שרימפס סקמפי, שרימפס בחמאת שום ולימון על נודלס זוקיני

זו קלאסיקה איטלקית של שרימפס בחמאת שום ולימון. עם או בלי יין. אם או בלי צ'ילי, משרימפס טרי או קפוא

בענין הפסטה החלפתי בנודלס מזוקיני. מתאים בצבע

שתי אופציות: אחת קלילה תוך 10 דקות יש ארוחה אחת יותר מורכבת ועמוקה. אם השגתן שרימפס טריים ולא בא לכן לזרוק את הראשים, האקסטרה התעסקות נותנת תוצאה מתגמלת. ההבדל הוא הציר, באחת הציר הוא עיקר הנוזל שמרכיב את הרוטב, בשניה יין לבן עושה את העבודה

חשוב להכין מראש את כל המצרכים והחיתוכים כי ההכנה מהירה מאוד

שרימפס סקמפי פליאו

 

ככה עושה

שרימפס סקאמפי, שרימפס בחמאת שום ולימון על נודלס זוקיני

הכנות20 minutes
זמן בישול אפיה10 minutes
מנות2
חופשי מאלרגנים
egg free
רוטב סויה
glutenfree

מרכיבים

  • 12 שרימפס גדולים טריים עם הראש
  • או 300 גרם שרימפס קלוף
  • ½ כוס ציר ראשי שרימפס
  • ½ כוס או יין לבן
  • 8 שיני שום קצוצות דק מאוד
  • 2 כפות שמן זית
  • 50 גרם חמאה קוביה יפה
  • כפית גרידת לימון טריה
  • קמצוץ של צ'ילי פליקס (אופציונלי)
  • מיץ מחצי לימון עסיסי
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
  • 3 זוקיני בינונים חתוכים לג'וליאנים

הכנות

טיפול בשרימפס טרי וציר

  • כדי לקבל ציר של ראשי שרימפס צריך לנקות אותם או לבקש ממוכר הדגים לנקות ולתת לכן את הראשים זה מאוד פשוט לנקות שרימפס
    שרימפס לא קלופים
  • בכיור תחת זרם מים עדין מושכת החוצה את הראשים ושוטפת, מעבירה אותם לסיר קטן עושה חריץ בגב השרימפס כדי לשלוף חוט שחור שהוא הקרבים של השרימפס הקליפה יורדת ברגע ואפשר להוסיף אותה לסיר הקטן של הציר
    ציר ראשי שרימפס שרימפס קלופים
  • ציר ראשי שרימפס מהיר
    את הראשים והקליפות, קצת סלרי, פטרוזליה, מרווה ומלח, בסיר קטן, מביאה לרתיחה ומורידה את האש לכ10 דקות. די מהר יש ציר כתום עם הרבה טעם, מעל 20 דקות הטעם לא משתפר, להיפף, מסננת
    ציר ראשי שרימפס

שרימפס בחמאת שום ולימון

  • מכינה את כל המרכיבים מראש, ההכנה מהירה מאוד
    את שיני השום קוצצת דק, את הפטרוזליה דק דק, את הזוקיני נודלס מכינה מראש
    אני עושה את זה בקולפן ג'וליאנים פשוט, מקלפת עם קולפן ג'וליאנים עד שמגיע לגרעינים ואז מסובבת את הזוקיני. אפשר גם להכין במכשיר יעודי, בעני זה די מספק ככה
    ציר ראשי שרימפס זוקיני נודלס שרימפס קלופים
  • במחבת כבדה שמה שמן זית ואת השרימפס לטיגון קצר משני הצדדים. דקה מכל צד עד שהצבע הופך כתום
    מוציאה לצלחת ומכסה
    שרימפס סקמפי פליאו
  • מוסיפה למחבת עוד שמן זית וחמאה ואת שיני השום הקצוצות. במתכון המקורי יש גם שבבי צ'ילי חריף בשלב הזה
    השום ממש לרגע כי הוא נשרף מאוד מהר, שיש ריח מוסיפה את מיץ הלימון
    מיד מוסיפה גם את הציר או היין הלבן
    בענין הזה גם ציר עוף יכול להתאים, ציר בקר פחות. יין לבן יבש או חצי יבש יתאים
    הבסיס הוא שום לימון וחמאה כאשר היין או הציר בונים את הגוף של הרוטב. מצמצמת לרגע ומוסיפה קוביות של חמאה קרה. מטלטלת את המחבת כדי ליצור אמולסיה
  • מוסיפה פנימה את השרימפס
  • ורגע אחר כך את הנודלס
    ממש כדאי לבשל לא יותר מדקה כדי לשמור על המרקם של הזוקיני ועל הפריכות של השרימפס
    מכבה אש ומוסיפה גרידת לימון ופטרוזיליה קצוצה
    מוכן
    ציר ראשי שרימפס זוקיני נודלס שרימפס קלופים
שרימפס סקאמפי
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineדל פחממה . פליאו . קיטו

סדנת התססה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י קוראני לבן

עד 6 משתתפים במטבח ביתי

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן