות קיץ עסיסית ורכה. מהפירות שיש בבית רכים ובשלים. מהעוגות האלו שיש בהם חמוץ ומתוק, רך וריחני והן מגיעות בעונתן ומשאירות אחריהן שובל של געגוע. פליאו ללא גלוטן או דגנים

גזר במי כבישה בשימוש חוזר

גזר במי כבישה בשימוש חוזר

שימוש חוזר, מאוד מוצלח במים של מלפפונים חמוצים בכבישה לקטית
יש כאן פרוסות דקות של גזר ושום ומים של מלפפונים שנכבשו בתמיסת מלח 2.5 אחוז

טאקו דגים

טאקו דגים

ארוחת טאקו דגים מאוד ורסטילית שהבסיס שלה דגים מאודים וטורטיות קטנות מקמח קסאבה. כיף גם יחד עם חברים או משפחה

קוביות בטן חזיר וירקות על גריד

קוביות בטן חזיר וירקות על גריד

מאוד רוצה להכין ביקון בבית, אבל עד שזה יקרה, מדי פעם קונה רצועות של בטן חזיר שניראים כמו הבטחה לביקון, כאן הן אפויות בתנור קריספיות וטעימות מאוד. מתכון קצת הזוי. גם ארוחת ערב וגם חטיף

קרקר שקדים

קרקר שקדים

קרקר שקדים לשלבים מתקדמים עם קמח שקדים וביצה. מעולה כמינשא לאבוקדו. מחזיק יומים שלושה בקופסה סגורה

קיש אספרגוס פטריות ופסטו

קיש אספרגוס פטריות ופסטו

קיש חגיגי עם אספרגוס ופטריות. על טעמי הקוקוס מכסה פסטו טעים. התוצאה מספקת וחגיגית מצוין לשבועות

תות עץ לבן בכבישה לקטית

תות עץ לבן בכבישה לקטית

למה תות עץ? פשוט כי בעונה יש מלא. מתכון שמדגים איך לכבוש כל ירק או פרי בכבישה לקטית. איך מודדים שנים וחצי אחוז ולמה. מתכון מצולם

AIP Jiaozi גיוזה פליאו

AIP Jiaozi גיוזה פליאו

כיסונים מאודים מלאי טעם פרוטוקולים לגמרי. פינוק לרגעים מיוחדים, וכן אפשר להכין כמות ולהקפיא

גלידוניות פליאו סטייל

גלידוניות פליאו סטייל

קינוח שבועות מפנק שכולם אוהבים. גלידת הבננות המוכרת והאהובה, עם המון אוכמניות כחולות. ציפוי משוקולד מריר עם אופציה לשוקולד רואו. טבעוני ללא גלוטן מתאים לפרוטוקול האוטואימיוני בשלב ההחזרות

סלט מלפפונים וגעגועים לעגבניה

סלט מלפפונים וגעגועים לעגבניה

מלפפון ועגבניה כמו יין יאנג, בסיס של סלט רגיל. בלי עגבניה נולד געגוע. אז ככה בבוקר מול שלל מלפפוני קיץ ואבטיח במקרר, נימצאה הנקודה האדומה. סלט שכולו דלועים של קיץ בתיבול עדין של חומץ תפוחים. מפתיע ומרענן מאוד

לברק על העור

לברק על העור

מאוד מאוד פשוט ומאוד מאוד טעים, לברק קל מאוד להשיג בכל סופר, הטכניקה של צליה של פילה על העור, יוצרת דג עסיסי ומדויק שהעור שלו קריספי וכפי. אפשר כמובן גם עם פילה דניס ודגים לבנים אחרים

קציצות סרדינים

קציצות סרדינים

קציצות סרדינים מפוצצות בנוטריאנטים, המון ויטמין די ובי12 סלניום ואומגה שלוש. יותר תוסף מקציצה, טעם של ים, קשוח ועז

סלמון וירקות בקארי קוקוס צהוב

סלמון וירקות בקארי קוקוס צהוב

קוביות סלמון עסיסיות שמתבשלות לרגע באדים של קרם קוקוס מתובל, ושפע של ירקות ירוקים ליד. המון נוטריאנטים ומאוד בקלות

ים סום הו – סלט פומלה תאילנדי

ים סום הו – סלט פומלה תאילנדי

סלט שרובו פומלה בגוון תאילנדי. קריספי מרענן ופציח, עם טוויסט קטן של קריספי שום שמפצה במשהו על חיסרון הצ'ילי. פרוטוקולי לגמרי

שיפודי דגים תאילנדים

שיפודי דגים תאילנדים

יש כאן כמה אופציות של שיפודי דגים תאילנדים. כיף המגוון וכיף שיש מלא סלטים מענינים מסביב. מושלם לארוחת עצמאות קלילה

סלט עלים תאילנדי עם תרד טורקי או מורנינג גלורי

סלט עלים תאילנדי עם תרד טורקי או מורנינג גלורי

סלט תאילנדי של תרד מים, או בשמו האקזטי מורנינג גלורי שמאוד דומה לתרד טורקי שקל להשיג. אז את הסלט הזה עשיתי מתרד טורקי והוא יצא מעולה. חשוב להפריד את הגבעול מהעלה כל השאר קלי קלות

סלט סום טאם – קולורבי ונענע

סלט סום טאם – קולורבי ונענע

סלט תאילנדי בשם סום טאם. במקום מפפאיה ירוקה שלא תמיד קל למצוא, ירקות קשים וזמינים, המון עלים ירוקים. מרענן חמוץ מתוק חריף

לחם שקדים

לחם שקדים

כיכר לחם בטעם שקדים עדין מנוקד בגרעיני דלעת ואגוזים, מצופה בפרוסות שקדים דקות. מושלם לארוחת בוקר. פרוסות דקות מחוממות בטוסטר או על מחבת עם אבוקדו או עין, וכמה זיתים בצד

קציצות פרסה עדינות פליאו

קציצות פרסה עדינות פליאו

כרישה טעימה! טעמים עדינים של בצל וירוקים. כאן קציצות פרסה רכות ועדינות עם קמח שקדים ומעט גרידת לימון. פליאו ותואם פסח

קציצות פרסה ועוף

קציצות פרסה ועוף

כרישה טעימה, טעמים עדינים של בצל וירוקים. קציצות פרסה ועוף קלילות ורכות, מאוד כיפיות ופרוטקוליות לגמרי

סלט תפוחי אדמה משורש סלרי של מיטל

סלט תפוחי אדמה משורש סלרי של מיטל

סלט תפוחי אדמה משורש סלרי, סלרי תורם לקלילות ולחמיצות. סלט שיכול לחיות יופי בצינצנת ליומים שלושה. הרעיון הוא של מיטל זהבית אני רק מדדתי ורשמתי

סְקוֹרְדַליָה – ממרח שקדים ושום טרי

סְקוֹרְדַליָה – ממרח שקדים ושום טרי

אצל היונים זו צלחת נפוצה כמו שאצלינו חומוס, גם השימוש דומה. הסלרי מחליף את תפוח האדמה תורם לימוניות ובתכלס מוסיף. ממרח פליאו שיכול להרגיש דומה לחומוס

לאפה מקמח קסאבה ושקדים

לאפה מקמח קסאבה ושקדים

לאפה טעימה לא יבשה, מקמח קסאבה וקמח שקדים. ההכנה שלה מזכירה יותר פנקיק, מלישה ופתיחה של בצק. דרושה קצת סבלנות כדי להבין את הבלילה ולשלוט בה. התוצאה עסיסית ומלאת טעם

לחם טחינה וגרעינים

לחם טחינה וגרעינים

כיכר לחם עמוסה בגרעינים ניפרסת יפה, אפשר לעשות ממנה סנדויץ מעולה וטוסט אבוקדו לבוקר. מושלם ואפילו אפשר להיזכר בלחם נלסון האגדי

קנלוני מנגולד במילוי בקר ושורשים

קנלוני מנגולד במילוי בקר ושורשים

לשורשים יש יכולת נפלאה לספוח אליהם טעמים ונוזלים, בממולאים בלי אורז זה פיתרון מעולה. ממולאים מהירים כשיש עלים גדולים של מנגולד

לביבות סלמון ושקדים

לביבות סלמון ושקדים

לביבות מסלמון ושקדים. קלילות יציבות ורטובות מספיק, עם שקדים טחונים חלב שקדים קצת לימון בצל ושמיר. קלות לטיגון גם בגודל של בורגר

עוגיות שוקולד צ'יפס פליאו

עוגיות שוקולד צ'יפס פליאו

עוגיות שוקו שוקו אגוזיות עם חמאת טיגארנאט ואגוזי לוז. עוגיות שוקולד צ'יפס פליאו, טבעוניות ללא דגנים בכלל

סלט עשבים

סלט עשבים

סלט עשבים, קצת כמו סלט בית קפה, עם חמוציות ועשבים ובטטה. מרענן משמח, מתוק, חמוץ וממלא

אוזני המן

אוזני המן

מאוד אוהבת פרג, ופעם בשנה מרשה לעצמי, בצק פריך מאוד מילוי מתוק והכנה מסובכת. התוצאה שווה ממש

עלי סלק ממולאים בלי אורז

עלי סלק ממולאים בלי אורז

אז מה מחליף אורז בממולאים, מוצאת שירקות שורש מגורדים דק בפומפיה סופגים יפה את מיצי הבשר והרוטב. פה ניסיתי עלי סלק ממולאים בבשר שמן, את האורז החליף הסלק. טריוויאלי

קונפי גזר

קונפי גזר

היה לנו גזר שניראה מאוד אורגני, קצר לא אחיד וקשה לקילוף. ניסינו למצות אותו לאט בתנור עם שומן שנישאר מהאסדו ושום יצא קונפי גזר מפתיע

שורש סלרי מזוגג במייפל

שורש סלרי מזוגג במייפל

טוב זה מעולה, אפשר לומר סוכריה, פציחה בתחתית ורכה בפנים, מתוק, מלוח עמוק. שורש מטופח בעונתו

אָפְּיוּ – שורש סלרי ברוטב לימוני

אָפְּיוּ – שורש סלרי ברוטב לימוני

יש את הרגע ששורש הסלרי פשוט ענק, סוף החורף תחילת האביב. הסלט הזה מהמטבח הבלקני, אני פגשתי בו אצל משפחה יונית. מאוד מאוד פשוט ובעונה זו קלאסיקה

מרק ירקות וציר עצמות בקר ג'לטיני

מרק ירקות וציר עצמות בקר ג'לטיני

המרק הזה התחיל מגירסה טבעונית שהכנו מדי פעם משאריות ירקות, באחת הפעמים הכנסתי שקית של ציר עצמות ג'לטיני, ובום קרה הקסם והמרק הפך לממכר, יש בו את הטריות של ירקות שמתבשלים קצר ושומרים על הביס שלהם, בטיגון קל בשמן זית ועומק של ציר שבושל שעות

עוגיות טחינה פליאו

עוגיות טחינה פליאו

עוגיה שמרגישה כמו עוגיה וטעימה כמו עוגיה. לכבוד החזרת הטחינה והשומשום בהצלחה הבת האלופה שלי יצרה את המתכון הזה. הקרדיט כולו לרמי ורטמן

בצל ממולא

בצל ממולא

בצלים ממולאים הם סוג של תוספת רכה ומתוקה, יחד עם ריבת תפוזים סיניים זו תבנית שיש בה חגיגיות

אמפנדס

אמפנדס

מענין שמתכון מסורתי לאמפנדס הוא מקמח קסאבה ידידנו. בצק דק עמוס בבשר שמן, מתברר שבצק קסאבה אוהב שמן. אחד הטובים

כרוב כבוש פרוביוטי עם טיימר מובנה

כרוב כבוש פרוביוטי עם טיימר מובנה

הנחתי בצנצנת כבישה כרוב ירוק מומלח ומעל כרוב סגול, התסיסה הפתיע בעוצמתה. לאט לאט הסגול והירוק ניפגשו עד שהתאחדו לצבע משוגע. זה קרה בדיוק אחרי שלושה שבועות. הזמן שבו הכרוב הופך פרוביוטי

מרק בצל

מרק בצל

המרק הזה כולו בצל שנוזליו התאדו ממנו והוחלפו ביין לבן וציר עצמות סמיך. נפלא ממש

סלט עוף ומלפפונים אסיתי

סלט עוף ומלפפונים אסיתי

לפעמים תנועה אחת מדויקת מבהירה מתכון, כאן זו מכה בגב הסכין על מלפפון טרי, שראיתי בזוית העין במסטר שף השבוע. יש כאן שתי טכניקות אחת שיוצרת את הפריכות של המלפפונים והשניה שערות העוף. זה כל מה שצריך כדי לקבל סלט נפלא, שיכול גם ללכת איתכן לארוחת צהרים בצינצנת

ציר עצמות בקר ג'לטיני

ציר עצמות בקר ג'לטיני

הציר הזה מעשיר כל מרק או תבשיל ברגע. נותן טעמים עמוקים ומנה מרוכזת של ג'לטין. הוא סמיך מאוד והבישול שלו יחסית לציר עצמות קצר. מדי פעם מכינה ומקפיאה בשקיות זיפ של חצי ליטר. אוצר

קלצונה

קלצונה

מנפלאות הבטטה הלבנה. קלצו'נה אשכרה קריספית ממש, הפעם במילוי בשר וזיתים

מרק קרם פטריות

מרק קרם פטריות

מרק חגיגי עם המון טעם, וטקסטורה סמיכה שנוצרת מטחינה של הפטריות

פטאייר

פטאייר

מאפה פלסטינאי במקור ממולא בתרד עלי בר וסומק. פטאייר בגירסה פרוטוקולית בעזרת קמח קאסבה

לביבות סלמון קלילות

לביבות סלמון קלילות

טעמים פשוטים ונעימים שהולכים נהדר עם סלט ואבוקדו. לביבות שכיף להכין מהן כמות ולהקפיא לארוחה נוסעת

דיסת כמו שיבולת שועל

דיסת כמו שיבולת שועל

קערית של דיסת קוואקר עם תפוחים, יש לה מרקם שלא דומה לגרבר ומתיקות מדויקת שאין כמוהה לבוקר קריר. בהעדר קוואקר הינה אופציה מצוינת שבה המרקם של דלעת הספגטי מיצר טקסטורה משכנעת

מליטות קטנות מטוגנות

מליטות קטנות מטוגנות

דגי ים קטנים זו בחירה מעולה, עוד לא נצברו בגופן מתכות כבדות, הם זולים ופשוטים להכנה. מליטות קטנות טעימות במיוחד. טיגון קל בשמן זית מלח ולימון

מולים עם ארטישוק ירושלמי

מולים עם ארטישוק ירושלמי

מולים חיבים להיות טרים וסגורים הפתוחים לפח. שנופל לידי אוצר כזה אני עושה מעט, ארוחה שאוכלות בידים עם מלא רוטב. זו חייה שנאכלת בשלמותה עם המון נוטריאנטים

קציצות פרגית וסלק

קציצות פרגית וסלק

באווירת הביונד והמבורגר טבעוני, קציצה עם טעמים עזים וצבעים חזקים שנשארים בוהקים גם בטיגון

אפונת גינה וחסה

אפונת גינה וחסה

קלאסיקה, במקור עם חמאה ושלוט. אפשר בקלות להשתמש בשמן זית עדין ובצל סגול

קבב טלה ירוק

קבב טלה ירוק

קבב מטלה הוא עדין. טעמים ירוקים ורעננים של מרעה מתאימם לו מאוד. קבב אוהב פטרוזיליה אז בואו ניקח את זה רחוק לצרור גדול שיצא ירוק ורענן

כדורי סחלב

כדורי סחלב

ממתק קטן בטעם של סחלב וילדות בירושלים, מי הזהר עושים את ההבדל

מרק שאריות

מרק שאריות

מרק קל טעים ומאוד מנחם. יוצא כל פעם קצת אחרת, עשוי משאריות של ירקות. עם כמות כזו של ירקות בתזונה תמיד יש מלא שאריות. בבוקר חורפי הוא ממש מושלם

מרק חמוסטה ושערות אסדו

מרק חמוסטה ושערות אסדו

לא בדיוק מתכון, יותר צרוף של שני מתכונים מרק חמוסטה חמצמץ ושערות אסדו שמזכירות את מילוי הסיסקה המסורתי

בלוק שווארמה

בלוק שווארמה

מתכון שרץ ברשת, התאמתי לו תבלינים פרוטוקולים והוספתי מישקולת שממצקת את הכיכר עם בונוס של בטטות חלומיות. ארוחת פטנט ברגע עם אפקט וואו

דלורית מתוקה

דלורית מתוקה

לפעמים יוצא שירק פורח בצורת הכנה מסוימת. אז כאן זה קורה לדלורית, שיוצאת מתוקה וצלויה עם ארומות של עשבים

שערות אסדו

שערות אסדו

אסדו לא מחייב מעשנה, גם תנור ביתי רגיל זה סבבה. אב מזון. זו גירסה עסיסית של בישול עם נוזלים שעוזרות לשערות להישאר עסיסיות. מכינה ומעבירה לקופסת זכוכית ולמקרר. יש לזה כל כך הרבה שימושים

שוקו פלצבו

שוקו פלצבו

ערב קר חדשות לא משהו, שוקו יכול להיות אחלה מרוממם, הינה כזה מותאם לפרוטוקול מהודק חם ומנחם

לביבות חוביזה ובטטה לבנה

לביבות חוביזה ובטטה לבנה

דצמבר זה הזמן שבו החוביזה מתפשטת בכל מקום, יש שפע של עלים רכים ועדינים, ירוק בוהק וטעים. זה אולי עלה הבר שהכי קל ללקט ולבשל. בערבית ניקרא ח'ביזה שזה לחם. המתכון פה ללביבות חוביזה ובטטה לבנה. יחסית ניטרלי כדי לשאת עליו בגאוה ממרחים שונים

מרק פטריות

מרק פטריות

מרק קל טעים וחורפי עם טוויסט קטן של ארטישוק ירושלמי

לשון מתכון בסיס

לשון מתכון בסיס

לשון יש לה הרבה חברים: מגישה אותה חמה או קרה, מבושלת או מטוגנת, עם רוטב… או בלי. יש לה טקסטורה רכה שמנונית ונגיסה. מתכון בסיס לבישול הלשון והצעות מה לעשות איתה

סלט חורפי

סלט חורפי

פשוט סלט של חורף שהצבעים שלו מושלמים והוא מענין ומאוזן

פלמידה לבנה כבושה

פלמידה לבנה כבושה

נתחים עבים של דג ים פלמידה לבנה מאוד טריה, כבושים קלות במלח ים, בגוון של תפוז וזעתר כי זו העונה. שמורים בשמן זית עדין

גאלט אגסים

גאלט אגסים

זו עוגה קצת פראית ומאוד טעימה, משלבת טעם מרציפני מהשקדים שפוגשים באגסים. ווניל ממקל וניל אמיתי. פיתוח מתכון רמי ורטמן

לזניה עם נומאטו מישמש דלעת ובקר שמן

לזניה עם נומאטו מישמש דלעת ובקר שמן

הדימיון בחמיצות בין המישמש לעגבניה לקח אותי לניסיון הזה. הדלעות שיש מהן המון עכשיו ניראו לי ירק שיכול ליצר עלי פסטה. אז יצאה לזניה מהממת שבה הניסיון לחכות רוטב עגבניות נישכח לטובת החדש שעלה על סך חלקיו

דים סאם כרישה ועוף

דים סאם כרישה ועוף

מתגעגעת לארוחות דים סאם שבהם יש מגוון של כיסונים. הינה ניסיון ראשון. כרישה ועוף שילוב שמעצים אחד את השני שהוא לגמרי פרוטוקולי! פשוט מאוד להכנה

נאגטס אינסייד אאוט

נאגטס אינסייד אאוט

בהעדר ביצים משהו צריך לקשור את הירקות כדי ליצור מנשא ראוי למילוי. הינה אופציה ללאפה שהיא לגמרי מתאימה לשלבים הראשונים טעימה כמו נאגטס ומכילה מה שבא

נומאטו – רוטב 'כמו' עגבניות

נומאטו – רוטב 'כמו' עגבניות

עגבניות חוזרות יחסית מאוחר, עד אז הינה תחליף שעושה את ההמתנה ניסבלת פלוס, זה אשכרה רוטב מאוד טעים שהוויב האיטלקי שלו תורם לתחושת העגבניות

שבלולי קינמון

שבלולי קינמון

חורף, גשם בחוץ. ריח של קינמון שממלא את הבית. הרגשה טובה. ניסיון לשבלולי קינמון שהם מאה אחוז פרוטוקולים מבטטה סגולה. טעים ועדין

חלב שקדים

חלב שקדים

חלב שקדים יש בו משהו טהור שמזכיר לי חלב אם. נקי דליל ומתקתק. ממש יותר בריא מחלב צמחי בקרטון. קל מאוד להכין

לחמא בעג'ין

לחמא בעג'ין

בצק ובשר זה אחד השילובים, ביס מושלם לשבת בבוקר שיש זמן. מתאים לשלבים מתקדמים של הפרוטוקול

מנקיש פיתה עם זעתר

מנקיש פיתה עם זעתר

פיתה עם זעתר זה די ביסיק לאיכות חיים טובה, נקראת מנקיש. קצת התעסקות כי הבצק נטול דגנים וגלוטן, יש בו כרובית ושקדים, תוצאה מאוד מספקת

דגים בטמפורה

דגים בטמפורה

טמפורה ללא גלוטן מקמח טפיוקה עמילן תפוח אדמה וסודה. פציחה וטעימה. עוטפת פירות ים טריים, ירקות ודגי ים לבנים. בשיא הבאססה מהסגר הכנו אותה בשישי ואשכרה הרגשנו חגיגי. שווה משהו אפילו שבריא זה לא

כבד בקר

כבד בקר

כבד בקר זה המזון הדחוס ביותר שיש. יש בו כמות עצומה של ויטמין אי והמון מינרלים (ברזל, נחושת, יוד וסלניום). חיות בטבע אוכלות קודם את הכבד. אין ספר שזה סופר פוד אמיתי, הענין הוא שיש לו טעם ברזלי, או שאוהבות או שלא

מעורב ירושלמי

מעורב ירושלמי

חלקי פנים של תרנגולת זולים וזמינים. מעורב ירושלמי זו קלאסיקה קלה להכנה

פורל במעטפה

פורל במעטפה

פורל גדל בנחל הדן, גידול מקומי איכותי, ערכים טובים של אומגה שלוש. קל למצוא אותו בשווקים, אחת הבחירות הבטוחות לדג איכותי ללא מתכות רעילות ואנטיביוטיקות. שיטת ההכנה במעטפה תתאים לעוד דגים במשקל של כחצי קילו

קוטג' פאי או פאי רועים

קוטג' פאי או פאי רועים

פאי רועים זו הגירסה עם בשר כבש וקוטג' פיא עם בקר, בקר שמן מתאים פה. בטטה צהובה שהיא קצת יותר יבשה ומזכירה תפוח אדמה משלימה את הקמופלאז'. מחבת שיש בו נחמה

שניצל אינטיאס

שניצל אינטיאס

העינין הוא הציפוי, את פרורי הלחם מחליפה בקמח שקדים עם קצת קמח קוקוס ושומשום, יוצא מעולה. הציפוי מתאים גם לעוף או כל דג אחר

פיצה מרינרה

פיצה מרינרה

תבנית תנור עם פיצה בבוקר גשום של יום שישי. מרינרה היא פיצה מסורתית ללא גבינה, הבסיס מכרובית הרוטב מפסטו והטופינג מהים

אורז כרובית

אורז כרובית

היכולת של הכרובית לספוג טעמים, והניראות שלה כאשר היא מגוררת יצרו את המתכון הזה שנימצא בכל ספר בישול פרוטוקולי, אז ניסיתי, והתאמתי וזו באמת אחלה תוספת שסופגת ציר נהדר. אפשר גם בצבעים

ג'ינג'ר כבוש

ג'ינג'ר כבוש

כשעוד יצא לי לאכול סושי ג'ינג'ר כבוש היה הכוכב, לא מנקה חיך בין מנות, יותר כמו הסיבה לארוע

כרוב ברוקולי ביקון

כרוב ברוקולי ביקון

מנה מהירה שעושה שימוש בשומן של הביקון ובטעמי העישון שלו, יחד עם ברוקולי וכרוב ששניהם בדרך זו או אחרת מבקרים יום יום. נקניקית פליאו או המבורגר ביתי זו ארוחה מהירה בריאה ומספקת

כרוב ממולא ועצמות מוח

כרוב ממולא ועצמות מוח

סיר חורפי עם טעמים עמוקים של בקר. שהכרוב מאוורר קצת ומאזן ועצמות המוח מוסיפות עומק וטעם

בליס ברי

בליס ברי

נטיפים של אושר, אוכמניות כחולות קפואות בציפוי דק של שוקולד רואו, פיתוח רמי ורטמן

פרליני שוקולד רואו

פרליני שוקולד רואו

שוקולד רואו שומר על כל האיכויות הקסומות של הקקאו, מעלה תדר ומשמח את הנפש

עוגת תפוחים של רמי

עוגת תפוחים של רמי

עוגה עם המון תפוחים חמימה ומנחמת. חופשיה מגלוטן עם קמח אורז ושקדים, האגוזים מעל מוסיפים קראנ'צ

סלט פפאיה ירוקה

סלט פפאיה ירוקה

סלט תאילנדי בשם סום טאם שעיקרו פפאיה ירוקה. טעמה נאטרלי היא סופגת נהדר טעמים. פפאיה ירוקה עשירה בנוגדי חימצון וויטמין סי

קבב

קבב

על האש או על מחבת, עם סלטים טריים, כבושים וממרחים זו ארוחה אולטימטיבית

ציר ראשי שרימפס

ציר ראשי שרימפס

הציר הזה מקורו בראשי השרימפס, פירות ים מלאי טעם וצבע. מתקבל ציר כתום קליל שמשביח כל תבשיל דגים ובעצמו משמש בסיס נפלא למרקים אסיתים

ממרח קישואים

ממרח קישואים

באלף הקודם זה נחשב לחיקוי טוב לכבד. לטעמי הוא שרד נהדר בלי קשר לכבד. מלא טעם ומחזיק במקרר יומים שלושה

דנוור קאט חתיך

דנוור קאט חתיך

נתח קטן ומשוייש, המשך של מכסה האנטריקוט לכיוון האונטריב. הרבה טעם צליה חזקה וקצרה. אחד האהובים

סביצ’ה טרחון וירקות קשים

סביצ’ה טרחון וירקות קשים

סלט קליל מרענן וקיצי, האבוקדו מוסיף קרימיות, הירקות הקשים קצוצים קטן ונותנים קראנץ וכולם מלווים את הדג הלבן שניכבש קלות

טבולה כרובית

טבולה כרובית

סלט מרענן, קליל מאוד ורסטילי. הרבה ירוק קצת לבן ומעט מאוד אדום מרימונים

סלט ניסואז

סלט ניסואז

דגים קטנים אפשר למצוא כל השנה, הם לא חשודים כנושאי מתכות רעילות, צריך רק לשכנע את מוכר הדגים לפלט אותם עבורכן

עגבניות שמש

עגבניות שמש

השילוב של עגבניות שנישארו ושמש מיצר טעם מיוחד מאוד, שיש בו תמצית של עונה חמה. אחד הדברים הטובים של אוגוסט
עגבניות לא מתאימות בשלבים הראשונים של הפרוטוקול

צ'ימיצ'ורי

צ'ימיצ'ורי

כמו הפסטו גם צ'ימיצ'ורי הוא דרך מעולה לשלב עלים ירוקים כהים

קציצות דג

קציצות דג

קציצות מאוד קלות ירוקות ולימוניות
כל דג לבן יתאים, מוסר ים נותן תמורה טובה לדג נטו וטעם ימי עדין

ירקות ירוקים וצלעות טלה

ירקות ירוקים וצלעות טלה

השילוב בין ירקות ירוקים חלוטים בקצרה לשומן טלה שנמס שמוסיף לירקות מעטפת של צליה וריחות של גריל. בשר הצלע מוגשת ליד כתוספת. הירקות הם הנושא

עלי גפן במילוי סגול

עלי גפן במילוי סגול

אוכמניות כחולות, מוסיפות מתיקות עדינה וצבע קסום, משתלבות מעולה עם העלים החמוצים

שפונדרה בסיר ברזל כבד

שפונדרה בסיר ברזל כבד

שיטת בישול איטי בסיר כבד, שהסיר אטום והבשר מוגבהה מעל ירקות קשים שלמים. הבשר מתרכך לאט במיצים של עצמו. מתאימים לבישול הזה נתחים שמנים

אסדו על בצלים

אסדו על בצלים

צלע על העצם בצליה ארוכה ואיטית. ההגבהה על בצלים שומרת על הבשר. החריצה של מיכסה הצלעות עוזרת לקבל שומן קריספי

שכבות של צוואר טלה עלי גפן ובמיה

שכבות של צוואר טלה עלי גפן ובמיה

הסיר הזה שמור לרגעי חג, יש בו איזון ומורכבות עושר וקלילות. עלי הגפן סופגים את שומן הטלה ומתרככים לאיטם, הבמיה מתרככת בלי להפצע, הלימון והעגבניות מאזנים את השומניות. חג

טונה ומלפפון

טונה ומלפפון

שני מרכיבים, טונה נאה ומלפפון טרי. סושי מגוהץ

דנוור קאט וירקות בווק

דנוור קאט וירקות בווק

הרבה ירקות מעט בשר, דנוואר קאט עם שומן טעים, פטריות, נבטים מצליבים. ארוחת צהרים פשוטה וטעימה. שאר בני הבית יכולים לאכול מעל אורז לבן

קציצות בקר ולב

קציצות בקר ולב

לב בקר זה חלק פנים שיש לו ערכים תזונתיים מעולים, מחיר זול ויחסי ציבור לא משהו. טעם של בקר וטקסטורה של בקר דחוס. דרך קלה לצרוך אותו זה טחון בקציצות

קציצות עוף וגזר

קציצות עוף וגזר

אלו קציצות שמכונות אצלנו קציצות ילדים , השילוב של גזר מתקתק בצל שגם הוא די מתוק ובשר עוף שטעמו לא משתלט מיצר קציצה קלילה. חטיף במתיקות עדינה

נקניקיות בוקר איטלקיות

נקניקיות בוקר איטלקיות

הן קטנות מלאות טעם ועסיסיות, חיות במקפיא ומופשרות ברגע. קוראים להן נקניקיות בוקר אבל הן ניראות כמו קציצות קטנות. והן נהדרות. במקור הן מירך חזיר, אפשר גם להשתמש בהודו

סלט קצוץ

סלט קצוץ

סלט מאוד פשוט, שעושה שימוש בירקות מורשת, בעיקר בקיץ שהירקות האלו בשיאם והעלים פחות רעננים. טכניקת הקיצוץ דומה יותר להכנת קבב מסלט, מתקבל משהו אחר דומה לסלסה

סרטנים כחולים

סרטנים כחולים

יצורים מפוארים מתוקים שיש בהם המון טעם והמון התעסקות

פוטיטו

פוטיטו

פוטטוס מבטטה לבנה, בטטה סגולה, ובטטה כתומה. טעמים קרובים ומספיק שונים כדי ליצר צלחת מנחמת ומענינת שיש בה עושר טעמי צ'יפס

בצל סגול מוחמץ

בצל סגול מוחמץ

חמש דקות עבודה, אמנם לא כבישה לקטית אבל תוספת נהדרת לסלטים וסתם על השולחן

קרפצ'יו סלק צהוב

קרפצ'יו סלק צהוב

סלק צהוב הוא מהירקות שאני מעדיפה לאפות על מלח, צורת ההכנה הזו מרכזת את הסוכרים שבו ומוסיפה גם מעט טעם מעושן

שרימפס פרדייס

שרימפס פרדייס

שילוב של עגבניה שום שמן זית ושרימפס הוא די קלאסי, התוספת של הקישואים וזעתר נולדה באופן טבעי פשוט אצל הירקן ליד יש תמיד זעתר טרי וקישואים קטנים מוצקים. ארוחה שלימה מקומית

דג אפוי במעטפה של מלח ים

דג אפוי במעטפה של מלח ים

דג אפוי במעטפה של מלח ים זו אחת הדרכים הכי מדויקות להנות מטריות של דג ים שלם. המליחות מדויקת והעסיסיות של הדג נישמרת

מרוות ירושלים

מרוות ירושלים

עלים של מַרְווַת יְרוּשָׁלַיִם הם מהניפלאים שיש לעלי המילוי, הם צצים בתחילת החורף וניתן ללקט אותם או ליקנות בשווקים הערבים. מאוד פשוט לגלגל ולבשל והתוצאה מפתיעה בפראיות וטעם ירוק

ממרח כבד עוף וקישואים

ממרח כבד עוף וקישואים

מהפרוטוקול של טרי וואלס למדתי שכדאי לאכול כמה פעמים בשבוע חלקי פנים, כזו צנצנת במקרר עושה את זה פשוט. הקישואים מאווררים את הממרח שנוטה להיות כבד

בקר טחון ודלעת יפנית

בקר טחון ודלעת יפנית

דלעת יפנית מפתיעה בעזות הטעם שלה, היא גם שומרת על צורה ומתבשלת מהר. יחד עם הבשר והשומן, צהרים ברגע

שווארמה פטריות

שווארמה פטריות

הרעיון הוא שיהיו יותר פטריות מבשר, החיתוך של הפיטריות לאורך בדומה לבשר הופך את הכל לקל

חביתת עשבים ירוקים

חביתת עשבים ירוקים

גירסה לחביתת הירק הפרסית, שמוכרת בשם קוקו סבזי, חביתה עם המון עשבים ירוקים כהים על הבוקר. נושאת עליה ממרחים בשמחה

מחבת בוקר

מחבת בוקר

ארוחה ורסטילית, תמיד אותו מחבת ברזל כבד, המרכיבים בפנים משתנים לפי מה שיש. בהשראת הפרוטוקול של טרי וואלס

סלט חסה

סלט חסה

אם מזון, שאין יום בלי מבחר מהעלים הטובים שלה ורוטב משתנה
זה ניסיון להציע את סלט החסה המושלם, שיהיה קרנצ'י מרענן, רב מרקמים וקליל במידה

סלמון כבוש

סלמון כבוש

נתח של סלמון מהזנב כבוש במלח טוב וסוכר, עם גוון של שמיר. אחר כך פרוס דק על קרקר עם מלפפון ובצל כבוש. טריט

סביצ’ה מפלמידה אדומה

סביצ’ה מפלמידה אדומה

סביצ’ה בעני זו טעימה מהעונה. בחורף אפשר למצוא פלמידה אדומה, דג ים מקומי, חופשי, שמזכיר מאוד טונה. ברבע מחיר וגם תותים, סלק צהוב ואבוקדו

פסטו

פסטו

תמיד יש פסטו, לפי העונה: בזיליקום \ כוסברה \ רוקט, עלה ירוק כהה ארומטי, יחד עם אגוז או גרעין שמן זית ושום. אחת הדרכים הכי קלות לצרוך עלים ירוקים כהים