שרימפס עם קוקוס ותרד

ציר מראשי שרימפס יש לו טעם מרוכז של ים וצבעים כתומים, יחד עם קוקוס וירוקים יוצר מנה מנצחת

הכנות30 minsזמן בישול20 mins

 15 שרימפס טריים גדולים עם הראשים
 צרור תרד טורקי
 כוס פרחי ברוקולי
 חצי כוס קוקוס טרי קלוף ופרוס דק \ אופציונלי
 אצבע ג'ינג'ר
 5 שיני שום
 חצי כוס חלב קוקוס סמיך
 חצי כוס ציר ראשי סרטנים או ציר אחר
 2 כפות שמן קוקוס
 סוכר קנים הודי בגוש Jaggery
 מלח ים

טיפול בשרימפס
1

הציר שנוצר מראשי השרימפס הוא מעולה, ובצבע מהממ, אם יש לי טריים אני לא מבקשת ממוכר הדגים לנקות לי אותם אלה ככה עושה
מנקה את הכיור ושמה בו את השרימפסים, לוקחת אחד מפרידה את הראש מהגוף ושוטפת את הראש, מעבירה את הראש לסיר קטן בו יתבשל הציר, קולפת את השיריון וגם אותו מעבירה לסיר הקטן
בסכין קטנה חורצת בגב השרימפס במטרה לשלוף חוט כהה שהוא הכיבה של השרימפס
מניחה בצלחת עם קרח את השרימפס הקלופים והנקיים
לסיר הקטן עם הראשים מוסיפה מים לכיסוי מלח גזר ובצל ומבשלת על אש בינונית כעשרים דקות

התבשיל
2

מגרדת על פומפיה דקה, אצבע ג'ינג'ר בכמות של כף בערך, מגרדת גם את שיני השום. מנקה את התרד ומכינה את הברוקולי, את הקוקוס מכינה מראש, אם אין לא חובה, זה מוסיף משהו קרנצי ופחממתי
מלהיטה מחבת ברזל כבדה, שמה את שמן הקוקוס ומכניסה את הג'ינג'ר והשום ומייד מוסיפה את השרימפס הקלופים ברגע שהשרימפס מאדימים מוסיפה את הברוקולי תרד וקוקוס, מוסיפה מציר הראשים כחצי כוס, מוסיפה גם חצי כוס נוזל קוקוס מלח ומגרדת מעט מהסוכר ההודי שיש לו טעם מאוד מיוחד ואחר. הבישול הוא קצר, טועמת את הנוזל במחבת ומאזנת טעמים

חומרים

 15 שרימפס טריים גדולים עם הראשים
 צרור תרד טורקי
 כוס פרחי ברוקולי
 חצי כוס קוקוס טרי קלוף ופרוס דק \ אופציונלי
 אצבע ג'ינג'ר
 5 שיני שום
 חצי כוס חלב קוקוס סמיך
 חצי כוס ציר ראשי סרטנים או ציר אחר
 2 כפות שמן קוקוס
 סוכר קנים הודי בגוש Jaggery
 מלח ים

אופן ההכנה

טיפול בשרימפס
1

הציר שנוצר מראשי השרימפס הוא מעולה, ובצבע מהממ, אם יש לי טריים אני לא מבקשת ממוכר הדגים לנקות לי אותם אלה ככה עושה
מנקה את הכיור ושמה בו את השרימפסים, לוקחת אחד מפרידה את הראש מהגוף ושוטפת את הראש, מעבירה את הראש לסיר קטן בו יתבשל הציר, קולפת את השיריון וגם אותו מעבירה לסיר הקטן
בסכין קטנה חורצת בגב השרימפס במטרה לשלוף חוט כהה שהוא הכיבה של השרימפס
מניחה בצלחת עם קרח את השרימפס הקלופים והנקיים
לסיר הקטן עם הראשים מוסיפה מים לכיסוי מלח גזר ובצל ומבשלת על אש בינונית כעשרים דקות

התבשיל
2

מגרדת על פומפיה דקה, אצבע ג'ינג'ר בכמות של כף בערך, מגרדת גם את שיני השום. מנקה את התרד ומכינה את הברוקולי, את הקוקוס מכינה מראש, אם אין לא חובה, זה מוסיף משהו קרנצי ופחממתי
מלהיטה מחבת ברזל כבדה, שמה את שמן הקוקוס ומכניסה את הג'ינג'ר והשום ומייד מוסיפה את השרימפס הקלופים ברגע שהשרימפס מאדימים מוסיפה את הברוקולי תרד וקוקוס, מוסיפה מציר הראשים כחצי כוס, מוסיפה גם חצי כוס נוזל קוקוס מלח ומגרדת מעט מהסוכר ההודי שיש לו טעם מאוד מיוחד ואחר. הבישול הוא קצר, טועמת את הנוזל במחבת ומאזנת טעמים

שרימפס עם קוקוס ותרד בציר
מתאים לפרוטוקולים

AIP    WahlsPaleo   Paleo

שרימפס עם קוקוס ותרד

ציר מראשי שרימפס יש לו טעם מרוכז של ים וצבעים כתומים, יחד עם קוקוס וירוקים יוצר מנה מנצחת

הכנות30 minsזמן בישול20 mins

 15 שרימפס טריים גדולים עם הראשים
 צרור תרד טורקי
 כוס פרחי ברוקולי
 חצי כוס קוקוס טרי קלוף ופרוס דק \ אופציונלי
 אצבע ג'ינג'ר
 5 שיני שום
 חצי כוס חלב קוקוס סמיך
 חצי כוס ציר ראשי סרטנים או ציר אחר
 2 כפות שמן קוקוס
 סוכר קנים הודי בגוש Jaggery
 מלח ים

טיפול בשרימפס
1

הציר שנוצר מראשי השרימפס הוא מעולה, ובצבע מהממ, אם יש לי טריים אני לא מבקשת ממוכר הדגים לנקות לי אותם אלה ככה עושה
מנקה את הכיור ושמה בו את השרימפסים, לוקחת אחד מפרידה את הראש מהגוף ושוטפת את הראש, מעבירה את הראש לסיר קטן בו יתבשל הציר, קולפת את השיריון וגם אותו מעבירה לסיר הקטן
בסכין קטנה חורצת בגב השרימפס במטרה לשלוף חוט כהה שהוא הכיבה של השרימפס
מניחה בצלחת עם קרח את השרימפס הקלופים והנקיים
לסיר הקטן עם הראשים מוסיפה מים לכיסוי מלח גזר ובצל ומבשלת על אש בינונית כעשרים דקות

התבשיל
2

מגרדת על פומפיה דקה, אצבע ג'ינג'ר בכמות של כף בערך, מגרדת גם את שיני השום. מנקה את התרד ומכינה את הברוקולי, את הקוקוס מכינה מראש, אם אין לא חובה, זה מוסיף משהו קרנצי ופחממתי
מלהיטה מחבת ברזל כבדה, שמה את שמן הקוקוס ומכניסה את הג'ינג'ר והשום ומייד מוסיפה את השרימפס הקלופים ברגע שהשרימפס מאדימים מוסיפה את הברוקולי תרד וקוקוס, מוסיפה מציר הראשים כחצי כוס, מוסיפה גם חצי כוס נוזל קוקוס מלח ומגרדת מעט מהסוכר ההודי שיש לו טעם מאוד מיוחד ואחר. הבישול הוא קצר, טועמת את הנוזל במחבת ומאזנת טעמים

חומרים

 15 שרימפס טריים גדולים עם הראשים
 צרור תרד טורקי
 כוס פרחי ברוקולי
 חצי כוס קוקוס טרי קלוף ופרוס דק \ אופציונלי
 אצבע ג'ינג'ר
 5 שיני שום
 חצי כוס חלב קוקוס סמיך
 חצי כוס ציר ראשי סרטנים או ציר אחר
 2 כפות שמן קוקוס
 סוכר קנים הודי בגוש Jaggery
 מלח ים

אופן ההכנה

טיפול בשרימפס
1

הציר שנוצר מראשי השרימפס הוא מעולה, ובצבע מהממ, אם יש לי טריים אני לא מבקשת ממוכר הדגים לנקות לי אותם אלה ככה עושה
מנקה את הכיור ושמה בו את השרימפסים, לוקחת אחד מפרידה את הראש מהגוף ושוטפת את הראש, מעבירה את הראש לסיר קטן בו יתבשל הציר, קולפת את השיריון וגם אותו מעבירה לסיר הקטן
בסכין קטנה חורצת בגב השרימפס במטרה לשלוף חוט כהה שהוא הכיבה של השרימפס
מניחה בצלחת עם קרח את השרימפס הקלופים והנקיים
לסיר הקטן עם הראשים מוסיפה מים לכיסוי מלח גזר ובצל ומבשלת על אש בינונית כעשרים דקות

התבשיל
2

מגרדת על פומפיה דקה, אצבע ג'ינג'ר בכמות של כף בערך, מגרדת גם את שיני השום. מנקה את התרד ומכינה את הברוקולי, את הקוקוס מכינה מראש, אם אין לא חובה, זה מוסיף משהו קרנצי ופחממתי
מלהיטה מחבת ברזל כבדה, שמה את שמן הקוקוס ומכניסה את הג'ינג'ר והשום ומייד מוסיפה את השרימפס הקלופים ברגע שהשרימפס מאדימים מוסיפה את הברוקולי תרד וקוקוס, מוסיפה מציר הראשים כחצי כוס, מוסיפה גם חצי כוס נוזל קוקוס מלח ומגרדת מעט מהסוכר ההודי שיש לו טעם מאוד מיוחד ואחר. הבישול הוא קצר, טועמת את הנוזל במחבת ומאזנת טעמים

שרימפס עם קוקוס ותרד בציר
מתאים לפרוטוקולים

AIP    WahlsPaleo   Paleo

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

#
מולים עם ארטישוק ירושלמי

מולים עם ארטישוק ירושלמי

מולים חיבים להיות טרים וסגורים הפתוחים לפח. שנופל לידי אוצר כזה אני עושה מעט, ארוחה שאוכלות בידים עם מלא רוטב. זו חייה שנאכלת בשלמותה עם המון נוטריאנטים

דגים בטמפורה

דגים בטמפורה

זו מנה מנחמת, בשיא הבאססה מהסגר הכנו אותה בשישי ואשכרה הרגשנו חגיגי. זה שווה משהו אפילו שבריא זה לא. פליאו זה לגמרי כן

ציר ראשי שרימפס

ציר ראשי שרימפס

הציר הזה מקורו בראשי השרימפס, שהם מלאי טעם וצבע. מתקבל ציר כתום קליל שמשביח כל תבשיל דגים, ובעצמו משמש בסיס נפלא למרקים אסיתים

שרימפס פרדייס

שרימפס פרדייס

פרדייס הוא כפר ערבי בחוף הכרמל קרוב לים, יש להם דגים נפלאים וירקות עונתיים עם טעמים שאין בסופר, שטר של 200 שקל נותן שם סלסלת ירקות ודגים לכמה ימים, תמיד יש קישואים וזעתר ושרימפס טריים לפעמים

קארי כתום

קארי כתום

קארי כתום שמקבל את המתיקות שלו ממנגו. נהדר בקיץ שיש מלא מנגו וכתומים. השימוש בקוקוס הוא טבעי, והתוספת של פירות ים מזינה וטעימה מאוד

$