גיוזה פליאו AIP Jiaozi

כיסוני עוף איסיתים מאודים מלאי טעם פרוטוקולים לגמרי.

הבצק מקמח קסאווה דק. פינוק לרגעים מיוחדים

וכן אפשר להכין כמות ולהקפיא

ככה עושה

AIP Jiaozi גיוזה פליאו

הכנות1 hour
זמן בישול אפיה התססה15 minutes
מנות24 יחידות
חופשי מאלרגנים
egg free
milkfree
רוטב סויה
glutenfree

מרכיבים

לבצק

למילוי

  • 300 גרם פרגיות טחונת / בשר לבן טחון
  • חצי כוס שרימפס קטנים מבושלים במים
  • 1 שלוט קצוץ קטן
  • 2 גבעולי בצל ירוק קצוץ דק
  • 3 כפות פטריות שיטקי טריות או מיובשות מושרית
  • 1 שן שום קצוצה דק
  • 1 כף ג'ינג'ר מגורד דק
  • 2 כפות קוקנט אמיניו
  • 1 כפית שמן שומשום

הכנות

  • אפשר להשתמש בבשר לבן טחון או בפרגית טחונה, כדאי שיהיה מספיק שומן במילוי לכן חזה עוף או הודו פחות יתאים
    השרימפס הקטנים נותנים ק'רנץ נחמד, אפשר להחליף בכרוב קצוץ דק
    שלוט זה נחמד גם בצל רגיל או סגול יתאימו מאוד
    הפטריות חשובות לטעם האוממי, אפשר להשתמש בשיטאקי טריות שזו האופציה האהובה עלי, או לחלופין להשרות כמה פטריות מיובשות במים רותחים וכשהפטריה חזרה והתמלאה בנוזלים לסחוט אותה ולקצוץ קטן
    אפשר להוסיף חצי גזר מגורד דק לתוספת מתיקות
    אם אין קוקנט אמינו אפשר להשתמש ברוטב דגים ומיפל, זה תחליף דומה

למילוי

  • קוצצת דק את הפטריות, קוצצת דק את השלוט ואת הבצל הירוק.
    מגרדת את השום ואת הג'ינג'ר על פומפיה. שוטפת חצי כוס שרימפס קטנים מהמקפיא במים חמים שיפשירו, קוצצת אותם לגודל של חצי בוטן.
    אם משתמשת בכרוב קוצצת דק בערך כוסב
    קערה גדולה מערבבת את כל המרכיבים ולשה לתערובת אחידה

לבצק

  • בקערה גדולה מערבבת את הקמח המלח והשמן, מוסיפה בהדרגה את המים הרותחים, קודם חצי כוס ומערבבת בכף, כי זה חם, ואז עוד חצי כוס וששוב מערבבת. מתחילה ללוש את הבצק ומוסיפה עוד כף מים רותחים. במידת הצורך תוך לישה מוסיפה עוד מים רותחים. אפשר להגיע ל4 כפות נוספות, תלוי ביובש של הקמח
    שהבצק ניפרד מהקערה מעבירה למשטח עבודה ולשה כחמש דקות עד לבצק חלק ונוח לעבודה
    מכסה מייד בנילון ניצמד. הבצק סובל מיובש
  • מהבצק מכינה נקניק ארוך בעובי של כשתי אצבעות, בעזרת סכין חותכתלכ-20-24 מקטעים
    אני פשוט עושה חתך בחצי ואז שוב לחצי. כל מקטע כזה חותכת לחמש או שש חתיכות. זה יוצא בגודל של אגוז מלך בערך
    מכסה את כל הכדורים בנילון ניצמד אפשר גם מגבת מטבח נקיה מעט לחה מעל
    זה חשוב כי הבצק סובל מיובש

יצירת הכיסונים

  • בעזרת מערוך קטן מרדדת עיגול מכל כדור ואז חותכת אותו לצורה עגולה בעזרת כוס, רדיוס של ספל קפה זה מצוין
    מכינה בצד כוס מים ואפשר גם מכחול, מחזיקה על כף היד את עיגול הבצק, עם כף מעבירה ערימה יפה למרכז העיגול, עם המיכחול מברישה מעט מים מסביב
    סוגרת את הכיסון בצביטות

אידוי

  • את הגיוזה אני מאדה ולא מטגנת ומאדה כמו גיוזות מבצק חיטה
    מרפדת סלסלת אידוי בעלי כרוב או חסה, זה מונע הדבקה של הכיסון לרשת העץ
    מניחה גיוזות על החסות משתדלת שהן לא יגעו אחת בשניה ומכסה
    מניחה את סלסלת העץ מעל סיר עם מים רותחים ברתיחה עדינהה
    מים ימשיכו לרותח בעדינות והכיסונים יתבשלו בסלסלה, זה יקח כרבע שעה. אפשר לראות שהם תפוחים ורכים
  • להגשה אפשר צלוחית עם קוקנט אמינו
    אפשר להוסיף לקוקנט אמינו מעט חומץ ג'ינגר מגורד ושום מגורד. שווה להכין כמות ולהקפיא, הכיסונים מחזיקים יפה ואפשר להוציא אותם מהמקפיא ישירות לסלסת האידוי
גיוזה פליאו מאודה בסלסלה
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineפליאו . פליאו אוטואימוני

התססות חורף סדנה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י לבן

סדנה מעשית במטבח ביתי

2 מחשבות על “גיוזה פליאו AIP Jiaozi”

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן