שקדי מרק פליאו

מתה על שקדי מרק, ראיתי השבוע בסטורי תמונה של שקדי מרק שהכינה רינת צדוק ורציתי גם גירסה מותאמת לפרוטוקול האוטואימוני. מתברר ששקדי מרק אין בהם הרבה, קמח, מים, שמן, מלח וכורכום. אפשרי לגמרי להתאים. בעיקר כי הקמח קסאווה אוהב להיות קרקר!

מתכון למרק עוף משערת שאין צורך לתת לכל אחת יש את הטעם המדוייק שלה, שהמושלם קיים באין סוף וריציות. כמו הזיכרונות שלנו שמרכיבים את הטעמים אלו שאין להם תחליף, אצלי זה מרק גרון הודו, כי ככה אמא שלי הכינה שנים וככה המטפלת שלה למדה להכין

זה הטעם של השתיקה של יום שישי

שקדי מרק

מורכב הענין הזה, מצד שני התמורה ממש הולמת. צריך קמח קסאבה מסוג מסוים, יש קישור במתכון למוצר באיהרב, אין לי אחוזים או משהו, פשוט זה היחידי שעבד לי.

כדאי לעבוד יחד, ההכנה של הבצק פשוטה, החיתוך לשקדי מרק קצת יותר מאתגר

שימו לב שאת היבוש עושות בשני שלבים, קודם השקדים בשיכבה אחת, ואחרי שנאפו קצת פורעות אותם ומחזירות לתנור לעוד יבוש

שקדי מרק פליאו

ככה עושה

מרק צח עם שקדי מרק פליאו ופליאו אוטואימוני

הכנות15 minutes
זמן בישול אפיה התססה25 minutes
מנות8
חופשי מאלרגנים
egg free
glutenfree

מרכיבים

כלים חיונים

  • גלגלת פיצה

הכנות

להכנת הבצק

  • קמח קסאווה חשוב שיהיה של Otto's Naturals זה היחיד שאני מכירה שעובד. לא מצאתי תחליף. תכלס זה שורש שהעיבוד המסוים הזה שלו יצר משהו שדומה לקמח כמו שאנחנו מכירות, קישור בסוף המתכון
  • בקערה נוחה שמה את הקמח ושמן הזית. מוסיפה את הכורכום והמלח לכוס המים החמים שימסו.
    מוסיפה רבע כוס מהמים, מוסיפה עוד מים לאט לאט כף בכל פעם.
    הבצק צריך לספוג את המים ולוקח לו קצת זמן. שמתגבש בצק מתחילה ללוש במקום לערבב וממשיכה להוסיף מים
    בצק קסאבה בהתהוות
  • התהליך כולו לוקח כחמש דקות. בסוף מתקבל בצק חמים נוח לעבודה וניתן לרידוד דק. נוח לעבוד עם הבצק שהוא חמים, זה לא בצק שטוב לו לעמוד הוא מתיבש ומתפורר.
    בצק קבאסה וכורכום

עיצוב הבצק

  • מחלקת את הבצק לשתים שלוש חתיכות ומרדדת כל עלה על משטח מקומח.
    בסבלנות ובזרירות מנסה ליצור משטח אחיד.
    מניחה את החתיכות בחפיפה קטנה על נייר אפיה ומנסה בעזרת המערוך ליצור משטח שלם אחיד. כמו שרואים בתמונה זה לא מושלם וזה סבבה ככה.
    משטח לא מושלם של בתק קסאבה וכורכום
  • עכשיו צריך את גלגלת הפיצה, כדי ליצור את הקוביות הקטנות שמהם מורכב הפלא שניקרא שקדי מרק, צריך לחתוך את הבצק בשתי וערב לרצועות דקות ואז שוב לקוביות דקות.
  • החלק הטריקי זה החיתוך לצד השני כאשר כבר יש רצועות ארוכות. אם פשוט ננסה להעביר את הגלגלת לרוחב השקדים המתהווים יקפצו ויתרוממו, ככה שהם יהיו אחד על השני בבלגן, וזה פחות נוח ליבש אותם ככה בתנור, אם כי לא נורא. השיטה שמצאנו זה להעזר באצבע נוספת שמונחת לרוחב על כמה רצועות יחד ומונעת את הקפיצה. בתמונה רואים את הטכניקה

אפיה ואחסון

  • את המשטח הזה מעבירות בארבע ידים לתבנית אפיה, לבד זה יתפרק. אופה 10 דקות בחום של 200 מעלות.
    מורידה את החום ל150 לעוד כרבע שעה.
    משטח שקדי מרק לפני כניסה לתנור
  • בחלוף הזמן להוציא ולטעום. כמעט מוכן,
    זה הזמן ליבוש נוסף אחרי שמפרידות את השקדים ופורעת אותם לרווחה.
    חשוב לעשות את זה עכשיו כי אחר כך הבצק קשה מדי.
    עד עשר דקות נוספות בתנור בהשגחה, הבצק צריך להיות קשה לגמרי כמו מיני קרקרים.
    אפיה אחרונה לשקדי מרק פליאו
  • טוב, זה מושלם כן, הטעם מאוד דומה, גם הסאונד שמרשרש בצנצנת.
    לשמור בצנצנת אטומה.
שקדי מרק פליאו במרק צח
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineטבעוני . פליאו . פליאו אוטואימוני . צמחוני

התססות חורף סדנה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י לבן

סדנה מעשית במטבח ביתי

3 מחשבות על “שקדי מרק פליאו”

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן