שרימפס עם קוקוס ותרד

| 25/06/2020

ציר מראשי שרימפס יש לו טעם מרוכז של ים וצבעים כתומים, יחד עם קוקוס תרד וברוקולי יוצר מנה מנצחת

קטגוריה: אסיתי | פירות ים
כמותזמן הכנה
שתי מנות חצי שעה

 15 שרימפס טריים גדולים עם הראשים
 צרור תרד טורקי
 כוס פרחי ברוקולי
 חצי כוס קוקוס טרי קלוף ופרוס דק אופציונלי
 אצבע ג'ינג'ר
 5 שיני שום
 חצי כוס חלב קוקוס סמיך
 חצי כוס ציר ראשי סרטנים או ציר אחר
 2 כפות שמן קוקוס
 סוכר דקלים בגוש Jaggery
 מלח ים

1

מגרדת על פומפיה דקה אצבע ג'ינג'ר בכמות של כף בערך
מגרדת גם את שיני השום
מנקה את התרד ומפרידה את הברוקולי לפרחים
חולטת את הברוקולי ל5 דקות במים רותחים
מכינה את הקוקוס אם אין לא חובה, זה מוסיף משהו קרנצי ופחממתי

2

מלהיטה מחבת ברזל כבדה
שמה את שמן הקוקוס ומכניסה את הג'ינג'ר והשום
מייד מוסיפה את השרימפס הקלופים
ברגע שהשרימפס מאדימים מוסיפה את הברוקולי תרד וקוקוס

3

מוסיפה מציר הראשים כחצי כוס
מוסיפה גם חצי כוס נוזל קוקוס ומלח
ומגרדת מעט מהסוכר שיש לו טעם כרמלי מיוחד ואחר

4

הבישול הוא קצר, טועמת את הנוזל במחבת ומאזנת טעמים

Ingredients

 15 שרימפס טריים גדולים עם הראשים
 צרור תרד טורקי
 כוס פרחי ברוקולי
 חצי כוס קוקוס טרי קלוף ופרוס דק אופציונלי
 אצבע ג'ינג'ר
 5 שיני שום
 חצי כוס חלב קוקוס סמיך
 חצי כוס ציר ראשי סרטנים או ציר אחר
 2 כפות שמן קוקוס
 סוכר דקלים בגוש Jaggery
 מלח ים

Directions

1

מגרדת על פומפיה דקה אצבע ג'ינג'ר בכמות של כף בערך
מגרדת גם את שיני השום
מנקה את התרד ומפרידה את הברוקולי לפרחים
חולטת את הברוקולי ל5 דקות במים רותחים
מכינה את הקוקוס אם אין לא חובה, זה מוסיף משהו קרנצי ופחממתי

2

מלהיטה מחבת ברזל כבדה
שמה את שמן הקוקוס ומכניסה את הג'ינג'ר והשום
מייד מוסיפה את השרימפס הקלופים
ברגע שהשרימפס מאדימים מוסיפה את הברוקולי תרד וקוקוס

3

מוסיפה מציר הראשים כחצי כוס
מוסיפה גם חצי כוס נוזל קוקוס ומלח
ומגרדת מעט מהסוכר שיש לו טעם כרמלי מיוחד ואחר

4

הבישול הוא קצר, טועמת את הנוזל במחבת ומאזנת טעמים

שרימפס עם קוקוס ותרד בציר

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

עוד באותו ענין: אסיתי. פירות ים

שיפודי פרגית על גחלים ורוטב פיסטוק

שיפודי פרגית על גחלים ורוטב פיסטוק

שיפוד עוף סאטה זו קלאסיקה. מישרה של חלב קוקוס מתובל בטעמים אסיתים. ואז צליה על גחלים ורוטב בוטנים. כאן יש בעיה. בוטנים זו קטניה די אלרגנית. אבל פיסטוקים יכולים לתת אחלה פיתרון. יצא ממכר

סלט שייטל מישמש ועשבים

סלט שייטל מישמש ועשבים

פרוסות עסיסיות של שייטל. המון עלים ירוקים ארומטיים. מעט מישמש קרנצ'י חמצמץ. רוטב חמוץ מתוק מלוח. זוית חריפה אופציונלית עם צ'ילי אדום טרי

מוקפץ חמוץ מתוק עם סלמון ואננס

מוקפץ חמוץ מתוק עם סלמון ואננס

בשני יש סלמון, ומה עושים איתו. הינה מנה לאמצע השבוע, קלה ומרעננת, האננס נוסטלגי מזכיר קצת אוכל סיני של פעם. חצי שעה של קיצוצים והקפצות. יכול להתאים לכל בני הבית עם אורז או אטריות. פרוטוקולי