שמן עלי זעתר טריים

| 11/03/2022

זעתר כלומר העלים הטריים מזוהים אצלי עם החורף, למרות שיש אותם גם בסתיו ובאביב.

אבל שיש הרבה, ארגזים אצל הירקן בפרדייס אני מרגישה צורך לשמר.

יש כאן אוצר ירוק כהה של עלי זעתר טריים עם שמן זית לימון ומלח. הטעם הירוק של החורף שמור בצנצנת. אפשר להוסיף לסירים או לרטבים קרים ולקבל טעמים עדינים מהדהדים של זעתר והרים.

לשמור במקרר 

עלי זעתר טריים ושמן עלי זעתר בצנצנת

כמותזמן הכנה
צנצנת 700 מיל כמה דקות

מרכיבים
 שלוש כוסות של עלי זעתר טריים
 חצי כוס שמן זית עדין
 חצי כפית דבש
 מיץ מלימון אחד
 כפית מלח

1

את העלים מפרידה מהגבעולים, אפשר לעשות בקלות עם מצמידים שתי אצבעות לגבעול ומושכינם נגד כיוון העלים
את העירימה היפה הזו שוטפת ומיבשת

2

מעבירה לכוס הגדולה של הנינג'ה או למעבד מזון אחר
מוסיפה מיץ מלימון שלם
מוסיפה כפית מלח מעט דבש ושמן זית

3

טוחנת לממרח חלק
אם צריך אפשר להוסיף עוד שמן זית
נשמר במקרר

Ingredients

מרכיבים
 שלוש כוסות של עלי זעתר טריים
 חצי כוס שמן זית עדין
 חצי כפית דבש
 מיץ מלימון אחד
 כפית מלח

Directions

1

את העלים מפרידה מהגבעולים, אפשר לעשות בקלות עם מצמידים שתי אצבעות לגבעול ומושכינם נגד כיוון העלים
את העירימה היפה הזו שוטפת ומיבשת

2

מעבירה לכוס הגדולה של הנינג'ה או למעבד מזון אחר
מוסיפה מיץ מלימון שלם
מוסיפה כפית מלח מעט דבש ושמן זית

3

טוחנת לממרח חלק
אם צריך אפשר להוסיף עוד שמן זית
נשמר במקרר

שמן עלי זעתר טריים

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

שמן עלי זעתר טריים

סביצ'ה מטרחון תפוז דם ושמן זעתר

השמן הזה הוא אוצר להמון דברים, כאן יש דג מאוד טרי, טרחון. מיץ מתפוז דם וטיפות של השמן זעתר הזה. חיבור חורפי קליל וגם יפה

 טרחון אחד מפולט ללא עור פרוס דק
 שני תפוזי דם מפולטים
 תפוז דם אחד – מיץ
 כף שמן זעתר טרי
 מיץ מחצי לימון
 מלח ים

בצלחת הגשה סוחטת את אחד התפוזים. מעל מניחה את פרוסות הדג, משתדלת שיהיו דקיקות. מרצפת ככה את כל הצלחת ככה שהפרוסות מתבוססות במיץ. מעל מסדרת פלחי תפוז דם או תפוז קרה קרה מפולטים. מעל מוסיפה עוד ממיץ התפוז וחצי לימון סחוט. בעזרת כפית מנירה תלוליות קטנות של השמן בין הפלחים. מסימת עם מלח. אפשר לקרר קצת ואז לאכול, או מייד

סביצה טרחון ותפוז דם

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

פסטרמה חזה הודו בתנור

פסטרמה חזה הודו בתנור

מה שצריך בשביל פסטרמה ביתי מחזה הודו זה קצת סבלנות. מתחילות בהשריה בברין שישמור על עסיסיות הבשר. ממשיכות בציפוי נחמד שיתן לווית טעם קלה, ולבסוף אפיה באדים לשמור על הלחות. זהו. נקניק בריא ביתי ברבע מחיר

ממרח זרעי חרדל מותססים

ממרח זרעי חרדל מותססים

ממרח שמקורו בזרעי חרדל מותססים שחורים וצהובים. ההתססה ריחנית וארוכה ולממרחים לוקח כמה ימים להבשיל. החרדל מסתדר שנותנות לו להתאורר. התהליך מתחיל בהתססת הזרעים ואחר כך אפשר להכין ממרחים מגוונים