

שרימפס פרדייס
פרדייס הוא כפר ערבי בחוף הכרמל קרוב לים, יש להם דגים ניפלאים וירקות עונתיים עם טעמים שאין בסופר, שטר של 200 שקל נותן שם סלסלת ירקות ודגים לכמה ימים, תמיד יש קישואים וזעתר ושרימפס טריים לפעמים
מתחילה בהשחמה של הקישואים, הקישואים טוב שהם קטנים, אפשר לקלוף ועדיף להשאיר את הקליפה שהיא קצת מריר ויש בה חומרים טובים. חותכת כל קישוא לארבע פלחי אורך. מניחים במחבת ברזל כבדה עם רבע כוס שמן זית, מוסיפה את עלי הזעתר כמו שהם עם הגבעולים ואת שיני השום מעוכות וחתוכות
כשהקישואים מקבלים צבע טוב מכל הצדדים מוסיפה את העגבניות חתוכות לקוביות קטנות
ממליחה ומכסה את המחבת לכמה דקות, שיווצר רוטב מהעגבניות
פותחת וטועמת, יתכן וצריך קצת מלח או מעט ציר או מים. שמאוזן ולח מניחה מעל את השרימפס מסודרים
מכסה ומשגיחה, זה ענין של שלוש ארבע דקות עד שהשרימפס מקבלים צבע ורוד ומוכנים
חומרים
אופן ההכנה
מתחילה בהשחמה של הקישואים, הקישואים טוב שהם קטנים, אפשר לקלוף ועדיף להשאיר את הקליפה שהיא קצת מריר ויש בה חומרים טובים. חותכת כל קישוא לארבע פלחי אורך. מניחים במחבת ברזל כבדה עם רבע כוס שמן זית, מוסיפה את עלי הזעתר כמו שהם עם הגבעולים ואת שיני השום מעוכות וחתוכות
כשהקישואים מקבלים צבע טוב מכל הצדדים מוסיפה את העגבניות חתוכות לקוביות קטנות
ממליחה ומכסה את המחבת לכמה דקות, שיווצר רוטב מהעגבניות
פותחת וטועמת, יתכן וצריך קצת מלח או מעט ציר או מים. שמאוזן ולח מניחה מעל את השרימפס מסודרים
מכסה ומשגיחה, זה ענין של שלוש ארבע דקות עד שהשרימפס מקבלים צבע ורוד ומוכנים
מתאים לפרוטוקולים

שרימפס פרדייס
פרדייס הוא כפר ערבי בחוף הכרמל קרוב לים, יש להם דגים ניפלאים וירקות עונתיים עם טעמים שאין בסופר, שטר של 200 שקל נותן שם סלסלת ירקות ודגים לכמה ימים, תמיד יש קישואים וזעתר ושרימפס טריים לפעמים
מתחילה בהשחמה של הקישואים, הקישואים טוב שהם קטנים, אפשר לקלוף ועדיף להשאיר את הקליפה שהיא קצת מריר ויש בה חומרים טובים. חותכת כל קישוא לארבע פלחי אורך. מניחים במחבת ברזל כבדה עם רבע כוס שמן זית, מוסיפה את עלי הזעתר כמו שהם עם הגבעולים ואת שיני השום מעוכות וחתוכות
כשהקישואים מקבלים צבע טוב מכל הצדדים מוסיפה את העגבניות חתוכות לקוביות קטנות
ממליחה ומכסה את המחבת לכמה דקות, שיווצר רוטב מהעגבניות
פותחת וטועמת, יתכן וצריך קצת מלח או מעט ציר או מים. שמאוזן ולח מניחה מעל את השרימפס מסודרים
מכסה ומשגיחה, זה ענין של שלוש ארבע דקות עד שהשרימפס מקבלים צבע ורוד ומוכנים
חומרים
אופן ההכנה
מתחילה בהשחמה של הקישואים, הקישואים טוב שהם קטנים, אפשר לקלוף ועדיף להשאיר את הקליפה שהיא קצת מריר ויש בה חומרים טובים. חותכת כל קישוא לארבע פלחי אורך. מניחים במחבת ברזל כבדה עם רבע כוס שמן זית, מוסיפה את עלי הזעתר כמו שהם עם הגבעולים ואת שיני השום מעוכות וחתוכות
כשהקישואים מקבלים צבע טוב מכל הצדדים מוסיפה את העגבניות חתוכות לקוביות קטנות
ממליחה ומכסה את המחבת לכמה דקות, שיווצר רוטב מהעגבניות
פותחת וטועמת, יתכן וצריך קצת מלח או מעט ציר או מים. שמאוזן ולח מניחה מעל את השרימפס מסודרים
מכסה ומשגיחה, זה ענין של שלוש ארבע דקות עד שהשרימפס מקבלים צבע ורוד ומוכנים
מתאים לפרוטוקולים


מולים עם ארטישוק ירושלמי
מולים חיבים להיות טרים וסגורים הפתוחים לפח. שנופל לידי אוצר כזה אני עושה מעט, ארוחה שאוכלות בידים עם מלא רוטב. זו חייה שנאכלת בשלמותה עם המון נוטריאנטים

דגים בטמפורה
זו מנה מנחמת, בשיא הבאססה מהסגר הכנו אותה בשישי ואשכרה הרגשנו חגיגי. זה שווה משהו אפילו שבריא זה לא. פליאו זה לגמרי כן

ציר ראשי שרימפס
הציר הזה מקורו בראשי השרימפס, שהם מלאי טעם וצבע. מתקבל ציר כתום קליל שמשביח כל תבשיל דגים, ובעצמו משמש בסיס נפלא למרקים אסיתים

סרטנים כחולים
יצורים מפוארים מתוקים שיש בהם המון טעם והמון התעסקות

שרימפס עם קוקוס ותרד
ציר מראשי שרימפס יש לו טעם מרוכז של ים וצבעים כתומים, יחד עם קוקוס וירוקים יוצר מנה מנצחת

קארי כתום
קארי כתום שמקבל את המתיקות שלו ממנגו. נהדר בקיץ שיש מלא מנגו וכתומים. השימוש בקוקוס הוא טבעי, והתוספת של פירות ים מזינה וטעימה מאוד

סביצ’ה משרימפס טרי וענבי חברון
בסוף בקיץ שהענבים ממש מתוקים יש את הגדולים המתפצחים מזן חברון יש בהם יובש ומתיקות שמחמיאה מאוד לשרימפס, שזו גם עונתו
0 Comments