שמן עלי זעתר טריים

זעתר כלומר העלים הטריים מזוהים אצלי עם החורף, למרות שיש אותם גם בסתיו ובאביב.

אבל שיש הרבה, ארגזים אצל הירקן בפרדייס אני מרגישה צורך לשמר.

יש כאן אוצר ירוק כהה של עלי זעתר טריים עם שמן זית לימון ומלח. הטעם הירוק של החורף שמור בצנצנת. אפשר להוסיף לסירים או לרטבים קרים ולקבל טעמים עדינים מהדהדים של זעתר והרים.

לשמור במקרר

עלי זעתר טריים ושמן עלי זעתר בצנצנת

זעתר או אזוב

זַעֲתַר זה שמה של תערובת תבלינים שיש בה בעיקר עלי אזוב מצוי. בעברית וערבית השם זעתר נפוץ בהתיחסות לעלים של אזוב מצוי, עלים של שיח ארומטי שמשמשים לתיבול ובישול. עלים של זעתר מילוי פטאייר למשל.

במשפחה של האזוב יש גם צתרה ורודה שמשמשת תבלין. הינה צרור יפה של עלי אזוב או זעתר מהירקן

צרור עלי זעתר טריים

 

ככה עושה

שמן עלי זעתר טריים

הכנות10 minutes
מנות1 צנצנת 330 מיל
חופשי מאלרגנים
spice free
glutenfree
cmical free

מרכיבים

  • שלוש כוסות של עלי זעתר טריים
  • חצי כוס שמן זית עדין
  • חצי כפית דבש
  • מיץ מלימון אחד
  • כפית מלח

הכנות

  • את העלים מפרידה מהגבעולים, אפשר לעשות בקלות עם מצמידים שתי אצבעות לגבעול ומושכינם נגד כיוון העלים
    את העירימה היפה הזו שוטפת ומיבשת
  • מעבירה לכוס הגדולה של הנינג'ה או למעבד מזון אחר
    מוסיפה מיץ מלימון שלם
    מוסיפה כפית מלח מעט דבש ושמן זית
  • טוחנת לממרח חלק
    אם צריך אפשר להוסיף עוד שמן זית
    נשמר במקרר
    שמן עלי זעתר טריים
שמן עלי זעתר טריים
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineדל פחממה . טבעוני . פליאו . פליאו אוטואימוני . קיטו

התססות חורף סדנה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י לבן

סדנה מעשית במטבח ביתי

2 מחשבות על “שמן עלי זעתר טריים”

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן