תות עץ לבן בכבישה לקטית
למה תות עץ? פשוט כי בעונה יש מלא. מתכון שמדגים איך לכבוש כל ירק או פרי בכבישה לקטית. איך מודדים שנים וחצי אחוז ולמה. מתכון מצולם
הוא טעים אחרי שבוע, וגם שבועים ואחר כך פחות. תסיסה של פרי במי מלח יש בה הרבה סוכר והתות מגיע בתחילת הקיץ ככה שלאכול בעונה. זה לא נשמר במקרר לאורך זמן
יש כל מני דרכים לחשב את כמות המלח בכבישה לקטית. הדרך הזו מדוייקת, היא לוקחת בחשבון גם את הנוזלים שבתוך הפרי. יוצאת מליחות טובה וכבישה עם תסיסה טובה. מתאים לכל ירק או פרי בוסר שבא לכן לנסות
איפוס משקל ושקילת הפרי
מניחה את הצינצנת על המשקל ומאפסת
מכניסה פנימה את הפירות, שטופים
שהצינצנת מלאה בפרי יש מספר על הצג, וכן הוא לא חשוב... כי אנחנו מחפשות את המים פלוס הפרי
בתהליך מים יצאו מהפרי לתוך התמיסה, מוסיפה מים מינרלים לכיסוי
קוראת את המספר על הצג של מים פלוס פרי ומחשבת שנים וחצי אחוז
506 גרם פרי ומים
כפול שנים וחצי
חלקי 100
קיבלתי 12 וחצי גרם של מלח להוסיף
מוסיפה את המלח
סוגרת את הצינצנת ומשקשקת שהמלח יתערבב פנימה
סגירת הצינצנת
הפרי צריך להיות מכוסה במים
מניחה מעל עלה תות גפן שיכסה את הפירות
מוסיפה מעל מישקולת אבן לשמור על העלה במקום
מניחה במקום חשוך או מכסה במגבת, בימים הראשונים משחררת גזים על ידי פתיחה לרגע של המיכסה
אחרי שבוע זה טעים אפשר להמשיך עוד קצת.
כבישה ארוכה מסמרטטת אותם
Ingredients
Directions
יש כל מני דרכים לחשב את כמות המלח בכבישה לקטית. הדרך הזו מדוייקת, היא לוקחת בחשבון גם את הנוזלים שבתוך הפרי. יוצאת מליחות טובה וכבישה עם תסיסה טובה. מתאים לכל ירק או פרי בוסר שבא לכן לנסות
איפוס משקל ושקילת הפרי
מניחה את הצינצנת על המשקל ומאפסת
מכניסה פנימה את הפירות, שטופים
שהצינצנת מלאה בפרי יש מספר על הצג, וכן הוא לא חשוב... כי אנחנו מחפשות את המים פלוס הפרי
בתהליך מים יצאו מהפרי לתוך התמיסה, מוסיפה מים מינרלים לכיסוי
קוראת את המספר על הצג של מים פלוס פרי ומחשבת שנים וחצי אחוז
506 גרם פרי ומים
כפול שנים וחצי
חלקי 100
קיבלתי 12 וחצי גרם של מלח להוסיף
מוסיפה את המלח
סוגרת את הצינצנת ומשקשקת שהמלח יתערבב פנימה
סגירת הצינצנת
הפרי צריך להיות מכוסה במים
מניחה מעל עלה תות גפן שיכסה את הפירות
מוסיפה מעל מישקולת אבן לשמור על העלה במקום
מניחה במקום חשוך או מכסה במגבת, בימים הראשונים משחררת גזים על ידי פתיחה לרגע של המיכסה
אחרי שבוע זה טעים אפשר להמשיך עוד קצת.
כבישה ארוכה מסמרטטת אותם
הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

עלי מלפוף מותססים במילוי בשר בלי אורז
כרוב אוהב חמוץ, רציתי חמוץ מובנה שנוצר מתסיסה לקטית. התססתי עלי מלפוף. שבועים תסיסה הניבו טעם חמוץ חזק. מילוי של בשר ובצל בלי אורז. בינגו. חמוץ, מאוזן, קטוגני

פסטרמה חזה הודו בתנור
מה שצריך בשביל פסטרמה ביתי מחזה הודו זה קצת סבלנות. מתחילות בהשריה בברין שישמור על עסיסיות הבשר. ממשיכות בציפוי נחמד שיתן לווית טעם קלה, ולבסוף אפיה באדים לשמור על הלחות. זהו. נקניק בריא ביתי ברבע מחיר

שמן עלי זעתר טריים
אוצר ירוק כהה של עלי זעתר טריים עם שמן זית לימון ומלח. הטעם הירוק של החורף שמור בצנצנת. אפשר להוסיף לסירים או לרטבים קרים ולקבל טעמים עדינים מהדהדים של זעתר והרים

ממרח זרעי חרדל מותססים
ממרח שמקורו בזרעי חרדל מותססים שחורים וצהובים. ההתססה ריחנית וארוכה ולממרחים לוקח כמה ימים להבשיל. החרדל מסתדר שנותנות לו להתאורר. התהליך מתחיל בהתססת הזרעים ואחר כך אפשר להכין ממרחים מגוונים
0 תגובות