תפוחי אדמה ובטטה אפויים פעמים עם שלל מרקמים

זמן זה כל מה שצריך בשביל התענוג הפשוט הזה. שלל מרקמים של תפוח אדמה, מהקליפה שנותנת בייט דרך התוך שיש בו מתוק של בטטה ורך של תפוח אדמה והציפוי שמקבל קצת קרסט. תפוח אדמה צנוע שיש בו כל כך הרבה. יחד עם סלט זו ארוחת ערב מושלמת

ככה עושה

תפוחי אדמה ובטטה אפויים פעמים עם שלל מרקמים

הכנות1 hour
זמן בישול אפיה45 minutes
מנות3
חופשי מאלרגנים
egg free
milkfree
glutenfree

מרכיבים

חומרים לשלוש מנות

  • 3 תפוחי אדמה גדולים
  • 1 בטטה גדולה

מילוי

  • 50 גרם חמאה או חצי כוס שמן זית
  • בצל ירוק או בצל לבן גדול

הכנות

הכנות.. בסבלנות

  • תנור מחומם לחום גבוהה
    תפוחי אדמה גדולים מקורצפים עם קליפה
    בטטה גדולה מקורצפת עם קליפה. זהו לתנור לשעה
    לבדוק שמזלג נכנס בקלות
  • השלב השני זה הוצאת התוך של התפוחים וערבוב שלהם עם הבטטה השומן והבצל
    חותכת לרוחב ובעזרת כפית מוציאה את התוך
    שומרת מספיק רווח מהקליפה כדי שה"סירה" לא תתפרק
  • את הבטטה והתוך של תפוחי האדמה ממליחה היטב ומועכת בעזרת מזלג
    הענין הוא טקסטורות ככה שפירה חלק יפספס את הענין, אז פשוט קצת עם מזלג שהבטטה פושטת בכל

טעמים למילוי

  • שראיתי את המתכון הזה לראשונה אצל אוטולנגי הוא הכניס המון טעמים וגבינות למילוי
    הגירסה כאן מפנה את המקום לטקסטורות והטעמים של התפוח אדמה שפוגש בבטטה
    שומן זה טוב, בצל זה טוב ומלח. יש פה שתי אופציות
    הראשונה בצל גדול קצוץ דק. לטגן בהרבה שמן זית טעים ולערבב לתוך הפירה
    השניה 50 גרם חמאה טובה בקוביות קטנות, וכמה גבעולים של בצל ירוק לקצוץ ואת הטוב הזה ולערבב לפירה
  • את המילוי מחזירה ל"סירות" ערימה יפה וזהו
    לא מתפתה לגבינה מעל, זה סבבה בפשטותו
  • לתנור על חום גבוהה לעוד חצי שעה עד 45 דקות כדי שהקרנצ'ים יתפתחו
    זו ארוחת ערב מושלמת עם סלט ירוק
    פחמימה נעימה שלא מכבידה ותורמת לרביצה שקודמת לשינה
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineפליאו

סדנת התססה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י קוראני לבן

עד 6 משתתפים במטבח ביתי

5 from 1 vote (1 rating without comment)

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן