שפונדרה בסיר ברזל כבד

בישול איטי בסיר כבד, סיר אטום בשר מוגבהה מעל ירקות קשים שלמים, כמו דלעות, ירקות שורש, בטטות ובצלים הבשר מתרכך לאט במיצים של עצמו. מתאימים לבישול הזה נתחים שמנים כמו שפונדרה, אסאדו או שורט-ריבס

בישול יבש כזה באדים של עצמו מתאים לנתחים שמנים כמו שפונדרה שהיא כמו אסאדו רק בלי עצמות, אוינטריב מחלק אחר של הצלעות גם יתאימו למתכון הזה. נתחים גלטינים כמו כתף שריר או לחי, עדיף בישול בנוזלים

ככה עושה

שפונדרה בסיר ברזל כבד

הכנות20 minutes
זמן בישול אפיה4 hours
מנות6
חופשי מאלרגנים
tomatofree

מרכיבים

  • נתח שפונדה של קילו וחצי שנים
  • 8 יחידות של דלעת ערמונים, דלורית, בטטה, בצל
  • 2 ראשי שום
  • צרור נדיב של טימין
  • מלח ים, זרעי כוסברה

הכנות

  • קולפת את הירקות, ומשאירה אותן שלמות.
    דלעת ערמונים, דלורית, דלעת יפנית, בטטה רגילה, בטטה סגולה, בצלים רגילים או סגולים
    מניחה בתחתית סיר ברזל כבד. הרעיון שהירקות יכסו את תחתית הסיר בשכבה אחת, יהיו מספיק גדולים ומוצקים להישאר שלמים גם בבישול של כמה שעות
    לגבי הסיר כדאי סיר ברזל כבד עם מיכסה שאוטם אותו היטב
  • מכינה את הנתח:
    חורצת לעומק עם סכין קטן כיסים משני צדי הנתח כדי להכניס אליהם שיני שום
    קולפת ראש שום אחד ומפרידה לשינים חוצה את השינים, לכל כיס מכניסה שן שום חצויה
  • מניחה את הנתח מעל הירקות, מוסיפה צרור נדיב של טימין
    אוטמת את הסיר בשתי שכבות של נייר אלומניום ומעל מיכסה כבד
    אופה בחום של 150 מעלות ארבע עד שש שעות
    או בחום של 120 שמונה עד 12 שעות
  • בחלוף הזמן מוציאה את הנתח והירקות מהסיר לתבנית הגשה שיכולה להיכנס לתנור
    מניחה את הבשר והירקות בשיכבה אחת
    מכניסה לתנור על חום גבוהה מתחת לגריל לרבע שעה לתפוס צבע וקרנצ'
    את השומן שנישאר בסיר מסננת לצינצנת ושומרת לטיגונים של ירקות וביצים, אוצר
  • גיוון: אפשר למרוח דבש מהול במיץ פרי לפני ההכנסה לגריל כיף גם למרוח במייפל ולהוסיף נתחים של אננס לתת טעם אחר ומרענן
מתכון להדפסה
Cuisineפליאו . פליאו אוטואימוני

סדנת התססה מעשית

כבושים פרוביוטיים

איך מתסיסים בקיץ, כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, חומץ ביתי, קימצ'י

עד 6 משתתפים במטבח ביתי

5 from 1 vote (1 rating without comment)

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן