שכבות של צוואר טלה עלי גפן ובמיה

הסיר הזה שמור לרגעי חג, יש בו איזון ומורכבות עושר וקלילות. עלי הגפן סופגים את שומן הטלה ומתרככים לאיטם, הבמיה מתרככת בלי להפצע, הלימון והעגבניות מאזנים את השומניות. חג

זה סיר שכיף להפוך על צלחת מרכזית גדולה, מתגלות השכבות של צוואר הטלה ועלי הגפן אפשר לעשות עם במיה או בלי, הבמיה מוסיפה עוד טקסטורה כיפיתי

 

ככה עושה

שכבות של צוואר טלה עלי גפן ובמיה

הכנות1 hour
זמן בישול אפיה התססה2 hours 30 minutes
מנות8
חופשי מאלרגנים
glutenfree

מרכיבים

לעלי הגפן

  • 100 עלי גפן צעירים
  • כוס וחצי אורז בסמטי שטוף שלוש פעמים ומושרה
  • 500 גרם בשר טלה שמן טחון
  • 2 בצל קצוץ קטן מטוגן לשקיפות
  • 1 עגבניה מגורדת
  • 2 כוסות פטרוזיליה שמיר נענע קצוצים דק
  • מיץ מלימון אחד
  • 1 כפית מלח ים
  • 1 כפית בהרט

לסיר

  • 2 קילו צוואר טלה פרוס לרוחב
  • קילו במיה נקיה
  • 6 עגבניות בשלות
  • 10 שיני שום קלופות
  • מיץ מלימון אחד
  • כפית מלח ים
  • חצי כוס שמן זית עדיף סורי

הכנות

עלי הגפן

  • בוחרת בעלים צעירים ובהירים, מורידה עם מספרים את הגבעול הקטן בקצה כל עלה. מכניסה את העלים לסיר גדול עם מים רותחים מומלחים, מבשלת רבע שעה ומעבירה את העלים למסננת
  • מסננת את האורז מהמים ושוטפת טובמטגנת את הבצל הקצוץ בהרבה שמן זית.מוסיפה את האורז הבשר והירוקים, מוסיפה את התבלינים
    את התיבול עושה בעודף, כלומר יותר תיבול ממה שנידמהמוסיפה את העגבניות המגורדות ומיץ לימון וטועמתבמידת הצורך מוסיפה עוד לימון או מלח
  • גילגול עלי גפן זו מלאכה שעושות יחד בישיבה, בנחתפורסת את העלים כאשר הצד החלק הוא שנוגע בשיש. מניחים כפית מילוי במרכז העלה מקפלת את שני הקצוות באלכסון על המילוי
  • ממשיכה ומקפלת את שני הצדדים פנימה על המילוי מגלגלת קדימה במטרה להדק את העל למילוי

חלקי הסיר

  • ממליחה את פרוסות הצואר משני הצדדים ומעסה במעט שמן זיתשפרוסות הטלה בטמפרטורת החדר הן מוכנות לטיגון
    בוחרת סיר רחב לא גבוהה שיכיל בנוחות את התבשיל מלהיטה את הסיר מוסיפה כף שמן זית ואת פרוסות צוואר הטלה
    משחימה טוב משני הצדדים, זה לוקח כרבע שעהבנתיים מנקה את קצוות הבמיה ומיבשתמוציאה את הצוואר ואת הנוזלים שהופרשו ממנו מניחה מכוסה בצד
    מכניסה את הבמיה שטיטגן קצת בשארית נוזלי הטלה שכבר יש לבמיה קצת צבע מוציאה גם אותה חותכת את העגבניות לרבעים וקולפת את שיני השום

בניית הסיר

  • מסדרת בתחתית ודפנות הסיר עלי גפן גדולים
    מעל העלים מסדרת הבמיה המטוגנת ובניהן פלחי עגבניות ושיני שום מעל את פרוסות הצוואר בשיכבה אחת
    מעל הפרוסות מסדרת עלי גפן מגולגלים בשיכבה אחת מהודקת
    מוסיפה בין עלי הגפן פלחי עגבניות טריות, ממליחה ומוסיפה מעט בהרט
    מניחה את מה שנשאר מפרוסות הצוואר על העלים המגולגלים ומעל הכל את שארית עלי הגפן המגולגלים.
    מוסיפה עוד פלחים של עגבניות שיני שום ומיץ לימון ושתים וחצי כוסות של מים רותחים מניחה מעל הכל צלחת שתעזור לשמור את העלים המגולגלים במקומם
  • מכסה טוב ומבשלת שעתים וחצי שלוש על אש קטנהאו בתנור על 120 מעולות שלוש שעות לפחותשהסיר מוכן נותנת לו לנוח מכוסה בשמיכה לפחות שעה
    להגשה, הופכת את הסיר על צלחת הגשה גדולה
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineפליאו

התססות חורף סדנה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י לבן

סדנה מעשית במטבח ביתי

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן