שיפוד סלמון בקארי צהוב

6/10/2021

מישרה עם הרבה צבע וטעם שמתאימה לשיפוד של סלמון או עוף, חומרים פשוטים ותוצאה רכה ומלאת טעם. חשוב לתת לשיפוד להיצלות כאשר מסביבו אוויר מכל הכיוונים. כל זה קורה בתנור ביתי רגיל לגמרי

ארבע שיפודים

Prep Time30 minsCook Time15 mins

 400 פילה סלמון ללא עור
 1 בצל סגול
 2 כפות שמן קוקוס
 2 כפות ג'ינגר מגורד דק
 8 שני שום מגורדות
 1 כפית אבקת כורכום או שורש מגורד
 1 כפית מלח אטלנטי או הימלאיה
 חצי כוס חלב קוקוס
 מיץ מחצי ליים או לימון
 1 כפית כמון (אופציונלי)
 1 כף זרעי כוסברה כתושים (אופציונלי)

1

עיקר הענין כאן זה המישרה הצהוב, שנותן הרבה טעם וצבע ומתאים גם לסלמון וגם לעוף או פרגית
תערובת התבלינים יש בה הרבה ג'ינג'ר ושום טרי, כורכום ומלח לבסיס
אפשר להוסיף כמון וזרעי כוסברה כתושים שהם לא פרוטוקולים בשלב הראשון

2

את שמן הקוקוס מחממת עם התבלינים, חימום קצר רק עד שיש ריח טוב ואז מוסיפה את חלב הקוקוס ומערבבת, מנסה לשמור על אמולסיה יפה. סוחטת פנימה חצי ליים או לימון

3

את הסלמון פורסת לפרוסות של כשתי אצבעות, כל פרוסה חותכת לרוחב לארבע קוביות
מיבשת על נייר מגבת
מכניסה לכלי שטוח ומוסיפה את המישרה הצהובה
מעסה קצת ומכסה בנילון ניצמד ולמקרר לחצי שעה, אפשר גם לילה

4

לשיפודים, אפשר לשפד מה שבא, עם הסלמון
בצל סגול הולך מעולה, אננס גם. פלפל אדום ניסינו ולא היה משהו
את הבצל חותכת לרבעים ומפרידה לגלדים
משתמשת בשיפודים שטוחים, נוטה להחזיק יותר טוב
משחילה בצל סלמון בצל סלמון ככה ארבע קוביות
עושה ככה ארבע שיפודים

5

בוחרת תבנית שאפשר להעמיד את השיפודים על שתי הדפנות שלה, הכוונה שהשיפוד לא יגע בתחתית ויהיה סביב אוויר
אפשר לשים מתחת ירקות שיהנו מהטיפטוף או כלום
מעמידה את השיפודים ומכניסה לתנור מחומם מראש לחום הכי גבוהה שלי
זה לוקח עשר עד 15 דקות לקבל גם טיפה חריכה

6

* אפשר עם אותו מישרה לשפד גם קוביות של חזה עוף, פילה עוף ואפילו פרגית שתהנה מהשריה יותר ארוכה

Ingredients

 400 פילה סלמון ללא עור
 1 בצל סגול
 2 כפות שמן קוקוס
 2 כפות ג'ינגר מגורד דק
 8 שני שום מגורדות
 1 כפית אבקת כורכום או שורש מגורד
 1 כפית מלח אטלנטי או הימלאיה
 חצי כוס חלב קוקוס
 מיץ מחצי ליים או לימון
 1 כפית כמון (אופציונלי)
 1 כף זרעי כוסברה כתושים (אופציונלי)

Directions

1

עיקר הענין כאן זה המישרה הצהוב, שנותן הרבה טעם וצבע ומתאים גם לסלמון וגם לעוף או פרגית
תערובת התבלינים יש בה הרבה ג'ינג'ר ושום טרי, כורכום ומלח לבסיס
אפשר להוסיף כמון וזרעי כוסברה כתושים שהם לא פרוטוקולים בשלב הראשון

2

את שמן הקוקוס מחממת עם התבלינים, חימום קצר רק עד שיש ריח טוב ואז מוסיפה את חלב הקוקוס ומערבבת, מנסה לשמור על אמולסיה יפה. סוחטת פנימה חצי ליים או לימון

3

את הסלמון פורסת לפרוסות של כשתי אצבעות, כל פרוסה חותכת לרוחב לארבע קוביות
מיבשת על נייר מגבת
מכניסה לכלי שטוח ומוסיפה את המישרה הצהובה
מעסה קצת ומכסה בנילון ניצמד ולמקרר לחצי שעה, אפשר גם לילה

4

לשיפודים, אפשר לשפד מה שבא, עם הסלמון
בצל סגול הולך מעולה, אננס גם. פלפל אדום ניסינו ולא היה משהו
את הבצל חותכת לרבעים ומפרידה לגלדים
משתמשת בשיפודים שטוחים, נוטה להחזיק יותר טוב
משחילה בצל סלמון בצל סלמון ככה ארבע קוביות
עושה ככה ארבע שיפודים

5

בוחרת תבנית שאפשר להעמיד את השיפודים על שתי הדפנות שלה, הכוונה שהשיפוד לא יגע בתחתית ויהיה סביב אוויר
אפשר לשים מתחת ירקות שיהנו מהטיפטוף או כלום
מעמידה את השיפודים ומכניסה לתנור מחומם מראש לחום הכי גבוהה שלי
זה לוקח עשר עד 15 דקות לקבל גם טיפה חריכה

6

* אפשר עם אותו מישרה לשפד גם קוביות של חזה עוף, פילה עוף ואפילו פרגית שתהנה מהשריה יותר ארוכה

שיפוד סלמון בקארי צהוב

שיפוד סלמון בקארי צהוב

מישרה עם הרבה צבע וטעם שמתאימה לשיפוד של סלמון או עוף, חומרים פשוטים ותוצאה רכה ומלאת טעם. חשוב לתת לשיפוד להיצלות כאשר מסביבו אוויר מכל הכיוונים. כל זה קורה בתנור ביתי רגיל לגמרי

ארבע שיפודים

Prep Time30 minsCook Time15 mins

 400 פילה סלמון ללא עור
 1 בצל סגול
 2 כפות שמן קוקוס
 2 כפות ג'ינגר מגורד דק
 8 שני שום מגורדות
 1 כפית אבקת כורכום או שורש מגורד
 1 כפית מלח אטלנטי או הימלאיה
 חצי כוס חלב קוקוס
 מיץ מחצי ליים או לימון
 1 כפית כמון (אופציונלי)
 1 כף זרעי כוסברה כתושים (אופציונלי)

1

עיקר הענין כאן זה המישרה הצהוב, שנותן הרבה טעם וצבע ומתאים גם לסלמון וגם לעוף או פרגית
תערובת התבלינים יש בה הרבה ג'ינג'ר ושום טרי, כורכום ומלח לבסיס
אפשר להוסיף כמון וזרעי כוסברה כתושים שהם לא פרוטוקולים בשלב הראשון

2

את שמן הקוקוס מחממת עם התבלינים, חימום קצר רק עד שיש ריח טוב ואז מוסיפה את חלב הקוקוס ומערבבת, מנסה לשמור על אמולסיה יפה. סוחטת פנימה חצי ליים או לימון

3

את הסלמון פורסת לפרוסות של כשתי אצבעות, כל פרוסה חותכת לרוחב לארבע קוביות
מיבשת על נייר מגבת
מכניסה לכלי שטוח ומוסיפה את המישרה הצהובה
מעסה קצת ומכסה בנילון ניצמד ולמקרר לחצי שעה, אפשר גם לילה

4

לשיפודים, אפשר לשפד מה שבא, עם הסלמון
בצל סגול הולך מעולה, אננס גם. פלפל אדום ניסינו ולא היה משהו
את הבצל חותכת לרבעים ומפרידה לגלדים
משתמשת בשיפודים שטוחים, נוטה להחזיק יותר טוב
משחילה בצל סלמון בצל סלמון ככה ארבע קוביות
עושה ככה ארבע שיפודים

5

בוחרת תבנית שאפשר להעמיד את השיפודים על שתי הדפנות שלה, הכוונה שהשיפוד לא יגע בתחתית ויהיה סביב אוויר
אפשר לשים מתחת ירקות שיהנו מהטיפטוף או כלום
מעמידה את השיפודים ומכניסה לתנור מחומם מראש לחום הכי גבוהה שלי
זה לוקח עשר עד 15 דקות לקבל גם טיפה חריכה

6

* אפשר עם אותו מישרה לשפד גם קוביות של חזה עוף, פילה עוף ואפילו פרגית שתהנה מהשריה יותר ארוכה

Ingredients

 400 פילה סלמון ללא עור
 1 בצל סגול
 2 כפות שמן קוקוס
 2 כפות ג'ינגר מגורד דק
 8 שני שום מגורדות
 1 כפית אבקת כורכום או שורש מגורד
 1 כפית מלח אטלנטי או הימלאיה
 חצי כוס חלב קוקוס
 מיץ מחצי ליים או לימון
 1 כפית כמון (אופציונלי)
 1 כף זרעי כוסברה כתושים (אופציונלי)

Directions

1

עיקר הענין כאן זה המישרה הצהוב, שנותן הרבה טעם וצבע ומתאים גם לסלמון וגם לעוף או פרגית
תערובת התבלינים יש בה הרבה ג'ינג'ר ושום טרי, כורכום ומלח לבסיס
אפשר להוסיף כמון וזרעי כוסברה כתושים שהם לא פרוטוקולים בשלב הראשון

2

את שמן הקוקוס מחממת עם התבלינים, חימום קצר רק עד שיש ריח טוב ואז מוסיפה את חלב הקוקוס ומערבבת, מנסה לשמור על אמולסיה יפה. סוחטת פנימה חצי ליים או לימון

3

את הסלמון פורסת לפרוסות של כשתי אצבעות, כל פרוסה חותכת לרוחב לארבע קוביות
מיבשת על נייר מגבת
מכניסה לכלי שטוח ומוסיפה את המישרה הצהובה
מעסה קצת ומכסה בנילון ניצמד ולמקרר לחצי שעה, אפשר גם לילה

4

לשיפודים, אפשר לשפד מה שבא, עם הסלמון
בצל סגול הולך מעולה, אננס גם. פלפל אדום ניסינו ולא היה משהו
את הבצל חותכת לרבעים ומפרידה לגלדים
משתמשת בשיפודים שטוחים, נוטה להחזיק יותר טוב
משחילה בצל סלמון בצל סלמון ככה ארבע קוביות
עושה ככה ארבע שיפודים

5

בוחרת תבנית שאפשר להעמיד את השיפודים על שתי הדפנות שלה, הכוונה שהשיפוד לא יגע בתחתית ויהיה סביב אוויר
אפשר לשים מתחת ירקות שיהנו מהטיפטוף או כלום
מעמידה את השיפודים ומכניסה לתנור מחומם מראש לחום הכי גבוהה שלי
זה לוקח עשר עד 15 דקות לקבל גם טיפה חריכה

6

* אפשר עם אותו מישרה לשפד גם קוביות של חזה עוף, פילה עוף ואפילו פרגית שתהנה מהשריה יותר ארוכה

שיפוד סלמון בקארי צהוב

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד באותו ענין: דגי ים

קארי כתום של מנגו דלעות וים

קארי כתום של מנגו דלעות וים

קארי כתום שמקבל את המתיקות שלו ממנגו. נהדר בקיץ שיש מלא מנגו וכתומים. השימוש בקוקוס הוא טבעי, והתוספת של פירות ים מזינה וטעימה מאוד

בן גוריון

בן גוריון

בן גוריון קוראים לו. דג ים פראי. מתרגשת לפגוש אותו, הוא מאוד מאוד טעים בשלמותו

סלט ניסואז

סלט ניסואז

דגים קטנים אפשר למצוא כל השנה, הם לא חשודים כנושאי מתכות רעילות, צריך רק לשכנע את מוכר הדגים לפלט אותם עבורכן

פלמידה לבנה כבושה

פלמידה לבנה כבושה

נתחים עבים של דג מאוד טרי, כבושים קלות עם גוון של תפוז וזעתר כי זו העונה