שקדי מרק פליאו

| 18/12/2021

מתה על שקדי מרק, ראיתי השבוע בסטורי תמונה של שקדי מרק שהכינה רינת צדוק ורציתי גם גירסה מותאמת לפרוטוקול האוטואימוני. מתברר ששקדי מרק אין בהם הרבה, קמח, מים, שמן, מלח וכורכום. אפשרי לגמרי להתאים. בעיקר כי הקמח קסאווה אוהב להיות קרקר!

מתכון למרק עוף משערת שאין צורך לתת
לכל אחת יש את הטעם המדוייק שלה, שהמושלם קיים באין סוף וריציות. כמו הזיכרונות שלנו שמרכיבים את הטעמים אלו שאין להם תחליף, אצלי זה מרק גרון הודו, כי ככה אמא שלי הכינה שנים וככה המטפלת שלה למדה להכין
זה הטעם של השתיקה של יום שישי

כמותזמן הכנה
שמונה מנות 40 דקות

מרכיבים
 1 כוס קמח קסאבה
 חצי כוס מים רותחים
 2 כפות שמן זית
 כפית אבקת כורכום מאיכות טובה
 כפית מלח אטלנטי
כלים חיונים
 גלגלת פיצה

להכנת הבצק
1

קמח קסאבה חשוב שיהיה של Otto's Naturals
זה היחיד שאני מכירה שעובד. לא מצאתי תחליף. תכלס זה שורש שהעיבוד המסוים הזה שלו יצר משהו שדומה לקמח כמו שאנחנו מכירות, קישור בסוף המתכון

2

בקערה נוחה שמה את הקמח ושמן הזית
מוסיפה את הכורכום והמלח לכוס המים החמים שימסו
מוסיפה רבע כוס מהמים, מוסיפה עוד מים לאט לאט כף בכל פעם
הבצק צריך לספוג את המים ולוקח לו קצת זמן. שמתגבש בצק מתחילה ללוש במקום לערבב וממשיכה להוסיף מים

בצק קסאבה בהתהוות

3

התהליך כולו לוקח כחמש דקות. בסוף מתקבל בצק חמים נוח לעבודה וניתן לרידוד דק
נוח לעבוד עם הבצק שהוא חמים, זה לא בצק שטוב לו לעמוד הוא מתיבש ומתפורר

בצק קבאסה וכורכום

עיצוב הבצק
4

מחלקת את הבצק לשתים שלוש חתיכות ומרדדת כל עלה על משטח מקומח
בסבלנות ובזרירות מנסה ליצור משטח אחיד
מניחה את החתיכות בחפיפה קטנה על נייר אפיה ומנסה בעזרת המערוך ליצור משטח שלם אחיד
כמו שרואים בתמונה זה לא מושלם וזה סבבה ככה

משטח לא מושלם של בתק קסאבה וכורכום

5

עכשיו צריך את גלגלת הפיצה
כדי ליצור את הקוביות הקטנות שמהם מורכב הפלא שניקרא שקדי מרק, צריך לחתוך את הבצק בשתי וערב לרצועות דקות ואז שוב לקוביות דקות

6

החלק הטריקי זה החיתוך לצד השני כאשר כבר יש רצועות ארוכות. אם פשוט ננסה להעביר את הגלגלת לרוחב השקדים המתהווים יקפצו ויתרוממו, ככה שהם יהיו אחד על השני בבלגן, וזה פחות נוח ליבש אותם ככה בתנור, אם כי לא נורא
השיטה שמצאנו זה להעזר באצבע נוספת שמונחת לרוחב על כמה רצועות יחד ומונעת את הקפיצה. בתמונה רואים את הטכניקה

אפיה ואחסון
7

את המשטח הזה מעבירות בארבע ידים לתבנית אפיה, לבד זה יתפרק
אופה 10 דקות בחום של 200 מעלות
מורידה את החום ל150 לעוד כרבע שעה

משטח שקדי מרק לפני כניסה לתנור

8

בחלוף הזמן להוציא ולטעום
זה הזמן ליבוש נוסף אחרי שמפרידות את השקדים ופורעת אותם לרווחה
עד עשר דקות נוספות בתנור בהשגחה, הבצק צריך להיות קשה לגמרי כמו מיני קרקרים

אפיה אחרונה לשקדי מרק פליאו

9

טוב, זה מושלם כן, הטעם מאוד דומה, גם הסאונד שמרשרש בצנצנת
לשמור בצנצנת אטומה

Ingredients

מרכיבים
 1 כוס קמח קסאבה
 חצי כוס מים רותחים
 2 כפות שמן זית
 כפית אבקת כורכום מאיכות טובה
 כפית מלח אטלנטי
כלים חיונים
 גלגלת פיצה

Directions

להכנת הבצק
1

קמח קסאבה חשוב שיהיה של Otto's Naturals
זה היחיד שאני מכירה שעובד. לא מצאתי תחליף. תכלס זה שורש שהעיבוד המסוים הזה שלו יצר משהו שדומה לקמח כמו שאנחנו מכירות, קישור בסוף המתכון

2

בקערה נוחה שמה את הקמח ושמן הזית
מוסיפה את הכורכום והמלח לכוס המים החמים שימסו
מוסיפה רבע כוס מהמים, מוסיפה עוד מים לאט לאט כף בכל פעם
הבצק צריך לספוג את המים ולוקח לו קצת זמן. שמתגבש בצק מתחילה ללוש במקום לערבב וממשיכה להוסיף מים

בצק קסאבה בהתהוות

3

התהליך כולו לוקח כחמש דקות. בסוף מתקבל בצק חמים נוח לעבודה וניתן לרידוד דק
נוח לעבוד עם הבצק שהוא חמים, זה לא בצק שטוב לו לעמוד הוא מתיבש ומתפורר

בצק קבאסה וכורכום

עיצוב הבצק
4

מחלקת את הבצק לשתים שלוש חתיכות ומרדדת כל עלה על משטח מקומח
בסבלנות ובזרירות מנסה ליצור משטח אחיד
מניחה את החתיכות בחפיפה קטנה על נייר אפיה ומנסה בעזרת המערוך ליצור משטח שלם אחיד
כמו שרואים בתמונה זה לא מושלם וזה סבבה ככה

משטח לא מושלם של בתק קסאבה וכורכום

5

עכשיו צריך את גלגלת הפיצה
כדי ליצור את הקוביות הקטנות שמהם מורכב הפלא שניקרא שקדי מרק, צריך לחתוך את הבצק בשתי וערב לרצועות דקות ואז שוב לקוביות דקות

6

החלק הטריקי זה החיתוך לצד השני כאשר כבר יש רצועות ארוכות. אם פשוט ננסה להעביר את הגלגלת לרוחב השקדים המתהווים יקפצו ויתרוממו, ככה שהם יהיו אחד על השני בבלגן, וזה פחות נוח ליבש אותם ככה בתנור, אם כי לא נורא
השיטה שמצאנו זה להעזר באצבע נוספת שמונחת לרוחב על כמה רצועות יחד ומונעת את הקפיצה. בתמונה רואים את הטכניקה

אפיה ואחסון
7

את המשטח הזה מעבירות בארבע ידים לתבנית אפיה, לבד זה יתפרק
אופה 10 דקות בחום של 200 מעלות
מורידה את החום ל150 לעוד כרבע שעה

משטח שקדי מרק לפני כניסה לתנור

8

בחלוף הזמן להוציא ולטעום
זה הזמן ליבוש נוסף אחרי שמפרידות את השקדים ופורעת אותם לרווחה
עד עשר דקות נוספות בתנור בהשגחה, הבצק צריך להיות קשה לגמרי כמו מיני קרקרים

אפיה אחרונה לשקדי מרק פליאו

9

טוב, זה מושלם כן, הטעם מאוד דומה, גם הסאונד שמרשרש בצנצנת
לשמור בצנצנת אטומה

מרק צח עם שקדי מרק פליאו ופליאו אוטואימוני

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

מרק גרון עם שקדי מרק פליאוצינצנת שקדי מרק פליאו

3 תגובות

  1. פולה

    היי
    מה זה Otto's naturals ? 😇
    ואיפה ניתן לרכוש את הקסבה?
    תודה

    השאר תגובה
    • dearaya

      הי פולה
      יש קישור בסוף המתכון לקמח שמוזכר, בארץ אין אני רוכשת באיהרב

      השאר תגובה
  2. אופיר בר

    זהב טהור!!!!!!!
    תודה רבה

    השאר תגובה

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

קניידלך פליאו – טעימים ממש

קניידלך פליאו – טעימים ממש

טעם עמוק של מרק עוף, חומרים טובים ונוטרינטים בשפע. כדאי להשקיע קצת בהקצפת החלבונים כדי לקבל קניידלך אורירים מלאי טעם. מתאים לפליאו, מתאים לתזונה קטוגנית. נטול עמילנים וקמחי דגנים

ממרח זרעי חרדל מותססים

ממרח זרעי חרדל מותססים

ממרח שמקורו בזרעי חרדל מותססים שחורים וצהובים. ההתססה ריחנית וארוכה ולממרחים לוקח כמה ימים להבשיל. החרדל מסתדר שנותנות לו להתאורר. התהליך מתחיל בהתססת הזרעים ואחר כך אפשר להכין ממרחים מגוונים

מרק בשר ראש קטיפתי עם ירוקים וכורכום

מרק בשר ראש קטיפתי עם ירוקים וכורכום

בישול ארוך של בשר ראש יוצר סמיכות נעימה ובשר רך מאוד, התרד מוסיף עוד סמיכות קטיפתית. מסביב המון ירוקים שום ירוק וארומטים, קצת יין וציר וגשם בחוץ להשלמת החוויה

בראוניז ללא גלוטן עם ניבס מסוכרים

בראוניז ללא גלוטן עם ניבס מסוכרים

יצא שהשבוע הינו בבידוד, ויצא שגם נגמר השוקולד בבית. מה שגרר הכנה של בראוניז נהדרים עם אקסטרה של ניבס מסוכרים. טריט מושלם למבוגרים שרוצים מתוק מיוחד ומנחם