שרימפס פרדייס

פרדייס הוא כפר ערבי בחוף הכרמל קרוב לים

אפשר למצוא שם דגים ניפלאים וירקות עונתיים עם טעמים שאין בסופר

שטר של 200 שקל נותן סלסלת ירקות ודגים לכמה ימים, תמיד יש קישואים וזעתר, שרימפס טריים לפעמים

שילוב של עגבניה שום שמן זית ושרימפס הוא די קלאסי, התוספת של הקישואים וזעתר נולדה באופן טבעי, פשוט אצל הירקן ליד יש תמיד זעתר טרי וקישואים קטנים מוצקים

שרימפס טרים

ככה עושה

שרימפס פרדייס

הכנות15 minutes
זמן בישול אפיה התססה20 minutes
מנות2
חופשי מאלרגנים
glutenfree

מרכיבים

  • 15 שרימפס טריים
  • 5 קישואים קטנים
  • 4 עגבניות בינוניות בשלות
  • 5 גבעולי זעתר טרי
  • 5 שיני שום קלופות
  • שמן זית ומלח ים

הכנות

  • מתחילה בחיתוך הקישואים
    הקישואים טוב שהם קטנים, אפשר לקלוף עדיף להשאיר את הקליפה שהיא קצת מריר ויש בה חומרים טובים
    חותכת כל קישוא לארבע פלחי אורך
  • מלהיטה מחבת ברזל כבדה ומוסיפה רבע כוס שמן זית
    מכניסה את הקישואים להשחמה מכל הכיוונים. מוסיפה את עלי הזעתר כמו שהם עם הגבעולים. את שיני השום מעוכות וחתוכות
  • בנתים קולפת את העגבניות, או בחליטה או עם סכין טוב. קוצצת לקוביות קטנות.
    כשהקישואים מקבלים צבע טוב מכל הצדדים מוסיפה את העגבניות.
    ממליחה ומכסה את המחבת לכמה דקות,
    שיווצר רוטב מהעגבניות פותחת וטועמת, יתכן וצריך קצת מלח או מעט ציר או מים
  • מניחה מעל את השרימפס מסודרים
    מכסה ומשגיחה ענין של שלוש ארבע דקות עד שהשרימפס מקבלים צבע ורוד
    מוכן
שרימפס טרי עם קישואים עגבניות וזעתר
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineפליאו

התססות חורף סדנה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י לבן

סדנה מעשית במטבח ביתי

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן