שפונדרה בסיר ברזל כבד

שיטה של בישול איטי בסיר כבד, כאשר הסיר אטום והבשר מוגבהה מעל ירקות קשים שלמים, הבשר מתרכך לאט במיצים של עצמו, מתאימים לבישול הזה נתחים יחסית שמנים

הכנות20 minsזמן בישול4 hrs

 נתח שפונדה של קילו וחצי שנים
 8 יחידות של דלעת ערמונים \ דלורית \ בטטה \ בצל
 2 ראשי שום
 צרור נדיב של טימין
 מלח ים \ זרעי כוסברה

1

קולפת את הירקות, ומשאירה אותן שלמות, דלעת ערמונים, דלורית, דלעת יפנית, בטטה רגילה, בטטה סגולה, בצלים רגילים או סגולים, מניחה בתחתית סיר ברזל כבד. הרעיון שהירקות יכסו את תחתית הסיר בשכבה אחת, יהיו מספיק גדולים ומוצקים להישאר שלמים גם בבישול של כמה שעות
מכינה את הנתח: חורצת לעומק עם סכין קטן כיסים משני צדי הנתח. קולפת ראש שום אחד ומפרידה לשינים חוצה את השינים, לכל כיס מכניסה שן שום חצויה
מניחה את הנתח מעל הירקות, מוסיפה צרור נדיב של טימין
אוטמת את הסיר בשתי שכבות של נייר אלומניום ומעל מיכסה כבד
אופה בחום של 150 מעלות ארבע עד שש שעות
בחלוף הזמן מוציאה את הנתח והירקות מהסיר לתבנית הגשה שיכולה להיכנס לתנור, מניחה את הבשר והירקות בשיכבה אחת, מכניסה לתנור על חום גבוהה מתחת לגריל לרבע שעה לתפוס צבע וקרנצ'. את השומן שנישאר בסיר מסננת לצינצנת ושומרת לטיגונים של ירקות וביצים, אוצר

גיוונים
2

נוזלים: יין אדום, אפשר להכניס חצי בקבוק יין אדום ולהביא את הסיר לרתיחה של כמה דקות לפני שסוגרת ומכניסה לתנור
השחמה: ניתן למרוח דבש מהול במיץ פרי לפני ההכנסה לגריל
כיף גם למרוח במייפל ולהוסיף נתחים של אננס לתת טעם אחר ומרענן

חומרים

 נתח שפונדה של קילו וחצי שנים
 8 יחידות של דלעת ערמונים \ דלורית \ בטטה \ בצל
 2 ראשי שום
 צרור נדיב של טימין
 מלח ים \ זרעי כוסברה

אופן ההכנה

1

קולפת את הירקות, ומשאירה אותן שלמות, דלעת ערמונים, דלורית, דלעת יפנית, בטטה רגילה, בטטה סגולה, בצלים רגילים או סגולים, מניחה בתחתית סיר ברזל כבד. הרעיון שהירקות יכסו את תחתית הסיר בשכבה אחת, יהיו מספיק גדולים ומוצקים להישאר שלמים גם בבישול של כמה שעות
מכינה את הנתח: חורצת לעומק עם סכין קטן כיסים משני צדי הנתח. קולפת ראש שום אחד ומפרידה לשינים חוצה את השינים, לכל כיס מכניסה שן שום חצויה
מניחה את הנתח מעל הירקות, מוסיפה צרור נדיב של טימין
אוטמת את הסיר בשתי שכבות של נייר אלומניום ומעל מיכסה כבד
אופה בחום של 150 מעלות ארבע עד שש שעות
בחלוף הזמן מוציאה את הנתח והירקות מהסיר לתבנית הגשה שיכולה להיכנס לתנור, מניחה את הבשר והירקות בשיכבה אחת, מכניסה לתנור על חום גבוהה מתחת לגריל לרבע שעה לתפוס צבע וקרנצ'. את השומן שנישאר בסיר מסננת לצינצנת ושומרת לטיגונים של ירקות וביצים, אוצר

גיוונים
2

נוזלים: יין אדום, אפשר להכניס חצי בקבוק יין אדום ולהביא את הסיר לרתיחה של כמה דקות לפני שסוגרת ומכניסה לתנור
השחמה: ניתן למרוח דבש מהול במיץ פרי לפני ההכנסה לגריל
כיף גם למרוח במייפל ולהוסיף נתחים של אננס לתת טעם אחר ומרענן

שפונדה בסיר ברזל כבד
מתאים לפרוטוקולים

AIP100%    AIP    WahlsPaleo   Paleo

שפונדרה בסיר ברזל כבד

שיטה של בישול איטי בסיר כבד, כאשר הסיר אטום והבשר מוגבהה מעל ירקות קשים שלמים, הבשר מתרכך לאט במיצים של עצמו, מתאימים לבישול הזה נתחים יחסית שמנים

הכנות20 minsזמן בישול4 hrs

 נתח שפונדה של קילו וחצי שנים
 8 יחידות של דלעת ערמונים \ דלורית \ בטטה \ בצל
 2 ראשי שום
 צרור נדיב של טימין
 מלח ים \ זרעי כוסברה

1

קולפת את הירקות, ומשאירה אותן שלמות, דלעת ערמונים, דלורית, דלעת יפנית, בטטה רגילה, בטטה סגולה, בצלים רגילים או סגולים, מניחה בתחתית סיר ברזל כבד. הרעיון שהירקות יכסו את תחתית הסיר בשכבה אחת, יהיו מספיק גדולים ומוצקים להישאר שלמים גם בבישול של כמה שעות
מכינה את הנתח: חורצת לעומק עם סכין קטן כיסים משני צדי הנתח. קולפת ראש שום אחד ומפרידה לשינים חוצה את השינים, לכל כיס מכניסה שן שום חצויה
מניחה את הנתח מעל הירקות, מוסיפה צרור נדיב של טימין
אוטמת את הסיר בשתי שכבות של נייר אלומניום ומעל מיכסה כבד
אופה בחום של 150 מעלות ארבע עד שש שעות
בחלוף הזמן מוציאה את הנתח והירקות מהסיר לתבנית הגשה שיכולה להיכנס לתנור, מניחה את הבשר והירקות בשיכבה אחת, מכניסה לתנור על חום גבוהה מתחת לגריל לרבע שעה לתפוס צבע וקרנצ'. את השומן שנישאר בסיר מסננת לצינצנת ושומרת לטיגונים של ירקות וביצים, אוצר

גיוונים
2

נוזלים: יין אדום, אפשר להכניס חצי בקבוק יין אדום ולהביא את הסיר לרתיחה של כמה דקות לפני שסוגרת ומכניסה לתנור
השחמה: ניתן למרוח דבש מהול במיץ פרי לפני ההכנסה לגריל
כיף גם למרוח במייפל ולהוסיף נתחים של אננס לתת טעם אחר ומרענן

חומרים

 נתח שפונדה של קילו וחצי שנים
 8 יחידות של דלעת ערמונים \ דלורית \ בטטה \ בצל
 2 ראשי שום
 צרור נדיב של טימין
 מלח ים \ זרעי כוסברה

אופן ההכנה

1

קולפת את הירקות, ומשאירה אותן שלמות, דלעת ערמונים, דלורית, דלעת יפנית, בטטה רגילה, בטטה סגולה, בצלים רגילים או סגולים, מניחה בתחתית סיר ברזל כבד. הרעיון שהירקות יכסו את תחתית הסיר בשכבה אחת, יהיו מספיק גדולים ומוצקים להישאר שלמים גם בבישול של כמה שעות
מכינה את הנתח: חורצת לעומק עם סכין קטן כיסים משני צדי הנתח. קולפת ראש שום אחד ומפרידה לשינים חוצה את השינים, לכל כיס מכניסה שן שום חצויה
מניחה את הנתח מעל הירקות, מוסיפה צרור נדיב של טימין
אוטמת את הסיר בשתי שכבות של נייר אלומניום ומעל מיכסה כבד
אופה בחום של 150 מעלות ארבע עד שש שעות
בחלוף הזמן מוציאה את הנתח והירקות מהסיר לתבנית הגשה שיכולה להיכנס לתנור, מניחה את הבשר והירקות בשיכבה אחת, מכניסה לתנור על חום גבוהה מתחת לגריל לרבע שעה לתפוס צבע וקרנצ'. את השומן שנישאר בסיר מסננת לצינצנת ושומרת לטיגונים של ירקות וביצים, אוצר

גיוונים
2

נוזלים: יין אדום, אפשר להכניס חצי בקבוק יין אדום ולהביא את הסיר לרתיחה של כמה דקות לפני שסוגרת ומכניסה לתנור
השחמה: ניתן למרוח דבש מהול במיץ פרי לפני ההכנסה לגריל
כיף גם למרוח במייפל ולהוסיף נתחים של אננס לתת טעם אחר ומרענן

שפונדה בסיר ברזל כבד
מתאים לפרוטוקולים

AIP100%    AIP    WahlsPaleo   Paleo

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

#
שערות אסדו

שערות אסדו

לפני שהיתי בתזונה הזו לא ממש יצא לי להכין אסדו, היה נידמה לי שזה מורכב יותר מדי ומחייב מעשנה. בשנה האחרונה זה הפך לאב מזון. זו גירסה עסיסית של בישול עם נוזלים שבעני עוזרות לשערות להישאר עסיסיות. מכינה ומעבירה לקופסת זכוכית ולמקרר. יש לזה כל כך הרבה שימושים

פרויקט לזניה

פרויקט לזניה

לזניה זו אם מזון ששווה להתאמץ לבקר אותה לפעמים. כאן גירסה 100 אחוז פרוטוקולית, בלי עגבניות. בתפקיד הפסטה הבטטה הלבנה. מלאכת שכבות

לחמא בעג’ין

לחמא בעג’ין

בצק ובשר זה אחד השילובים, ביס מושלם לשבת בבוקר שיש זמן. מתאים לשלבים מתקדמים של הפרוטוקול

קוטג’ פאי או פאי רועים

קוטג’ פאי או פאי רועים

פאי רועים זו הגירסה עם בשר כבשים וקוטג’ פיא עם בקר, בקר שמן מתאים פה. בטטה צהובה שהיא קצת יותר יבשה ומזכירה תפוח אדמה משלימה את הקמופלאז’. מחבת שיש בו נחמה

קבב

קבב

על האש או על מחבת, עם סלטים טריים, כבושים וממרחים זו ארוחה אולטימטיבית

דנוור חתיך

דנוור חתיך

נתח קטן ומשוייש, המשך של מכסה האנטריקוט לכיוון האונטריב. הרבה טעם צליה חזקה וקצרה

אונטריב עטוף בעלים ירוקים

אונטריב עטוף בעלים ירוקים

אונינטריב הוא נתח נהדר מהצלעות, טוב לו לקבל הרבה זמן בתנור. כאן עטוף בירוקים מוגבהה על בצלים. סיר מושלם לחזור אליו הביתה

אסדו על בצלים

אסדו על בצלים

צלע על העצם בצליה ארוכה ואיטית. החריצה של מיכסה הצלעות עוזרת לקבל שומן קריספי

דנוור קאט וירקות בווק

דנוור קאט וירקות בווק

הרבה ירקות מעט בשר, שומן טעים, פטריות, נבטים מצליבים. ארוחת צהרים פשוטה וטעימה. שאר בני הבית יכולים לאכול מעל אורז לבן

בקר טחון ודלעת יפנית

בקר טחון ודלעת יפנית

דלעת יפנית מפתיעה בעזות הטעם שלה, היא גם שומרת על צורה ומתבשלת מהר. יחד עם הבשר והשומן, צהרים ברגע

ספגטי בולונז

ספגטי בולונז

מפתיע כמה שהחיקוי טעים, יש מתיקות נעימה ורכות בדלעת ספגטי. הדבר היחידי שחסר זה תחושת האל דנטה
את הבולונז אפשר לעשות עם עגבניות למי שהחזירה, או עם ציר

$