שיפוד סלמון או עוף בקארי צהוב

| 6/10/2021

עיקר הענין זה המישרה הצהוב שנותן הרבה טעם וצבע ומתאים גם לסלמון וגם לעוף או פרגית

מישרה עם הרבה צבע וטעם מחומרים פשוטים ותוצאה רכה ומלאת טעם. חשוב לתת לשיפוד להיצלות כאשר מסביבו אוויר מכל הכיוונים. אחרת הוא טובל בנוזל ולא יתקבל קרסט טעים. כל זה קורה בתנור ביתי רגיל לגמרי

שיפודי סלמון בקארי צהוב

קטגוריה: דגי ים
כמותזמן הכנה
שתי מנות45 דקות

מרכיבים
 400 פילה סלמון ללא עור
 1 בצל סגול
 2 כפות שמן קוקוס
 2 כפות ג'ינגר מגורד דק
 8 שני שום מגורדות
 1 כפית אבקת כורכום או שורש מגורד
 1 כפית מלח אטלנטי או הימלאיה
 חצי כוס חלב קוקוס
 מיץ מחצי ליים או לימון
 1 כפית כמון (אופציונלי)
 1 כף זרעי כוסברה כתושים (אופציונלי)

הכנות
1

תערובת התבלינים יש בה הרבה ג'ינג'ר ושום טרי, כורכום ומלח לבסיס
אפשר להוסיף כמון וזרעי כוסברה כתושים שהם לא פרוטוקולים בשלב הראשון

קארי צהוב

2

את שמן הקוקוס מחממת עם התבלינים, חימום קצר רק עד שיש ריח טוב ואז מוסיפה את חלב הקוקוס ומערבבת, מנסה לשמור על אמולסיה יפה. סוחטת פנימה חצי ליים או לימון

קארי צהוב

3

את הסלמון פורסת לפרוסות של כשתי אצבעות, כל פרוסה חותכת לרוחב לארבע קוביות
מיבשת על נייר מגבת
מכניסה לכלי שטוח ומוסיפה את המישרה הצהובה
מעסה קצת ומכסה בנילון ניצמד ולמקרר לחצי שעה, אפשר גם לילה

שיפודי סלמון בקארי צהוב

4

לשיפודים, אפשר לשפד מה שבא, עם הסלמון
בצל סגול הולך מעולה, אננס גם. פלפל אדום ניסינו ולא היה משהו
את הבצל חותכת לרבעים ומפרידה לגלדים
משתמשת בשיפודים שטוחים, נוטה להחזיק יותר טוב
משחילה בצל סלמון בצל סלמון ככה ארבע קוביות
עושה ככה ארבע שיפודים

5

בוחרת תבנית שאפשר להעמיד את השיפודים על שתי הדפנות שלה, הכוונה שהשיפוד לא יגע בתחתית ויהיה סביב אוויר
אפשר לשים מתחת ירקות שיהנו מהטיפטוף או כלום

שיפודי סלמון בקארי צהוב

6

מעמידה את השיפודים ומכניסה לתנור מחומם מראש לחום הכי גבוהה שלי
זה לוקח עשר עד 15 דקות לקבל גם טיפה חריכה

7

* אפשר עם אותו מישרה לשפד גם קוביות של חזה עוף, פילה עוף ואפילו פרגית שתהנה מהשריה יותר ארוכה

שיפודי עוף בקארי צהוב

Ingredients

מרכיבים
 400 פילה סלמון ללא עור
 1 בצל סגול
 2 כפות שמן קוקוס
 2 כפות ג'ינגר מגורד דק
 8 שני שום מגורדות
 1 כפית אבקת כורכום או שורש מגורד
 1 כפית מלח אטלנטי או הימלאיה
 חצי כוס חלב קוקוס
 מיץ מחצי ליים או לימון
 1 כפית כמון (אופציונלי)
 1 כף זרעי כוסברה כתושים (אופציונלי)

Directions

הכנות
1

תערובת התבלינים יש בה הרבה ג'ינג'ר ושום טרי, כורכום ומלח לבסיס
אפשר להוסיף כמון וזרעי כוסברה כתושים שהם לא פרוטוקולים בשלב הראשון

קארי צהוב

2

את שמן הקוקוס מחממת עם התבלינים, חימום קצר רק עד שיש ריח טוב ואז מוסיפה את חלב הקוקוס ומערבבת, מנסה לשמור על אמולסיה יפה. סוחטת פנימה חצי ליים או לימון

קארי צהוב

3

את הסלמון פורסת לפרוסות של כשתי אצבעות, כל פרוסה חותכת לרוחב לארבע קוביות
מיבשת על נייר מגבת
מכניסה לכלי שטוח ומוסיפה את המישרה הצהובה
מעסה קצת ומכסה בנילון ניצמד ולמקרר לחצי שעה, אפשר גם לילה

שיפודי סלמון בקארי צהוב

4

לשיפודים, אפשר לשפד מה שבא, עם הסלמון
בצל סגול הולך מעולה, אננס גם. פלפל אדום ניסינו ולא היה משהו
את הבצל חותכת לרבעים ומפרידה לגלדים
משתמשת בשיפודים שטוחים, נוטה להחזיק יותר טוב
משחילה בצל סלמון בצל סלמון ככה ארבע קוביות
עושה ככה ארבע שיפודים

5

בוחרת תבנית שאפשר להעמיד את השיפודים על שתי הדפנות שלה, הכוונה שהשיפוד לא יגע בתחתית ויהיה סביב אוויר
אפשר לשים מתחת ירקות שיהנו מהטיפטוף או כלום

שיפודי סלמון בקארי צהוב

6

מעמידה את השיפודים ומכניסה לתנור מחומם מראש לחום הכי גבוהה שלי
זה לוקח עשר עד 15 דקות לקבל גם טיפה חריכה

7

* אפשר עם אותו מישרה לשפד גם קוביות של חזה עוף, פילה עוף ואפילו פרגית שתהנה מהשריה יותר ארוכה

שיפודי עוף בקארי צהוב

שיפוד סלמון בקארי צהוב

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

שיפודי סלמון בקארי צהוב

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

עוד באותו ענין: דגי ים

מוקפץ חמוץ מתוק עם סלמון ואננס

מוקפץ חמוץ מתוק עם סלמון ואננס

בשני יש סלמון, ומה עושים איתו. הינה מנה לאמצע השבוע, קלה ומרעננת, האננס נוסטלגי מזכיר קצת אוכל סיני של פעם. חצי שעה של קיצוצים והקפצות. יכול להתאים לכל בני הבית עם אורז או אטריות. פרוטוקולי

פאי דייגות כתום

פאי דייגות כתום

שיכבה של ירקות ארומטים, קוביות של סלמון שמנמן ופירה דלורית טעים
שכבות של פאי שבתנור מתאחדות ליותר מסך החלקים. פאי כתום שכיף לישר