שכבות של צוואר טלה עלי גפן ובמיה

הסיר הזה שמור לרגעי חג, יש בו איזון ומורכבות עושר וקלילות. עלי הגפן סופגים את שומן הטלה ומתרככים לאיטם, הבמיה מתרככת בלי להפצע, הלימון והעגבניות מאזנים את השומניות. חג

הכנות1 hrזמן בישול2 hrs 30 mins

לעלי הגפן
 100 עלי גפן צעירים
 כוס וחצי אורז בסמטי שטוף שלוש פעמים ומושרה
 500 גרם בשר טלה שמן טחון
 2 בצל קצוץ קטן מטוגן לשקיפות
 1 עגבניה מגורדת
 2 כוסות פטרוזיליה\שמיר\נענע קצוצים דק
 מיץ מלימון אחד
 1 כפית מלח ים
 1 כפית בהרט
לסיר
 2 קילו צוואר טלה פרוס לרוחב
 קילו במיה נקיה
 6 עגבניות בשלות
 10 שיני שום קלופות
 מיץ מלימון אחד
 כפית מלח ים
 חצי כוס שמן זית עדיף סורי

עלי הגפן
1

בוחרת בעלים צעירים ובהירים, מורידה עם מספרים את הגבעול הקטן בקצה כל עלה. מכניסה את העלים לסיר גדול עם מים רותחים מומלחים, מבשלת רבע שעה ומעבירה את העלים למסננת

2

מסננת את האורז מהמים ושוטפת טוב, מטגנת את הבצל הקצוץ בהרבה שמן זית. מוסיפה את האורז הבשר והירוקים, מוסיפה את התבלינים, את התיבול עושה בעודף כלומר יותר תיבול ממה שנידמה. מוסיפה את העגבניות המגורדות ומיץ לימון וטועמת, במידת הצורך מוסיפה עוד לימון או מלח

3

גילגול עלי גפן זו מלאכה שעושות יחד בישיבה, בנחת
פורסת את העלים כאשר הצד החלק הוא שנוגע בשיש. מניחים כפית מילוי במרכז העלה מקפלת את שני הקצוות באלכסון על המילוי, ממשיכה ומקפלת את שני הצדדים פנימה על המילוי מגלגלת קדימה במטרה להדק את העל למילוי

חלקי הסיר
4

ממליחה את פרוסות הצואר משני הצדדים ומעסה במעט שמן זית, שפרוסות הטלה בטמפרטורת החדר הן מוכנות לטיגון
בוחרת סיר רחב לא גבוהה שיכיל בנוחות את התבשיל
מלהיטה את הסיר מוסיפה כף שמן זית ואת פרוסות צוואר הטלה, משחימה טוב משני הצדדים, זה לוקח כרבע שעה
בנתיים מנקה את קצוות הבמיה ומיבשת
מוציאה את הצוואר ואת הנוזלים שהופרשו ממנו מניחה מכוסה בצד
מכניסה את הבמיה שטיטגן קצת בשארית נוזלי הטלה, שכבר יש לבמיה קצת צבע מוציאה גם אותה
חותכת את העגבניות לרבעים וקולפת את שיני השום

בניית הסיר
5

מסדרת בתחתית ודפנות הסיר עלי גפן גדולים
מעל העלים מסדרת הבמיה המטוגנת ובניהן פלחי עגבניות ושיני שום מעל את פרוסות הצוואר בשיכבה אחת
מעל הפרוסות מסדרת עלי גפן מגולגלים בשיכבה אחת מהודקת
מוסיפה בין עלי הגפן פלחי עגבניות טריות, ממליחה ומוסיפה מעט בהרט
מניחה את מה שנשאר מפרוסות הצוואר על העלים המגולגלים ומעל הכל את שארית עלי הגפן המגולגלים
מוסיפה עוד פלחים של עגבניות שיני שום ומיץ לימון ושתים וחצי כוסות של מים רותחים
מניחה מעל הכל צלחת שתעזור לשמור את העלים המגולגלים במקומם
מכסה טוב ומבשלת שעתים וחצי שלוש על אש קטנה
או בתנור על 120 מעולות שלוש שעות לפחות
שהסיר מוכן נותנת לו לנוח מכוסה בשמיכה לפחות שעה
להגשה, הופכת את הסיר על צלחת הגשה גדולה

Ingredients

לעלי הגפן
 100 עלי גפן צעירים
 כוס וחצי אורז בסמטי שטוף שלוש פעמים ומושרה
 500 גרם בשר טלה שמן טחון
 2 בצל קצוץ קטן מטוגן לשקיפות
 1 עגבניה מגורדת
 2 כוסות פטרוזיליה\שמיר\נענע קצוצים דק
 מיץ מלימון אחד
 1 כפית מלח ים
 1 כפית בהרט
לסיר
 2 קילו צוואר טלה פרוס לרוחב
 קילו במיה נקיה
 6 עגבניות בשלות
 10 שיני שום קלופות
 מיץ מלימון אחד
 כפית מלח ים
 חצי כוס שמן זית עדיף סורי

Directions

עלי הגפן
1

בוחרת בעלים צעירים ובהירים, מורידה עם מספרים את הגבעול הקטן בקצה כל עלה. מכניסה את העלים לסיר גדול עם מים רותחים מומלחים, מבשלת רבע שעה ומעבירה את העלים למסננת

2

מסננת את האורז מהמים ושוטפת טוב, מטגנת את הבצל הקצוץ בהרבה שמן זית. מוסיפה את האורז הבשר והירוקים, מוסיפה את התבלינים, את התיבול עושה בעודף כלומר יותר תיבול ממה שנידמה. מוסיפה את העגבניות המגורדות ומיץ לימון וטועמת, במידת הצורך מוסיפה עוד לימון או מלח

3

גילגול עלי גפן זו מלאכה שעושות יחד בישיבה, בנחת
פורסת את העלים כאשר הצד החלק הוא שנוגע בשיש. מניחים כפית מילוי במרכז העלה מקפלת את שני הקצוות באלכסון על המילוי, ממשיכה ומקפלת את שני הצדדים פנימה על המילוי מגלגלת קדימה במטרה להדק את העל למילוי

חלקי הסיר
4

ממליחה את פרוסות הצואר משני הצדדים ומעסה במעט שמן זית, שפרוסות הטלה בטמפרטורת החדר הן מוכנות לטיגון
בוחרת סיר רחב לא גבוהה שיכיל בנוחות את התבשיל
מלהיטה את הסיר מוסיפה כף שמן זית ואת פרוסות צוואר הטלה, משחימה טוב משני הצדדים, זה לוקח כרבע שעה
בנתיים מנקה את קצוות הבמיה ומיבשת
מוציאה את הצוואר ואת הנוזלים שהופרשו ממנו מניחה מכוסה בצד
מכניסה את הבמיה שטיטגן קצת בשארית נוזלי הטלה, שכבר יש לבמיה קצת צבע מוציאה גם אותה
חותכת את העגבניות לרבעים וקולפת את שיני השום

בניית הסיר
5

מסדרת בתחתית ודפנות הסיר עלי גפן גדולים
מעל העלים מסדרת הבמיה המטוגנת ובניהן פלחי עגבניות ושיני שום מעל את פרוסות הצוואר בשיכבה אחת
מעל הפרוסות מסדרת עלי גפן מגולגלים בשיכבה אחת מהודקת
מוסיפה בין עלי הגפן פלחי עגבניות טריות, ממליחה ומוסיפה מעט בהרט
מניחה את מה שנשאר מפרוסות הצוואר על העלים המגולגלים ומעל הכל את שארית עלי הגפן המגולגלים
מוסיפה עוד פלחים של עגבניות שיני שום ומיץ לימון ושתים וחצי כוסות של מים רותחים
מניחה מעל הכל צלחת שתעזור לשמור את העלים המגולגלים במקומם
מכסה טוב ומבשלת שעתים וחצי שלוש על אש קטנה
או בתנור על 120 מעולות שלוש שעות לפחות
שהסיר מוכן נותנת לו לנוח מכוסה בשמיכה לפחות שעה
להגשה, הופכת את הסיר על צלחת הגשה גדולה

שכבות של צוואר טלה עלי גפן ובמיה
מתאים לפרוטוקולים

WahlsPaleo   Paleo

שכבות של צוואר טלה עלי גפן ובמיה

הסיר הזה שמור לרגעי חג, יש בו איזון ומורכבות עושר וקלילות. עלי הגפן סופגים את שומן הטלה ומתרככים לאיטם, הבמיה מתרככת בלי להפצע, הלימון והעגבניות מאזנים את השומניות. חג

הכנות1 hrזמן בישול2 hrs 30 mins

לעלי הגפן
 100 עלי גפן צעירים
 כוס וחצי אורז בסמטי שטוף שלוש פעמים ומושרה
 500 גרם בשר טלה שמן טחון
 2 בצל קצוץ קטן מטוגן לשקיפות
 1 עגבניה מגורדת
 2 כוסות פטרוזיליה\שמיר\נענע קצוצים דק
 מיץ מלימון אחד
 1 כפית מלח ים
 1 כפית בהרט
לסיר
 2 קילו צוואר טלה פרוס לרוחב
 קילו במיה נקיה
 6 עגבניות בשלות
 10 שיני שום קלופות
 מיץ מלימון אחד
 כפית מלח ים
 חצי כוס שמן זית עדיף סורי

עלי הגפן
1

בוחרת בעלים צעירים ובהירים, מורידה עם מספרים את הגבעול הקטן בקצה כל עלה. מכניסה את העלים לסיר גדול עם מים רותחים מומלחים, מבשלת רבע שעה ומעבירה את העלים למסננת

2

מסננת את האורז מהמים ושוטפת טוב, מטגנת את הבצל הקצוץ בהרבה שמן זית. מוסיפה את האורז הבשר והירוקים, מוסיפה את התבלינים, את התיבול עושה בעודף כלומר יותר תיבול ממה שנידמה. מוסיפה את העגבניות המגורדות ומיץ לימון וטועמת, במידת הצורך מוסיפה עוד לימון או מלח

3

גילגול עלי גפן זו מלאכה שעושות יחד בישיבה, בנחת
פורסת את העלים כאשר הצד החלק הוא שנוגע בשיש. מניחים כפית מילוי במרכז העלה מקפלת את שני הקצוות באלכסון על המילוי, ממשיכה ומקפלת את שני הצדדים פנימה על המילוי מגלגלת קדימה במטרה להדק את העל למילוי

חלקי הסיר
4

ממליחה את פרוסות הצואר משני הצדדים ומעסה במעט שמן זית, שפרוסות הטלה בטמפרטורת החדר הן מוכנות לטיגון
בוחרת סיר רחב לא גבוהה שיכיל בנוחות את התבשיל
מלהיטה את הסיר מוסיפה כף שמן זית ואת פרוסות צוואר הטלה, משחימה טוב משני הצדדים, זה לוקח כרבע שעה
בנתיים מנקה את קצוות הבמיה ומיבשת
מוציאה את הצוואר ואת הנוזלים שהופרשו ממנו מניחה מכוסה בצד
מכניסה את הבמיה שטיטגן קצת בשארית נוזלי הטלה, שכבר יש לבמיה קצת צבע מוציאה גם אותה
חותכת את העגבניות לרבעים וקולפת את שיני השום

בניית הסיר
5

מסדרת בתחתית ודפנות הסיר עלי גפן גדולים
מעל העלים מסדרת הבמיה המטוגנת ובניהן פלחי עגבניות ושיני שום מעל את פרוסות הצוואר בשיכבה אחת
מעל הפרוסות מסדרת עלי גפן מגולגלים בשיכבה אחת מהודקת
מוסיפה בין עלי הגפן פלחי עגבניות טריות, ממליחה ומוסיפה מעט בהרט
מניחה את מה שנשאר מפרוסות הצוואר על העלים המגולגלים ומעל הכל את שארית עלי הגפן המגולגלים
מוסיפה עוד פלחים של עגבניות שיני שום ומיץ לימון ושתים וחצי כוסות של מים רותחים
מניחה מעל הכל צלחת שתעזור לשמור את העלים המגולגלים במקומם
מכסה טוב ומבשלת שעתים וחצי שלוש על אש קטנה
או בתנור על 120 מעולות שלוש שעות לפחות
שהסיר מוכן נותנת לו לנוח מכוסה בשמיכה לפחות שעה
להגשה, הופכת את הסיר על צלחת הגשה גדולה

