שערות אסדו

לפני שהיתי בתזונה הזו לא ממש יצא לי להכין אסדו, היה נידמה לי שזה מורכב יותר מדי ומחייב מעשנה. בשנה האחרונה זה הפך לאב מזון. זו גירסה עסיסית של בישול עם נוזלים שבעני עוזרות לשערות להישאר עסיסיות. מכינה ומעבירה לקופסת זכוכית ולמקרר. יש לזה כל כך הרבה שימושים

הכנות20 minsזמן בישול4 hrs 30 mins

 נתח אסדו במשקל קילו וחצי שנים
 1 כרישה גדולה קצוצה
 2 גזרים קצוצים
 2 בצלים קצוצים
 כמה מקלות סלרי או שורש סלרי קצוצים
 12 שני שום שלמות דפוקות
 ענפים של מרווה, טימין, רוזמרי, וזעתר לפי מה שיש
 6 גרגירי פלפל אנגלי
 1 כף דבש
 חצי כוס יין לבן
 מלח אטלנטי או הימליה

1

משתמשת בסיר ברזל כבד עם מיכסה, הסיר בהמשך עובר לתנור לכן כדאי שהידיות והמכסה יתאימו
מוציאה את הנתח מהמקרר שעה שעתים קודם שיגיע לטמפרטורת החדר, ממליחה את הנתח מכל הכיוונים במלח גס, אם החזרתן פלפל שחור אפשר גם
מעבירה אל הסיר ומשחימה היטב מכל הכיוונים, הנתח יפריש שומן וזה מצויין
מוציאה את הנתח המושחם לצלחת. מוסיפה לסיר בצל, שום, כרישה, סלרי וגזר קצוצים קטן, אם אין מספיק שומן מהצריבה מוסיפה שמן זית. שהצבע טוב מוסיפה חצי כוס יין לבן, מאדה את רוב היין. מניחה את הנתח חזרה על הירקות, מוסיפה כמה ענפי טימין, רוזמרין, זעתר ומרווה, לא את כולם יחד שנים שלושה ממה שיש ומה שמתחשק. מוסיפה עלי דפנה כף דבש כמה גרגירים של פילפל אנגלי ומלח. מכסה עד לגובהה חצי מהנתח במים רותחים
משאירה עוד כמה דקות על האש, שהכל ממש חם מעבירה לתנור שחממתי מראש ל150 מעלות. חשוב שהסיר יהיה סגור טוב, אפשר להעזר בניר אלומניום, לפני המיכסה, או לחתוך ניר אפיה בקוטר הסיר ולהניח על הבשר
אחרי כשלוש שעות בודקת לראות מה קורה בסיר. טוב להפוך את הבשר להחלק שלא היה במים. עכשיו הבשר אמור להיות רך וטעים, עדין לא מתפורר לשערות, זה יקרה אחרי עוד כשעה שעה וחצי. אם חסר נוזלים מוסיפה מים רותחים
בחלוף שעה בודקת. אם מספיק רך מוציאה לקרש גדול ובעזרת שני מזלגות מפרידה את הבשר לשערות. מעבירה את השערות לכלי זכוכית עם מיכסה
את הרוטב בסיר מסננת, ומרטיבה את השערות שבכלי, רווי אבל לא מתבוסס
זהו אוצר במקרר

חומרים

 נתח אסדו במשקל קילו וחצי שנים
 1 כרישה גדולה קצוצה
 2 גזרים קצוצים
 2 בצלים קצוצים
 כמה מקלות סלרי או שורש סלרי קצוצים
 12 שני שום שלמות דפוקות
 ענפים של מרווה, טימין, רוזמרי, וזעתר לפי מה שיש
 6 גרגירי פלפל אנגלי
 1 כף דבש
 חצי כוס יין לבן
 מלח אטלנטי או הימליה

אופן ההכנה

1

משתמשת בסיר ברזל כבד עם מיכסה, הסיר בהמשך עובר לתנור לכן כדאי שהידיות והמכסה יתאימו
מוציאה את הנתח מהמקרר שעה שעתים קודם שיגיע לטמפרטורת החדר, ממליחה את הנתח מכל הכיוונים במלח גס, אם החזרתן פלפל שחור אפשר גם
מעבירה אל הסיר ומשחימה היטב מכל הכיוונים, הנתח יפריש שומן וזה מצויין
מוציאה את הנתח המושחם לצלחת. מוסיפה לסיר בצל, שום, כרישה, סלרי וגזר קצוצים קטן, אם אין מספיק שומן מהצריבה מוסיפה שמן זית. שהצבע טוב מוסיפה חצי כוס יין לבן, מאדה את רוב היין. מניחה את הנתח חזרה על הירקות, מוסיפה כמה ענפי טימין, רוזמרין, זעתר ומרווה, לא את כולם יחד שנים שלושה ממה שיש ומה שמתחשק. מוסיפה עלי דפנה כף דבש כמה גרגירים של פילפל אנגלי ומלח. מכסה עד לגובהה חצי מהנתח במים רותחים
משאירה עוד כמה דקות על האש, שהכל ממש חם מעבירה לתנור שחממתי מראש ל150 מעלות. חשוב שהסיר יהיה סגור טוב, אפשר להעזר בניר אלומניום, לפני המיכסה, או לחתוך ניר אפיה בקוטר הסיר ולהניח על הבשר
אחרי כשלוש שעות בודקת לראות מה קורה בסיר. טוב להפוך את הבשר להחלק שלא היה במים. עכשיו הבשר אמור להיות רך וטעים, עדין לא מתפורר לשערות, זה יקרה אחרי עוד כשעה שעה וחצי. אם חסר נוזלים מוסיפה מים רותחים
בחלוף שעה בודקת. אם מספיק רך מוציאה לקרש גדול ובעזרת שני מזלגות מפרידה את הבשר לשערות. מעבירה את השערות לכלי זכוכית עם מיכסה
את הרוטב בסיר מסננת, ומרטיבה את השערות שבכלי, רווי אבל לא מתבוסס
זהו אוצר במקרר

שערות אסדו
מתאים לפרוטוקולים

AIP100%    AIP    WahlsPaleo   Paleo

שערות אסדו

לפני שהיתי בתזונה הזו לא ממש יצא לי להכין אסדו, היה נידמה לי שזה מורכב יותר מדי ומחייב מעשנה. בשנה האחרונה זה הפך לאב מזון. זו גירסה עסיסית של בישול עם נוזלים שבעני עוזרות לשערות להישאר עסיסיות. מכינה ומעבירה לקופסת זכוכית ולמקרר. יש לזה כל כך הרבה שימושים

הכנות20 minsזמן בישול4 hrs 30 mins

 נתח אסדו במשקל קילו וחצי שנים
 1 כרישה גדולה קצוצה
 2 גזרים קצוצים
 2 בצלים קצוצים
 כמה מקלות סלרי או שורש סלרי קצוצים
 12 שני שום שלמות דפוקות
 ענפים של מרווה, טימין, רוזמרי, וזעתר לפי מה שיש
 6 גרגירי פלפל אנגלי
 1 כף דבש
 חצי כוס יין לבן
 מלח אטלנטי או הימליה

1

משתמשת בסיר ברזל כבד עם מיכסה, הסיר בהמשך עובר לתנור לכן כדאי שהידיות והמכסה יתאימו
מוציאה את הנתח מהמקרר שעה שעתים קודם שיגיע לטמפרטורת החדר, ממליחה את הנתח מכל הכיוונים במלח גס, אם החזרתן פלפל שחור אפשר גם
מעבירה אל הסיר ומשחימה היטב מכל הכיוונים, הנתח יפריש שומן וזה מצויין
מוציאה את הנתח המושחם לצלחת. מוסיפה לסיר בצל, שום, כרישה, סלרי וגזר קצוצים קטן, אם אין מספיק שומן מהצריבה מוסיפה שמן זית. שהצבע טוב מוסיפה חצי כוס יין לבן, מאדה את רוב היין. מניחה את הנתח חזרה על הירקות, מוסיפה כמה ענפי טימין, רוזמרין, זעתר ומרווה, לא את כולם יחד שנים שלושה ממה שיש ומה שמתחשק. מוסיפה עלי דפנה כף דבש כמה גרגירים של פילפל אנגלי ומלח. מכסה עד לגובהה חצי מהנתח במים רותחים
משאירה עוד כמה דקות על האש, שהכל ממש חם מעבירה לתנור שחממתי מראש ל150 מעלות. חשוב שהסיר יהיה סגור טוב, אפשר להעזר בניר אלומניום, לפני המיכסה, או לחתוך ניר אפיה בקוטר הסיר ולהניח על הבשר
אחרי כשלוש שעות בודקת לראות מה קורה בסיר. טוב להפוך את הבשר להחלק שלא היה במים. עכשיו הבשר אמור להיות רך וטעים, עדין לא מתפורר לשערות, זה יקרה אחרי עוד כשעה שעה וחצי. אם חסר נוזלים מוסיפה מים רותחים
בחלוף שעה בודקת. אם מספיק רך מוציאה לקרש גדול ובעזרת שני מזלגות מפרידה את הבשר לשערות. מעבירה את השערות לכלי זכוכית עם מיכסה
את הרוטב בסיר מסננת, ומרטיבה את השערות שבכלי, רווי אבל לא מתבוסס
זהו אוצר במקרר

חומרים

 נתח אסדו במשקל קילו וחצי שנים
 1 כרישה גדולה קצוצה
 2 גזרים קצוצים
 2 בצלים קצוצים
 כמה מקלות סלרי או שורש סלרי קצוצים
 12 שני שום שלמות דפוקות
 ענפים של מרווה, טימין, רוזמרי, וזעתר לפי מה שיש
 6 גרגירי פלפל אנגלי
 1 כף דבש
 חצי כוס יין לבן
 מלח אטלנטי או הימליה

אופן ההכנה

1

משתמשת בסיר ברזל כבד עם מיכסה, הסיר בהמשך עובר לתנור לכן כדאי שהידיות והמכסה יתאימו
מוציאה את הנתח מהמקרר שעה שעתים קודם שיגיע לטמפרטורת החדר, ממליחה את הנתח מכל הכיוונים במלח גס, אם החזרתן פלפל שחור אפשר גם
מעבירה אל הסיר ומשחימה היטב מכל הכיוונים, הנתח יפריש שומן וזה מצויין
מוציאה את הנתח המושחם לצלחת. מוסיפה לסיר בצל, שום, כרישה, סלרי וגזר קצוצים קטן, אם אין מספיק שומן מהצריבה מוסיפה שמן זית. שהצבע טוב מוסיפה חצי כוס יין לבן, מאדה את רוב היין. מניחה את הנתח חזרה על הירקות, מוסיפה כמה ענפי טימין, רוזמרין, זעתר ומרווה, לא את כולם יחד שנים שלושה ממה שיש ומה שמתחשק. מוסיפה עלי דפנה כף דבש כמה גרגירים של פילפל אנגלי ומלח. מכסה עד לגובהה חצי מהנתח במים רותחים
משאירה עוד כמה דקות על האש, שהכל ממש חם מעבירה לתנור שחממתי מראש ל150 מעלות. חשוב שהסיר יהיה סגור טוב, אפשר להעזר בניר אלומניום, לפני המיכסה, או לחתוך ניר אפיה בקוטר הסיר ולהניח על הבשר
אחרי כשלוש שעות בודקת לראות מה קורה בסיר. טוב להפוך את הבשר להחלק שלא היה במים. עכשיו הבשר אמור להיות רך וטעים, עדין לא מתפורר לשערות, זה יקרה אחרי עוד כשעה שעה וחצי. אם חסר נוזלים מוסיפה מים רותחים
בחלוף שעה בודקת. אם מספיק רך מוציאה לקרש גדול ובעזרת שני מזלגות מפרידה את הבשר לשערות. מעבירה את השערות לכלי זכוכית עם מיכסה
את הרוטב בסיר מסננת, ומרטיבה את השערות שבכלי, רווי אבל לא מתבוסס
זהו אוצר במקרר

שערות אסדו
מתאים לפרוטוקולים

AIP100%    AIP    WahlsPaleo   Paleo

2 Comments

  1. רותי רם און

    תודה רבה איה.
    🌹

    Reply
    • dearaya

      בשמחה רותי, ספרי איך יצא

      Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

#
פרויקט לזניה

פרויקט לזניה

לזניה זו אם מזון ששווה להתאמץ לבקר אותה לפעמים. כאן גירסה 100 אחוז פרוטוקולית, בלי עגבניות. בתפקיד הפסטה הבטטה הלבנה. מלאכת שכבות

לחמא בעג’ין

לחמא בעג’ין

בצק ובשר זה אחד השילובים, ביס מושלם לשבת בבוקר שיש זמן. מתאים לשלבים מתקדמים של הפרוטוקול

קוטג’ פאי או פאי רועים

קוטג’ פאי או פאי רועים

פאי רועים זו הגירסה עם בשר כבשים וקוטג’ פיא עם בקר, בקר שמן מתאים פה. בטטה צהובה שהיא קצת יותר יבשה ומזכירה תפוח אדמה משלימה את הקמופלאז’. מחבת שיש בו נחמה

קבב

קבב

על האש או על מחבת, עם סלטים טריים, כבושים וממרחים זו ארוחה אולטימטיבית

דנוור חתיך

דנוור חתיך

נתח קטן ומשוייש, המשך של מכסה האנטריקוט לכיוון האונטריב. הרבה טעם צליה חזקה וקצרה

אונטריב עטוף בעלים ירוקים

אונטריב עטוף בעלים ירוקים

אונינטריב הוא נתח נהדר מהצלעות, טוב לו לקבל הרבה זמן בתנור. כאן עטוף בירוקים מוגבהה על בצלים. סיר מושלם לחזור אליו הביתה

שפונדרה בסיר ברזל כבד

שפונדרה בסיר ברזל כבד

שיטה של בישול איטי בסיר כבד, כאשר הסיר אטום והבשר מוגבהה מעל ירקות קשים שלמים, הבשר מתרכך לאט במיצים של עצמו, מתאימים לבישול הזה נתחים יחסית שמנים

אסדו על בצלים

אסדו על בצלים

צלע על העצם בצליה ארוכה ואיטית. החריצה של מיכסה הצלעות עוזרת לקבל שומן קריספי

דנוור קאט וירקות בווק

דנוור קאט וירקות בווק

הרבה ירקות מעט בשר, שומן טעים, פטריות, נבטים מצליבים. ארוחת צהרים פשוטה וטעימה. שאר בני הבית יכולים לאכול מעל אורז לבן

בקר טחון ודלעת יפנית

בקר טחון ודלעת יפנית

דלעת יפנית מפתיעה בעזות הטעם שלה, היא גם שומרת על צורה ומתבשלת מהר. יחד עם הבשר והשומן, צהרים ברגע

ספגטי בולונז

ספגטי בולונז

מפתיע כמה שהחיקוי טעים, יש מתיקות נעימה ורכות בדלעת ספגטי. הדבר היחידי שחסר זה תחושת האל דנטה
את הבולונז אפשר לעשות עם עגבניות למי שהחזירה, או עם ציר

$