תות עץ כבוש בתמיסה לקטית

תות עץ לבן בכבישה לקטית

למה תות עץ? פשוט כי בעונה יש מלא. מתכון שמדגים איך לכבוש כל ירק או פרי בכבישה לקטית. איך מודדים שנים וחצי אחוז ולמה. מתכון מצולם

הוא טעים אחרי שבוע, וגם שבועים ואחר כך פחות. תסיסה של פרי במי מלח יש בה הרבה סוכר והתות מגיע בתחילת הקיץ ככה שלאכול בעונה. זה לא נשמר במקרר לאורך זמן

תות עץ לבן כבוש

תות-עץ-בכבישה-לקטית-אחרי-שבוע

ככה עושה

תות עץ לבן בכבישה לקטית

הכנות10 minutes
התססה7 days
מנות1
חופשי מאלרגנים
cmical free

מרכיבים

  • תות עץ לבן
  • מים מינרלים או מסוננים
  • מלח הימלאיה ורוד

הכנות

  • יש כל מני דרכים לחשב את כמות המלח בכבישה לקטית. הדרך הזו מדוייקת, היא לוקחת בחשבון גם את הנוזלים שבתוך הפרי. יוצאת מליחות טובה וכבישה עם תסיסה טובה. מתאים לכל ירק או פרי בוסר שבא לכן לנסות
  • איפוס משקל ושקילת הפרי. מניחה את הצינצנת על המשקל ומאפסת
    מכניסה פנימה את הפירות, שטופים
  • שהצינצנת מלאה בפרי יש מספר על הצג, וכן הוא לא חשוב... כי אנחנו מחפשות את המים פלוס הפרי
    בתהליך מים יצאו מהפרי לתוך התמיסה, מוסיפה מים מינרלים לכיסוי
  • קוראת את המספר על הצג של מים פלוס פרי.
    ומחשבת שנים וחצי אחוז 506 גרם פרי ומים כפול שנים וחצי אחוז. קיבלתי 12 וחצי גרם של מלח להוסיף
    עדין על המשקל מוסיפה את המלח.
    סוגרת את הצינצנת ומשקשקת שהמלח יתערבב פנימה
  • סגירת הצינצנת
    הפרי צריך להיות מכוסה במים
    מניחה מעל עלה תות גפן שיכסה את הפירות
    מוסיפה מעל מישקולת אבן לשמור על העלה במקום

סבלנות

  • מניחה במקום חשוך או מכסה במגבת, בימים הראשונים משחררת גזים על ידי פתיחה לרגע של המיכסה
    אחרי שבוע זה טעים אפשר להמשיך עוד קצת. כבישה ארוכה מסמרטטת אותם
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineדל פחממה . טבעוני . פליאו . פליאו אוטואימוני

סדנת התססה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י קוראני לבן

עד 6 משתתפים במטבח ביתי

מחשבה 1 על “תות עץ לבן בכבישה לקטית”

5 from 2 votes (1 rating without comment)

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן