שרימפס סקמפי, שרימפס בחמאת שום ולימון על נודלס זוקיני

| 19/10/2021

זו קלאסיקה איטלקית של שרימפס בחמאת שום ולימון. עם או בלי יין.  אם או בלי צ'ילי, משרימפס טרי או קפוא
בענין הפסטה החלפתי בנודלס מזוקיני. מתאים בצבע
שתי אופציות: אחת קלילה תוך 10 דקות יש ארוחה
אחת יותר מורכבת ועמוקה. אם השגתן שרימפס טריים ולא בא לכן לזרוק את הראשים, האקסטרה התעסקות נותנת תוצאה מתגמלת. ההבדל הוא הציר, באחת הציר הוא עיקר הנוזל שמרכיב את הרוטב, בשניה יין לבן עושה את העבודה
חשוב להכין מראש את כל המצרכים והחיתוכים כי ההכנה מהירה מאוד

שרימפס סקאמפי, שרימפס בחמאת שום ולימון על נודלס זוקיני

קטגוריה: פירות ים
כמותזמן הכנה
שתי מנות 30 דקות

מרכיבים
 12 שרימפס גדולים טריים עם הראש
 או 300 גרם שרימפס קלוף
 חצי כוס יין לבן או חצי כוס ציר שרימפס
 8 שיני שום קצוצות דק מאוד
 2 כפות שמן זית
 50 גרם חמאה קוביה יפה
 כפית גרידת לימון טריה
 קמצוץ של צ'ילי פליקס (אופציונלי)
 מיץ מחצי לימון עסיסי
 2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
 3 זוקיני בינונים חתוכים לג'וליאנים

טיפול בשרימפס טרי וציר
1

כדי לקבל ציר של ראשי שרימפס צריך לנקות אותם או לבקש ממוכר הדגים לנקות ולתת לכן את הראשים
זה מאוד פשוט לנקות שרימפס

שרימפס לא קלופים

2

בכיור תחת זרם מים עדין מושכת החוצה את הראשים ושוטפת, מעבירה אותם לסיר קטן
עושה חריץ בגב השרימפס כדי לשלוף חוט שחור שהוא הקרבים של השרימפס
הקליפה יורדת ברגע ואפשר להוסיף אותה לסיר הקטן של הציר

ציר ראשי שרימפס שרימפס קלופים

3

ציר ראשי שרימפס מהיר
את הראשים והקליפות, קצת סלרי, פטרוזליה, מרווה ומלח, בסיר קטן, מביאה לרתיחה ומורידה את האש לכ10 דקות. די מהר יש ציר כתום עם הרבה טעם, מעל 20 דקות הטעם לא משתפר, להיפף
מסננת

ציר ראשי שרימפס

שרימפס בחמאת שום ולימון
4

מכינה את כל המרכיבים מראש, ההכנה מהירה מאוד
את שיני השום קוצצת דק
את הפטרוזליה דק דק
את הזוקיני נודלס מכינה מראש
אני עושה את זה בקולפן ג'וליאנים פשוט
פשוט מקלפת עם קולפן ג'וליאנים עד שמגיע לגרעינים ואז מסובבת את הזוקיני. אפשר גם להכין במכשיר יעודי, בעני זה די מספק ככה

ציר ראשי שרימפס זוקיני נודלס שרימפס קלופים

5

במחבת כבדה שמה שמן זית ואת השרימפס לטיגון קצר משני הצדדים
דקה מכל צד עד שהצבע הופך כתום
מוציאה לצלחת ומכסה

שרימפס סקמפי פליאו

6

מוסיפה למחבת עוד שמן זית וחמאה ואת שיני השום הקצוצות. במתכון המקורי יש גם שבבי צ'ילי חריף בשלב הזה, לא ניסיתי
ממש לרגע כי השום נשרף מאוד מהר, שיש ריח מוסיפה את מיץ הלימון
מיד מוסיפה גם את הציר או היין הלבן
בענין הזה גם ציר עוף יכול להתאים, ציר בקר פחות. יין לבן יבש או חצי יבש יתאים
הבסיס הוא שום לימון וחמאה כאשר היין או הציר בונים את הגוף של הרוטב
מצמצמת לרגע ומוסיפה קוביות של חמאה קרה
מטלטלת את המחבת כדי ליצור אמולסיה

7

מוסיפה פנימה את השרימפס ורגע אחר כך את הנודלס
ממש כדאי לבשל לא יותר מדקה כדי לשמור על המרקם של הזוקיני ועל הפריכות של השרימפס
מכבה אש ומוסיפה גרידת לימון ופטרוזיליה קצוצה
מוכן

Ingredients

מרכיבים
 12 שרימפס גדולים טריים עם הראש
 או 300 גרם שרימפס קלוף
 חצי כוס יין לבן או חצי כוס ציר שרימפס
 8 שיני שום קצוצות דק מאוד
 2 כפות שמן זית
 50 גרם חמאה קוביה יפה
 כפית גרידת לימון טריה
 קמצוץ של צ'ילי פליקס (אופציונלי)
 מיץ מחצי לימון עסיסי
 2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
 3 זוקיני בינונים חתוכים לג'וליאנים

Directions

טיפול בשרימפס טרי וציר
1

כדי לקבל ציר של ראשי שרימפס צריך לנקות אותם או לבקש ממוכר הדגים לנקות ולתת לכן את הראשים
זה מאוד פשוט לנקות שרימפס

שרימפס לא קלופים

2

בכיור תחת זרם מים עדין מושכת החוצה את הראשים ושוטפת, מעבירה אותם לסיר קטן
עושה חריץ בגב השרימפס כדי לשלוף חוט שחור שהוא הקרבים של השרימפס
הקליפה יורדת ברגע ואפשר להוסיף אותה לסיר הקטן של הציר

ציר ראשי שרימפס שרימפס קלופים

3

ציר ראשי שרימפס מהיר
את הראשים והקליפות, קצת סלרי, פטרוזליה, מרווה ומלח, בסיר קטן, מביאה לרתיחה ומורידה את האש לכ10 דקות. די מהר יש ציר כתום עם הרבה טעם, מעל 20 דקות הטעם לא משתפר, להיפף
מסננת

ציר ראשי שרימפס

שרימפס בחמאת שום ולימון
4

מכינה את כל המרכיבים מראש, ההכנה מהירה מאוד
את שיני השום קוצצת דק
את הפטרוזליה דק דק
את הזוקיני נודלס מכינה מראש
אני עושה את זה בקולפן ג'וליאנים פשוט
פשוט מקלפת עם קולפן ג'וליאנים עד שמגיע לגרעינים ואז מסובבת את הזוקיני. אפשר גם להכין במכשיר יעודי, בעני זה די מספק ככה

ציר ראשי שרימפס זוקיני נודלס שרימפס קלופים

5

במחבת כבדה שמה שמן זית ואת השרימפס לטיגון קצר משני הצדדים
דקה מכל צד עד שהצבע הופך כתום
מוציאה לצלחת ומכסה

שרימפס סקמפי פליאו

6

מוסיפה למחבת עוד שמן זית וחמאה ואת שיני השום הקצוצות. במתכון המקורי יש גם שבבי צ'ילי חריף בשלב הזה, לא ניסיתי
ממש לרגע כי השום נשרף מאוד מהר, שיש ריח מוסיפה את מיץ הלימון
מיד מוסיפה גם את הציר או היין הלבן
בענין הזה גם ציר עוף יכול להתאים, ציר בקר פחות. יין לבן יבש או חצי יבש יתאים
הבסיס הוא שום לימון וחמאה כאשר היין או הציר בונים את הגוף של הרוטב
מצמצמת לרגע ומוסיפה קוביות של חמאה קרה
מטלטלת את המחבת כדי ליצור אמולסיה

7

מוסיפה פנימה את השרימפס ורגע אחר כך את הנודלס
ממש כדאי לבשל לא יותר מדקה כדי לשמור על המרקם של הזוקיני ועל הפריכות של השרימפס
מכבה אש ומוסיפה גרידת לימון ופטרוזיליה קצוצה
מוכן

שרימפס סקאמפי, שרימפס בחמאת שום ולימון על נודלס זוקיני

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

עוד באותו ענין: פירות ים

שיפודי דגים תאילנדים

שיפודי דגים תאילנדים

יש כאן כמה אופציות של שיפודי דגים תאילנדים. כיף המגוון וכיף שיש מלא סלטים מענינים מסביב. מושלם לארוחת עצמאות קלילה

מולים עם ארטישוק ירושלמי

מולים עם ארטישוק ירושלמי

מולים חיבים להיות טרים וסגורים הפתוחים לפח. שנופל לידי אוצר כזה אני עושה מעט, ארוחה שאוכלות בידים עם מלא רוטב. זו חייה שנאכלת בשלמותה עם המון נוטריאנטים

דגים ופירות ים בטמפורה

דגים ופירות ים בטמפורה

טמפורה ללא גלוטן מקמח טפיוקה עמילן תפוח אדמה וסודה. פציחה וטעימה. עוטפת פירות ים טריים, ירקות ודגי ים לבנים. בשיא הבאססה מהסגר הכנו אותה בשישי ואשכרה הרגשנו חגיגי. שווה משהו אפילו שבריא זה לא