טארט שוקולד תפוז חופשיה מדגנים וגלוטן

תפוחי אדמה ובטטה אפויים פעמים עם שלל מרקמים

19/11/2021

זמן זה כל מה שצריך בשביל התענוג הפשוט הזה. שלל מרקמים של תפוח אדמה, מהקליפה שנותנת בייט דרך התוך שיש בו מתוק של בטטה ורך של תפוח אדמה והציפוי שמקבל קצת קרסט. תפוח אדמה צנוע שיש בו כל כך הרבה

Prep Time1 hrCook Time45 mins

חומרים לשלוש מנות
 3 תפוחי אדמה גדולים
 1 בטטה גדולה
מילוי
 50 חמאה
 או חצי כוס שמן זית
 בצל ירוק
 או בצל לבן גדול

הכנות.. בסבלנות
1

תנור מחומם לחום גבוהה
תפוחי אדמה גדולים מקורצפים עם קליפה
בטטה גדולה מקורצפת עם קליפה
זהו לתנור לשעה
לבדוק שמזלג נכנס בקלות

2

השלב השני זה הוצאת התוך של התפוחים וערבוב שלהם עם הבטטה השומן והבצל
חותכת לרוחב ובעזרת כפית מוציאה את התוך
שומרת מספיק רווח מהקליפה כדי שה"סירה" לא תתפרק

3

את הבטטה והתוך של תפוחי האדמה ממליחה היטב ומועכת בעזרת מזלג
הענין הוא טקסטורות ככה שפירה חלק יפספס את הענין, אז פשוט קצת עם מזלג שהבטטה פושטת בכל

טעמים למילוי
4

שראיתי את המתכון הזה לראשונה אצל אוטולנגי הוא הכניס המון עטמים וגבינות למילוי
הגירסה כאן מפנה את המקום לטקסטורות והטעמים של התפוח אדמה שפוגש בבטטה
שומן זה טוב, בצל זה טוב ומלח
יש פה שתי אופציות
הראשונה בצל גדול קצוץ דק. לטגן בהרבה שמן זית טעים ולערבב לתוך הפירה
השניה 50 גרם חמאה טובה בקוביות קטנות, וכמה גבעולים של בצל ירוק לקצוץ ואת הטוב הזה ולערבב לפירה

5

את המילוי מחזירה ל"סירות" ערימה יפה וזהו
לא מתפתה לגבינה מעל, זה סבבה בפשטותו

6

לתנור על חום גבוהה לעוד חצי שעה עד 45 דקות כדי שהקרנצ'ים יתפתחו
זו ארוחת ערב מושלמת עם סלט ירוק
פחמימה נעימה שלא מכבידה ותורמת לרביצה שקודמת לשינה

Ingredients

חומרים לשלוש מנות
 3 תפוחי אדמה גדולים
 1 בטטה גדולה
מילוי
 50 חמאה
 או חצי כוס שמן זית
 בצל ירוק
 או בצל לבן גדול

Directions

הכנות.. בסבלנות
1

תנור מחומם לחום גבוהה
תפוחי אדמה גדולים מקורצפים עם קליפה
בטטה גדולה מקורצפת עם קליפה
זהו לתנור לשעה
לבדוק שמזלג נכנס בקלות

2

השלב השני זה הוצאת התוך של התפוחים וערבוב שלהם עם הבטטה השומן והבצל
חותכת לרוחב ובעזרת כפית מוציאה את התוך
שומרת מספיק רווח מהקליפה כדי שה"סירה" לא תתפרק

3

את הבטטה והתוך של תפוחי האדמה ממליחה היטב ומועכת בעזרת מזלג
הענין הוא טקסטורות ככה שפירה חלק יפספס את הענין, אז פשוט קצת עם מזלג שהבטטה פושטת בכל

טעמים למילוי
4

שראיתי את המתכון הזה לראשונה אצל אוטולנגי הוא הכניס המון עטמים וגבינות למילוי
הגירסה כאן מפנה את המקום לטקסטורות והטעמים של התפוח אדמה שפוגש בבטטה
שומן זה טוב, בצל זה טוב ומלח
יש פה שתי אופציות
הראשונה בצל גדול קצוץ דק. לטגן בהרבה שמן זית טעים ולערבב לתוך הפירה
השניה 50 גרם חמאה טובה בקוביות קטנות, וכמה גבעולים של בצל ירוק לקצוץ ואת הטוב הזה ולערבב לפירה

5

את המילוי מחזירה ל"סירות" ערימה יפה וזהו
לא מתפתה לגבינה מעל, זה סבבה בפשטותו

6

לתנור על חום גבוהה לעוד חצי שעה עד 45 דקות כדי שהקרנצ'ים יתפתחו
זו ארוחת ערב מושלמת עם סלט ירוק
פחמימה נעימה שלא מכבידה ותורמת לרביצה שקודמת לשינה

תפוחי אדמה ובטטה אפויים פעמים עם שלל מרקמים
מתאים ל: Paleo, Vegan
שרימפס טרי באמולסיה של חמאת לימון ושום

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד באותו ענין: לביבה אחת ליום. ממולאים

לביבות תפוחי אדמה צ'יפסיות לא גלוטן

לביבות תפוחי אדמה צ'יפסיות לא גלוטן

לביביות קריספיות פרואות עם קצוות קרנצ'ים. הרגילות והפשוטות! הם הכי טעימות. בונוס של חנוכה. ללא גלוטן וכן הן מטוגנות בשמן זית. כמה נקודות לדייק עוד קצת את הלביבה

לביבות ירוקות עם מנגולד ובצל

לביבות ירוקות עם מנגולד ובצל

הרעיון של לביבות ירוקות ממנגולד ובצל אלו הוא היכולת של פיסת העלה להחזיק את המבנה, העלה קריספי, החלקים המעובים של העלה עוברים ריכוך וקירמול וחוזרים לעלהים ומתאחדים בעזרת מעט קמח מאפונה אורז קוקוס