שערות אסאדו

28/12/2020

לפני שהיתי בתזונה הזו לא ממש יצא לי להכין אסדו, היה נידמה לי שזה מורכב יותר מדי ומחייב מעשנה. בשנה האחרונה זה הפך לאב מזון. זו גירסה עסיסית של בישול עם נוזלים שבעני עוזרות לשערות להישאר עסיסיות. מכינה ומעבירה לקופסת זכוכית ולמקרר. יש לזה כל כך הרבה שימושים

8 מנות

Prep Time20 minsCook Time4 hrs 30 mins

 נתח אסאדו במשקל שנים שלושה קילו
 1 כרישה גדולה קצוצה
 2 גזרים קצוצים
 2 בצלים קצוצים
 כמה מקלות סלרי או שורש סלרי קצוצים
 12 שני שום שלמות דפוקות
 ענפים של מרווה, טימין, רוזמרי, וזעתר לפי מה שיש
 6 גרגירי פלפל אנגלי
 1 כף דבש
 חצי כוס יין לבן
 מלח אטלנטי או הימליה

1

משתמשת בסיר ברזל כבד עם מיכסה, הסיר בהמשך עובר לתנור לכן כדאי שהידיות והמכסה יתאימו
מוציאה את הנתח מהמקרר שעה שעתים קודם שיגיע לטמפרטורת החדר, ממליחה את הנתח מכל הכיוונים במלח גס, אם החזרתן פלפל שחור אפשר גם

2

מעבירה את הנתח אל הסיר ומשחימה היטב מכל הכיוונים, הנתח יפריש שומן וזה מצויין
מוציאה את הנתח המושחם לצלחת.
מוסיפה לסיר בצל, שום, כרישה, סלרי וגזר קצוצים קטן, אם אין מספיק שומן מהצריבה מוסיפה שמן זית. שהצבע טוב מוסיפה חצי כוס יין לבן, מאדה את רוב היין.

3

מניחה את הנתח חזרה על הירקות
מוסיפה כמה ענפי טימין, רוזמרין, זעתר ומרווה, לא את כולם יחד שנים שלושה ממה שיש ומה שמתחשק
מוסיפה עלי דפנה כף דבש כמה גרגירים של פילפל אנגלי ומלח
מכסה עד לגובהה חצי מהנתח במים רותחים

4

משאירה עוד כמה דקות על האש, שהכל ממש חם מעבירה לתנור שחממתי מראש ל150 מעלות
חשוב שהסיר יהיה סגור טוב, אפשר להעזר בניר אלומניום, לפני המיכסה, או לחתוך ניר אפיה בקוטר הסיר ולהניח על הבשר
משגרת ושוכחת

5

אחרי כשלוש שעות בודקת לראות מה קורה בסיר
טוב להפוך את הבשר להחלק שלא היה במים
עכשיו הבשר אמור להיות רך וטעים, עדין לא מתפורר לשערות, זה יקרה אחרי עוד כשעה שעה וחצי
אם חסר נוזלים מוסיפה מים רותחים
בחלוף שעה בודקת.

6

שהבשר מספיק רך מוציאה לקרש גדול ובעזרת שני מזלגות מפרידה את הבשר לשערות
מעבירה את השערות לכלי זכוכית עם מיכסה
את הרוטב בסיר מסננת, ומרטיבה את השערות שבכלי, רווי אבל לא מתבוסס
זהו אוצר במקרר

Ingredients

 נתח אסאדו במשקל שנים שלושה קילו
 1 כרישה גדולה קצוצה
 2 גזרים קצוצים
 2 בצלים קצוצים
 כמה מקלות סלרי או שורש סלרי קצוצים
 12 שני שום שלמות דפוקות
 ענפים של מרווה, טימין, רוזמרי, וזעתר לפי מה שיש
 6 גרגירי פלפל אנגלי
 1 כף דבש
 חצי כוס יין לבן
 מלח אטלנטי או הימליה

Directions

1

משתמשת בסיר ברזל כבד עם מיכסה, הסיר בהמשך עובר לתנור לכן כדאי שהידיות והמכסה יתאימו
מוציאה את הנתח מהמקרר שעה שעתים קודם שיגיע לטמפרטורת החדר, ממליחה את הנתח מכל הכיוונים במלח גס, אם החזרתן פלפל שחור אפשר גם

2

מעבירה את הנתח אל הסיר ומשחימה היטב מכל הכיוונים, הנתח יפריש שומן וזה מצויין
מוציאה את הנתח המושחם לצלחת.
מוסיפה לסיר בצל, שום, כרישה, סלרי וגזר קצוצים קטן, אם אין מספיק שומן מהצריבה מוסיפה שמן זית. שהצבע טוב מוסיפה חצי כוס יין לבן, מאדה את רוב היין.

3

מניחה את הנתח חזרה על הירקות
מוסיפה כמה ענפי טימין, רוזמרין, זעתר ומרווה, לא את כולם יחד שנים שלושה ממה שיש ומה שמתחשק
מוסיפה עלי דפנה כף דבש כמה גרגירים של פילפל אנגלי ומלח
מכסה עד לגובהה חצי מהנתח במים רותחים

4

משאירה עוד כמה דקות על האש, שהכל ממש חם מעבירה לתנור שחממתי מראש ל150 מעלות
חשוב שהסיר יהיה סגור טוב, אפשר להעזר בניר אלומניום, לפני המיכסה, או לחתוך ניר אפיה בקוטר הסיר ולהניח על הבשר
משגרת ושוכחת

5

אחרי כשלוש שעות בודקת לראות מה קורה בסיר
טוב להפוך את הבשר להחלק שלא היה במים
עכשיו הבשר אמור להיות רך וטעים, עדין לא מתפורר לשערות, זה יקרה אחרי עוד כשעה שעה וחצי
אם חסר נוזלים מוסיפה מים רותחים
בחלוף שעה בודקת.

6

שהבשר מספיק רך מוציאה לקרש גדול ובעזרת שני מזלגות מפרידה את הבשר לשערות
מעבירה את השערות לכלי זכוכית עם מיכסה
את הרוטב בסיר מסננת, ומרטיבה את השערות שבכלי, רווי אבל לא מתבוסס
זהו אוצר במקרר

שערות אסדו

שערות אסאדו

לפני שהיתי בתזונה הזו לא ממש יצא לי להכין אסדו, היה נידמה לי שזה מורכב יותר מדי ומחייב מעשנה. בשנה האחרונה זה הפך לאב מזון. זו גירסה עסיסית של בישול עם נוזלים שבעני עוזרות לשערות להישאר עסיסיות. מכינה ומעבירה לקופסת זכוכית ולמקרר. יש לזה כל כך הרבה שימושים

8 מנות

Prep Time20 minsCook Time4 hrs 30 mins

 נתח אסאדו במשקל שנים שלושה קילו
 1 כרישה גדולה קצוצה
 2 גזרים קצוצים
 2 בצלים קצוצים
 כמה מקלות סלרי או שורש סלרי קצוצים
 12 שני שום שלמות דפוקות
 ענפים של מרווה, טימין, רוזמרי, וזעתר לפי מה שיש
 6 גרגירי פלפל אנגלי
 1 כף דבש
 חצי כוס יין לבן
 מלח אטלנטי או הימליה

1

משתמשת בסיר ברזל כבד עם מיכסה, הסיר בהמשך עובר לתנור לכן כדאי שהידיות והמכסה יתאימו
מוציאה את הנתח מהמקרר שעה שעתים קודם שיגיע לטמפרטורת החדר, ממליחה את הנתח מכל הכיוונים במלח גס, אם החזרתן פלפל שחור אפשר גם

2

מעבירה את הנתח אל הסיר ומשחימה היטב מכל הכיוונים, הנתח יפריש שומן וזה מצויין
מוציאה את הנתח המושחם לצלחת.
מוסיפה לסיר בצל, שום, כרישה, סלרי וגזר קצוצים קטן, אם אין מספיק שומן מהצריבה מוסיפה שמן זית. שהצבע טוב מוסיפה חצי כוס יין לבן, מאדה את רוב היין.

3

מניחה את הנתח חזרה על הירקות
מוסיפה כמה ענפי טימין, רוזמרין, זעתר ומרווה, לא את כולם יחד שנים שלושה ממה שיש ומה שמתחשק
מוסיפה עלי דפנה כף דבש כמה גרגירים של פילפל אנגלי ומלח
מכסה עד לגובהה חצי מהנתח במים רותחים

4

משאירה עוד כמה דקות על האש, שהכל ממש חם מעבירה לתנור שחממתי מראש ל150 מעלות
חשוב שהסיר יהיה סגור טוב, אפשר להעזר בניר אלומניום, לפני המיכסה, או לחתוך ניר אפיה בקוטר הסיר ולהניח על הבשר
משגרת ושוכחת

5

אחרי כשלוש שעות בודקת לראות מה קורה בסיר
טוב להפוך את הבשר להחלק שלא היה במים
עכשיו הבשר אמור להיות רך וטעים, עדין לא מתפורר לשערות, זה יקרה אחרי עוד כשעה שעה וחצי
אם חסר נוזלים מוסיפה מים רותחים
בחלוף שעה בודקת.

