חמין פליאו מודולרי

11/12/2021

מה כבר ההבדל בין קדירה לחמין? כניראה שהאלמנטים המסורתים של קישקע שקיות של אורז וקיטניות, קציצות קטנות, קיגל, ובעצם כל מני פחממות שסופגות שומנים ואחרי שהם מתמקמות בבטן, אין ברירה אלה להניח להם לצאת במנוחה.

מה בין זה לפליאו, או לקיטו… אוכל אמיתי, הבשרים, עצמות ובישול הארוך.

פה יש ניסיון שיצא מוצלח לחמין עם אלמנטים מותאמים לתזונה, שיתן את תחושת החמין וגם יעשה לגוף טובה גדולה ואפשר יהיה להמשיך את היום.

חמין פליאו עם מבחר בשרים ועצמות, ירקות טובים שקית אורז מתובל ונקנקיות כרישה ובשר בתפקיד הקישקה. כן וזה אפילו לא כזה כבד. החמין מודולרי ומתאים לדל פחמימות, פליאו ופליאו אוטואימוני

חמין פליאו מודולרי

מאת: dearaya
קטגוריות: בשר בקר
כמותזמן הכנה
שש מנות12 שעות

מצרכים לסיר לשישה אנשים
 1 זנב שור חתוך לשש פרוסות
 קילו וחצי בשר צלעות או אסאדו חתוך לקוביות גדולות
 6 עצמות מוח
 12 ביצים אורגניות
 פלפל שחור ומלח אטלנטי גס
 3 בצלים גדולים קצוצים גס
 חצי כוס שמן זית או שומן בקר
שקית אורז
 כוס וחצי אורז בסמטי מושרה בהרבה מים
 או לחליפין כרובית בינונית מגורדת גס על פומפיה וסחוטה מנוזלים
 150 גרם בשר בקר שמן טחון
נקנקיות כרישה
 3 כרישות בינוניות
 500 גרם בשר בקר שמן צלעות או צוואר
 2 מקלות סלרי
 1 גזר קטן
 3 שני שום
 חופן פטרוזליה קצוצה
 1 ביצה אורגנית גדולה
 3 כפות קמח שקדים
 מלח אטלנטי ופלפל שחור
ירקות
 3 בטטות לבנות
 2 בטטות כתומות
 4 תפוחי אדמה גדולים למי שאוכלת
 קולורבי או לפת למי שאוהב

1

החמין הזה מורכב בעיקר מבשרים ושורשים. יש בו גם אורז ותפוחי אדמה למי שאוכלת. הוא מורכב מודולרית מבשרים, עצמות, ירקות, שקית אורז או לחלופין שקית אורז כרובית, ביצים, ונקנקיות ביתיות שעשויות מבשר בקר טחון עטוף בכרישה. שחקו איך שמתאים לכן מבחינת הגבלות התזונה שלכן. עיקר הענין כאן זה בשר וזמן בתנור

חמין פליאו הרכב בשרים

הכנת הבשרים
2

מתחילה בצריבה טובה בשמן זית או שומן בקר של קוביות הצואר, קוביות גדולות עם מספיק שומן משויש שיחזיק את הזמן בתנור
צורבת גם את זנב השור מכל הכיונים
צורבת את עצמות המוח
את הביצים מרתיחה כרבע שעה
באותה המחבת מוסיפה עוד שומן ומטגנת את הבצלים, ממליחה טוב ומוסיפה גם פלפל שחור גרוס בנדיבות, מי שלא אוכל פלפל שחור אפשר להחליף בטימין ולשלב גם ראש שום בשכבות הסיר

נקניקיות כרישה
3

הניסיון הוא לדמות את הקישקע, שהוא בתכלס תערובת של קמח לבן ביצים ושומן... הללויה מה עושות? משהו אחר
חותכת כרישות למקטעים של כ15 סנטימטר, חורצת רק עד לחצי העומק כדי ליצור מעטפת עם חתך רוחב. מכל מקטע יש שלושה ארבעה גלילים עם חריץ שאפשר למלא בתערובת טעימה
את הפנים שפחות נוח לגלגל קוצצת דק, מוסיפה גם מקלות סלרי וגזר קצוצים דק, פטרוזליה ובשר טחון
ביצים יאוררו את התערובת, אפשר עם או בלי איך שרוצים. קמח שקדים יוסיף שומניות ותחושה פחממתית גם הוא אופציונלי

4

ממלאת את הגלילים בתערובת
קשרתי אותם יפה מיתוך חשש שהם יפרדו בבישול אבל אין באמת צורך אפשר פשוט ככה

שקית אורז
5

השקית עצמה כדאי שתהיה מכותנה לא צבועה, גם שקית הנבטה תתאים, או כלי מחורר שיכול לעמוד מעל הבשרים
יש כאן שתי ורסיות. הראשונה מאורז בסמטי שמחזיק יופי את זמן הבישול ונישאר מופרד וטעים למי שאוכלת אורז
שוטפת טוב מוסיפה בצל קצוץ מטוגן מהבצל שהכנו בהתחלה בשומן של הבשרים. כמה? שליש מהכמות
מוסיפה גם את מה שנישאר מתערובת הנקניקיות או חופן בשר בקר טחון, מלח פילפל וזהו
לחלופין במקום האורז מכניסה כרובית מגורדת גס וממולחת, אחרי כרבע שעה סוחטת אותה בבד או ביד ומוסיפה שליש מתערובת הבצל ופילפל שחור
את השקית קושרת. אני משתמשת במפית בד כותנה מניחה ערימה במרכז אוספת את ארבע הפאות וקושרת במרכז

ירקות ושורשים
6

בטטות יתאימו כאן. תפוחי אדמה גם, למי שאוכלת
ירקות שורש אחרים כמו שורש פטרוזליה או שורש סלרי גם סבבה. סלק יצבע הכל אז חבל. גזר לא לגמרי עומד בזה
ירקות מהעולם הקטוגני יכולים להיות לפת קולורבי כרוב וקישוא
אין באמת צורך לקלוף אולי רק את תפוחי האדמה. כן כדאי לקרצף טוב

הרכבת הסיר
7

בקומת הקרקע מניחה את העצמות והשורשים. עצמות מוח, זנב שור בטטות קולורבי תפוחי אדמה
בקומה מעל את הבשר ובין הקוביות מפזרת מהבצל המטוגן, תוך כדי ממליחה ומפלפלת טוב

8

מעל מניחה את השקית אורז ככה שהיא קצת קבורה פנימה שיעטוף אותה הבשר
מעל מפזרת את ה"נקניקיות והביצים. עדיף לא קלופות
משקה טוב עד שני שליש גובהה. במה? מים רותחים זה סבבה
ציר עצמות מהול במים רותחים גם סבבה, זה בעיקר עם חסכתם בבצלים כי אתן קטוגנים, אחרת יש מספיק טעם

חמין פליאו קומה עליונה

9

שעה על הגז ברתיחה נמוכה
ועוד 11 שעות בתנור על 120 מעלות
כדאי שהסיר יהיה אטום לגמרי
אפשר לעזור לו עם מניחים נייר אפיה ישירות על החמין ונייר כסף על דפנות הסיר, מעל המיכסה ומסביב להכל עוד נייר כסף שלא יברחו האדים
עדיף לא לפתוח לפחות שש שבע שעות, ואז אולי לפני השינה לבדוק שיש מים
פרויקט, לאכול עם חברים או משפחה

Ingredients

מצרכים לסיר לשישה אנשים
 1 זנב שור חתוך לשש פרוסות
 קילו וחצי בשר צלעות או אסאדו חתוך לקוביות גדולות
 6 עצמות מוח
 12 ביצים אורגניות
 פלפל שחור ומלח אטלנטי גס
 3 בצלים גדולים קצוצים גס
 חצי כוס שמן זית או שומן בקר
שקית אורז
 כוס וחצי אורז בסמטי מושרה בהרבה מים
 או לחליפין כרובית בינונית מגורדת גס על פומפיה וסחוטה מנוזלים
 150 גרם בשר בקר שמן טחון
נקנקיות כרישה
 3 כרישות בינוניות
 500 גרם בשר בקר שמן צלעות או צוואר
 2 מקלות סלרי
 1 גזר קטן
 3 שני שום
 חופן פטרוזליה קצוצה
 1 ביצה אורגנית גדולה
 3 כפות קמח שקדים
 מלח אטלנטי ופלפל שחור
ירקות
 3 בטטות לבנות
 2 בטטות כתומות
 4 תפוחי אדמה גדולים למי שאוכלת
 קולורבי או לפת למי שאוהב

Directions

1

החמין הזה מורכב בעיקר מבשרים ושורשים. יש בו גם אורז ותפוחי אדמה למי שאוכלת. הוא מורכב מודולרית מבשרים, עצמות, ירקות, שקית אורז או לחלופין שקית אורז כרובית, ביצים, ונקנקיות ביתיות שעשויות מבשר בקר טחון עטוף בכרישה. שחקו איך שמתאים לכן מבחינת הגבלות התזונה שלכן. עיקר הענין כאן זה בשר וזמן בתנור

חמין פליאו הרכב בשרים

הכנת הבשרים
2

מתחילה בצריבה טובה בשמן זית או שומן בקר של קוביות הצואר, קוביות גדולות עם מספיק שומן משויש שיחזיק את הזמן בתנור
צורבת גם את זנב השור מכל הכיונים
צורבת את עצמות המוח
את הביצים מרתיחה כרבע שעה
באותה המחבת מוסיפה עוד שומן ומטגנת את הבצלים, ממליחה טוב ומוסיפה גם פלפל שחור גרוס בנדיבות, מי שלא אוכל פלפל שחור אפשר להחליף בטימין ולשלב גם ראש שום בשכבות הסיר

נקניקיות כרישה
3

הניסיון הוא לדמות את הקישקע, שהוא בתכלס תערובת של קמח לבן ביצים ושומן... הללויה מה עושות? משהו אחר
חותכת כרישות למקטעים של כ15 סנטימטר, חורצת רק עד לחצי העומק כדי ליצור מעטפת עם חתך רוחב. מכל מקטע יש שלושה ארבעה גלילים עם חריץ שאפשר למלא בתערובת טעימה
את הפנים שפחות נוח לגלגל קוצצת דק, מוסיפה גם מקלות סלרי וגזר קצוצים דק, פטרוזליה ובשר טחון
ביצים יאוררו את התערובת, אפשר עם או בלי איך שרוצים. קמח שקדים יוסיף שומניות ותחושה פחממתית גם הוא אופציונלי

4

ממלאת את הגלילים בתערובת
קשרתי אותם יפה מיתוך חשש שהם יפרדו בבישול אבל אין באמת צורך אפשר פשוט ככה

שקית אורז
5

השקית עצמה כדאי שתהיה מכותנה לא צבועה, גם שקית הנבטה תתאים, או כלי מחורר שיכול לעמוד מעל הבשרים
יש כאן שתי ורסיות. הראשונה מאורז בסמטי שמחזיק יופי את זמן הבישול ונישאר מופרד וטעים למי שאוכלת אורז
שוטפת טוב מוסיפה בצל קצוץ מטוגן מהבצל שהכנו בהתחלה בשומן של הבשרים. כמה? שליש מהכמות
מוסיפה גם את מה שנישאר מתערובת הנקניקיות או חופן בשר בקר טחון, מלח פילפל וזהו
לחלופין במקום האורז מכניסה כרובית מגורדת גס וממולחת, אחרי כרבע שעה סוחטת אותה בבד או ביד ומוסיפה שליש מתערובת הבצל ופילפל שחור
את השקית קושרת. אני משתמשת במפית בד כותנה מניחה ערימה במרכז אוספת את ארבע הפאות וקושרת במרכז

ירקות ושורשים
6

בטטות יתאימו כאן. תפוחי אדמה גם, למי שאוכלת
ירקות שורש אחרים כמו שורש פטרוזליה או שורש סלרי גם סבבה. סלק יצבע הכל אז חבל. גזר לא לגמרי עומד בזה
ירקות מהעולם הקטוגני יכולים להיות לפת קולורבי כרוב וקישוא
אין באמת צורך לקלוף אולי רק את תפוחי האדמה. כן כדאי לקרצף טוב

הרכבת הסיר
7

בקומת הקרקע מניחה את העצמות והשורשים. עצמות מוח, זנב שור בטטות קולורבי תפוחי אדמה
בקומה מעל את הבשר ובין הקוביות מפזרת מהבצל המטוגן, תוך כדי ממליחה ומפלפלת טוב

8

מעל מניחה את השקית אורז ככה שהיא קצת קבורה פנימה שיעטוף אותה הבשר
מעל מפזרת את ה"נקניקיות והביצים. עדיף לא קלופות
משקה טוב עד שני שליש גובהה. במה? מים רותחים זה סבבה
ציר עצמות מהול במים רותחים גם סבבה, זה בעיקר עם חסכתם בבצלים כי אתן קטוגנים, אחרת יש מספיק טעם

חמין פליאו קומה עליונה

9

שעה על הגז ברתיחה נמוכה
ועוד 11 שעות בתנור על 120 מעלות
כדאי שהסיר יהיה אטום לגמרי
אפשר לעזור לו עם מניחים נייר אפיה ישירות על החמין ונייר כסף על דפנות הסיר, מעל המיכסה ומסביב להכל עוד נייר כסף שלא יברחו האדים
עדיף לא לפתוח לפחות שש שבע שעות, ואז אולי לפני השינה לבדוק שיש מים
פרויקט, לאכול עם חברים או משפחה

חמין פליאו

קישורים

מתכון נוסף לחמין קטוגני מודולרי

מתכון נוסף לחמין פליאו מלחי עד זנב

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

חמין פליאו שורשים ועצמות בתחתיתחמין פליאו קטוגניחמין פליאוחמין פליאו טעימותחמין פליאו צךחת גדולה

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד באותו ענין: בשר בקר