עלי חוביזה ממולאים באורז ולימון כבוש

7/01/2022

ממש עכשיו שיש עלים עדינים של חוביזה אפשר מלא אותם באורז ממש כמו שעושים עלי גפן

עכשיו שהכל ירוק מסביב גם המילוי ירוק.

המון פטרוזליה לימונים כבושים ובצל שיחד נטחנים לרוטב ירוק ריחני שבו טובל האורז

אפשר לעשות את הממולאים טבעונים עם שמן זית סורי ואפשר לבשם אותם בשומן כבש

עלים של חוביזה ממולאים באורז ולימון כבוש

עלי חוביזה ממולאים באורז ולימון כבוש

מאת: dearaya
כמותזמן הכנה
כ60 יחידות קטנות שעה בתנור ושעה הכנות

מרכיבים
 60 עלי חוביזה עדינים וטרים
 1 כוס אורז בסמטי
 4 לימונים כבושים
 1 בצל לבן ענק
 חצי צרור פטרוזליה
 מיץ מלימון אחד
 חצי כוס שמן זית סורי
 או 200 גרם שומן כבש

בשדה
1

עלי חוביזה יש בכל מקום, האוייב הגדול שלהם הוא הריסוס ואבק הדרכים בשולי הכבישים
כדאי שאת החוביזה שלכם תקטפו בשדה בשבילים צדדים
עכשיו יש המון חוביזה, היא עדינה והעלים לא גדולים
יותר עבודת מילוי ומאוד טעים. קוטפות עלים שלמים אין צורך בגבעול
ואם לא יצאתן לשדה ועדין בא לכן להכין זה יוצא נהדר גם עם עלים משומרים של גפן
עלים של מנגולד, עלים של תרד טורקי או לשון הפר. כולם מצוינים

עלי חוביזה צעירים

במטבח
2

מכינה רוטב ירוק לימוני עם הרבה מיץ של בצל שיבשם את האורז
מכניסה לכוס טחינה של הנינג'ה בצל ענק קלוף חתוך לשמיניות
חצי או יותר מצרור פטרוזליה, עכשיו הם ענקים
ארבע לימונים כבושים מהסוג השלם, לא פרוסות
אם יש לכם רק פרוסות זה מצוין רק צריך שלוש ארבע כפות
טוחנת עד שיש עיסה ירוקה ריחנית, עם צריך אפשר להוסיף רבע כוס מים, אבל יש בבצל המון מים, אז לא חושבת שצריך

רוטב ירוק עם לימון כבוש בצל ופטרוזליה

3

את האורז שוטפת טוב עד שהוא צלול
משרה לחצי שעה לפחות במים נקיים
מסננת ומוסיפה לרוטב הירוק

גילגול העלים
4

עלים עדינים צרכים מעט מאוד עזרה כדי להתגלגל. העלה רך. טובלת לכמה שניות במים רותחים ומוציאה למסננת
כמה שניות הכוונה אחת שתים שלוש ולהוציא, אחרת הם יתפרקו
על משטח העבודה פורסת אותם ככה שיהיה נוח למלא ולגלגל, כולם באותו כיוון
לי נוח שהבסיס מופנה אלי. הצד שבו מונח המילוי הוא הצד הפנימי של העלה, זה שיש לו טקסטורה של נימים

מילוי עלי חוביזה

5

מניחה כפית מילוי בכל עלה, הכמות צריכה להיות גבעה קטנה, אחרי ניסיון של שנים שלושה תרגישו כמה זה נכון לגודל העלים שמצאתן
הכי נוח לעשות במצרפים גדולים
מצורף סרטון גלגול

כפית מילוי על עלה חוביזה

6

את הבישול עושה בתבנית בתנור על חום של 170, את התבנית מרפדת בעוד עלי חוביזה או עלים של גפן או תרד טורקי
מסדרת את העלים הממולאים בצפיפות בתבנית
הפעם קרה שנגמרו העלים של החוביזה אז המשכתי עם עלי תרד טורקי שהיו בבית, אין שום בעיה להוסיף שני סוגים

תבנית עלי חוביזה ממולאים

7

נוזלים לבישול טבעוני
בכוס שבה טחנתי את הרוטב מוסיפה חצי כוס מים רותחים מיץ מלימון ואת השומן
אם בחרתם בשמן זית שמן זית עז טעם כמו סירי יתאים מאוד
משקשקת ושופכת את הנוזל על העלים, הוא יכסה אותם

8

נוזלים לבישול עם כבש
את קוביות שומן הכבש מניחה על מחבת בחום בינוני עד שהשומן נפרד, מעבירה את רובו לצנצנת וממשיכה לטגן עד שיש חתיכות קריספיות של שומן ובשר, טעימות בטרוף
בכוס שבה טחנתי את הרוטב מוסיפה חצי כוס מים רותחים מיץ מלימון ושתי כפות מהשומן
משקשקת, ושופכת מעל העלים, את החתיכות הקריספיות מפזרת מעל

9

אפיה
מעל הכל מניחה נייר אפיה שחתוך לגודל של התבנית
מעליו ניר כסף, או מיכסה
אופה על 170 מעלות 45 דקות
ואז פותחת מסירה את הנירות ונותנת עוד כעשר דקות לצבע והשחמה
בסוף בסוף לפני ההגשה מברישה בעוד קצת שומן
לעלים הממולאים טוב לעמוד לילה כדי להתמצק, לא חובה אבל התוצאה יותר קלה לתפעול

עלי חוביזה ממולאים באורז לימון כבוש ושומן כבש אחרי אפיה

Ingredients

מרכיבים
 60 עלי חוביזה עדינים וטרים
 1 כוס אורז בסמטי
 4 לימונים כבושים
 1 בצל לבן ענק
 חצי צרור פטרוזליה
 מיץ מלימון אחד
 חצי כוס שמן זית סורי
 או 200 גרם שומן כבש

Directions

בשדה
1

עלי חוביזה יש בכל מקום, האוייב הגדול שלהם הוא הריסוס ואבק הדרכים בשולי הכבישים
כדאי שאת החוביזה שלכם תקטפו בשדה בשבילים צדדים
עכשיו יש המון חוביזה, היא עדינה והעלים לא גדולים
יותר עבודת מילוי ומאוד טעים. קוטפות עלים שלמים אין צורך בגבעול
ואם לא יצאתן לשדה ועדין בא לכן להכין זה יוצא נהדר גם עם עלים משומרים של גפן
עלים של מנגולד, עלים של תרד טורקי או לשון הפר. כולם מצוינים

עלי חוביזה צעירים

במטבח
2

מכינה רוטב ירוק לימוני עם הרבה מיץ של בצל שיבשם את האורז
מכניסה לכוס טחינה של הנינג'ה בצל ענק קלוף חתוך לשמיניות
חצי או יותר מצרור פטרוזליה, עכשיו הם ענקים
ארבע לימונים כבושים מהסוג השלם, לא פרוסות
אם יש לכם רק פרוסות זה מצוין רק צריך שלוש ארבע כפות
טוחנת עד שיש עיסה ירוקה ריחנית, עם צריך אפשר להוסיף רבע כוס מים, אבל יש בבצל המון מים, אז לא חושבת שצריך

רוטב ירוק עם לימון כבוש בצל ופטרוזליה

3

את האורז שוטפת טוב עד שהוא צלול
משרה לחצי שעה לפחות במים נקיים
מסננת ומוסיפה לרוטב הירוק

גילגול העלים
4

עלים עדינים צרכים מעט מאוד עזרה כדי להתגלגל. העלה רך. טובלת לכמה שניות במים רותחים ומוציאה למסננת
כמה שניות הכוונה אחת שתים שלוש ולהוציא, אחרת הם יתפרקו
על משטח העבודה פורסת אותם ככה שיהיה נוח למלא ולגלגל, כולם באותו כיוון
לי נוח שהבסיס מופנה אלי. הצד שבו מונח המילוי הוא הצד הפנימי של העלה, זה שיש לו טקסטורה של נימים

מילוי עלי חוביזה

5

מניחה כפית מילוי בכל עלה, הכמות צריכה להיות גבעה קטנה, אחרי ניסיון של שנים שלושה תרגישו כמה זה נכון לגודל העלים שמצאתן
הכי נוח לעשות במצרפים גדולים
מצורף סרטון גלגול

כפית מילוי על עלה חוביזה

6

את הבישול עושה בתבנית בתנור על חום של 170, את התבנית מרפדת בעוד עלי חוביזה או עלים של גפן או תרד טורקי
מסדרת את העלים הממולאים בצפיפות בתבנית
הפעם קרה שנגמרו העלים של החוביזה אז המשכתי עם עלי תרד טורקי שהיו בבית, אין שום בעיה להוסיף שני סוגים

תבנית עלי חוביזה ממולאים

7

נוזלים לבישול טבעוני
בכוס שבה טחנתי את הרוטב מוסיפה חצי כוס מים רותחים מיץ מלימון ואת השומן
אם בחרתם בשמן זית שמן זית עז טעם כמו סירי יתאים מאוד
משקשקת ושופכת את הנוזל על העלים, הוא יכסה אותם

8

נוזלים לבישול עם כבש
את קוביות שומן הכבש מניחה על מחבת בחום בינוני עד שהשומן נפרד, מעבירה את רובו לצנצנת וממשיכה לטגן עד שיש חתיכות קריספיות של שומן ובשר, טעימות בטרוף
בכוס שבה טחנתי את הרוטב מוסיפה חצי כוס מים רותחים מיץ מלימון ושתי כפות מהשומן
משקשקת, ושופכת מעל העלים, את החתיכות הקריספיות מפזרת מעל

9

אפיה
מעל הכל מניחה נייר אפיה שחתוך לגודל של התבנית
מעליו ניר כסף, או מיכסה
אופה על 170 מעלות 45 דקות
ואז פותחת מסירה את הנירות ונותנת עוד כעשר דקות לצבע והשחמה
בסוף בסוף לפני ההגשה מברישה בעוד קצת שומן
לעלים הממולאים טוב לעמוד לילה כדי להתמצק, לא חובה אבל התוצאה יותר קלה לתפעול

עלי חוביזה ממולאים באורז לימון כבוש ושומן כבש אחרי אפיה

עלי חוביזה ממולאים באורז ולימון כבוש

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

חומרים לעלי חוביזה ממולאים באורז ירוק ולימון כבוש
עלי חוביזה ממולאים באורז לפני אפיה

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד באותו ענין: ממולאים. עלים ירוקים