שערות אסאדו

| 28/12/2020

אסאדו לא מחייב מעשנה, גם תנור ביתי רגיל זה סבבה. אב מזון. כאן גירסה עסיסית של בישול עם נוזלים שעוזרות לשערות להישאר עסיסיות, ומאפשרת לגוון בטעמים. מכינה ומעבירה לקופסת זכוכית ולמקרר. יש לזה כל כך הרבה שימושים. 

עם הזמן מצאתי שאפשר לעטוף את הבשר ישירות ללא סיר התוצאה נהדרת – שערות אסאדו מושלמות בתנור ביתי, מה עדיף? שתי האופציות טובות.

כמותזמן הכנה
שמונה מנות ארבע חמש שעות

מרכיבים
 נתח אסאדו במשקל שנים שלושה קילו
 1 כרישה גדולה קצוצה
 2 גזרים קצוצים
 2 בצלים קצוצים
 כמה מקלות סלרי או שורש סלרי קצוצים
 12 שני שום שלמות דפוקות
 ענפים של מרווה, טימין, רוזמרי, וזעתר לפי מה שיש
 6 גרגירי פלפל אנגלי
 1 כף דבש
 חצי כוס יין לבן
 מלח אטלנטי או הימליה

1

משתמשת בסיר ברזל כבד עם מיכסה, הסיר בהמשך עובר לתנור לכן כדאי שהידיות והמכסה יתאימו
מוציאה את הנתח מהמקרר שעה שעתים קודם שיגיע לטמפרטורת החדר, ממליחה את הנתח מכל הכיוונים במלח גס, אם החזרתן פלפל שחור אפשר גם

2

מעבירה את הנתח אל הסיר ומשחימה היטב מכל הכיוונים, הנתח יפריש שומן וזה מצויין
מוציאה את הנתח המושחם לצלחת.
מוסיפה לסיר בצל, שום, כרישה, סלרי וגזר קצוצים קטן, אם אין מספיק שומן מהצריבה מוסיפה שמן זית. שהצבע טוב מוסיפה חצי כוס יין לבן, מאדה את רוב היין.

3

מניחה את הנתח חזרה על הירקות
מוסיפה כמה ענפי טימין, רוזמרין, זעתר ומרווה, לא את כולם יחד שנים שלושה ממה שיש ומה שמתחשק
מוסיפה עלי דפנה כף דבש כמה גרגירים של פילפל אנגלי ומלח
מכסה עד לגובהה חצי מהנתח במים רותחים

4

משאירה עוד כמה דקות על האש, שהכל ממש חם מעבירה לתנור שחממתי מראש ל150 מעלות
חשוב שהסיר יהיה סגור טוב, אפשר להעזר בניר אלומניום, לפני המיכסה, או לחתוך ניר אפיה בקוטר הסיר ולהניח על הבשר
משגרת ושוכחת

5

אחרי כשלוש שעות בודקת לראות מה קורה בסיר
טוב להפוך את הבשר להחלק שלא היה במים
עכשיו הבשר אמור להיות רך וטעים, עדין לא מתפורר לשערות, זה יקרה אחרי עוד כשעה שעה וחצי
אם חסר נוזלים מוסיפה מים רותחים
בחלוף שעה בודקת.

6

שהבשר מספיק רך מוציאה לקרש גדול ובעזרת שני מזלגות מפרידה את הבשר לשערות
מעבירה את השערות לכלי זכוכית עם מיכסה
את הרוטב בסיר מסננת, ומרטיבה את השערות שבכלי, רווי אבל לא מתבוסס
זהו אוצר במקרר

Ingredients

מרכיבים
 נתח אסאדו במשקל שנים שלושה קילו
 1 כרישה גדולה קצוצה
 2 גזרים קצוצים
 2 בצלים קצוצים
 כמה מקלות סלרי או שורש סלרי קצוצים
 12 שני שום שלמות דפוקות
 ענפים של מרווה, טימין, רוזמרי, וזעתר לפי מה שיש
 6 גרגירי פלפל אנגלי
 1 כף דבש
 חצי כוס יין לבן
 מלח אטלנטי או הימליה

Directions

1

משתמשת בסיר ברזל כבד עם מיכסה, הסיר בהמשך עובר לתנור לכן כדאי שהידיות והמכסה יתאימו
מוציאה את הנתח מהמקרר שעה שעתים קודם שיגיע לטמפרטורת החדר, ממליחה את הנתח מכל הכיוונים במלח גס, אם החזרתן פלפל שחור אפשר גם

2

מעבירה את הנתח אל הסיר ומשחימה היטב מכל הכיוונים, הנתח יפריש שומן וזה מצויין
מוציאה את הנתח המושחם לצלחת.
מוסיפה לסיר בצל, שום, כרישה, סלרי וגזר קצוצים קטן, אם אין מספיק שומן מהצריבה מוסיפה שמן זית. שהצבע טוב מוסיפה חצי כוס יין לבן, מאדה את רוב היין.

3

מניחה את הנתח חזרה על הירקות
מוסיפה כמה ענפי טימין, רוזמרין, זעתר ומרווה, לא את כולם יחד שנים שלושה ממה שיש ומה שמתחשק
מוסיפה עלי דפנה כף דבש כמה גרגירים של פילפל אנגלי ומלח
מכסה עד לגובהה חצי מהנתח במים רותחים

4

משאירה עוד כמה דקות על האש, שהכל ממש חם מעבירה לתנור שחממתי מראש ל150 מעלות
חשוב שהסיר יהיה סגור טוב, אפשר להעזר בניר אלומניום, לפני המיכסה, או לחתוך ניר אפיה בקוטר הסיר ולהניח על הבשר
משגרת ושוכחת

5

אחרי כשלוש שעות בודקת לראות מה קורה בסיר
טוב להפוך את הבשר להחלק שלא היה במים
עכשיו הבשר אמור להיות רך וטעים, עדין לא מתפורר לשערות, זה יקרה אחרי עוד כשעה שעה וחצי
אם חסר נוזלים מוסיפה מים רותחים
בחלוף שעה בודקת.

6

שהבשר מספיק רך מוציאה לקרש גדול ובעזרת שני מזלגות מפרידה את הבשר לשערות
מעבירה את השערות לכלי זכוכית עם מיכסה
את הרוטב בסיר מסננת, ומרטיבה את השערות שבכלי, רווי אבל לא מתבוסס
זהו אוצר במקרר

שערות אסאדו

קישורים – עוד דרכים להכין אסאדו

שערות אסאדו מושלמות בתנור ביתי

אסאדו על בצלים

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

2 תגובות

  1. רותי רם און

    תודה רבה איה.
    ?

    השאר תגובה
    • dearaya

      בשמחה רותי, ספרי איך יצא

      השאר תגובה

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

עוד באותו ענין: בשר בקר. מתכוני בסיס

סלט שייטל מישמש ועשבים

סלט שייטל מישמש ועשבים

פרוסות עסיסיות של שייטל. המון עלים ירוקים ארומטיים. מעט מישמש קרנצ'י חמצמץ. רוטב חמוץ מתוק מלוח. זוית חריפה אופציונלית עם צ'ילי אדום טרי

מרק בשר ראש קטיפתי עם ירוקים וכורכום

מרק בשר ראש קטיפתי עם ירוקים וכורכום

בישול ארוך של בשר ראש יוצר סמיכות נעימה ובשר רך מאוד, התרד מוסיף עוד סמיכות קטיפתית. מסביב המון ירוקים שום ירוק וארומטים, קצת יין וציר וגשם בחוץ להשלמת החוויה

פסטרמה לחי בקר כבושה

פסטרמה לחי בקר כבושה

לחי בקר יש בה המון קולגן, כשהוא מתמצק מאוד קל לחתוך אותו. קלאסי לבשר קר. גודל הנתח מתאים מאוד לכבישה קצרה. יצאה פסטרמה מלחי בקר. מפתיע טעים מאוד. מלוח

חמין פליאו מלחי ועד זנב

חמין פליאו מלחי ועד זנב

נגיד שקמתן בשבת בבוקר, גשום וקר ריח של חמין עולה מהשכנים. החמין הזה הוא בשבילכן. עשר דקות הכנה, לתנור וכבר בצהרים יש לכן בשר לחי וזנב נימוחים, בטטות שלמות ספוגות בטעם וחמינדוס