שערות אסאדו

אסאדו לא מחייב מעשנה, גם תנור ביתי רגיל זה סבבה. אב מזון. כאן גירסה עסיסית של בישול עם נוזלים שעוזרות לשערות להישאר עסיסיות, ומאפשרת לגוון בטעמים.

מכינה ומעבירה לקופסת זכוכית ולמקרר. יש לזה כל כך הרבה שימושים.

עם הזמן מצאתי שאפשר לעטוף את הבשר ישירות ללא סיר התוצאה נהדרת – שערות אסאדו מושלמות בתנור ביתי, מה עדיף? שתי האופציות טובות.

ככה עושה

שערות אסאדו

הכנות20 minutes
זמן בישול אפיה התססה4 hours 30 minutes
מנות8
חופשי מאלרגנים
רוטב סויה
tomatofree
glutenfree
cmical free

מרכיבים

  • נתח אסאדו במשקל שנים שלושה קילו
  • 1 כרישה גדולה קצוצה
  • 2 גזרים קצוצים
  • 2 בצלים קצוצים
  • כמה מקלות סלרי או שורש סלרי קצוצים
  • 12 שני שום שלמות דפוקות
  • ענפים של מרווה, טימין, רוזמרי, וזעתר לפי מה שיש
  • 6 גרגירי פלפל אנגלי
  • 1 כף דבש
  • חצי כוס יין לבן
  • מלח אטלנטי או הימליה

הכנות

  • משתמשת בסיר ברזל כבד עם מיכסה, הסיר בהמשך עובר לתנור לכן כדאי שהידיות והמכסה יתאימו
    מוציאה את הנתח מהמקרר שעה שעתים קודם שיגיע לטמפרטורת החדר, ממליחה את הנתח מכל הכיוונים במלח גס, אם החזרתן פלפל שחור אפשר גם
  • מעבירה את הנתח אל הסיר ומשחימה היטב מכל הכיוונים, הנתח יפריש שומן וזה מצויין מוציאה את הנתח המושחם לצלחת. מוסיפה לסיר בצל, שום, כרישה, סלרי וגזר קצוצים קטן, אם אין מספיק שומן מהצריבה מוסיפה שמן זית. שהצבע טוב מוסיפה חצי כוס יין לבן, מאדה את רוב היין.
  • מניחה את הנתח חזרה על הירקות
    מוסיפה כמה ענפי טימין, רוזמרין, זעתר ומרווה, לא את כולם יחד שנים שלושה ממה שיש ומה שמתחשק
    מוסיפה עלי דפנה כף דבש כמה גרגירים של פילפל אנגלי ומלח
    מכסה עד לגובהה חצי מהנתח במים רותחים
  • משאירה עוד כמה דקות על האש, שהכל ממש חם מעבירה לתנור שחממתי מראש ל150 מעלות
    חשוב שהסיר יהיה סגור טוב, אפשר להעזר בניר אלומניום, לפני המיכסה, או לחתוך ניר אפיה בקוטר הסיר ולהניח על הבשר
    משגרת ושוכחת
  • אחרי כשלוש שעות בודקת לראות מה קורה בסיר
    טוב להפוך את הבשר להחלק שלא היה במים
    עכשיו הבשר אמור להיות רך וטעים, עדין לא מתפורר לשערות, זה יקרה אחרי עוד כשעה שעה וחציאם חסר נוזלים מוסיפה מים רותחים
    בחלוף שעה בודקת.
  • שהבשר מספיק רך מוציאה לקרש גדול ובעזרת שני מזלגות מפרידה את הבשר לשערות
    מעבירה את השערות לכלי זכוכית עם מיכסה
    את הרוטב בסיר מסננת, ומרטיבה את השערות שבכלי, רווי אבל לא מתבוסס
    זהו אוצר במקרר
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineדל פחממה . פליאו . פליאו אוטואימוני . קיטו
אסאדו בסיר ברזל כבד
אסאדו בסיר ברזל כבד

התססות חורף סדנה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י לבן

סדנה מעשית במטבח ביתי

2 מחשבות על “שערות אסאדו”

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן