התססות אביב

שראב תות מותסס

כל עונה שראב שלה. תות בתחילת האביב

שראב עשוי תותים סוכר קנים וחומץ

תוסס בעדינות ממצה עוד טעמי תות

תותים עושים נוזל אדום משגע עם טעמים חזקים.

ישמש לויניגרט קיצי עז צבע, לגזוז ילדים משמח, לדרינקים של אחר הצהרים וקלאסיקה של לימונדה ורודה

שראב תות מותסס

ככה עושה

שראב תות מותסס

הכנות30 minutes
השריה5 days
מנות1 ליטר שראב
חופשי מאלרגנים
glutenfree
cmical free

מרכיבים

  • 1 קג תות
  • 1 קג סוכר קנים אורגני
  • 2 כפות חומץ תפוחים אורגני

הכנות

  • שוטפת קילו תותים ומוריד את העלים.
    קוצצת לקוביות קטנות.
    שוקלת קילו סוכר קני אורגני ומניחה בקערית
  • בוחרת כלי גדול גבוהה וצר של שנים וחצי שלושה ליטר. שופכת לתוכו מים רותחים שיהיה ממש נקי.
  • בונה שכבות של תותים וסוכר, כאשר משאירה רבע מכמות הסוכר לשיכבה האחרונה.
    מכסה את הכלי בבד גזה מהודק בגומיה.
    שראב תות מותסס יוצא לדרך
  • מניחה לשראב לעשות את שלו בטמפרטורת החדר.
    אין צורך לעשות כלום רק לצפות בנוזל האדום מעמיק
    נוזל אדום של שראב תותים מתפתח
  • חלפו חמישה ימים, הגיע הזמן לסנן את הנוזל. מניחה בד גזה במסננת מעל קערה ומעבירה את תכולת הצנצנת בזהירות.
    נותנת לנוזל לטפטף. לבסוף אוספת את שולי הגזה עם שאריות התותים וסוחטת בעדינות. את התותים שומרת במקרר יום יומים
    מעבירה את הנוזל האדום לצנצנת גבוהה או בקבוק אטום. מוסיפה חומץ ושומרת במקרר. אחרי יום יומים החומץ כבר לא מורגש ואפשר לשתות.
    לימונדה ורודה זה קלאסי
    סודה, סודה וקמפרי, יש להם אותו צבע. אוויטמינציק לילדים
    שראב תותים מסונן
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineהתססות . טבעוני . צמחוני
שראב תות מותסס
שראב תות מותס

סדנת התססה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י קוראני לבן

עד 6 משתתפים במטבח ביתי

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן