שראב הדרים בהכנה

שראב הדרים מותסס

כל עונה והמתוק שלה. השראב של החורף מתוק מריר עוקצני, לקליפות יש נוחכות חזקה.

התהליך הוא של השרית פרי בסוכר, שנמס לתוכו עד שיש נוזל צלול

שלושה ניסיונות. תפוז סיני, קלמנטינה וליים.

שראב הדרים מותסס

ככה עושה

שראב הדרים מותסס

הכנות20 minutes
התססה14 days
מנות400 מיל כל בקבוק
חופשי מאלרגנים
spice free
cmical free

מרכיבים

תפוז סיני

  • 1000 גרם תפוז סיני
  • 800 גרם סוכר
  • 2 כפות חומץ אורז

ליים

  • 1000 גרם ליים
  • 1000 גרם סוכר
  • 2 כפות חומץ תפוחים

קלמנטינה

  • 1000 גרם קלמנטינה
  • 800 גרם סוכר
  • 2 כפות חומץ תפוחים

הכנות

  • השימוש הוא בפרי כולו עם הקליפה שיש בה הרבה שמן אתרי טעים
    פורסת את התפוז הסיני לשלוש פרוסות רוחב, עושה ככה עם כל הכמות, אפשר להיפטר מחרצנים שמזדמן, לא צריך להשקיע בזה.
    מעבירה לקערה. מוסיפה חצי מכמות הסוכר ומערבבת.
    מעבירה את הפרי והסוכר לצינצנת זכוכית גבוהה, עדיף צנצנת ארוכה וגבוהה. מכסה בשאר הסוכר. מכבה בבד נושם, הכונה שיכנס אוויר ואלכוהול יתנדף
    עושה בדיוק אותו הדבר עם הקלמנטינה ועם הליים
    תפוז סיני וקלמנטינה שלב ראשון
  • מניחה לשלושה ימים, במהלכם הסוכר יספג בפרי, זה יראה בערך ככה
    תפוז סיני וקלמנטינה עם סוכר אחרי שלושה ימים
  • את השרב הזה צריך לערבב, בעזרת כף עץ גדולה מערבבת כל יום פעם פעמים כדי לעזור לסוכר ולמיץ. זה יקח כעשרה ימים עד שהסירוף יתבהר וישקע למטה

סחיטה וסינון

  • השלב הבא הוא לסנן ולסחוט את הסירופ. מניחה מסננת ומעליה בד גזה מקופל פעמים. מוזגת מעבירה את תכולת הקערה ובעזרת כף עץ עוזרת לפרי ולנוזל לעבור לקערה. אוספת את הגזה וסוחטת את שארית הסירופ.
    את שאריות הפרי אפשר ליבש בתנוא על חום של 100 מעלות שעתיים שלוש ולקבל גם סוכריות
  • את הנוזל מעבירה לבקבוק זכוכית עם פקק. מוסיפה מעט חומץ וסוגרת.
    שותים עם סודה או מים קרים. מספיק כפית לכוס. אפשר לתבל סלט, להוסיף לרטבים ולכל דבר שצריך גיוון מתוק
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineחופשי מגלוטן . טבעוני . פליאו . פליאו אוטואימוני . צמחוני
שראב הדרים ליים קלמנטינה תפוז סיני
שראב הדרים. ליים, קלמנטינה, תפוז סיני

סדנת התססה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י קוראני לבן

עד 6 משתתפים במטבח ביתי

5 from 1 vote (1 rating without comment)

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן