שמן עלי זעתר טריים
זעתר כלומר העלים הטריים מזוהים אצלי עם החורף, למרות שיש אותם גם בסתיו ובאביב.
אבל שיש הרבה, ארגזים אצל הירקן בפרדייס אני מרגישה צורך לשמר.
יש כאן אוצר ירוק כהה של עלי זעתר טריים עם שמן זית לימון ומלח. הטעם הירוק של החורף שמור בצנצנת. אפשר להוסיף לסירים או לרטבים קרים ולקבל טעמים עדינים מהדהדים של זעתר והרים.
לשמור במקרר
את העלים מפרידה מהגבעולים, אפשר לעשות בקלות עם מצמידים שתי אצבעות לגבעול ומושכינם נגד כיוון העלים
את העירימה היפה הזו שוטפת ומיבשת
מעבירה לכוס הגדולה של הנינג'ה או למעבד מזון אחר
מוסיפה מיץ מלימון שלם
מוסיפה כפית מלח מעט דבש ושמן זית
טוחנת לממרח חלק
אם צריך אפשר להוסיף עוד שמן זית
נשמר במקרר
Ingredients
Directions
את העלים מפרידה מהגבעולים, אפשר לעשות בקלות עם מצמידים שתי אצבעות לגבעול ומושכינם נגד כיוון העלים
את העירימה היפה הזו שוטפת ומיבשת
מעבירה לכוס הגדולה של הנינג'ה או למעבד מזון אחר
מוסיפה מיץ מלימון שלם
מוסיפה כפית מלח מעט דבש ושמן זית
טוחנת לממרח חלק
אם צריך אפשר להוסיף עוד שמן זית
נשמר במקרר
הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@
סביצ'ה מטרחון תפוז דם ושמן זעתר
השמן הזה הוא אוצר להמון דברים, כאן יש דג מאוד טרי, טרחון. מיץ מתפוז דם וטיפות של השמן זעתר הזה. חיבור חורפי קליל וגם יפה
בצלחת הגשה סוחטת את אחד התפוזים. מעל מניחה את פרוסות הדג, משתדלת שיהיו דקיקות. מרצפת ככה את כל הצלחת ככה שהפרוסות מתבוססות במיץ. מעל מסדרת פלחי תפוז דם או תפוז קרה קרה מפולטים. מעל מוסיפה עוד ממיץ התפוז וחצי לימון סחוט. בעזרת כפית מנירה תלוליות קטנות של השמן בין הפלחים. מסימת עם מלח. אפשר לקרר קצת ואז לאכול, או מייד

צזיקי שקדים מהיר וקבב טלה
חיבור פשוט בין לבנה שקדים חמצמצה ושומית וקבב טלה ירוק. כיף לנגב מלא בשומנים טובים וחלבונים. כשר

פסטרמה חזה הודו בתנור
מה שצריך בשביל פסטרמה ביתי מחזה הודו זה קצת סבלנות. מתחילות בהשריה בברין שישמור על עסיסיות הבשר. ממשיכות בציפוי נחמד שיתן לווית טעם קלה, ולבסוף אפיה באדים לשמור על הלחות. זהו. נקניק בריא ביתי ברבע מחיר

סיר של עלי מרוות ירושלים ממולאים וספריבס טלה
סיר מלא טעם ורכות של עלי מרוות ירושלים ירוקים מהבר, ממולאים באורז מתובל, מבושלים עם פרוסות של ספריבס טלה חתוכות על העצם. לימון וזעתר ברקע מאזנן את השומן ומהדהד את ההרים

ממרח זרעי חרדל מותססים
ממרח שמקורו בזרעי חרדל מותססים שחורים וצהובים. ההתססה ריחנית וארוכה ולממרחים לוקח כמה ימים להבשיל. החרדל מסתדר שנותנות לו להתאורר. התהליך מתחיל בהתססת הזרעים ואחר כך אפשר להכין ממרחים מגוונים
0 תגובות