מרק אפונה ירוקה וקישואים עם ציר עצמות

30/11/2021

הניסיונות שלי למצוא לאן להכניס את ציר העצמות הצליחו הפעם ליצר מרק שיש בו גם פחמימה מרגיעה של הערב, וגם מהקסם של הציר. אפונה ירוקה טריה בדרך כלל קפואה היא פחממתית וגם קיטניה בתרמיל. כשהיא טריה / קפואה היא בסדר, שהיא יבשה היא לא בתזונה. מי ששומרת על הסוכר כדאי לשים לב מה זה עושה.

מרק משביע שהוא ארוחה. שילוב של ציר עצמות משקם עם אפונת גינה טריה וקישואים. כיף עם טופינג של נקניקיות פליאו או ביצת עין. ארוחת ערב חורפית

מרק אפונה וציר עצמות גלטיני

מרק אפונה ירוקה וקישואים עם ציר עצמות

מאת: dearaya
קטגוריות: מרק וציר עצמות
כמותזמן הכנה
ארבע מנות 45 דקות

מרכיבים
 2 כוסות אפונת גינה קפואה
 3 קישואים או זוקיני קטנים
 1 בצל לבן בינוני
 1 כרישה בינונית
 חצי ליטר ציר עצמות ג'לטיני או מינרלי אוטאימוני
 שמן זית
 מלח, פילפל שחור מעט מיץ לימון

1

אפונה ירוקה טריה נחשבת בתחום האפור בפליאו, בכל זאת זו קיטניה ויש בה יחסית הרבה פחמימות, עם המחשבה הזו הוספתי לה שלוש כוסות מהגביע הקדוש הלו הוא ציר העצמות, כבר שיפרנו לא מעט את הערך התזונתי
אני מוצאת שארוחות ערב שיש בהן יחסית יותר פחמימה הן נעימות בשבילי

2

מתחילה בקיצוץ הירקות. בצל וכרישה
מפשירה את האפונה במסננת עם מי ברז חמים כדי להשכיח ממנה את השהות במקפיא
חותכת את הקישואים לטבעות עבות בלי לקלף

3

בסיר שישמש למרק מתחילה בטיגון הירקות בשמן זית
קודם בצל וכרישה, אחר כך קישואים, שווה לתת להם קצת צבע שמתורגם לטעם

4

מוסיפה גם את האפונה ושתי כוסות מים רותחים
מוסיפה שקית (חצי ליטר) ציר עצמות בקר ג'לטיני
או ציר עצמות בקר מינרלי אוטואימוני קישור למתכונים בסוף הפוסט
כשהציר נמס פנימה טועמת וממליחה, גם פלפל שחור יתאים כאן
על אש קטנה נותנת למרק להתבשל כחצי שעה

5

אפשר לאכול ככה, אבל עדיף לטחון, הקישואים והאפונה מסמיכים את המרק
מג'ימיקס, בלנדר או טוחן ידני, העיקר שיש לאדים לאן ללכת
מחזירה לסיר ומוסיפה עוד חצי כוס אפונת גינה מופשרת
מגישה עם מעט לימון

6

להגשה אפשר לטגן נקניקית פליאו ולפרוס לטבעות שישמשו אחלה קרוטונים מעל המרק
או לטגן ביצת עין, ולהניח מעל, החלמון שיזל פנימה יתן ביס מושלם

Ingredients

מרכיבים
 2 כוסות אפונת גינה קפואה
 3 קישואים או זוקיני קטנים
 1 בצל לבן בינוני
 1 כרישה בינונית
 חצי ליטר ציר עצמות ג'לטיני או מינרלי אוטאימוני
 שמן זית
 מלח, פילפל שחור מעט מיץ לימון

Directions

1

אפונה ירוקה טריה נחשבת בתחום האפור בפליאו, בכל זאת זו קיטניה ויש בה יחסית הרבה פחמימות, עם המחשבה הזו הוספתי לה שלוש כוסות מהגביע הקדוש הלו הוא ציר העצמות, כבר שיפרנו לא מעט את הערך התזונתי
אני מוצאת שארוחות ערב שיש בהן יחסית יותר פחמימה הן נעימות בשבילי

2

מתחילה בקיצוץ הירקות. בצל וכרישה
מפשירה את האפונה במסננת עם מי ברז חמים כדי להשכיח ממנה את השהות במקפיא
חותכת את הקישואים לטבעות עבות בלי לקלף

3

בסיר שישמש למרק מתחילה בטיגון הירקות בשמן זית
קודם בצל וכרישה, אחר כך קישואים, שווה לתת להם קצת צבע שמתורגם לטעם

4

מוסיפה גם את האפונה ושתי כוסות מים רותחים
מוסיפה שקית (חצי ליטר) ציר עצמות בקר ג'לטיני
או ציר עצמות בקר מינרלי אוטואימוני קישור למתכונים בסוף הפוסט
כשהציר נמס פנימה טועמת וממליחה, גם פלפל שחור יתאים כאן
על אש קטנה נותנת למרק להתבשל כחצי שעה

5

אפשר לאכול ככה, אבל עדיף לטחון, הקישואים והאפונה מסמיכים את המרק
מג'ימיקס, בלנדר או טוחן ידני, העיקר שיש לאדים לאן ללכת
מחזירה לסיר ומוסיפה עוד חצי כוס אפונת גינה מופשרת
מגישה עם מעט לימון

6

להגשה אפשר לטגן נקניקית פליאו ולפרוס לטבעות שישמשו אחלה קרוטונים מעל המרק
או לטגן ביצת עין, ולהניח מעל, החלמון שיזל פנימה יתן ביס מושלם

מרק אפונה ירוקה וקישואים עם ציר עצמות ג'לטיני

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

מרק אפונה ירוקה וקישואים עם ציר עצמותמרק-אפונה-עם-ציר-עצמות-ג'לטיניציר עצמות גלטיני

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד באותו ענין: מרק וציר עצמות

שקדי מרק פליאו

שקדי מרק פליאו

מתה על שקדי מרק, ראיתי השבוע בסטורי תמונה של שקדי מרק שהכינה רינת צדוק ורציתי גם גירסה מותאמת לפרוטוקול האוטואימוני. מתברר ששקדי מרק אין בהם הרבה, קמח, מים, שמן, מלח וכורכום. אפשרי לגמרי להתאים. בעיקר כי הקמח קסאבה אוהב להיות קרקר!