שיפודי פרגית על גחלים ורוטב פיסטוק

| 26/05/2022

שיפוד עוף סאטה זו קלאסיקה.

מישרה של חלב קוקוס מתובלת בטעמים אסיתים. ואז צליה על גחלים והגשה עם רוטב בוטנים, ושברי בוטנים מעל. בוטנים זו בעיה, זו קטניה די אלרגנית.

פיסטוקים יכולים לתת אחלה פיתרון. האמת שהצבע יצא אפילו יפה יותר וגם זיות טעם אחרת פחות אסיתי

במתכון יש מעט סוכר, המתיקות חשובה ככה שקטוגנים תחליפו לממתיק שמקובל עליכם. אפשר לפזר פרוסות דקיקות של צילי אדום מעל.

שיפודי פרגית אחרי מנגל

כמותזמן הכנה
שמונה שיפודים30 דקות

חומרים
 8 פרגיות חתוכות לקוביות גדולות עם השומן
 2 כפות פיסטוק קצוץ גס
למרינדה
 אצבע ג'ינג'ר
 3 שלוט או בצל סגול אחד
 2 שיני שום גדולות
 2 כפות קוקנט אמינו
 2 כפות חומץ אורז או מיץ ליים
 כוס חלב קוקוס
 5 עלים צעירים מעץ ליים או לימון
 1 כף שמן שומשום עדין
לרוטב פיסטוק
 חצי כוס מהמרינדה
 2 כפות נדיבות חמאת פיסטוק
 חצי כוס חלב קוקוס
 1 כף סוכר קנים

למרינדה
1

את המרינדה כדאי לטחון, הכוס של הנינג'ה או מעבד מזון יעשו את העבודה
מכניסה שיני שום ושורש ג'ינג'ר חתוך גס
אם יש שלוט זה מעולה, גם בצל סגול יתאים
מוסיפה עלים של ליים, זה נותן ארומה מעולה. אם אין גם גרידה מליים יכולה להתאים
מוסיפה קוקנט אמינו, ומי שלא בפרוטוקול יכולה גם סויה איכותית
מוסיפה חומץ אורז או מיץ ליים
מוסיפה חלב קוקוס נקי, הכוונה בלי שום תוספות, שמן שומשום עדין ומלח
טוחנת טוב כדקה עד שהמרינדה חלקה ואחידה
מפרישה חצי כוס מהמרינדה להכנת הרוטב

2

חותכת את הפרגיות לקוביות גדולות, מכל פרגית יוצאות כ 8 קוביות
מעבירה את הפרגיות למרינדה ומעסה קצת שכל הקוביות יצופו טוב
מכסה בנילון ניצמד ולמקרר, לפחות ל3 שעות. לילה זה גם מצוין

שיפודים
3

משפדת את הקוביות מתוך המרינדה בצפיפות על שיפודי ברזל רחבים כשמונה קוביות על שיפוד
אם אתן לא בענין מנגל גם שיפודי במבוק רחבים יעבדו ואז רק ארבע קוביות לשיפוד
את הצליה אפשר לעשות על מחבת חם משומן

צליה
4

אני אוהבת מנגל גחלים
מחכה שהגחלים לבנות וחמות
מניחה מעל, בלי רשת ככה כלום לא נידבק

5

מסובבת מדי פעם, זה יקח 10 דקות בערך עד שהשיפוד צלוי טוב והצבע מעולה

רוטב פיסטוק
6

בסיר קטן מחממת את המרינדה עם חלב קוקוס וסוכר קנים, אפשר גם קוקוס
מוסיפה שתי כפות נדיבות של חמאת פיסטוק. לא מחית פיסטוק, אלה החמאה
החמאה נמסה פנימה, הסוכר נמס והמרינדה מתחממת והארומות של השום גינג'ר ולימון עולות. מערבבת עד שהרוטב קרימי וירוק

7

את השיפודים מורידה לצלחת, מעל הרוטב, ומעל פיסטוקים גרוסים
מנת הבית

Ingredients

חומרים
 8 פרגיות חתוכות לקוביות גדולות עם השומן
 2 כפות פיסטוק קצוץ גס
למרינדה
 אצבע ג'ינג'ר
 3 שלוט או בצל סגול אחד
 2 שיני שום גדולות
 2 כפות קוקנט אמינו
 2 כפות חומץ אורז או מיץ ליים
 כוס חלב קוקוס
 5 עלים צעירים מעץ ליים או לימון
 1 כף שמן שומשום עדין
לרוטב פיסטוק
 חצי כוס מהמרינדה
 2 כפות נדיבות חמאת פיסטוק
 חצי כוס חלב קוקוס
 1 כף סוכר קנים

Directions

למרינדה
1

את המרינדה כדאי לטחון, הכוס של הנינג'ה או מעבד מזון יעשו את העבודה
מכניסה שיני שום ושורש ג'ינג'ר חתוך גס
אם יש שלוט זה מעולה, גם בצל סגול יתאים
מוסיפה עלים של ליים, זה נותן ארומה מעולה. אם אין גם גרידה מליים יכולה להתאים
מוסיפה קוקנט אמינו, ומי שלא בפרוטוקול יכולה גם סויה איכותית
מוסיפה חומץ אורז או מיץ ליים
מוסיפה חלב קוקוס נקי, הכוונה בלי שום תוספות, שמן שומשום עדין ומלח
טוחנת טוב כדקה עד שהמרינדה חלקה ואחידה
מפרישה חצי כוס מהמרינדה להכנת הרוטב

2

חותכת את הפרגיות לקוביות גדולות, מכל פרגית יוצאות כ 8 קוביות
מעבירה את הפרגיות למרינדה ומעסה קצת שכל הקוביות יצופו טוב
מכסה בנילון ניצמד ולמקרר, לפחות ל3 שעות. לילה זה גם מצוין

שיפודים
3

משפדת את הקוביות מתוך המרינדה בצפיפות על שיפודי ברזל רחבים כשמונה קוביות על שיפוד
אם אתן לא בענין מנגל גם שיפודי במבוק רחבים יעבדו ואז רק ארבע קוביות לשיפוד
את הצליה אפשר לעשות על מחבת חם משומן

צליה
4

אני אוהבת מנגל גחלים
מחכה שהגחלים לבנות וחמות
מניחה מעל, בלי רשת ככה כלום לא נידבק

5

מסובבת מדי פעם, זה יקח 10 דקות בערך עד שהשיפוד צלוי טוב והצבע מעולה

רוטב פיסטוק
6

בסיר קטן מחממת את המרינדה עם חלב קוקוס וסוכר קנים, אפשר גם קוקוס
מוסיפה שתי כפות נדיבות של חמאת פיסטוק. לא מחית פיסטוק, אלה החמאה
החמאה נמסה פנימה, הסוכר נמס והמרינדה מתחממת והארומות של השום גינג'ר ולימון עולות. מערבבת עד שהרוטב קרימי וירוק

7

את השיפודים מורידה לצלחת, מעל הרוטב, ומעל פיסטוקים גרוסים
מנת הבית

שיפודי פרגית במרינדה ברוטב פיסטוק קרמי

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

עוד באותו ענין: אסיתי. עוף הודו חזיר

סלט שייטל מישמש ועשבים

סלט שייטל מישמש ועשבים

פרוסות עסיסיות של שייטל. המון עלים ירוקים ארומטיים. מעט מישמש קרנצ'י חמצמץ. רוטב חמוץ מתוק מלוח. זוית חריפה אופציונלית עם צ'ילי אדום טרי

פסטרמה חזה הודו בתנור

פסטרמה חזה הודו בתנור

מה שצריך בשביל פסטרמה ביתי מחזה הודו זה קצת סבלנות. מתחילות בהשריה בברין שישמור על עסיסיות הבשר. ממשיכות בציפוי נחמד שיתן לווית טעם קלה, ולבסוף אפיה באדים לשמור על הלחות. זהו. נקניק בריא ביתי ברבע מחיר

מוקפץ חמוץ מתוק עם סלמון ואננס

מוקפץ חמוץ מתוק עם סלמון ואננס

בשני יש סלמון, ומה עושים איתו. הינה מנה לאמצע השבוע, קלה ומרעננת, האננס נוסטלגי מזכיר קצת אוכל סיני של פעם. חצי שעה של קיצוצים והקפצות. יכול להתאים לכל בני הבית עם אורז או אטריות. פרוטוקולי