שערות אסאדו מושלמות בתנור ביתי

| 9/12/2021

ככה אמרה לי קצבית ארגנטינאית. קצת משחימה על העצם עוטפת טוב טוב, תיבול מה שבא לך ולתנור לחמש שעות על 160 מעלות.

פיענוח. להשחים על העצם כדי לא לאבד שומן, לעטוף בניר קצבים או בניר אפיה והמון נייר כסף, לתבל במלח אולי פילפל וזהו יצאו שערות אסאדו מושלמות

כמותזמן הכנה
שמונה מנותלפחות חמש שעות

בשר
 נתח אסאדו של שנים שלושה קילו
תיבול
 2 כפיות מלח
 1 כף רוזמרין טרי קצוץ דק
 1 כפית סוכר
 חצי כפית טימין
 1 כפית פלפל שחור
 חצי כפית זרעי כוסברה כתושים - אופציונלי
עזרים
 3 נירות אפיה
 5 מטר נייר אלומניום עבה

טעמים והכנות מקדימים
1

Low & Slow
הדרך שבה שומן נמס לאיטו לתוך הבשר, בחום נמוך פרוק והתמזגות עד שהבשר רך ועסיסי
כן ואין צורך במעשנה בשביל זה. אפשר בקלות בתנור ביתי
חשוב להבין את העיקרון. הלחות שיש בבשר והשומן שיש בו צרכים להישאר עם הבשר ולא לברוח החוצה
לכן עוטפים את הבשר היטב . עם ברחו הנוזלים הבשר יתיבש והקסם יפוג

2

לסגור את הבשר בצריבה מהיר זה אחלה, מצד שני שומן נמס בתהליך ויהיה פחות ממנו לאורך כל הבישול, לכן צריבה קצרה או צריבה על העצם עדיפה
ראב יבש. זה תערובת תיבול שאין בה שומן או חומץ רק תיבול יבש
ההרכב שלנו במתכון, כל חיבור שאהוב עליכם יתאים. לא חיבות סוכר. כדאי שתצא הרבה תערובת כמה כפות לתיבול נדיב

3

קונסטרוקציה
חותכת ארבע חתיכות של נייר כסף באורך כמטר
מניחה 2 חתיכות חופפות ומעליהם ב90 מעלות עוד שתי חתיכות
יוצא מעין + ענק, במרכז שלו מניחה נייר אפיה
את הנתחים מתבלת טוב בתערובת משני הכיוונים

4

מניחה מעל נייר אפיה נוסף, מכניסה את השולים שלו מתחת לנתחים ככה שהנתח למעשה סגור
סוגרת עם נייר האלומניום מכל ארבעת הכיונים במחשבה שנחבילה צריכה לצאת אטומה
עם צריך עוטפת בעוד שיכבה, חשובה כאן הודאות, כי נזילות במשך חמש שעות יניבו בשר יבש

5

מכניסה לתנור לחמש שעות על טורבו 150 מעלות ושוכחת מהענין
שמה טיימר, לא סומכת על הריח ולא בודקת בדרך

6

אחרי חמש שעות פותחת. מושלם. יש עוד נוזלים עסיסי ורך

7

מכסה ונותנת לכל הענין לנוח קצת
ואז מוציאה את העצמות וחלקים לא אכילים כמו גידים עבים או גיושי שומן מוגזמים
בעזרת מזלגות ומספרים מפרידה את הבשר לחוטים ברוטב של עצמם
זהו מושלם ויש אוכל לכמה ימים

Ingredients

בשר
 נתח אסאדו של שנים שלושה קילו
תיבול
 2 כפיות מלח
 1 כף רוזמרין טרי קצוץ דק
 1 כפית סוכר
 חצי כפית טימין
 1 כפית פלפל שחור
 חצי כפית זרעי כוסברה כתושים - אופציונלי
עזרים
 3 נירות אפיה
 5 מטר נייר אלומניום עבה

Directions

טעמים והכנות מקדימים
1

Low & Slow
הדרך שבה שומן נמס לאיטו לתוך הבשר, בחום נמוך פרוק והתמזגות עד שהבשר רך ועסיסי
כן ואין צורך במעשנה בשביל זה. אפשר בקלות בתנור ביתי
חשוב להבין את העיקרון. הלחות שיש בבשר והשומן שיש בו צרכים להישאר עם הבשר ולא לברוח החוצה
לכן עוטפים את הבשר היטב . עם ברחו הנוזלים הבשר יתיבש והקסם יפוג

2

לסגור את הבשר בצריבה מהיר זה אחלה, מצד שני שומן נמס בתהליך ויהיה פחות ממנו לאורך כל הבישול, לכן צריבה קצרה או צריבה על העצם עדיפה
ראב יבש. זה תערובת תיבול שאין בה שומן או חומץ רק תיבול יבש
ההרכב שלנו במתכון, כל חיבור שאהוב עליכם יתאים. לא חיבות סוכר. כדאי שתצא הרבה תערובת כמה כפות לתיבול נדיב

3

קונסטרוקציה
חותכת ארבע חתיכות של נייר כסף באורך כמטר
מניחה 2 חתיכות חופפות ומעליהם ב90 מעלות עוד שתי חתיכות
יוצא מעין + ענק, במרכז שלו מניחה נייר אפיה
את הנתחים מתבלת טוב בתערובת משני הכיוונים

4

מניחה מעל נייר אפיה נוסף, מכניסה את השולים שלו מתחת לנתחים ככה שהנתח למעשה סגור
סוגרת עם נייר האלומניום מכל ארבעת הכיונים במחשבה שנחבילה צריכה לצאת אטומה
עם צריך עוטפת בעוד שיכבה, חשובה כאן הודאות, כי נזילות במשך חמש שעות יניבו בשר יבש

5

מכניסה לתנור לחמש שעות על טורבו 150 מעלות ושוכחת מהענין
שמה טיימר, לא סומכת על הריח ולא בודקת בדרך

6

אחרי חמש שעות פותחת. מושלם. יש עוד נוזלים עסיסי ורך

7

מכסה ונותנת לכל הענין לנוח קצת
ואז מוציאה את העצמות וחלקים לא אכילים כמו גידים עבים או גיושי שומן מוגזמים
בעזרת מזלגות ומספרים מפרידה את הבשר לחוטים ברוטב של עצמם
זהו מושלם ויש אוכל לכמה ימים

שערות אסאדו מושלמות בתנור ביתי

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

סלט שייטל מישמש ועשבים

סלט שייטל מישמש ועשבים

פרוסות עסיסיות של שייטל. המון עלים ירוקים ארומטיים. מעט מישמש קרנצ'י חמצמץ. רוטב חמוץ מתוק מלוח. זוית חריפה אופציונלית עם צ'ילי אדום טרי

ממרח זרעי חרדל מותססים

ממרח זרעי חרדל מותססים

ממרח שמקורו בזרעי חרדל מותססים שחורים וצהובים. ההתססה ריחנית וארוכה ולממרחים לוקח כמה ימים להבשיל. החרדל מסתדר שנותנות לו להתאורר. התהליך מתחיל בהתססת הזרעים ואחר כך אפשר להכין ממרחים מגוונים

מרק בשר ראש קטיפתי עם ירוקים וכורכום

מרק בשר ראש קטיפתי עם ירוקים וכורכום

בישול ארוך של בשר ראש יוצר סמיכות נעימה ובשר רך מאוד, התרד מוסיף עוד סמיכות קטיפתית. מסביב המון ירוקים שום ירוק וארומטים, קצת יין וציר וגשם בחוץ להשלמת החוויה

בראוניז ללא גלוטן עם ניבס מסוכרים

בראוניז ללא גלוטן עם ניבס מסוכרים

יצא שהשבוע הינו בבידוד, ויצא שגם נגמר השוקולד בבית. מה שגרר הכנה של בראוניז נהדרים עם אקסטרה של ניבס מסוכרים. טריט מושלם למבוגרים שרוצים מתוק מיוחד ומנחם