תפוחי אדמה ובטטה אפויים פעמים עם שלל מרקמים

| 19/11/2021

זמן זה כל מה שצריך בשביל התענוג הפשוט הזה. שלל מרקמים של תפוח אדמה, מהקליפה שנותנת בייט דרך התוך שיש בו מתוק של בטטה ורך של תפוח אדמה והציפוי שמקבל קצת קרסט. תפוח אדמה צנוע שיש בו כל כך הרבה

התחיל בקטנה והפך לדיר קבוע על הספה בערב, יחד עם סלט זו ארוחת ערב מושלמת

כמותזמן הכנה
שלוש מנות שעה ו45 דקות

חומרים לשלוש מנות
 3 תפוחי אדמה גדולים
 1 בטטה גדולה
מילוי
 50 חמאה
 או חצי כוס שמן זית
 בצל ירוק
 או בצל לבן גדול

הכנות.. בסבלנות
1

תנור מחומם לחום גבוהה
תפוחי אדמה גדולים מקורצפים עם קליפה
בטטה גדולה מקורצפת עם קליפה
זהו לתנור לשעה
לבדוק שמזלג נכנס בקלות

2

השלב השני זה הוצאת התוך של התפוחים וערבוב שלהם עם הבטטה השומן והבצל
חותכת לרוחב ובעזרת כפית מוציאה את התוך
שומרת מספיק רווח מהקליפה כדי שה"סירה" לא תתפרק

3

את הבטטה והתוך של תפוחי האדמה ממליחה היטב ומועכת בעזרת מזלג
הענין הוא טקסטורות ככה שפירה חלק יפספס את הענין, אז פשוט קצת עם מזלג שהבטטה פושטת בכל

טעמים למילוי
4

שראיתי את המתכון הזה לראשונה אצל אוטולנגי הוא הכניס המון עטמים וגבינות למילוי
הגירסה כאן מפנה את המקום לטקסטורות והטעמים של התפוח אדמה שפוגש בבטטה
שומן זה טוב, בצל זה טוב ומלח
יש פה שתי אופציות
הראשונה בצל גדול קצוץ דק. לטגן בהרבה שמן זית טעים ולערבב לתוך הפירה
השניה 50 גרם חמאה טובה בקוביות קטנות, וכמה גבעולים של בצל ירוק לקצוץ ואת הטוב הזה ולערבב לפירה

5

את המילוי מחזירה ל"סירות" ערימה יפה וזהו
לא מתפתה לגבינה מעל, זה סבבה בפשטותו

6

לתנור על חום גבוהה לעוד חצי שעה עד 45 דקות כדי שהקרנצ'ים יתפתחו
זו ארוחת ערב מושלמת עם סלט ירוק
פחמימה נעימה שלא מכבידה ותורמת לרביצה שקודמת לשינה

Ingredients

חומרים לשלוש מנות
 3 תפוחי אדמה גדולים
 1 בטטה גדולה
מילוי
 50 חמאה
 או חצי כוס שמן זית
 בצל ירוק
 או בצל לבן גדול

Directions

הכנות.. בסבלנות
1

תנור מחומם לחום גבוהה
תפוחי אדמה גדולים מקורצפים עם קליפה
בטטה גדולה מקורצפת עם קליפה
זהו לתנור לשעה
לבדוק שמזלג נכנס בקלות

2

השלב השני זה הוצאת התוך של התפוחים וערבוב שלהם עם הבטטה השומן והבצל
חותכת לרוחב ובעזרת כפית מוציאה את התוך
שומרת מספיק רווח מהקליפה כדי שה"סירה" לא תתפרק

3

את הבטטה והתוך של תפוחי האדמה ממליחה היטב ומועכת בעזרת מזלג
הענין הוא טקסטורות ככה שפירה חלק יפספס את הענין, אז פשוט קצת עם מזלג שהבטטה פושטת בכל

טעמים למילוי
4

שראיתי את המתכון הזה לראשונה אצל אוטולנגי הוא הכניס המון עטמים וגבינות למילוי
הגירסה כאן מפנה את המקום לטקסטורות והטעמים של התפוח אדמה שפוגש בבטטה
שומן זה טוב, בצל זה טוב ומלח
יש פה שתי אופציות
הראשונה בצל גדול קצוץ דק. לטגן בהרבה שמן זית טעים ולערבב לתוך הפירה
השניה 50 גרם חמאה טובה בקוביות קטנות, וכמה גבעולים של בצל ירוק לקצוץ ואת הטוב הזה ולערבב לפירה

5

את המילוי מחזירה ל"סירות" ערימה יפה וזהו
לא מתפתה לגבינה מעל, זה סבבה בפשטותו

6

לתנור על חום גבוהה לעוד חצי שעה עד 45 דקות כדי שהקרנצ'ים יתפתחו
זו ארוחת ערב מושלמת עם סלט ירוק
פחמימה נעימה שלא מכבידה ותורמת לרביצה שקודמת לשינה

תפוחי אדמה ובטטה אפויים פעמים עם שלל מרקמים

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

עלי מלפוף מותססים במילוי בשר בלי אורז

עלי מלפוף מותססים במילוי בשר בלי אורז

כרוב אוהב חמוץ, רציתי חמוץ מובנה שנוצר מתסיסה לקטית. התססתי עלי מלפוף. שבועים תסיסה הניבו טעם חמוץ חזק. מילוי של בשר ובצל בלי אורז. בינגו. חמוץ, מאוזן, קטוגני

ממרח זרעי חרדל מותססים

ממרח זרעי חרדל מותססים

ממרח שמקורו בזרעי חרדל מותססים שחורים וצהובים. ההתססה ריחנית וארוכה ולממרחים לוקח כמה ימים להבשיל. החרדל מסתדר שנותנות לו להתאורר. התהליך מתחיל בהתססת הזרעים ואחר כך אפשר להכין ממרחים מגוונים