שיפוד סלמון או עוף בקארי צהוב

עיקר הענין זה המישרה הצהוב שנותן הרבה טעם וצבע ומתאים גם לסלמון וגם לעוף או פרגית

מישרה עם הרבה צבע וטעם מחומרים פשוטים ותוצאה רכה ומלאת טעם. חשוב לתת לשיפוד להיצלות כאשר מסביבו אוויר מכל הכיוונים. אחרת הוא טובל בנוזל ולא יתקבל קרסט טעים. כל זה קורה בתנור ביתי רגיל לגמרי

שיפודי סלמון בקארי צהוב

ככה עושה

שיפוד סלמון בקארי צהוב

הכנות30 minutes
זמן בישול אפיה15 minutes
מנות2
חופשי מאלרגנים
pinatfree
milkfree
רוטב סויה
glutenfree

מרכיבים

  • 400 פילה סלמון ללא עור
  • 1 בצל סגול
  • 2 כפות שמן קוקוס
  • 2 כפות ג'ינגר מגורד דק
  • 8 שני שום מגורדות
  • 1 כפית אבקת כורכום או שורש מגורד
  • 1 כפית מלח אטלנטי או הימלאיה
  • חצי כוס חלב קוקוס
  • מיץ מחצי ליים או לימון
  • 1 כפית כמון (אופציונלי)
  • 1 כף זרעי כוסברה כתושים (אופציונלי)

הכנות

הכנות

  • תערובת התבלינים יש בה הרבה ג'ינג'ר ושום טרי, כורכום ומלח לבסיס אפשר להוסיף כמון וזרעי כוסברה כתושים שהם לא פרוטוקולים בשלב הראשון
    קארי צהוב
  • את שמן הקוקוס מחממת עם התבלינים, חימום קצר רק עד שיש ריח טוב ואז מוסיפה את חלב הקוקוס ומערבבת, מנסה לשמור על אמולסיה יפה. סוחטת פנימה חצי ליים או לימון
    קארי צהוב
  • את הסלמון פורסת לפרוסות של כשתי אצבעות, כל פרוסה חותכת לרוחב לארבע קוביות מיבשת על נייר מגבת מכניסה לכלי שטוח ומוסיפה את המישרה הצהובה מעסה קצת ומכסה בנילון ניצמד ולמקרר לחצי שעה, אפשר גם לילה
    שיפודי סלמון בקארי צהוב
  • לשיפודים, אפשר לשפד מה שבא, עם הסלמון בצל סגול הולך מעולה, אננס גם. פלפל אדום ניסינו ולא היה משהו את הבצל חותכת לרבעים ומפרידה לגלדים משתמשת בשיפודים שטוחים, נוטה להחזיק יותר טוב משחילה בצל סלמון בצל סלמון ככה ארבע קוביות עושה ככה ארבע שיפודים
  • בוחרת תבנית שאפשר להעמיד את השיפודים על שתי הדפנות שלה, הכוונה שהשיפוד לא יגע בתחתית ויהיה סביב אוויר אפשר לשים מתחת ירקות שיהנו מהטיפטוף או כלום
    שיפודי סלמון בקארי צהוב
  • מעמידה את השיפודים ומכניסה לתנור מחומם מראש לחום הכי גבוהה שלי זה לוקח עשר עד 15 דקות לקבל גם טיפה חריכה
  • * אפשר עם אותו מישרה לשפד גם קוביות של חזה עוף, פילה עוף ואפילו פרגית שתהנה מהשריה יותר ארוכה
    שיפודי עוף בקארי צהוב
שיפוד סלמון בקארי צהוב
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineדל פחממה . פליאו . פליאו אוטואימוני . קיטו

סדנת התססה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י קוראני לבן

עד 6 משתתפים במטבח ביתי

5 from 1 vote (1 rating without comment)

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן