שניצל אינטיאס

| 8/11/2020

שניצל. העינין הוא הציפוי, איבוק בקמח טפיוקה, טבילה בביצה אורגנית ולבסוף בקמח שקדים ושומשום, יוצא מעולה.

הציפוי מתאים גם לעוף או כל דג אחר.

אניטיאס כזה הוא פינוק, השכיח זה בורי ים שגם הוא נהדר בשניצלונים. ואם נתקלתן בדג נצרן יוצא ממנו שניצל מושלם

קטגוריה: דגי ים
כמותזמן הכנה
4 יחידות רבע שעה

לאיבוק
 קמח טפיוקה
לציפוי
  כוס קמח שקדים
 4 כפות שומשום
 ביצה אורגנית
לשניצל
 400 גרם פילה אניטיאס פרוס לארבע פרוסות
 1 כוס שמן זית

1

דגים אחרי מותם לא אוהבים מים, הגיוני סך הכל, המים מעודדים התפתחות של חידקים
דגים שמגיעים מחנות הדגים הכי טוב להם, שיאוחסנו בטמפרטורת אפס יבשים בקופסה עם נייר מטבח בתחתית ככה הם נישארים יבשים. ראיתי פעם בסושיה ואימצתי

2

בשניצל זה ממש כיף שההכנות האלו נעשו מבעוד מועד והנתח יוצא מהמקרר יבש ומוכן לציפוי
מתאים פה פילה אינטיאס שזה דג ים, שלפעמים שעולה ברשת אניטיאס גדול הוא נחתך לסטיקים, פינוק

3

דג אחר שמאוד מתאים הוא דג נצרן, שיש לו טעם בשרי וטיגון קצר כשניצל מאוד מחמיא לבשר הלבן שלו
גם בורי מהים מפולט יוצא נהדר יותר כמו שניצלונים
אם אין דגי ים כל פילה של לבן אחר יהיה מעולה

4

שלוש קערות כמו בשניצל רגיל, אחת עם קמח טפיוקה
אחת עם ביצה מקושקשת וקצת מלח, אפשר גם רק את הצהוב עם יש רגישות ללבן, אפשר להוסיף קצת חרדל
אחת עם קמח שקדים, ושומשום ומעט מלח

5

מתחילה באיבוק בקמח הטפיוקה
מעבירה לביצה
ומשם מעבירה לתערובת היבשה של השקדים והשומשום. מצפה מכל הכיוונים
מניחה את הנתחים המצופים על צלחת נקיה

6

בנתים במחבת כבדה על אש בינונית, מחממת את השמן
שהשמן חם מכניסה בעדינות את הנתחים
הטיגון הוא עדין באש בינונית בלי להפוך יותר מדי
ששחום מוציאה לנייר סופג
אוכלות בידים עם ממרחים כבושים וסלט גדול

Ingredients

לאיבוק
 קמח טפיוקה
לציפוי
  כוס קמח שקדים
 4 כפות שומשום
 ביצה אורגנית
לשניצל
 400 גרם פילה אניטיאס פרוס לארבע פרוסות
 1 כוס שמן זית

Directions

1

דגים אחרי מותם לא אוהבים מים, הגיוני סך הכל, המים מעודדים התפתחות של חידקים
דגים שמגיעים מחנות הדגים הכי טוב להם, שיאוחסנו בטמפרטורת אפס יבשים בקופסה עם נייר מטבח בתחתית ככה הם נישארים יבשים. ראיתי פעם בסושיה ואימצתי

2

בשניצל זה ממש כיף שההכנות האלו נעשו מבעוד מועד והנתח יוצא מהמקרר יבש ומוכן לציפוי
מתאים פה פילה אינטיאס שזה דג ים, שלפעמים שעולה ברשת אניטיאס גדול הוא נחתך לסטיקים, פינוק

3

דג אחר שמאוד מתאים הוא דג נצרן, שיש לו טעם בשרי וטיגון קצר כשניצל מאוד מחמיא לבשר הלבן שלו
גם בורי מהים מפולט יוצא נהדר יותר כמו שניצלונים
אם אין דגי ים כל פילה של לבן אחר יהיה מעולה

4

שלוש קערות כמו בשניצל רגיל, אחת עם קמח טפיוקה
אחת עם ביצה מקושקשת וקצת מלח, אפשר גם רק את הצהוב עם יש רגישות ללבן, אפשר להוסיף קצת חרדל
אחת עם קמח שקדים, ושומשום ומעט מלח

5

מתחילה באיבוק בקמח הטפיוקה
מעבירה לביצה
ומשם מעבירה לתערובת היבשה של השקדים והשומשום. מצפה מכל הכיוונים
מניחה את הנתחים המצופים על צלחת נקיה

6

בנתים במחבת כבדה על אש בינונית, מחממת את השמן
שהשמן חם מכניסה בעדינות את הנתחים
הטיגון הוא עדין באש בינונית בלי להפוך יותר מדי
ששחום מוציאה לנייר סופג
אוכלות בידים עם ממרחים כבושים וסלט גדול

שניצל אינטיאס

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

עוד באותו ענין: דגי ים

מוקפץ חמוץ מתוק עם סלמון ואננס

מוקפץ חמוץ מתוק עם סלמון ואננס

בשני יש סלמון, ומה עושים איתו. הינה מנה לאמצע השבוע, קלה ומרעננת, האננס נוסטלגי מזכיר קצת אוכל סיני של פעם. חצי שעה של קיצוצים והקפצות. יכול להתאים לכל בני הבית עם אורז או אטריות. פרוטוקולי

פאי דייגות כתום

פאי דייגות כתום

שיכבה של ירקות ארומטים, קוביות של סלמון שמנמן ופירה דלורית טעים
שכבות של פאי שבתנור מתאחדות ליותר מסך החלקים. פאי כתום שכיף לישר