שראב תפוחים בדרך למיצוי

שראב סירופ פרי מותסס

שראב זה מיצוי של פרי מותסס בסוכר עם סיומת של חומץ.

בערבית שראב זה לשתות. זו דרך לשמר את סירופ הפרי בעזרת החומץ.

הטעם. עמוק מרענן מאוד פירותי. סיומת החומץ מתאדה עם הזמן ומאזנת את המתוק

פרי קשה כמו תפוח מאוד מתאים, לוקח יותר ימים לנוזלים לצאת מהפרי הקשה, זה מיצר יותר ארומות עמוקות. פרי רך כמו אגס למשל מפריש את הסוכר שלו מהר

דרך נהדרת לרענן טעמים בנגיעה מתוקה ארומטית שהיא לא דבש

שראב בשלושה טעמים

ככה עושה

שראב סירופ פרי מותסס

מתאים לתזונהחופשי מגלוטן | טבעוני | פליאו אוטואימוני
הכנות30 minutes
זמן בישול אפיה12 days
מנות1 ליטר
חופשי מאלרגנים
cmical free

מרכיבים

שראב תפוחים

  • 1 קילו תפוחים אדומים
  • 700 גרם סוכר
  • 1 כוס חומץ תפוחים אורגני

הכנות

  • אפשר לבחור בכל סוג של תפוחים, גם בשילוב של זנים
    חותכת לקוביות קטנות. מעבירה לקערה
    לתפוחים מוסיפה שתי כוסות סוכר ומערבבת טוב ככה שהסוכר מצפה את הפרי
    מעבירה את הפרי עם הסוכר לצינצנת נקיה.
    את שארית הסוכר שופכת בעדינות מעל התפוחים. נוצרת שיכבת סוכר שסוגרת ומגינה על התפוחים.
    מכסה את הצינצנת בבד מאוורר כדי לאפשר לאוויר לעבור
    תפוחים בתחילת הדרך
  • מניחה בצל במקום קריר ומאוורר ל12 יום, או עד שהסוכר למעלה נמס או מתבקע ואוויר עובר למטה לתפוחים. הם יתחילו להשחיר. זה הזמן לעצור את התהליך
    שראב תפוחים אחרי 11 יום
  • מעבירה את תוכן הצינצנת לקערה מרופדת בבד חיתול. הכוונה לסנן את הנוזל מהתפוחים
    סינון הפרי
  • את הנוזל שהוא תמצית תפוחים וסוכר סוגרת עם חומץ. הוא ישמור על הסירופ.
    אפשר להוסיף גם יותר חומץ. לי הספיקה כוס אחת.
    מערבבת פנימה ומעבירה חזרה לצינצנת עם מכסה בד מאורר.
    אחרי יומים שלושה הטעם מסתדר. ואפשר לשמור במקרר
    מיצוי סירופ תפוחים

שראב אגסים

  • אותו יחס של סוכר אגסים וחומץ. ההבדל הוא רק בכמה זמן לוקח לסוכר למעלה להינמס
    זה פרי רך ואחרי שלושה ימים צריך לסנן ולהוסיף חומץ. טעים מאוד ואחר מהתפוח
    אגסים אחרי שלושה ימים

שראב אפרסקים

  • צ'אונג מהמטבח הקוראני זו עוד דרך התססת פרי מאוד דומה. סירופ אפרסקים מותסס מתכון נוסף בבלוג
    את השראב שומרים במקרר להמון זמן. אפשר להשתמש בכף לכוס גזוז למשל, אפשר להמתיק רוטב לסלט, אפשר להוסיף לצלי בשר. כל דבר שצריך רענון של סוכר ארומטי יתאים
שראב תפוחים אגסים ואפרסקים
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן

סדנת כבושים פרוביוטיים

בואו ללמוד להתסיס.

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י

סדנה מעשית במטבח ביתי

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן