גיוזה פליאו AIP Jiaozi

|

17/05/2021

כיסונים מאודים מלאי טעם פרוטוקולים לגמרי. פינוק לרגעים מיוחדים, וכן אפשר להכין כמות ולהקפיא

24 כיסונים

Prep Time1 hrCook Time15 mins

לבצק
 כוס וחצי קמח קאסבה
 כוס מים רותחים
 כף שמן זית \ קוקוס
 כפית מלח ורוד
למילוי
 300 גרם פרגיות טחונת / בשר לבן טחון
 חצי כוס שרימפס קטנים מבושלים במים
 1 שלוט קצוץ קטן
 2 גבעולי בצל ירוק קצוץ דק
 3 כפות פטריות שיטקי טריות או מיובשות מושרית
 1 שן שום קצוצה דק
 1 כף ג'ינג'ר מגורד דק
 2 כפות קוקנט אמינו
 1 כפית שמן שומשום

1

אפשר להשתמש בבשר לבן טחון או בפרגית טחונה, כדאי שיהיה מספיק שומן במילוי לכן חזה עוף או הודו פחות יתאים
השרימפס הקטנים נותנים ק'רנץ נחמד, אפשר להחליף בכרוב קצוץ דק
שלוט זה נחמד גם בצל רגיל או סגול יתאימו מאוד
הפטריות חשובות לטעם האוממי, אפשר להשתמש בשיטאקי טריות שזו האופציה האהובה עלי, או לחלופין להשרות כמה פטריות מיובשות במים רותחים וכשהפטריה חזרה והתמלאה בנוזלים לסחוט אותה ולקצוץ קטן
אפשר להוסיף חצי גזר מגורד דק לתוספת מתיקות
אם אין קוקנט אמינו אפשר להשתמש ברוטב דגים ומיפל, זה תחליף דומה

למילוי
2

קוצצת דק את הפטריות
קוצצת דק את השלוט ואת הבצל הירוק
מגרדת את השום ואת הג'ינג'ר על פומפיה
שוטפת חצי כוס שרימפס קטנים מהמקפיא במים חמים שיפשירו, קוצצת אותם לגודל של חצי בוטן
אם משתמשת בכרוב קוצצת דק בערך כוס
בקערה גדולה מערבבת את כל המרכיבים ולשה לתערובת אחידה

לבצק
3

בקערה גדולה מערבבת את הקמח המלח והשמן, מוסיפה בהדרגה את המים הרותחים, קודם חצי כוס ומערבבת בכף, כי זה חם, ואז עוד חצי כוס וששוב מערבבת. מתחילה ללוש את הבצק ומוסיפה עוד כף מים רותחים. במידת הצורך תוך לישה מוסיפה עוד מים רותחים. אפשר להגיע ל4 כפות נוספות, תלוי ביובש של הקמח
שהבצק ניפרד מהקערה מעבירה למשטח עבודה ולשה כחמש דקות עד לבצק חלק ונוח לעבודה
מכסה מייד בנילון ניצמד. הבצק סובל מיובש

4

מהבצק מכינה נקניק ארוך בעובי של כשתי אצבעות, בעזרת סכין חותכתלכ-20-24 מקטעים
אני פשוט עושה חתך בחצי ואז שוב לחצי. כל מקטע כזה חותכת לחמש או שש חתיכות. זה יוצא בגודל של אגוז מלך בערך
מכסה את כל הכדורים בנילון ניצמד אפשר גם מגבת מטבח נקיה מעט לחה מעל

יצירת הכיסונים
5

בעזרת מערוך קטן מרדדת עיגול מכל כדור ואז חותכת אותו לצורה עגיה בעזרת כוס, רדיוס של ספל קפה זה מצוין
מכינה בצד כוס מים ואפשר גם מכחול
מחזיקה על כף היד את עיגול הבצק, עם כף מעבירה ערימה יפה למרכז העיגול, עם המיכחול מברישה מעט מים מסביב
סוגרת את הכיסון בצביטות
מצרפת בסוף המתכון קישור לסרטון (לא שלי שמדגים את הסגירה)

אידוי
6

את הגיוזה אני מאדה ולא מטגנת ומאדה כמו גיוזות מבצק חיטה
מרפדת סלסלת אידוי בעלי כרוב או חסה, זה מונע הדבקה של הכיסון לרשת העץ
מניחה גיוזות על החסות משתדלת שהן לא יגעו אחת בשניה ומכסה
מניחה את סלסלת העץ מעל סיר עם מים רותחים ברתיחה עדינה
המים ימשיכו לרותח בעדינות והכיסונים יתבשלו בסלסלה, זה יקח כרבע שעה. אפשר לראות שהם תפוחים ורכים
\
להגשה אפשר צלוחית עם קוקנט אמינו
אפשר להוסיף לקוקנט אמינו מעט חומץ ג'ינגר מגורד ושום מגורד
שווה להכין כמות ולהקפיא, הכיסונים מחזיקים יפה ואפשר להוציא אותם מהמקפיא ישירות לסלסת האידוי

סרטון המדגים סגירת כיסון

אפשר להשיג קמח קאסבה ב iherb

Ingredients

לבצק
 כוס וחצי קמח קאסבה
 כוס מים רותחים
 כף שמן זית \ קוקוס
 כפית מלח ורוד
למילוי
 300 גרם פרגיות טחונת / בשר לבן טחון
 חצי כוס שרימפס קטנים מבושלים במים
 1 שלוט קצוץ קטן
 2 גבעולי בצל ירוק קצוץ דק
 3 כפות פטריות שיטקי טריות או מיובשות מושרית
 1 שן שום קצוצה דק
 1 כף ג'ינג'ר מגורד דק
 2 כפות קוקנט אמינו
 1 כפית שמן שומשום

Directions

1

אפשר להשתמש בבשר לבן טחון או בפרגית טחונה, כדאי שיהיה מספיק שומן במילוי לכן חזה עוף או הודו פחות יתאים
השרימפס הקטנים נותנים ק'רנץ נחמד, אפשר להחליף בכרוב קצוץ דק
שלוט זה נחמד גם בצל רגיל או סגול יתאימו מאוד
הפטריות חשובות לטעם האוממי, אפשר להשתמש בשיטאקי טריות שזו האופציה האהובה עלי, או לחלופין להשרות כמה פטריות מיובשות במים רותחים וכשהפטריה חזרה והתמלאה בנוזלים לסחוט אותה ולקצוץ קטן
אפשר להוסיף חצי גזר מגורד דק לתוספת מתיקות
אם אין קוקנט אמינו אפשר להשתמש ברוטב דגים ומיפל, זה תחליף דומה

למילוי
2

קוצצת דק את הפטריות
קוצצת דק את השלוט ואת הבצל הירוק
מגרדת את השום ואת הג'ינג'ר על פומפיה
שוטפת חצי כוס שרימפס קטנים מהמקפיא במים חמים שיפשירו, קוצצת אותם לגודל של חצי בוטן
אם משתמשת בכרוב קוצצת דק בערך כוס
בקערה גדולה מערבבת את כל המרכיבים ולשה לתערובת אחידה

לבצק
3

בקערה גדולה מערבבת את הקמח המלח והשמן, מוסיפה בהדרגה את המים הרותחים, קודם חצי כוס ומערבבת בכף, כי זה חם, ואז עוד חצי כוס וששוב מערבבת. מתחילה ללוש את הבצק ומוסיפה עוד כף מים רותחים. במידת הצורך תוך לישה מוסיפה עוד מים רותחים. אפשר להגיע ל4 כפות נוספות, תלוי ביובש של הקמח
שהבצק ניפרד מהקערה מעבירה למשטח עבודה ולשה כחמש דקות עד לבצק חלק ונוח לעבודה
מכסה מייד בנילון ניצמד. הבצק סובל מיובש

4

מהבצק מכינה נקניק ארוך בעובי של כשתי אצבעות, בעזרת סכין חותכתלכ-20-24 מקטעים
אני פשוט עושה חתך בחצי ואז שוב לחצי. כל מקטע כזה חותכת לחמש או שש חתיכות. זה יוצא בגודל של אגוז מלך בערך
מכסה את כל הכדורים בנילון ניצמד אפשר גם מגבת מטבח נקיה מעט לחה מעל

יצירת הכיסונים
5

בעזרת מערוך קטן מרדדת עיגול מכל כדור ואז חותכת אותו לצורה עגיה בעזרת כוס, רדיוס של ספל קפה זה מצוין
מכינה בצד כוס מים ואפשר גם מכחול
מחזיקה על כף היד את עיגול הבצק, עם כף מעבירה ערימה יפה למרכז העיגול, עם המיכחול מברישה מעט מים מסביב
סוגרת את הכיסון בצביטות
מצרפת בסוף המתכון קישור לסרטון (לא שלי שמדגים את הסגירה)

אידוי
6

את הגיוזה אני מאדה ולא מטגנת ומאדה כמו גיוזות מבצק חיטה
מרפדת סלסלת אידוי בעלי כרוב או חסה, זה מונע הדבקה של הכיסון לרשת העץ
מניחה גיוזות על החסות משתדלת שהן לא יגעו אחת בשניה ומכסה
מניחה את סלסלת העץ מעל סיר עם מים רותחים ברתיחה עדינה
המים ימשיכו לרותח בעדינות והכיסונים יתבשלו בסלסלה, זה יקח כרבע שעה. אפשר לראות שהם תפוחים ורכים
\
להגשה אפשר צלוחית עם קוקנט אמינו
אפשר להוסיף לקוקנט אמינו מעט חומץ ג'ינגר מגורד ושום מגורד
שווה להכין כמות ולהקפיא, הכיסונים מחזיקים יפה ואפשר להוציא אותם מהמקפיא ישירות לסלסת האידוי

AIP Jiaozi גיוזה פליאו

גיוזה פליאו AIP Jiaozi

|

כיסונים מאודים מלאי טעם פרוטוקולים לגמרי. פינוק לרגעים מיוחדים, וכן אפשר להכין כמות ולהקפיא

24 כיסונים

Prep Time1 hrCook Time15 mins

לבצק
 כוס וחצי קמח קאסבה
 כוס מים רותחים
 כף שמן זית \ קוקוס
 כפית מלח ורוד
למילוי
 300 גרם פרגיות טחונת / בשר לבן טחון
 חצי כוס שרימפס קטנים מבושלים במים
 1 שלוט קצוץ קטן
 2 גבעולי בצל ירוק קצוץ דק
 3 כפות פטריות שיטקי טריות או מיובשות מושרית
 1 שן שום קצוצה דק
 1 כף ג'ינג'ר מגורד דק
 2 כפות קוקנט אמינו
 1 כפית שמן שומשום

1

אפשר להשתמש בבשר לבן טחון או בפרגית טחונה, כדאי שיהיה מספיק שומן במילוי לכן חזה עוף או הודו פחות יתאים
השרימפס הקטנים נותנים ק'רנץ נחמד, אפשר להחליף בכרוב קצוץ דק
שלוט זה נחמד גם בצל רגיל או סגול יתאימו מאוד
הפטריות חשובות לטעם האוממי, אפשר להשתמש בשיטאקי טריות שזו האופציה האהובה עלי, או לחלופין להשרות כמה פטריות מיובשות במים רותחים וכשהפטריה חזרה והתמלאה בנוזלים לסחוט אותה ולקצוץ קטן
אפשר להוסיף חצי גזר מגורד דק לתוספת מתיקות
אם אין קוקנט אמינו אפשר להשתמש ברוטב דגים ומיפל, זה תחליף דומה

למילוי
2

קוצצת דק את הפטריות
קוצצת דק את השלוט ואת הבצל הירוק
מגרדת את השום ואת הג'ינג'ר על פומפיה
שוטפת חצי כוס שרימפס קטנים מהמקפיא במים חמים שיפשירו, קוצצת אותם לגודל של חצי בוטן
אם משתמשת בכרוב קוצצת דק בערך כוס
בקערה גדולה מערבבת את כל המרכיבים ולשה לתערובת אחידה

לבצק
3

בקערה גדולה מערבבת את הקמח המלח והשמן, מוסיפה בהדרגה את המים הרותחים, קודם חצי כוס ומערבבת בכף, כי זה חם, ואז עוד חצי כוס וששוב מערבבת. מתחילה ללוש את הבצק ומוסיפה עוד כף מים רותחים. במידת הצורך תוך לישה מוסיפה עוד מים רותחים. אפשר להגיע ל4 כפות נוספות, תלוי ביובש של הקמח
שהבצק ניפרד מהקערה מעבירה למשטח עבודה ולשה כחמש דקות עד לבצק חלק ונוח לעבודה
מכסה מייד בנילון ניצמד. הבצק סובל מיובש

4

מהבצק מכינה נקניק ארוך בעובי של כשתי אצבעות, בעזרת סכין חותכתלכ-20-24 מקטעים
אני פשוט עושה חתך בחצי ואז שוב לחצי. כל מקטע כזה חותכת לחמש או שש חתיכות. זה יוצא בגודל של אגוז מלך בערך
מכסה את כל הכדורים בנילון ניצמד אפשר גם מגבת מטבח נקיה מעט לחה מעל

יצירת הכיסונים
5

בעזרת מערוך קטן מרדדת עיגול מכל כדור ואז חותכת אותו לצורה עגיה בעזרת כוס, רדיוס של ספל קפה זה מצוין
מכינה בצד כוס מים ואפשר גם מכחול
מחזיקה על כף היד את עיגול הבצק, עם כף מעבירה ערימה יפה למרכז העיגול, עם המיכחול מברישה מעט מים מסביב
סוגרת את הכיסון בצביטות
מצרפת בסוף המתכון קישור לסרטון (לא שלי שמדגים את הסגירה)

אידוי
6

את הגיוזה אני מאדה ולא מטגנת ומאדה כמו גיוזות מבצק חיטה
מרפדת סלסלת אידוי בעלי כרוב או חסה, זה מונע הדבקה של הכיסון לרשת העץ
מניחה גיוזות על החסות משתדלת שהן לא יגעו אחת בשניה ומכסה
מניחה את סלסלת העץ מעל סיר עם מים רותחים ברתיחה עדינה
המים ימשיכו לרותח בעדינות והכיסונים יתבשלו בסלסלה, זה יקח כרבע שעה. אפשר לראות שהם תפוחים ורכים
\
להגשה אפשר צלוחית עם קוקנט אמינו
אפשר להוסיף לקוקנט אמינו מעט חומץ ג'ינגר מגורד ושום מגורד
שווה להכין כמות ולהקפיא, הכיסונים מחזיקים יפה ואפשר להוציא אותם מהמקפיא ישירות לסלסת האידוי

סרטון המדגים סגירת כיסון

אפשר להשיג קמח קאסבה ב iherb

Ingredients

לבצק
 כוס וחצי קמח קאסבה
 כוס מים רותחים
 כף שמן זית \ קוקוס
 כפית מלח ורוד
למילוי
 300 גרם פרגיות טחונת / בשר לבן טחון
 חצי כוס שרימפס קטנים מבושלים במים
 1 שלוט קצוץ קטן
 2 גבעולי בצל ירוק קצוץ דק
 3 כפות פטריות שיטקי טריות או מיובשות מושרית
 1 שן שום קצוצה דק
 1 כף ג'ינג'ר מגורד דק
 2 כפות קוקנט אמינו
 1 כפית שמן שומשום

Directions

1

אפשר להשתמש בבשר לבן טחון או בפרגית טחונה, כדאי שיהיה מספיק שומן במילוי לכן חזה עוף או הודו פחות יתאים
השרימפס הקטנים נותנים ק'רנץ נחמד, אפשר להחליף בכרוב קצוץ דק
שלוט זה נחמד גם בצל רגיל או סגול יתאימו מאוד
הפטריות חשובות לטעם האוממי, אפשר להשתמש בשיטאקי טריות שזו האופציה האהובה עלי, או לחלופין להשרות כמה פטריות מיובשות במים רותחים וכשהפטריה חזרה והתמלאה בנוזלים לסחוט אותה ולקצוץ קטן
אפשר להוסיף חצי גזר מגורד דק לתוספת מתיקות
אם אין קוקנט אמינו אפשר להשתמש ברוטב דגים ומיפל, זה תחליף דומה

למילוי
2

קוצצת דק את הפטריות
קוצצת דק את השלוט ואת הבצל הירוק
מגרדת את השום ואת הג'ינג'ר על פומפיה
שוטפת חצי כוס שרימפס קטנים מהמקפיא במים חמים שיפשירו, קוצצת אותם לגודל של חצי בוטן
אם משתמשת בכרוב קוצצת דק בערך כוס
בקערה גדולה מערבבת את כל המרכיבים ולשה לתערובת אחידה

לבצק
3

בקערה גדולה מערבבת את הקמח המלח והשמן, מוסיפה בהדרגה את המים הרותחים, קודם חצי כוס ומערבבת בכף, כי זה חם, ואז עוד חצי כוס וששוב מערבבת. מתחילה ללוש את הבצק ומוסיפה עוד כף מים רותחים. במידת הצורך תוך לישה מוסיפה עוד מים רותחים. אפשר להגיע ל4 כפות נוספות, תלוי ביובש של הקמח
שהבצק ניפרד מהקערה מעבירה למשטח עבודה ולשה כחמש דקות עד לבצק חלק ונוח לעבודה
מכסה מייד בנילון ניצמד. הבצק סובל מיובש

4

מהבצק מכינה נקניק ארוך בעובי של כשתי אצבעות, בעזרת סכין חותכתלכ-20-24 מקטעים
אני פשוט עושה חתך בחצי ואז שוב לחצי. כל מקטע כזה חותכת לחמש או שש חתיכות. זה יוצא בגודל של אגוז מלך בערך
מכסה את כל הכדורים בנילון ניצמד אפשר גם מגבת מטבח נקיה מעט לחה מעל

יצירת הכיסונים
5

בעזרת מערוך קטן מרדדת עיגול מכל כדור ואז חותכת אותו לצורה עגיה בעזרת כוס, רדיוס של ספל קפה זה מצוין
מכינה בצד כוס מים ואפשר גם מכחול
מחזיקה על כף היד את עיגול הבצק, עם כף מעבירה ערימה יפה למרכז העיגול, עם המיכחול מברישה מעט מים מסביב
סוגרת את הכיסון בצביטות
מצרפת בסוף המתכון קישור לסרטון (לא שלי שמדגים את הסגירה)

אידוי
6

את הגיוזה אני מאדה ולא מטגנת ומאדה כמו גיוזות מבצק חיטה
מרפדת סלסלת אידוי בעלי כרוב או חסה, זה מונע הדבקה של הכיסון לרשת העץ
מניחה גיוזות על החסות משתדלת שהן לא יגעו אחת בשניה ומכסה
מניחה את סלסלת העץ מעל סיר עם מים רותחים ברתיחה עדינה
המים ימשיכו לרותח בעדינות והכיסונים יתבשלו בסלסלה, זה יקח כרבע שעה. אפשר לראות שהם תפוחים ורכים
\
להגשה אפשר צלוחית עם קוקנט אמינו
אפשר להוסיף לקוקנט אמינו מעט חומץ ג'ינגר מגורד ושום מגורד
שווה להכין כמות ולהקפיא, הכיסונים מחזיקים יפה ואפשר להוציא אותם מהמקפיא ישירות לסלסת האידוי

AIP Jiaozi גיוזה פליאו

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *