אסאדו שומן וחתיכת אסאדו לפני שהפכה לשערות

שערות אסאדו מושלמות בתנור ביתי

ככה אמרה לי קצבית ארגנטינאית.

קצת משחימה על העצם עוטפת טוב טוב, תיבול מה שבא לך ולתנור לחמש שעות על 160 מעלות.

יצאו שערות אסאדו מושלמות

ככה עושה

שערות אסאדו מושלמות בתנור ביתי

הכנות15 minutes
זמן בישול אפיה התססה5 hours
מנות8
חופשי מאלרגנים
רוטב סויה
tomatofree
glutenfree

מרכיבים

בשר

  • נתח אסאדו של שנים שלושה קילו

תיבול

  • 2 כפיות מלח
  • 1 כף רוזמרין טרי קצוץ דק
  • 1 כפית סוכר – אופציונלי
  • ½ כפית טימין
  • 1 כפית פלפל שחור
  • ½ כפית זרעי כוסברה כתושים – אופציונלי

עזרים

  • 3 נירות אפיה
  • 5 מטר נייר אלומניום עבה

הכנות

טעמים והכנות מקדימים

  • Low & Slowהדרך שבה שומן נמס לאיטו לתוך הבשר, בחום נמוך פרוק והתמזגות עד שהבשר רך ועסיסיכן ואין צורך במעשנה בשביל זה. אפשר בקלות בתנור ביתי
    חשוב להבין את העיקרון. הלחות שיש בבשר והשומן שיש בו צרכים להישאר עם הבשר ולא לברוח החוצה, לכן עוטפים את הבשר היטב . עם ברחו הנוזלים הבשר יתיבש והקסם יפוג
  • לסגור את הבשר בצריבה מהיר זה אחלה, מצד שני שומן נמס בתהליך ויהיה פחות ממנו לאורך כל הבישול, לכן צריבה קצרה או צריבה על העצם עדיפה.
    ראב יבש. זה תערובת תיבול שאין בה שומן או חומץ רק תיבול יבש. ההרכב שלנו במתכון, כל חיבור שאהוב עליכם יתאים. לא חיבות סוכר. כדאי שתצא הרבה תערובת כמה כפות לתיבול נדיב
  • קונסטרוקציה. חותכת ארבע חתיכות של נייר כסף באורך כמטר. מניחה שתי חתיכות חופפות ומעליהם ב90 מעלות עוד שתי חתיכות. יוצא מעין פלוס ענק, במרכז שלו מניחה נייר אפיה. את הנתחים מתבלת טוב בתערובת משני הכיוונים
  • מניחה מעל נייר אפיה נוסף, מכניסה את השולים שלו מתחת לנתחים ככה שהנתח למעשה עטוף סגור. סוגרת עם נייר האלומניום מכל ארבעת הכיונים במחשבה שהחבילה צריכה לצאת אטומה עם צריך עוטפת בעוד שיכבה, חשובה כאן הודאות, כי נזילות במשך חמש שעות תניב בשר יבש
  • מכניסה לתנור לחמש שעות על טורבו 150 מעלות ושוכחת מהענין. שמה טיימר, לא סומכת על הריח ולא בודקת בדרך
  • אחרי חמש שעות פותחת. מושלם. יש עוד נוזלים עסיסי ורך
  • מכסה ונותנת לכל הענין לנוח קצת. ואז מוציאה את העצמות וחלקים לא אכילים כמו גידים עבים או גושי שומן מוגזמים שלא נמסו. בעזרת מזלגות ומספרים מפרידה את הבשר לחוטים ברוטב של עצמם.
  • את השומן בתבנית אוספת ושומרת בצנצנות במקרר לטיגונים. זהו מושלם ויש אוכל לכמה ימים
    שערות אסאדו ושומן בקר
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineדל פחממה . פליאו . פליאו אוטואימוני . קיטו

עוד משהו

אסאדו עטוף בתנור
אסאדו עטוף בתנור

התססות חורף סדנה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י לבן

סדנה מעשית במטבח ביתי

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן