אֶמיוּנָה - תזונה אנטי דלקתית בגישת הפליאו

הבלוג עוסק בתזונה שמטיבה עם מצבים דלקתיים ומחלות אוטואימוניות, דרך החוויה שלי ואני אחת שאוהבת לבשל. אין כאן גלוטן או דגנים בכלל, גם לא חלב. אין קיטניות גם לא סויה, סוכר מעובד או תחליפי סוכר. אין מוצרים מתועשים והמעובדים, ובטח לא שמני זרעים מתועשים. באופן טבעי זו תזונה שדלה בפחממות. מה שיש זה אוכל אמיתי! הרבה זה ירקות עונתים, שומן טוב מהחי והצומח, וחלבון איכותי מהחי. תוכלו למצוא כאן מתכונים מחולקים לפי קבוצות המזון המקובלות בפרוטוקול פליאו אוטואימוני. המון ירקות מחולקים למשפחות שונות. דגים ובשר. יש גם אזורים אפורים לשלבים מתקדמים או רגעים מיוחדים. תוכלו למצוא מאפים דלי פחמימות ומתוקים טובים. מאמינה בחומרי גלם מקומים בעונתם, אוכל אמיתי עשוי בכוונת לב ממרכיבים פשוטים. שיש מגבלות זו הזדמנות להתרחבות ויצירתיות.

בואו לגלות את הפרוטוקול האוטואימוני

 פרוטוקול פליאו אוטואימוני AIP זו דיאטת אלמינציה ומסגרת לניהול מחלות כרוניות, המשתמשת בתזונה ובאורח החיים כדי לנרמל את מערכת החיסון, להבריא את המעי, לאיזון הורמונלי טבעי ולשיקום הרקמות שכבר נפגעו, דרך הסרת מעוררי הדלקת מהתזונה ואורח החיים. זו ניגזרת של תזונת הפליאו

מתכונים חדשים

אם המשפחה שואלת, יש כאן  מאכלים פרוטוקולים שמתאימים בדיוק לכן

יש פרויקט רכז רימונים ביתי שיצבע את מאכלי החג בטעם מיוחד, ויכול גם לשמש בתור מתנה מקורית מושקעת! לראשונות יש סלט טבולה עם רימונים, כבד קצוץ פרוטורולי בלי ביצים, מרק גרון צח וטעים, גפילטע פיש בלי סוכר, וגם ממלואים בלי אורז  ודלעת צלויה ומתוקה.

בענין הראש והזנב. אז גם וגם, תכלס כל השנה אוכלות מאף ועד זנב. יש תבשיל של זנב עמוק וטעים עם ענבים שיש מלא עכשיו. ותבשיל של ראגו לחי (בשר ראש) מפתיע שבא טוב על דלעת, ויש גם רוסטביף קצת אחר.

למתוק יש אימפנדס מבצק קסאבה במילוי תפוחים, עם רוטב של חלב קוקוס ודבש, ועוגת דלעת ודבש ריחנית ועסיסית. חג שמח חברות. כיף שאתן באות

פליאו קינוחים

הניסיון הראשון הוא להחזיר שוקולד וקפה..
בשלבים מתקדמים כאשר אוכלות ביצים וקמחי אגוזים אפשר להנות מהמאפים האלו. מכינה והוגה רמי ורטמן הבת הפרטית שלי

עוגת דלעת ודבש פליאו

את החיבור בין דלעת ודבש כבר עשו בשבילינו בראש השנה. זו עוגת דבש ללא גלוטן עמילנים או סוכרים מעובדים, יציבה ריחנית ומאוד טעימה. יש בה דלעת מקורמלת וזרעי דלעת טחונים שמוסיפים לעסיסיות ולעומק הטעמים

רכז רימונים ביתי

בכל שנה יש שפע של רימונים על העץ, אני מודה על זה ומחפשת למי לתת. השנה יש המון ורובם מבוקעים. השנה אני רוצה את הטעם הזה לכל השנה. אז רכז רימונים. ממש לא מה שהכרתן

אמפנדס תפוחים ברוטב חלב ודבש

ראש השנה והכי מתאים מאפה תפוחים קנצ'י. אז כזה פרוטוקולי עם רוטב קרימי לטבילה

מה אוכלות בשלב האלמינציה?

ליחצו על התמונה כדי לקבל ותוכלו להדפיס פוסטר קטן למקרר של רשימת המזונות לשלב האלמינציה

מתכוני בסיס

איך מכינות כרוב כבוש? ציר עצמות, למה זה טוב ואיך מכינות? במה מחליפים את רוטב העגבניות. מה זה אורז פרוטוקולי. איך עושים חלב שקדים ביתי. איך מכינות אסדו. כמה מתכוני בסיס שיעזרו לכן להיכנס לענינים

Lacto Fermentation

מדברים הרבה על התססות, ושאלתי את עצמי בעצם למה זה טוב לנו?
תסיסה היא תהליך של שינוי ביוכימי של מזון באמצעות מיקרואורגניזמים והאנזימים שלהם.
בתהליך תסיסה לקטית חיידקי לקטובצילוס שנמצאים על קליפות ירקות ממירים את הסוכרים בירקות לחומצה לקטית. כך נוצר הטעם החמוץ.
החומצה מעודדת גדילת חידקים טובים ומכאן האיכות הפרוביוטית.
פרוביוטיקה היא מיקרואורגניזמים חיים המועילים למארח שאוכל אותם. איך? רק מתחילים להבין. מה שיודעים שלפרוביוטיקה יכולה להיות השפעה עמוקה על מערכת החיסון, יכולה להפחית את אוכלוסיות החיידקים הפחות נוחים במעיים על ידי הגברת החידקים הנוחים והמגוון שלהם. למעשה הירק המותסס מהווה מצע גדילה נוח לחידקים שכבר נימצאים בגוף
וזה גם גם טעים מאוד. מתכוני בסיס

קולסלאו פרוביוטי Fermented Coleslaw

תהליכי הכרות בהם שוהים מינים שונים יחד, תוססים ומוצאים את החיבורים בניהם. אז כזה, בסלט ביתי ומוכר. סלט כרוב וגזר, הרגיל הזה אבל עם טוויסט. הירקות שמרכיבים את הסלט תוססים יחד בצינצנת, שהטעם החמוץ התפתח יחד עם החידקים הטובים אפשר להכין מיונז ביתי ולחבר. תהליכים

ממרח לימון כבוש פרוביוטי

מאוד נוח שיש צנצנת כזו במקרר, מוסיף עוצמת טעם לימונית מלוחה. נמס בקלות לרטבים, מעשיר רוטב לסלט, נפלא עם דגים

גזר במי כבישה בשימוש חוזר

שימוש חוזר, מאוד מוצלח במים של מלפפונים חמוצים בכבישה לקטית יש כאן פרוסות דקות של גזר ושום ומים של מלפפונים שנכבשו בתמיסת מלח 2.5 אחוז

אֶמיוּנָה

תזונה אנטי דלקתית בגישת הפליאו

אֶמיוּנָה - תזונה אנטי דלקתית בגישת הפליאו

הבלוג עוסק בתזונה שמטיבה עם מצבים דלקתיים ומחלות אוטואימוניות, דרך החוויה שלי ואני אחת שאוהבת לבשל. אין כאן גלוטן או דגנים בכלל, גם לא חלב. אין קיטניות גם לא סויה, סוכר מעובד או תחליפי סוכר. אין מוצרים מתועשים והמעובדים, ובטח לא שמני זרעים מתועשים. באופן טבעי זו תזונה שדלה בפחממות. מה שיש זה אוכל אמיתי! הרבה זה ירקות עונתים, שומן טוב מהחי והצומח, חלבון איכותי מהחי. תוכלו למצוא כאן מתכונים מחולקים לפי קבוצות המזון המקובלות בפרוטוקול פליאו אוטואימוני. המון ירקות מחולקים למשפחות שונות. דגים ובשר. יש גם אזורים אפורים לשלבים מתקדמים או רגעים מיוחדים. תוכלו למצוא מאפים דלי פחמימות ומתוקים טובים. מאמינה בחומרי גלם מקומים בעונתם, אוכל אמיתי עשוי בכוונת לב ממרכיבים פשוטים. שיש מגבלות זו הזדמנות להתרחבות ויצירתיות.

מתכונים חדשים

פוקצ'ה דלעת צלויה

האם זו פוקצ'ה או פשטידה? זה מאפה רך עם טופינג שניתו לחצות אותו ולשים בו מילוי מפנק. יש בו דלעת צלויה עם הרבה טעם, זרעי דלעת מרוסקים שמוסיפים למרקם

פיצה פסטו

כיף פיצה! בצק עם קצת קמח שקדים בלי ביצים, פסטו לרוטב וטופינג של פרמזן שלא מתאים לכולן וזיתים שחורים

קיש כרישה וסלמון

כרישות צעירות הם הדבר עצמו, ריכוך קל בנוזל טעים וזה ירק מפתיע בעדינות שלו. היה שישי בערב אז הוספנו פרחים של דג סלמון ובצק קריספי לפינוק. חגיגי ועדין

סלט מלפפונים בסוף הקיץ

סיבוב בואדי ניסנס הניב שלל עונתי של מלפפונים, פקוס, חרוש ותפוחים קטנים פציחים. בחצר ענבי איזבלה הבשילו. כולם יחד עם חומץ של תפוחים צהובים ופיסטוקים שיש בהם את כל הצבעים

במיה שומן טלה ולימון

במיה מטוגנת זו קלאסיקה, הלימון שובר קצת את השומניות. שומן טלה מתחבר טבעי לבמיה ונספג בה בעדינות

טי בון טלה וירקות ירוקים

זה נתח מאוד כיפי, יש לו ביס שווה, שומן שאפשר להפריד בקלות, רכות ועדינות, וקל ממש להכין אותו. מפרידה את השומן ואת הירקות שמלווים את המנה מטגנת בשומן הזה. כל חלקי הנתח 🙂

כתף טלה חגיגית עם מישמש ממולא ובמיה

זו מנה של חג שיש הרבה אנשים ורוצים משהו מיוחד ושמח. הכתף היא נתח של שנים וחצי קילו עם עצם לאורכה. כיף שהקצב מפריד את העצם וקושר חזרה את הנתח סביבה. הבמיה כאן מככבת בלי ריר בכלל ספוגה בטעמי הטלה ומתיקות המישמש

עוגת דלעת ודבש פליאו

את החיבור בין דלעת ודבש כבר עשו בשבילינו בראש השנה. זו עוגת דבש ללא גלוטן עמילנים או סוכרים מעובדים, יציבה ריחנית ומאוד טעימה. יש בה דלעת מקורמלת וזרעי דלעת טחונים שמוסיפים לעסיסיות ולעומק הטעמים

גפילטע פיש אליפות, פליאו בלי סוכר

זו מנה שאם נוריד ממנה את הסוכר נישאר עם קציצת דג בציר ג'לטיני - שזה נהדר. את המתיקות אני מקבלת מגזרים ובצלים מקורמלים, את הקרפיון מחליפה במוסר ים או לברק. מושלם אמרה הפולניה הפרטית שלי

רכז רימונים ביתי

בכל שנה יש שפע של רימונים על העץ, אני מודה על זה ומחפשת למי לתת. השנה יש המון ורובם מבוקעים. השנה אני רוצה את הטעם הזה לכל השנה. אז רכז רימונים. ממש לא מה שהכרתן

אמפנדס תפוחים ברוטב חלב ודבש

ראש השנה והכי מתאים מאפה תפוחים קנצ'י. אז כזה פרוטוקולי עם רוטב קרימי לטבילה

כרוב ממולא בשר מתובל ולימון בלי אורז

עלים עדינים של כרוב מגולגלים לגלילים דקים מולאים בבשר מתובל ובצל. מבושלים בציר לימון ושמן זית. עושר של טעמים עם מעט מאוד פחמימות

זנב בבישול ארוך עם ענבים של סוף הקיץ

אומרים מאף ועד זנב, אף לא יצא לי אבל זנב זה נפלא. בשר עם טעמים מיוחדים שבבישול איטי מקבל את רקמות החיבור והג'לטין שבין העצמות. המון נוטרינטים והמון טעם. שילבתי את ענבי איזבלה שבדיוק הבשילו בחצר ויצא חגיגי.

רוסטביף שפיץ שייטל

שפיץ שייטל נתח קטן עם טעמים טובים ההמשך של השייטל, מצויין לרוסטביף קטן. במחיר נוח את השאריות אפשר לאכול קרות למחרת

פאי רועים דל פחמימות

מאפה שכבות סופר מנחם ורסטילי וטעים. שיכבה של בשר טחון מתובל ומעליו שיכבת פירה כרובית קרימי. אפשר לעשות שימוש בשאריות

ראמן פליאו עם ציר עצמות ותוספות

איך להפוך ציר עצמות מזין, וקצת קשה לשתיה לנוזל אסיתי עשיר בטעמים והזדמנויות לטעמים. קוראים לזה ראמן על שם האיטריה, שאין כאן. מי אמר לא טעים לי ציר?

בואו לגלות את הפרוטוקול האוטואימוני

 פרוטוקול פליאו אוטואימוני AIP זו דיאטת אלמינציה ומסגרת לניהול מחלות כרוניות, המשתמשת בתזונה ובאורח החיים כדי לנרמל את מערכת החיסון, להבריא את המעי, לאיזון הורמונלי טבעי ולשיקום הרקמות שכבר נפגעו, דרך הסרת מעוררי הדלקת מהתזונה ואורח החיים. זו ניגזרת של תזונת הפליאו

מה אוכלות בשלב האלמינציה?

ליחצו על התמונה כדי לקבל גירסה להדפסה של רשימת המזונות לשלב האלמינציה

100% AIP

מתכונים המותאמים לשלב האלמינציה ללא ביצים ללא אגוזים וגרעינים ללא קמח שקדים ללא סולנים, מעל 100 מתכונים שיעזרו לכן בכניסה לפרוטוקול

אוסף מתכוני בסיס

איך עושים ציר עצמות, איך מתסיסים כרוב כבוש, מה זה אורז כרובית ואיך עושים אסדו. אוסף מתכוני בסיס

ראש השנה

2021

אם המשפחה שואלת,  יש כאן מאכלים פרוטוקולים שמתאימים בדיוק לכן

יש פרויקט רכז רימונים ביתי שיצבע את מאכלי החג בטעם מיוחד, ויכול גם לשמש בתור מתנה מקורית מושקעת! לראשונות יש סלט טבולה עם רימונים, כבד קצוץ פרוטורולי בלי ביצים, מרק גרון צח וטעים, גפילטע פיש בלי סוכר, וגם ממלואים בלי אורז  ודלעת צלויה ומתוקה.

בענין הראש והזנב. אז גם וגם, תכלס כל השנה אוכלות מאף ועד זנב. יש תבשיל של זנב עמוק וטעים עם ענבים שיש מלא עכשיו. ותבשיל של ראגו לחי (בשר ראש) מפתיע שבא טוב על דלעת, ויש גם רוסטביף קצת אחר.

למתוק יש אימפנדס מבצק קסאבה במילוי תפוחים, עם רוטב של חלב קוקוס ודבש, ועוגת דלעת ודבש ריחנית ועסיסית. חג שמח חברות. כיף שאתן באות

ספשייל קיץ – דגים נאים כבושים קלות בלימון ומלח, או קצת יותר במלח, עם פרי קיץ ועשב עז טעם. מתאים עכשיו

הניסיון הראשון הוא להחזיר שוקולד וקפה..
בשלבים מתקדמים כאשר אוכלות ביצים וקמחי אגוזים אפשר להנות מהמאפים האלו. מכינה והוגה רמי ורטמן הבת הפרטית שלי

Lacto Fermentation

מדברים הרבה על התססות, ושאלתי את עצמי בעצם למה זה טוב לנו?
תסיסה היא תהליך של שינוי ביוכימי של מזון באמצעות מיקרואורגניזמים והאנזימים שלהם.
בתהליך תסיסה לקטית חיידקי לקטובצילוס שנמצאים על קליפות ירקות ממירים את הסוכרים בירקות לחומצה לקטית. כך נוצר הטעם החמוץ.
החומצה מעודדת גדילת חידקים טובים ומכאן האיכות הפרוביוטית.
פרוביוטיקה היא מיקרואורגניזמים חיים המועילים למארח שאוכל אותם. איך? רק מתחילים להבין. מה שיודעים שלפרוביוטיקה יכולה להיות השפעה עמוקה על מערכת החיסון, יכולה להפחית את אוכלוסיות החיידקים הפחות נוחים במעיים על ידי הגברת החידקים הנוחים והמגוון שלהם. למעשה הירק המותסס מהווה מצע גדילה נוח לחידקים שכבר נימצאים בגוף
וזה גם גם טעים מאוד. מתכוני בסיס