ככה עושה
שראב סירופ פרי מותסס
מתאים לתזונהחופשי מגלוטן | טבעוני | פליאו אוטואימוני
הכנות30 minutes minutes
זמן בישול אפיה12 days days
מנות1 ליטר
חופשי מאלרגנים

מרכיבים
שראב תפוחים
- 1 קילו תפוחים אדומים
- 700 גרם סוכר
- 1 כוס חומץ תפוחים אורגני
הכנות
- אפשר לבחור בכל סוג של תפוחים, גם בשילוב של זניםחותכת לקוביות קטנות. מעבירה לקערהלתפוחים מוסיפה שתי כוסות סוכר ומערבבת טוב ככה שהסוכר מצפה את הפרימעבירה את הפרי עם הסוכר לצינצנת נקיה.את שארית הסוכר שופכת בעדינות מעל התפוחים. נוצרת שיכבת סוכר שסוגרת ומגינה על התפוחים.מכסה את הצינצנת בבד מאוורר כדי לאפשר לאוויר לעבור
- מניחה בצל במקום קריר ומאוורר ל12 יום, או עד שהסוכר למעלה נמס או מתבקע ואוויר עובר למטה לתפוחים. הם יתחילו להשחיר. זה הזמן לעצור את התהליך
- מעבירה את תוכן הצינצנת לקערה מרופדת בבד חיתול. הכוונה לסנן את הנוזל מהתפוחים
- את הנוזל שהוא תמצית תפוחים וסוכר סוגרת עם חומץ. הוא ישמור על הסירופ.אפשר להוסיף גם יותר חומץ. לי הספיקה כוס אחת.מערבבת פנימה ומעבירה חזרה לצינצנת עם מכסה בד מאורר.אחרי יומים שלושה הטעם מסתדר. ואפשר לשמור במקרר
שראב אגסים
- אותו יחס של סוכר אגסים וחומץ. ההבדל הוא רק בכמה זמן לוקח לסוכר למעלה להינמסזה פרי רך ואחרי שלושה ימים צריך לסנן ולהוסיף חומץ. טעים מאוד ואחר מהתפוח
שראב אפרסקים
- צ'אונג מהמטבח הקוראני זו עוד דרך התססת פרי מאוד דומה. סירופ אפרסקים מותסס מתכון נוסף בבלוגאת השראב שומרים במקרר להמון זמן. אפשר להשתמש בכף לכוס גזוז למשל, אפשר להמתיק רוטב לסלט, אפשר להוסיף לצלי בשר. כל דבר שצריך רענון של סוכר ארומטי יתאים

אהבתן? תנו סימן