שרימפס טרי באמולסיה של חמאת לימון ושום
שרימפס טרי באמולסיה של חמאת לימון ושום
שרימפס טרי באמולסיה של חמאת לימון ושום
שרימפס טרי באמולסיה של חמאת לימון ושום

שרימפס סקמפי, שרימפס בחמאת שום ולימון על נודלס זוקיני

19/10/2021

שרימפס סקאמפי זו קלאסיקה איטלקית של פסטה פירות ים ברוטב חמאת שום ולימון ויין לבן. משתמשת בשרימפס טריים וג'וליאנים קישואים בתפקיד הפסטה. הרוטב דומה. קלאסיקה

Prep Time20 minsCook Time10 mins

 12 שרימפס גדולים טריים עם הראש
 או 300 גרם שרימפס קלוף
 חצי כוס יין לבן או חצי כוס ציר שרימפס
 8 שיני שום קצוצות דק מאוד
 2 כפות שמן זית
 50 גרם חמאה קוביה יפה
 כפית גרידת לימון טריה
 קמצוץ של צ'ילי פליקס (אופציונלי)
 מיץ מחצי לימון עסיסי
 2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
 3 זוקיני בינונים חתוכים לג'וליאנים

1

זו קלאסיקה של שרימפס בחמאת שום ולימון, עם או בלי יין, אם או בלי צ'ילי, משרימפס טרי או שרימפס קפוא
בענין הפסטה יש כאן נודלס מזוקיני
יש שתי אופציות, אחת קלילה תוך 10 דקות יש ארוחה מושלמת
אחת יותר מורכבת ועמוקה, עם השגתן שרימפס טריים ולא בא לכן לזרוק את הראשים, האקסטרה התעסקות נותנת תוצאה מתגמלת. ההבדל הוא הציר, באחת בציר הוא עיקר הנוזל שמרכיב את הרוטב, בשניה יין לבן עושה את העבודה
חשוב להכין מראש את כל המצרכים והחיתוכים כי ההכנה מהירה מאוד

טיפול בשרימפס טרי וציר
2

כדי לקבל ציר של ראשי שרימפס צריך לנקות אותם או לבקש ממוכר הדגים לנקות ולתת לכן את הראשים
זה מאוד פשוט לנקות שרימפס

שרימפס לא קלופים

3

בכיור תחת זרם מים עדין מושכת החוצה את הראשים ושוטפת, מעבירה אותם לסיר קטן
עושה חריץ בגב השרימפס כדי לשלוף חוט שחור שהוא הקרבים של השרימפס
הקליפה יורדת ברגע ואפשר להוסיף אותה לסיר הקטן של הציר

ציר ראשי שרימפס שרימפס קלופים

4

ציר ראשי שרימפס מהיר
את הראשים והקליפות, קצת סלרי, פטרוזליה, מרווה ומלח, בסיר קטן, מביאה לרתיחה ומורידה את האש לכ10 דקות. די מהר יש ציר כתום עם הרבה טעם, מעל 20 דקות הטעם לא משתפר, להיפף
מסננת

ציר ראשי שרימפס

שרימפס בחמאת שום ולימון
5

מכינה את כל המרכיבים מראש, ההכנה מהירה מאוד
את שיני השום קוצצת דק
את הפטרוזליה דק דק
את הזוקיני נודלס מכינה מראש
אני עושה את זה בקולפן ג'וליאנים פשוט
פשוט מקלפת עם קולפן ג'וליאנים עד שמגיע לגרעינים ואז מסובבת את הזוקיני. אפשר גם להכין במכשיר יעודי, בעני זה די מספק ככה

ציר ראשי שרימפס זוקיני נודלס שרימפס קלופים

6

במחבת כבדה שמה שמן זית ואת השרימפס לטיגון קצר משני הצדדים
דקה מכל צד עד שהצבע הופך כתום
מוציאה לצלחת ומכסה

שרימפס סקמפי פליאו

7

מוסיפה למחבת עוד שמן זית וחמאה ואת שיני השום הקצוצות. במתכון המקורי יש גם שבבי צ'ילי חריף בשלב הזה, לא ניסיתי
ממש לרגע כי השום נשרף מאוד מהר, שיש ריח מוסיפה את מיץ הלימון
מיד מוסיפה גם את הציר או היין הלבן
בענין הזה גם ציר עוף יכול להתאים, ציר בקר פחות. יין לבן יבש או חצי יבש יתאים
הבסיס הוא שום לימון וחמאה כאשר היין או הציר בונים את הגוף של הרוטב
מצמצמת לרגע ומוסיפה קוביות של חמאה קרה
מטלטלת את המחבת כדי ליצור אמולסיה

8

מוסיפה פנימה את השרימפס ורגע אחר כך את הנודלס
ממש כדאי לבשל לא יותר מדקה כדי לשמור על המרקם של הזוקיני ועל הפריכות של השרימפס
מכבה אש ומוסיפה גרידת לימון ופטרוזיליה קצוצה
מוכן

ציר ראשי שרימפס זוקיני נודלס שרימפס קלופים

Ingredients

 12 שרימפס גדולים טריים עם הראש
 או 300 גרם שרימפס קלוף
 חצי כוס יין לבן או חצי כוס ציר שרימפס
 8 שיני שום קצוצות דק מאוד
 2 כפות שמן זית
 50 גרם חמאה קוביה יפה
 כפית גרידת לימון טריה
 קמצוץ של צ'ילי פליקס (אופציונלי)
 מיץ מחצי לימון עסיסי
 2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
 3 זוקיני בינונים חתוכים לג'וליאנים

Directions

1

זו קלאסיקה של שרימפס בחמאת שום ולימון, עם או בלי יין, אם או בלי צ'ילי, משרימפס טרי או שרימפס קפוא
בענין הפסטה יש כאן נודלס מזוקיני
יש שתי אופציות, אחת קלילה תוך 10 דקות יש ארוחה מושלמת
אחת יותר מורכבת ועמוקה, עם השגתן שרימפס טריים ולא בא לכן לזרוק את הראשים, האקסטרה התעסקות נותנת תוצאה מתגמלת. ההבדל הוא הציר, באחת בציר הוא עיקר הנוזל שמרכיב את הרוטב, בשניה יין לבן עושה את העבודה
חשוב להכין מראש את כל המצרכים והחיתוכים כי ההכנה מהירה מאוד

טיפול בשרימפס טרי וציר
2

כדי לקבל ציר של ראשי שרימפס צריך לנקות אותם או לבקש ממוכר הדגים לנקות ולתת לכן את הראשים
זה מאוד פשוט לנקות שרימפס

שרימפס לא קלופים

3

בכיור תחת זרם מים עדין מושכת החוצה את הראשים ושוטפת, מעבירה אותם לסיר קטן
עושה חריץ בגב השרימפס כדי לשלוף חוט שחור שהוא הקרבים של השרימפס
הקליפה יורדת ברגע ואפשר להוסיף אותה לסיר הקטן של הציר

ציר ראשי שרימפס שרימפס קלופים

4

ציר ראשי שרימפס מהיר
את הראשים והקליפות, קצת סלרי, פטרוזליה, מרווה ומלח, בסיר קטן, מביאה לרתיחה ומורידה את האש לכ10 דקות. די מהר יש ציר כתום עם הרבה טעם, מעל 20 דקות הטעם לא משתפר, להיפף
מסננת

ציר ראשי שרימפס

שרימפס בחמאת שום ולימון
5

מכינה את כל המרכיבים מראש, ההכנה מהירה מאוד
את שיני השום קוצצת דק
את הפטרוזליה דק דק
את הזוקיני נודלס מכינה מראש
אני עושה את זה בקולפן ג'וליאנים פשוט
פשוט מקלפת עם קולפן ג'וליאנים עד שמגיע לגרעינים ואז מסובבת את הזוקיני. אפשר גם להכין במכשיר יעודי, בעני זה די מספק ככה

ציר ראשי שרימפס זוקיני נודלס שרימפס קלופים

6

במחבת כבדה שמה שמן זית ואת השרימפס לטיגון קצר משני הצדדים
דקה מכל צד עד שהצבע הופך כתום
מוציאה לצלחת ומכסה

שרימפס סקמפי פליאו

7

מוסיפה למחבת עוד שמן זית וחמאה ואת שיני השום הקצוצות. במתכון המקורי יש גם שבבי צ'ילי חריף בשלב הזה, לא ניסיתי
ממש לרגע כי השום נשרף מאוד מהר, שיש ריח מוסיפה את מיץ הלימון
מיד מוסיפה גם את הציר או היין הלבן
בענין הזה גם ציר עוף יכול להתאים, ציר בקר פחות. יין לבן יבש או חצי יבש יתאים
הבסיס הוא שום לימון וחמאה כאשר היין או הציר בונים את הגוף של הרוטב
מצמצמת לרגע ומוסיפה קוביות של חמאה קרה
מטלטלת את המחבת כדי ליצור אמולסיה

8

מוסיפה פנימה את השרימפס ורגע אחר כך את הנודלס
ממש כדאי לבשל לא יותר מדקה כדי לשמור על המרקם של הזוקיני ועל הפריכות של השרימפס
מכבה אש ומוסיפה גרידת לימון ופטרוזיליה קצוצה
מוכן

ציר ראשי שרימפס זוקיני נודלס שרימפס קלופים

שרימפס סקאמפי, שרימפס בחמאת שום ולימון על נודלס זוקיני
מתאים ל: AIP Reintro, Low Carb, Paleo
שרימפס טרי באמולסיה של חמאת לימון ושום
שרימפס טרי באמולסיה של חמאת לימון ושום

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד באותו ענין: דגי ים. פירות ים

קרפצ'יו פארידה

קרפצ'יו פארידה

המנה הזו כולה שקיפויות וטריות. אין לה טעם של ים, יש בה הרגשה של רוייה. פארידה עדינה הבשר שלה שקוף. צרפתי לה עוד שקופים ודקיקים שילווה את המעט בעוד קצת שקוף

שיפוד סלמון או עוף בקארי צהוב

שיפוד סלמון או עוף בקארי צהוב

מישרה עם הרבה צבע וטעם שמתאימה לשיפוד של סלמון או עוף, חומרים פשוטים ותוצאה רכה ומלאת טעם. חשוב לתת לשיפוד להיצלות כאשר מסביבו אוויר מכל הכיוונים. כל זה קורה בתנור ביתי רגיל לגמרי