שפונדרה בסיר ברזל כבד

| 14/07/2020

בישול איטי בסיר כבד, סיר אטום בשר מוגבהה מעל ירקות קשים שלמים, כמו דלעות, ירקות שורש, בטטות ובצלים הבשר מתרכך לאט במיצים של עצמו. מתאימים לבישול הזה נתחים שמנים כמו שפונדרה, אסאדו או שורט-ריבס

בישול יבש כזה באדים של עצמו מתאים לנתחים שמנים כמו שפונדרה שהיא כמו אסאדו רק בלי עצמות, אוינטריב מחלק אחר של הצלעות גם יתאימו למתכון הזה. נתחים גלטינים כמו כתף שריר או לחי, עדיף בישול בנוזלים

קטגוריה: בשר בקר
כמותזמן הכנה
שמונה מנות ארבע עד שש שעות

מרכיבים
 נתח שפונדה של קילו וחצי שנים
 8 יחידות של דלעת ערמונים, דלורית, בטטה, בצל
 2 ראשי שום
 צרור נדיב של טימין
 מלח ים, זרעי כוסברה

הכנות
1

קולפת את הירקות, ומשאירה אותן שלמות.
דלעת ערמונים, דלורית, דלעת יפנית, בטטה רגילה, בטטה סגולה, בצלים רגילים או סגולים
מניחה בתחתית סיר ברזל כבד. הרעיון שהירקות יכסו את תחתית הסיר בשכבה אחת, יהיו מספיק גדולים ומוצקים להישאר שלמים גם בבישול של כמה שעות
לגבי הסיר כדאי סיר ברזל כבד עם מיכסה שאוטם אותו היטב

2

מכינה את הנתח: חורצת לעומק עם סכין קטן כיסים משני צדי הנתח כדי להכניס אליהם שיני שום
קולפת ראש שום אחד ומפרידה לשינים חוצה את השינים, לכל כיס מכניסה שן שום חצויה

3

מניחה את הנתח מעל הירקות, מוסיפה צרור נדיב של טימין
אוטמת את הסיר בשתי שכבות של נייר אלומניום ומעל מיכסה כבד
אופה בחום של 150 מעלות ארבע עד שש שעות
או בחום של 120 שמונה עד 12 שעות

4

בחלוף הזמן מוציאה את הנתח והירקות מהסיר לתבנית הגשה שיכולה להיכנס לתנור
מניחה את הבשר והירקות בשיכבה אחת
מכניסה לתנור על חום גבוהה מתחת לגריל לרבע שעה לתפוס צבע וקרנצ
את השומן שנישאר בסיר מסננת לצינצנת ושומרת לטיגונים של ירקות וביצים, אוצר
גיוון: אפשר למרוח דבש מהול במיץ פרי לפני ההכנסה לגריל
כיף גם למרוח במייפל ולהוסיף נתחים של אננס לתת טעם אחר ומרענן

Ingredients

מרכיבים
 נתח שפונדה של קילו וחצי שנים
 8 יחידות של דלעת ערמונים, דלורית, בטטה, בצל
 2 ראשי שום
 צרור נדיב של טימין
 מלח ים, זרעי כוסברה

Directions

הכנות
1

קולפת את הירקות, ומשאירה אותן שלמות.
דלעת ערמונים, דלורית, דלעת יפנית, בטטה רגילה, בטטה סגולה, בצלים רגילים או סגולים
מניחה בתחתית סיר ברזל כבד. הרעיון שהירקות יכסו את תחתית הסיר בשכבה אחת, יהיו מספיק גדולים ומוצקים להישאר שלמים גם בבישול של כמה שעות
לגבי הסיר כדאי סיר ברזל כבד עם מיכסה שאוטם אותו היטב

2

מכינה את הנתח: חורצת לעומק עם סכין קטן כיסים משני צדי הנתח כדי להכניס אליהם שיני שום
קולפת ראש שום אחד ומפרידה לשינים חוצה את השינים, לכל כיס מכניסה שן שום חצויה

3

מניחה את הנתח מעל הירקות, מוסיפה צרור נדיב של טימין
אוטמת את הסיר בשתי שכבות של נייר אלומניום ומעל מיכסה כבד
אופה בחום של 150 מעלות ארבע עד שש שעות
או בחום של 120 שמונה עד 12 שעות

4

בחלוף הזמן מוציאה את הנתח והירקות מהסיר לתבנית הגשה שיכולה להיכנס לתנור
מניחה את הבשר והירקות בשיכבה אחת
מכניסה לתנור על חום גבוהה מתחת לגריל לרבע שעה לתפוס צבע וקרנצ
את השומן שנישאר בסיר מסננת לצינצנת ושומרת לטיגונים של ירקות וביצים, אוצר
גיוון: אפשר למרוח דבש מהול במיץ פרי לפני ההכנסה לגריל
כיף גם למרוח במייפל ולהוסיף נתחים של אננס לתת טעם אחר ומרענן

שפונדרה בסיר ברזל כבד

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

עוד באותו ענין: בשר בקר

סלט שייטל מישמש ועשבים

סלט שייטל מישמש ועשבים

פרוסות עסיסיות של שייטל. המון עלים ירוקים ארומטיים. מעט מישמש קרנצ'י חמצמץ. רוטב חמוץ מתוק מלוח. זוית חריפה אופציונלית עם צ'ילי אדום טרי

מרק בשר ראש קטיפתי עם ירוקים וכורכום

מרק בשר ראש קטיפתי עם ירוקים וכורכום

בישול ארוך של בשר ראש יוצר סמיכות נעימה ובשר רך מאוד, התרד מוסיף עוד סמיכות קטיפתית. מסביב המון ירוקים שום ירוק וארומטים, קצת יין וציר וגשם בחוץ להשלמת החוויה

פסטרמה לחי בקר כבושה

פסטרמה לחי בקר כבושה

לחי בקר יש בה המון קולגן, כשהוא מתמצק מאוד קל לחתוך אותו. קלאסי לבשר קר. גודל הנתח מתאים מאוד לכבישה קצרה. יצאה פסטרמה מלחי בקר. מפתיע טעים מאוד. מלוח

חמין פליאו מלחי ועד זנב

חמין פליאו מלחי ועד זנב

נגיד שקמתן בשבת בבוקר, גשום וקר ריח של חמין עולה מהשכנים. החמין הזה הוא בשבילכן. עשר דקות הכנה, לתנור וכבר בצהרים יש לכן בשר לחי וזנב נימוחים, בטטות שלמות ספוגות בטעם וחמינדוס