לביבות תפוחי אדמה צ'יפסיות לא גלוטן

28/11/2021

תפוח אדמה, כל תפוח אדמה עם מלח מטוגן בשמן זה נפלא. אולי הדבר הכי בריא בצרוף הזה הוא המלח. אבל אם כבר קורה וטוב שקורה גם כאלו מדי פעם אז שווה לדייק.

לביביות קריספיות פרואות עם קצוות קרנצ'ים. הרגילות והפשוטות! הם הכי טעימות. בונוס של חנוכה. ללא גלוטן וכן הן מטוגנות בשמן זית. כמה נקודות לדייק עוד קצת את הלביבה

לביביות תפוחי אדמה ציפסיות

לביבות תפוחי אדמה צ'יפסיות לא גלוטן

מאת: dearaya
קטגוריות: לביבה אחת ליום
כמותזמן הכנה
12 לביבות 25 דקות

מרכיבים
 3 תפוחי אדמה עם קליפה אדומה מזן דזירה
 1 בצל קצוץ דק
 ביצה אורגנית גדולה
 2 כפות עמילן תפוחי אדמה
 מלח אטלנטי
 שמן זית

איך מכינות לביביות צ'יפסיות מושלמות
1

הרגילות אלו מתפוחי אדמה מגורדים עם או בלי בצל מטוגנות הן הכי טעימות
עשיתי לא מעט ניסיונות ובתכלס כל תפוח אדמה מגורד בשמן יצא טעים
יש כאן כמה נקודות שמזקקות עוד קצת את החוייה ללביבה מושלמת נטולת קמח וגלוטן

תפוח אדמה
2

כדאי להשתמש בתפוח אדמה אדום מזן דזירה יש בו פחות מים

את התפוח אפשר לגרד בפומפיה על החורים הגדולים או במגימיקס על החורים הגדולים

המטרה היא להיפטר מעודפי הנוזלים כדי ליצור לביבה קריספית לכן אפשר להמליח את התפוחים המגורדים להניח לרבע שעה ולחזור לסחוט אותם

עמילן תפוחי אדמה הוא די טבעי כאן כדי לסייע לספוג את עודפי המים
אם תסתכלו בנוזלים שהפרישו תפוחי האדמה בתחתית הקערה יש עמילן, זה אותו עמילן שנחזיר באבקה

תוספות
3

בצל מגורד במגימיקס זה אמנם קל להכנה אבל מוסיף המון נוזלים ומעט טעם, לכן עדיף לקצוץ גס בצל אחד ככה נוסף עוד מרקם קרנצ'י
בצל ירוק עם החלק הלבן זו גם אופציה

טיגון
4

אין טעם לאפות לביבות תפוחי אדמה, הטיגון הוא מה שעושה את הלביבה הזו

אפשר להשתמש בשמן זית - נפלא

אפשר שמן זית וקוביה חמאה - גם נפלא

הטיגון על אש בינונית ואז נמוכה, כי תפוח אדמה לא מבושל זה לא משהו

כמות השמן היא לא של צ'יפס אבל גם לא של חביתה, שליש כוס במחבת בינונית זו מידה טובה

לביביות אוכלות חמות מהמחבת

בקיצור
5

מגרדת בפומפיה גסה תפוחי אדמה
ממליחה ומניחה ל15 דקות לניקוז נוזלים
סוחטת טוב את תפוחי האדמה
מערבבת בקערה ביצה ועמילן תפוחי אדמה
מוסיפה את תפוחי האדמה הסחוטים ואת הבצל הקצוץ
מחממת שליש כוס שמן זית במחבת על אש בינונית
מכניסה לשמן בזהירות ארבע לביבות ומורידה את האש
ששחום הופכת לצד שני
אוכלות חם

Ingredients

מרכיבים
 3 תפוחי אדמה עם קליפה אדומה מזן דזירה
 1 בצל קצוץ דק
 ביצה אורגנית גדולה
 2 כפות עמילן תפוחי אדמה
 מלח אטלנטי
 שמן זית

Directions

איך מכינות לביביות צ'יפסיות מושלמות
1

הרגילות אלו מתפוחי אדמה מגורדים עם או בלי בצל מטוגנות הן הכי טעימות
עשיתי לא מעט ניסיונות ובתכלס כל תפוח אדמה מגורד בשמן יצא טעים
יש כאן כמה נקודות שמזקקות עוד קצת את החוייה ללביבה מושלמת נטולת קמח וגלוטן

תפוח אדמה
2

כדאי להשתמש בתפוח אדמה אדום מזן דזירה יש בו פחות מים

את התפוח אפשר לגרד בפומפיה על החורים הגדולים או במגימיקס על החורים הגדולים

המטרה היא להיפטר מעודפי הנוזלים כדי ליצור לביבה קריספית לכן אפשר להמליח את התפוחים המגורדים להניח לרבע שעה ולחזור לסחוט אותם

עמילן תפוחי אדמה הוא די טבעי כאן כדי לסייע לספוג את עודפי המים
אם תסתכלו בנוזלים שהפרישו תפוחי האדמה בתחתית הקערה יש עמילן, זה אותו עמילן שנחזיר באבקה

תוספות
3

בצל מגורד במגימיקס זה אמנם קל להכנה אבל מוסיף המון נוזלים ומעט טעם, לכן עדיף לקצוץ גס בצל אחד ככה נוסף עוד מרקם קרנצ'י
בצל ירוק עם החלק הלבן זו גם אופציה

טיגון
4

אין טעם לאפות לביבות תפוחי אדמה, הטיגון הוא מה שעושה את הלביבה הזו

אפשר להשתמש בשמן זית - נפלא

אפשר שמן זית וקוביה חמאה - גם נפלא

הטיגון על אש בינונית ואז נמוכה, כי תפוח אדמה לא מבושל זה לא משהו

כמות השמן היא לא של צ'יפס אבל גם לא של חביתה, שליש כוס במחבת בינונית זו מידה טובה

לביביות אוכלות חמות מהמחבת

בקיצור
5

מגרדת בפומפיה גסה תפוחי אדמה
ממליחה ומניחה ל15 דקות לניקוז נוזלים
סוחטת טוב את תפוחי האדמה
מערבבת בקערה ביצה ועמילן תפוחי אדמה
מוסיפה את תפוחי האדמה הסחוטים ואת הבצל הקצוץ
מחממת שליש כוס שמן זית במחבת על אש בינונית
מכניסה לשמן בזהירות ארבע לביבות ומורידה את האש
ששחום הופכת לצד שני
אוכלות חם

לביבות תפוחי אדמה צ'יפסיות לא גלוטן

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

לביביות תפוחי אדמה ציפסיות ללא גלוטן

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד באותו ענין: לביבה אחת ליום

לביבות כרובית וכורכום AIP חופשיות מדגנים וגלוטן

לביבות כרובית וכורכום AIP חופשיות מדגנים וגלוטן

הומאז' ללביביות של אוטולנגי מהעשור הקודם. טעימות בטרוף וממכרות בזכות שילוב התבלינים המיוחד שלהן. בגירסה המותאמת לפרוטוקול האוטואימיוני. החלפתי את הכרובית השלוקה במים בכרובית שלימה אפויה. טוב זה מושלם, כן!