6

שהבשר מספיק רך מוציאה לקרש גדול ובעזרת שני מזלגות מפרידה את הבשר לשערות
מעבירה את השערות לכלי זכוכית עם מיכסה
את הרוטב בסיר מסננת, ומרטיבה את השערות שבכלי, רווי אבל לא מתבוסס
זהו אוצר במקרר

Ingredients

 נתח אסאדו במשקל שנים שלושה קילו
 1 כרישה גדולה קצוצה
 2 גזרים קצוצים
 2 בצלים קצוצים
 כמה מקלות סלרי או שורש סלרי קצוצים
 12 שני שום שלמות דפוקות
 ענפים של מרווה, טימין, רוזמרי, וזעתר לפי מה שיש
 6 גרגירי פלפל אנגלי
 1 כף דבש
 חצי כוס יין לבן
 מלח אטלנטי או הימליה

Directions

1

משתמשת בסיר ברזל כבד עם מיכסה, הסיר בהמשך עובר לתנור לכן כדאי שהידיות והמכסה יתאימו
מוציאה את הנתח מהמקרר שעה שעתים קודם שיגיע לטמפרטורת החדר, ממליחה את הנתח מכל הכיוונים במלח גס, אם החזרתן פלפל שחור אפשר גם

2

מעבירה את הנתח אל הסיר ומשחימה היטב מכל הכיוונים, הנתח יפריש שומן וזה מצויין
מוציאה את הנתח המושחם לצלחת.
מוסיפה לסיר בצל, שום, כרישה, סלרי וגזר קצוצים קטן, אם אין מספיק שומן מהצריבה מוסיפה שמן זית. שהצבע טוב מוסיפה חצי כוס יין לבן, מאדה את רוב היין.

3

מניחה את הנתח חזרה על הירקות
מוסיפה כמה ענפי טימין, רוזמרין, זעתר ומרווה, לא את כולם יחד שנים שלושה ממה שיש ומה שמתחשק
מוסיפה עלי דפנה כף דבש כמה גרגירים של פילפל אנגלי ומלח
מכסה עד לגובהה חצי מהנתח במים רותחים

4

משאירה עוד כמה דקות על האש, שהכל ממש חם מעבירה לתנור שחממתי מראש ל150 מעלות
חשוב שהסיר יהיה סגור טוב, אפשר להעזר בניר אלומניום, לפני המיכסה, או לחתוך ניר אפיה בקוטר הסיר ולהניח על הבשר
משגרת ושוכחת

5

אחרי כשלוש שעות בודקת לראות מה קורה בסיר
טוב להפוך את הבשר להחלק שלא היה במים
עכשיו הבשר אמור להיות רך וטעים, עדין לא מתפורר לשערות, זה יקרה אחרי עוד כשעה שעה וחצי
אם חסר נוזלים מוסיפה מים רותחים
בחלוף שעה בודקת.

6

שהבשר מספיק רך מוציאה לקרש גדול ובעזרת שני מזלגות מפרידה את הבשר לשערות
מעבירה את השערות לכלי זכוכית עם מיכסה
את הרוטב בסיר מסננת, ומרטיבה את השערות שבכלי, רווי אבל לא מתבוסס
זהו אוצר במקרר

שערות אסדו

2 תגובות

  1. רותי רם און

    תודה רבה איה.
    ?

    השאר תגובה
    • dearaya

      בשמחה רותי, ספרי איך יצא

      השאר תגובה

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד באותו ענין: בשר בקר. מתכוני בסיס

בצל ממולא

בצל ממולא

בצלים ממולאים הם סוג של תוספת רכה ומתוקה, יחד עם ריבת תפוזים סיניים זו תבנית שיש בה חגיגיות

דיסת כמו שיבולת שועל

דיסת כמו שיבולת שועל

קערית של דיסת קוואקר עם תפוחים, יש לה מרקם שלא דומה לגרבר ומתיקות מדויקת שאין כמוהה לבוקר קריר. בהעדר קוואקר הינה אופציה מצוינת שבה המרקם של דלעת הספגטי מיצר טקסטורה משכנעת