אז מה כן? ומה לא? במסגרת הרחבה של הפליאו
ההתמקדות היא במה כן. מזונות עם ריכוז גבוהה של נוּטְרִיֵּינְטים – אוכל אמיתי ומזין בצורתו הטבעית.


בשר של חיות מרעה איכותיות. אוכלות 'מאף ועד זנב' כלומר כל חלקי החיה. בעיקר חיות שגדלו בתנאי חופש. פרות ממירעה חופשי. כבשים שחיות באחו, וגם תרנגול חופש, וביצים אורגנית.

חלקי פנים. אמרנו 'מאף ועד זנב' חלקי פנים כמו כבד ולב, עצמות מוח, תבשיל זנב או פשוט מעורב ירושלמי בצלחת. ציר מעצמות של חיות מירעה. מינרלי או ג'לטיני.


דגי ים פירות ים בדגש על דגים קטנים ושמנים מהים. דגי ים הן חיות פרא אצילות שעשירות באומגה שלוש ומינרלים. פירות ים הן חיות קטנות שצמודות לסלעים או לקרקעית הים, כמעט ולא מכילות מתכות כבדות.
שמנים טובים. שומן מהחי, אבוקדו, שמן קוקוס, שמן זית, זיתים, חמאה, גיה.


מזונות מותססים. בעיקר ירקות בתסיסה לקטית.מזונות מותססים צריך להכין לבד, אלו הקנויים מפוסטרים ולכן החידקים הטובים בהם מתים.


שפע של ירקות ועלים ירוקים. חסות ועלי ביבי מכל הסוגים, בהירים וכהים, צמחי תבלין, עלים מליקוט, עלים של מצליבים ופקעות. מגוון עונתי משתנה רחב ככל שניתן.


ירקות עשירים בגופרית. משפחת המצליבים: ברוקולי, כרוב, קייל, בוקצוי, צנוניות. משפחת השושנים: בצל, שום, עירית, כרישה, אספרגוס. וכל משפחת הפטריות.


דלעות ושורשים. יחסית פחממתים יש בהם הרבה עמילן וסוכר, כשאין דגנים בתפריט הם בתפקיד הפחממה המספקת.
קיטניות בתרמיל. שעועית ירוקה, לוביה תיאלנדית, במיה, אפונת שלג, אפונה ירוקה.
משפחת הסולנים. עגבניה, חציל פילפל תפוח אדמה, טבק.
אגוזים וגרעינים. עדיף לא קלויים. קמח משקדים יכולי לשמש למאפים, וגם חמאות מאגוזים ושקדים
כל הפירות בכל הצבעים.
גבינות איכותיות שמנות.

ההמנעות היא מאנטי נוּטְרִיֵּינְטים – חומרים המעקבים ספיגה, אלרגנים, מעודדי דלקת.
אז מה הם מזונות עם ריכוז גבוהה של אנטי נוּטְרִיֵּינְטים?
כל המוצרים מתועשים והמעובדים שיש להם שלושה מרכיבים או יותר. כל הדגנים ופסבדו בדגש על גלוטן. כל הקיטניות. סוכר מעובד, תחליפי סוכר. סויה ומוצרי סויה. חלב ומוצרי חלב רזים. שמנים זרעים מתועשים, כמו קנולה, חמניות, זרעי ענבים.

כל המתכונים בבלוג מותאמים לתזונת הפליאו

קישורים בישראל

פליאו ברבאק! קבוצת פיסבוק ידידותית נשים בעיקר, מומלץ בחום

מתכונים נבחרים

שיפודי פרגית על גחלים ורוטב פיסטוק

שיפודי פרגית על גחלים ורוטב פיסטוק

שיפוד עוף סאטה זו קלאסיקה. מישרה של חלב קוקוס מתובל בטעמים אסיתים. ואז צליה על גחלים ורוטב בוטנים. כאן יש בעיה. בוטנים זו קטניה די אלרגנית. אבל פיסטוקים יכולים לתת אחלה פיתרון. יצא ממכר

סלט שייטל מישמש ועשבים

סלט שייטל מישמש ועשבים

פרוסות עסיסיות של שייטל. המון עלים ירוקים ארומטיים. מעט מישמש קרנצ'י חמצמץ. רוטב חמוץ מתוק מלוח. זוית חריפה אופציונלית עם צ'ילי אדום טרי

מוקפץ חמוץ מתוק עם סלמון ואננס

מוקפץ חמוץ מתוק עם סלמון ואננס

בשני יש סלמון, ומה עושים איתו. הינה מנה לאמצע השבוע, קלה ומרעננת, האננס נוסטלגי מזכיר קצת אוכל סיני של פעם. חצי שעה של קיצוצים והקפצות. יכול להתאים לכל בני הבית עם אורז או אטריות. פרוטוקולי