שעועית ירוקה מותססת

שעועית ירוקה מותססת

שעועית ירוקה יש לה מירקם שמתאים להתססה, היא קשה, יש לה ביס קרנצ'י ותכולת נוזלים לא גדולה מדי, כיף לכרסם אותה ליד דרינק אדום

סלרי תורם לה טעם בהיר, אפונים טריים תורמים קצת עמילנים שמאיצים את ההתססה שום ופילפל חריף מוסיפים עוד קצת זווית.

תסיסה לקטית חורפית

שעועית ירוקה מותססת

ככה עושה

שעועית ירוקה מותססת

הכנות5 minutes
התססה12 days
מנות1 צינצנת של 750 מיל
חופשי מאלרגנים
spice free
cmical free

מרכיבים

  • ½ קילו שעועית ירוקה מאוד טריה
  • 1 גבעול סלרי
  • ½ צ'ילי
  • 3 שיני שום
  • 10 תרמילי אפונה ירוקה

הכנות

  • אפשר לעשות את ההתססה הזו עם שעועית ירוקה או עם שעועית תאילנדית ארוכה. העיקר הקריספיות והטריות של התרמיל הירוק.
    שוטפת את התרמילים ומורידה את הצד שמחובר לגבעול.
    קולפת תרמילי אפונה ירוקה ומשחררת את האפונים
    חותכת את ענף הסלרי למקלות דקים
    חותכת את השום לפרוסות דקות
    פורסת צ'ילי אדום או ירוק לפרוסות דקות, לפי החריפות הרצויה – אופציונלי
  • מאפסת משקל ומניחה עליו את הצינצנת. מאפסת ורושמת בצד את משקל הצינצנת הריקה.
    מניחה בתוך הצינצנת את תרמילי השעועית ניצבים, את האפונים ואת התיבול. מוסיפה מים מטוהרים.
    שוקלת את הצינצנת עם הירקות והמים. נקבל את משקל הצינצנת, הירקות והמים. מורידה את משקל הצינצנת.
    מחשבת את כמות המלח הדרושה. משקל הירקות והמים כפול 2.5 אחוז. מוסיפה את המלח ומשקשקת.
  • מניחה את הצנצנת לתסוס בשקט שבוע עד 12 יום. אפשר לטעום שבוע.
    שטעים להכניס למקרר לעצור את התסיסה
מתכון להדפסה
Cuisineדל פחממה . התססות . חופשי מגלוטן . טבעוני . פליאו . פליאו אוטואימוני . צמחוני . קיטו
צלחת ירקות מותססים של חורף
צלחת ירקות מותססים של חורף

gesture_012-swipe_left-hand-touch-fingerCreated with Sketch.Created by Pham Thi Dieu Linhfrom the Noun Projectעוד התססות חורף

סדנת התססה מעשית

כבושים פרוביוטיים

איך מתסיסים בקיץ, כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, חומץ ביתי, קימצ'י

עד 6 משתתפים במטבח ביתי

5 from 1 vote (1 rating without comment)

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן