אֶמיוּנָה - תזונה אנטי דלקתית בגישת הפליאו

אֶמיוּנָה – תזונה אנטי דלקתית בגישת הפליאו

בלוג מתכוני אוכל אמיתי.

פליאו, פליאו אוטואימוני AIP, וואלס פליאו, תזונה דלת פחמימות

 

הבלוג עוסק בתזונה שמטיבה עם מצבים דלקתיים ומחלות אוטואימוניות, דרך החוויה שלי ואני אחת שאוהבת לבשל. בעיקרו הוא בלוג מתכונים תוכלו למצוא כאן מעל מאתיים מתכונים שנוצרים כל הזמן במסגרת פרוטוקול פליאו אוטואימוני AIP על שלביו השונים, תוכלו למצוא כאן גם מתכונים לתזונה דלה בפחמימות ולתזונת הפליאו. מאמינה בחומרי גלם מקומים בעונתם, אוכל אמיתי עשוי בכוונת לב ממרכיבים פשוטים. שיש מגבלות זו הזדמנות להתרחבות ויצירתיות.

מתכונים חדשים

שרימפס סקמפי, שרימפס בחמאת שום ולימון על נודלס זוקיני

שרימפס סקמפי זו קלאסיקה איטלקית של פסטה פירות ים ברוטב חמאת שום ולימון ויין לבן. משתמשת בשרימפס טריים וג'וליאנים קישואים בתפקיד הפסטה. הרוטב דומה. קלאסיקה

סלט כל חלקי הסלק

סלק ועלים של סלק זה רצף אחד, אין בעצם שום סיבה לזרוק את העלים הם טעימים ומאוד מזינים. בדרך כלל נמצא את הסלק קטום מעליו וחבל. הסלט הזה חוגג את כולו. ולמה לא

קרפצ'יו פארידה

המנה הזו כולה שקיפויות וטריות. אין לה טעם של ים, יש בה הרגשה של רוייה. פארידה עדינה הבשר שלה שקוף. צרפתי לה עוד שקופים ודקיקים שילווה את המעט בעוד קצת שקוף

שיפוד סלמון בקארי צהוב

מישרה עם הרבה צבע וטעם שמתאימה לשיפוד של סלמון או עוף, חומרים פשוטים ותוצאה רכה ומלאת טעם. חשוב לתת לשיפוד להיצלות כאשר מסביבו אוויר מכל הכיוונים. כל זה קורה בתנור ביתי רגיל לגמרי

קרמבל פירות קיץ פליאו

קינוח מאוד פשוט שאפשר לעשות מפירות שכבר קצת פחות יצוגים, כאן השתמשתי בנקטרינות ושזיפים שהגיעו בארגז השאריות של עלה הביתה. כל שילוב של אפרסקים, שזיפים, אגסים שסק, משמשים יעבוד מעולה

חבושים לאמא

בחגי תשרי יש חבושים. פרי שניראה עתיק, קשה, עם ציפה פרוותית, אי אפשר לתת בו ביס, אז תכלס למה לטרוח?
אבל יש לו קסם שקורה בזמנו, ריכוך ארוך והצבע משתנה לכתום ורוד שיש רק לו, ריח של וניל ותפוחים, הביס יציב ומשם הוא רק מתחיל להפתיע.

פוקצ'ה דלעת צלויה

האם זו פוקצ'ה או פשטידה? זה מאפה רך עם טופינג שניתו לחצות אותו ולשים בו מילוי מפנק. יש בו דלעת צלויה עם הרבה טעם, זרעי דלעת מרוסקים שמוסיפים למרקם

קיש כרישה וסלמון

כרישות צעירות הם הדבר עצמו, ריכוך קל בנוזל טעים וזה ירק מפתיע בעדינות שלו. היה שישי בערב אז הוספנו פרחים של דג סלמון ובצק קריספי לפינוק. חגיגי ועדין

איך להתחיל את הפרוטוקול האוטואימוני ? AIP

 

פרוטוקול פליאו אוטואימוני AIP זו דיאטת אלמינציה ומסגרת לניהול מחלות כרוניות, המשתמשת בתזונה ובאורח החיים כדי לנרמל את מערכת החיסון, להבריא את המעי, לאיזון הורמונלי טבעי ולשיקום הרקמות שכבר נפגעו, דרך הסרת מעוררי הדלקת מהתזונה ואורח החיים. מה מומלץ לאכול ולמה

 

רשימה של מזונות מומלצים. לחצו כאן כדי לקבל גירסה להדפסה. תדפיסו שימו על המקרר וזה הופך את ההתמודדות לקלה יותר

 

מתכונים נבחרים

לחמא בעג'ין

לחמא בעג'ין

בצק ובשר זה אחד השילובים, ביס מושלם לשבת בבוקר שיש זמן. מתאים לשלבים מתקדמים של הפרוטוקול

לחם שקדים

לחם שקדים

כיכר לחם בטעם שקדים עדין מנוקד בגרעיני דלעת ואגוזים, מצופה בפרוסות שקדים דקות. מושלם לארוחת בוקר. פרוסות דקות מחוממות בטוסטר או על מחבת עם אבוקדו או עין, וכמה זיתים בצד

גיוזה פליאו AIP Jiaozi

גיוזה פליאו AIP Jiaozi

כיסונים מאודים מלאי טעם פרוטוקולים לגמרי. פינוק לרגעים מיוחדים, וכן אפשר להכין כמות ולהקפיא

מתוק ומאפים

שוקו פלצבו

שוקו פלצבו

ערב קר חדשות לא משהו, שוקו יכול להיות אחלה מרוממם, הינה כזה מותאם לפרוטוקול מהודק חם ומנחם

דיסת כמו שיבולת שועל

דיסת כמו שיבולת שועל

קערית של דיסת קוואקר עם תפוחים, יש לה מרקם שלא דומה לגרבר ומתיקות מדויקת שאין כמוהה לבוקר קריר. בהעדר קוואקר הינה אופציה מצוינת שבה המרקם של דלעת הספגטי מיצר טקסטורה משכנעת

עוגיות פיצוחים

עוגיות פיצוחים

עוגיות פיצוחים קלות להכנה, מאוד מספקות. תמיד יש מבחר אחר של אגוזים וגרעינים לנסות. מתאים למי שאוכלת ביצים, הסוכר די הכרחי להדביק את הבלילה

אֶמיוּנָה - תזונה אנטי דלקתית בגישת הפליאו

אֶמיוּנָה – תזונה אנטי דלקתית בגישת הפליאו

בלוג מתכוני אוכל אמיתי. פליאו, פליאו אוטואימוני AIP, וואלס פליאו, תזונה דלת פחמימות

הבלוג עוסק בתזונה שמטיבה עם מצבים דלקתיים ומחלות אוטואימוניות, דרך החוויה שלי ואני אחת שאוהבת לבשל. בעיקרו הוא בלוג מתכונים תוכלו למצוא כאן מעל מאתיים מתכונים שנוצרים כל הזמן במסגרת פרוטוקול פליאו אוטואימוני AIP על שלביו השונים, תוכלו למצוא כאן גם מתכונים לתזונה דלה בפחמימות ולתזונת הפליאו בכלל

מתכונים חדשים

שרימפס סקמפי, שרימפס בחמאת שום ולימון על נודלס זוקיני

שרימפס סקמפי זו קלאסיקה איטלקית של פסטה פירות ים ברוטב חמאת שום ולימון ויין לבן. משתמשת בשרימפס טריים וג'וליאנים קישואים בתפקיד הפסטה. הרוטב דומה. קלאסיקה

סלט כל חלקי הסלק

סלק ועלים של סלק זה רצף אחד, אין בעצם שום סיבה לזרוק את העלים הם טעימים ומאוד מזינים. בדרך כלל נמצא את הסלק קטום מעליו וחבל. הסלט הזה חוגג את כולו. ולמה לא

קרפצ'יו פארידה

המנה הזו כולה שקיפויות וטריות. אין לה טעם של ים, יש בה הרגשה של רוייה. פארידה עדינה הבשר שלה שקוף. צרפתי לה עוד שקופים ודקיקים שילווה את המעט בעוד קצת שקוף

שיפוד סלמון בקארי צהוב

מישרה עם הרבה צבע וטעם שמתאימה לשיפוד של סלמון או עוף, חומרים פשוטים ותוצאה רכה ומלאת טעם. חשוב לתת לשיפוד להיצלות כאשר מסביבו אוויר מכל הכיוונים. כל זה קורה בתנור ביתי רגיל לגמרי

קרמבל פירות קיץ פליאו

קינוח מאוד פשוט שאפשר לעשות מפירות שכבר קצת פחות יצוגים, כאן השתמשתי בנקטרינות ושזיפים שהגיעו בארגז השאריות של עלה הביתה. כל שילוב של אפרסקים, שזיפים, אגסים שסק, משמשים יעבוד מעולה

חבושים לאמא

בחגי תשרי יש חבושים. פרי שניראה עתיק, קשה, עם ציפה פרוותית, אי אפשר לתת בו ביס, אז תכלס למה לטרוח?
אבל יש לו קסם שקורה בזמנו, ריכוך ארוך והצבע משתנה לכתום ורוד שיש רק לו, ריח של וניל ותפוחים, הביס יציב ומשם הוא רק מתחיל להפתיע.

איך להתחיל את הפרוטוקול האוטואימוני?

פרוטוקול פליאו אוטואימוני AIP זו דיאטת אלמינציה ומסגרת לניהול מחלות כרוניות, המשתמשת בתזונה ובאורח החיים כדי לנרמל את מערכת החיסון, להבריא את המעי, לאיזון הורמונלי טבעי ולשיקום הרקמות שכבר נפגעו, דרך הסרת מעוררי הדלקת מהתזונה ואורח החיים. מה מומלץ לאכול ולמה

 

רשימה של מזונות מומלצים. לחצו כאן כדי לקבל גירסה להדפסה. תדפיסו שימו על המקרר וזה הופך את ההתמודדות לקלה יותר