Ingredients

לעלי הגפן
 100 עלי גפן צעירים
 כוס וחצי אורז בסמטי שטוף שלוש פעמים ומושרה
 500 גרם בשר טלה שמן טחון
 2 בצל קצוץ קטן מטוגן לשקיפות
 1 עגבניה מגורדת
 2 כוסות פטרוזיליה\שמיר\נענע קצוצים דק
 מיץ מלימון אחד
 1 כפית מלח ים
 1 כפית בהרט
לסיר
 2 קילו צוואר טלה פרוס לרוחב
 קילו במיה נקיה
 6 עגבניות בשלות
 10 שיני שום קלופות
 מיץ מלימון אחד
 כפית מלח ים
 חצי כוס שמן זית עדיף סורי

Directions

עלי הגפן
1

בוחרת בעלים צעירים ובהירים, מורידה עם מספרים את הגבעול הקטן בקצה כל עלה. מכניסה את העלים לסיר גדול עם מים רותחים מומלחים, מבשלת רבע שעה ומעבירה את העלים למסננת

2

מסננת את האורז מהמים ושוטפת טוב, מטגנת את הבצל הקצוץ בהרבה שמן זית. מוסיפה את האורז הבשר והירוקים, מוסיפה את התבלינים, את התיבול עושה בעודף כלומר יותר תיבול ממה שנידמה. מוסיפה את העגבניות המגורדות ומיץ לימון וטועמת, במידת הצורך מוסיפה עוד לימון או מלח

3

גילגול עלי גפן זו מלאכה שעושות יחד בישיבה, בנחת
פורסת את העלים כאשר הצד החלק הוא שנוגע בשיש. מניחים כפית מילוי במרכז העלה מקפלת את שני הקצוות באלכסון על המילוי, ממשיכה ומקפלת את שני הצדדים פנימה על המילוי מגלגלת קדימה במטרה להדק את העל למילוי

חלקי הסיר
4

ממליחה את פרוסות הצואר משני הצדדים ומעסה במעט שמן זית, שפרוסות הטלה בטמפרטורת החדר הן מוכנות לטיגון
בוחרת סיר רחב לא גבוהה שיכיל בנוחות את התבשיל
מלהיטה את הסיר מוסיפה כף שמן זית ואת פרוסות צוואר הטלה, משחימה טוב משני הצדדים, זה לוקח כרבע שעה
בנתיים מנקה את קצוות הבמיה ומיבשת
מוציאה את הצוואר ואת הנוזלים שהופרשו ממנו מניחה מכוסה בצד
מכניסה את הבמיה שטיטגן קצת בשארית נוזלי הטלה, שכבר יש לבמיה קצת צבע מוציאה גם אותה
חותכת את העגבניות לרבעים וקולפת את שיני השום

בניית הסיר
5

מסדרת בתחתית ודפנות הסיר עלי גפן גדולים
מעל העלים מסדרת הבמיה המטוגנת ובניהן פלחי עגבניות ושיני שום מעל את פרוסות הצוואר בשיכבה אחת
מעל הפרוסות מסדרת עלי גפן מגולגלים בשיכבה אחת מהודקת
מוסיפה בין עלי הגפן פלחי עגבניות טריות, ממליחה ומוסיפה מעט בהרט
מניחה את מה שנשאר מפרוסות הצוואר על העלים המגולגלים ומעל הכל את שארית עלי הגפן המגולגלים
מוסיפה עוד פלחים של עגבניות שיני שום ומיץ לימון ושתים וחצי כוסות של מים רותחים
מניחה מעל הכל צלחת שתעזור לשמור את העלים המגולגלים במקומם
מכסה טוב ומבשלת שעתים וחצי שלוש על אש קטנה
או בתנור על 120 מעולות שלוש שעות לפחות
שהסיר מוכן נותנת לו לנוח מכוסה בשמיכה לפחות שעה
להגשה, הופכת את הסיר על צלחת הגשה גדולה

שכבות של צוואר טלה עלי גפן ובמיה
מתאים לפרוטוקולים

WahlsPaleo   Paleo

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

#
סלט עשבים

סלט עשבים

סלט קצת כמו בבית קפה, סלט עשבים עם חמוציות ועשבים ובטטה. מרענן משמח, מתוק, חמוץ וממלא

עלי סלק ממולאים

עלי סלק ממולאים

אז מה מחליף אורז בממולאים, מוצאת שירקות שורש מגורדים דק בפומפיה סופגים יפה את מיצי הבשר והרוטב. פה ניסיתי עלי סלק במילוי של בשר שמן, את האורז החליף הסלק. טריוויאלי

פטאייר

פטאייר

מאפה פלסטינאי במקור ממולא בתרד עלי בר וסומק. פטאייר בגירסה פרוטוקולית בעזרת קמח קאסבה

קבב טלה ירוק

קבב טלה ירוק

קבב מטלה הוא עדין. טעמים ירוקים ורעננים של מרעה מתאימם לו מאוד. אצל הקצב טלה מזן המכונה בלאדי פחות מתאים, יש לו טעמים דומיננטים וריח חזק. קבב אוהב פטרוזיליה אז בואו ניקח את זה רחוק לצרור גדול שיצא ירוק ורענן

מרק חמוסטה ושערות אסדו

מרק חמוסטה ושערות אסדו

לא בדיוק מתכון, יותר צרוף של שני מתכונים מרק חמוסטה חמצמץ ושערות אסדו שמזכירות את מילוי הסיסקה המסורתי

לביבות חוביזה ובטטה לבנה

לביבות חוביזה ובטטה לבנה

דצמבר זה הזמן שבו החוביזה מתפשטת בכל מקום, יש שפע של עלים רכים ועדינים, ירוק בוהק וטעים. זה אולי עלה הבר שהכי קל ללקט ולבשל. בערבית ניקרא ח’ביזה שזה לחם. המתכון פה יחסית ניטרלי כדי לשאת עליו בגאוה ממרחים שונים

קבב

קבב

על האש או על מחבת, עם סלטים טריים, כבושים וממרחים זו ארוחה אולטימטיבית

צ’ימיצ’ורי

צ’ימיצ’ורי

כמו הפסטו גם צ’ימיצ’ורי הוא דרך מעולה לשלב עלים ירוקים כהים

אונטריב עטוף בעלים ירוקים

אונטריב עטוף בעלים ירוקים

אונינטריב הוא נתח נהדר מהצלעות, טוב לו לקבל הרבה זמן בתנור. כאן עטוף בירוקים מוגבהה על בצלים. סיר מושלם לחזור אליו הביתה

חביתת עשבים ירוקים

חביתת עשבים ירוקים

גירסה לחביתת הירק הפרסית, שמוכרת בשם קוקו סבזי, המון המון עלים ירוקים כהים על הבוקר

סלט חסה

סלט חסה

אם מזון, שאין יום בלי מבחר מהעלים הטובים שלה ורוטב משתנה
זה ניסיון להציע את סלט החסה המושלם, שיהיה קרנצ’י מרענן, רב מרקמים וקליל במידה

פסטו

פסטו

תמיד יש פסטו, לפי העונה: בזיליקום \ כוסברה \ רוקט, עלה ירוק כהה ארומטי, יחד עם אגוז או גרעין שמן זית ושום. אחת הדרכים הכי קלות לצרוך עלים ירוקים כהים

שייק ירוק

שייק ירוק

שייק ירוק מלא בויטמין סי, מבוסס על קוקטייל אדרנל מפרוטוקול המינרלים של מורלי

לביביות ירוקות

לביביות ירוקות

הרעיון של הלביביות הכיפיות האלו הוא היכולת של פיסת העלה להחזיק את שאר הטעמים, זה נישאר קריספי, החלקים המעובים של העלה עוברים ריכוך וכירמול וחוזרים לעלהים ומתאחדים בעזרת קמח מאפונה\קוקוס

עלי גפן עם צנוברים וירוקים

עלי גפן עם צנוברים וירוקים

עלי גפן צעירים של תחילת העונה, במילוי קלאסי של אורז ירוקים וצנוברים. למדתי ממוכרת הירקות בכפר בפרדייס שהתיבול הוא או צנוברים או בשר טחון , לא יחד

מרק קובה חמוסטה ללא גלוטן

מרק קובה חמוסטה ללא גלוטן

בסוף פברואר בשיא עונת הלימונים זה הזמן המושלם למרק חמוסטה. חמוץ, מלא בירוקים עם קובות ממולאות בבשר קצוץ מיובש ומלא בצל וסלרי. במקור הקובות עשויות מסולת (גלוטן) מחוץ לתחום. הינה מתכון שעושה שימוש באורז במקום סולת

$