עוגיות ירח חדש או סהרוני שקדים ותפוז ללא גלוטן

10/12/2021

עוגיות ממכרות, טבעי להן קמח השקדים, הטעם התפוזי מאוד נוכח והקרנ'ץ משבבי הניבס מאזן מושלם את המתיקות. השקדים והחמאה נמסים בפה וכל שנותר זה להביט אל הירח ולדמין שיורד שלג

עוגיות ירח חדש

עוגיות ירח חדש או סהרוני שקדים ותפוז ללא גלוטן

מאת: רמי ורטמן
תגיות: Paleo, שקדים, תפוז
כמותזמן הכנה
24 עוגיותשעה וקצת

מרכיבים
 200 גרם קמח שקדים
 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
 50 גרם אבקת סוכר
 רבע כפית מלח
 כף קואנטרו או ליקר תפוזים אחר
 גרידה משני תפוזים
 50 גרם ניבס פולי קקאו נא
 אבקת סוכר לגילגול

הכנת הבצק
1

הקערה בינונית מערבבת קמח שקדים, אבקת סוכר ומלח.
מוסיפה את קוביות החמאה הקרה וממוללת כדי לאחד את החמאה והשקדים
אפשר גם במג'ימיקס בפולסים
יוצאים פרורים לחים, מוסיפה את הליקר וגרידת התפוז ומאחדת את הבצק, משתדלת לא לחמם אותו
יש המון גרידת תפוז במתכון, זה מרכיב טעם עיקרי שגם צובע את העוגיות בכתום מיוחד
חשוב להשתמש בתפוזים אורגנים טריים והמיקרופליינר כדי ליצור גרידה אחידה ודקה ללא קליפה לבנה מרירה
יצאו שתים שלוש כפות של גרידה - לא לפחד מהכמות
מוסיפה גם את הניבס, אפשר להחליף באגוזים

עיצוב הירחים
2

מחלקת את הבצק לכדורים של 17 גרם, או פשוט ל24 חלקים
יוצרת סהרון כאשר שני הקצוות מחודדים והמרכז שמנמן
מסדרת על נייר אפיה. כל העוגיות נכנסות לתבנית אחת של תנור רגיל, הן לא מתרחבות הרבה באפיה
מעבירה את התבנית עם העוגיות למקרר ל40 דקות

אפיה וקישוט
3

אופה בתנור שחומם מראש ל170 מעלות
כעשרים דקות או עד שהעוגיות שחומות
העוגיות יוצאות רכות וצריכות להתקרר בתבנית לפחות שעה
בחלוף הזמן אפשר לגלגל אותן באבקת סוכר
ולהגיש עם תה, עדיף שירד גם גשם

4

אבקת סוכר יש בה עמילן תירס. אפשר להכין בבית אבקה מסוכר רגיל טחון עם קצת עמילן תפוחי אדמה
היחס הוא כוס סוכר על כף עמילן

לגירסה שוקולדית אפשר להוסיף שתי כפות קקאו במקום שתי כפות קמח שקדים
מומלץ עם אגוזי לוז קלויים במקום ניבס

Ingredients

מרכיבים
 200 גרם קמח שקדים
 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
 50 גרם אבקת סוכר
 רבע כפית מלח
 כף קואנטרו או ליקר תפוזים אחר
 גרידה משני תפוזים
 50 גרם ניבס פולי קקאו נא
 אבקת סוכר לגילגול

Directions

הכנת הבצק
1

הקערה בינונית מערבבת קמח שקדים, אבקת סוכר ומלח.
מוסיפה את קוביות החמאה הקרה וממוללת כדי לאחד את החמאה והשקדים
אפשר גם במג'ימיקס בפולסים
יוצאים פרורים לחים, מוסיפה את הליקר וגרידת התפוז ומאחדת את הבצק, משתדלת לא לחמם אותו
יש המון גרידת תפוז במתכון, זה מרכיב טעם עיקרי שגם צובע את העוגיות בכתום מיוחד
חשוב להשתמש בתפוזים אורגנים טריים והמיקרופליינר כדי ליצור גרידה אחידה ודקה ללא קליפה לבנה מרירה
יצאו שתים שלוש כפות של גרידה - לא לפחד מהכמות
מוסיפה גם את הניבס, אפשר להחליף באגוזים

עיצוב הירחים
2

מחלקת את הבצק לכדורים של 17 גרם, או פשוט ל24 חלקים
יוצרת סהרון כאשר שני הקצוות מחודדים והמרכז שמנמן
מסדרת על נייר אפיה. כל העוגיות נכנסות לתבנית אחת של תנור רגיל, הן לא מתרחבות הרבה באפיה
מעבירה את התבנית עם העוגיות למקרר ל40 דקות

אפיה וקישוט
3

אופה בתנור שחומם מראש ל170 מעלות
כעשרים דקות או עד שהעוגיות שחומות
העוגיות יוצאות רכות וצריכות להתקרר בתבנית לפחות שעה
בחלוף הזמן אפשר לגלגל אותן באבקת סוכר
ולהגיש עם תה, עדיף שירד גם גשם

4

אבקת סוכר יש בה עמילן תירס. אפשר להכין בבית אבקה מסוכר רגיל טחון עם קצת עמילן תפוחי אדמה
היחס הוא כוס סוכר על כף עמילן

לגירסה שוקולדית אפשר להוסיף שתי כפות קקאו במקום שתי כפות קמח שקדים
מומלץ עם אגוזי לוז קלויים במקום ניבס

עוגיות ירח חדש או סהרוני שקדים ותפוז ללא גלוטן

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד באותו ענין: מתוק ומאפים. עוגיות