שיפודי ספייריבס טלה

| 26/05/2022

צלעות טלה זה מעולה. רק יקר ממש
אפשר להשתמש בהמשך של הצלע, החלק המיותר שניקרא ספייריבס ומכיל בשר צלעות שומן ועצם. נפלא משופד על גריל פחמים פשוט, בשליש מחיר

לפעמים מגיע עם עצם ולפעמים בלי, אפשר לבקש להוציא את העצמות, מכאן זה פשוט. נתח עם הרבה שומן ובשר טעים, כמו אסאדו רק מטלה. שיפוד מתכת שטוח ורחב יעזור ליצב את החתיכות הארוכות. כדי להצליח לשפד את הקישואים כדאי בעדינות לפלס להם דרך עם קצה סכין חד

פחמים נותנים את הטעם המושלם לשומן הטלה

אחד הטובים

שיפודי ספריבס טלה

קטגוריה: כבש וטלה
כמותזמן הכנה
שלושה שיפודים נדיבים כעשרים דקות צליה

חומרים
 800 גרם נתח של ספייריבס טלה
 2 זוקיני
 מיץ מלימון אחד
 כף עלי אורגנו יבשים
 כף עלי נענע טריה קצוצים
 שמן זית
 שיפודים שטוחים ורחבים

1

ספרייבס זה נתח יחסית לא יקר
אפשר לקבל אותו עם או בלי עצמות הצלע
הוא ניקרא כך כי הוא ההמשך ה"מיותר" של הצלעות
צלעות זה אכן טעים, אבל יקר ממש, זה ההמשך שנותן תמורה טובה לכסף עם טעמים מעולים
אם קיבלתן ללא עצמות מה שנותר לעשות זה לחתוך פרוסות רוחב בעובי אצבע

2

אם קיבלתן עם עצמות
את העצמות אפשר להוציא ולשמור לציר. ואז לחתוך לפרוסות רוחב בעובי אצבע

3

מרינדה
לימון, עלי נענע קצוצים, עלי זעתר יבשים מלח פלפל ושמן זית
את הפרוסות מעסה קצת במרינדה
את הזוקיני פורסת לאורך לארבע ומוסיפה למרינדה
מכניסה למקרר לכמה שעות

4

שיפוד
משתמשת בשיפודי מתכת רחבים כמו בשיפודיות
מעבירה את השיפוד מהצד של השומן
זה יוצא יותר יציב
בין לבין מכניסה בעדינות פרוסות זוקיני

5

צליה
אני אוהבת גחלים ומנגל פשוט
נותנת לגחלים לפחות חצי שעה עד שהם שקטות
יהיו כאן נזילות של שומן ככה ששוה לשים לב
עדיף חום לא גבוהה מדי כדי לתת לשומן להינמס בלי שהשיפוד ישרף

Ingredients

חומרים
 800 גרם נתח של ספייריבס טלה
 2 זוקיני
 מיץ מלימון אחד
 כף עלי אורגנו יבשים
 כף עלי נענע טריה קצוצים
 שמן זית
 שיפודים שטוחים ורחבים

Directions

1

ספרייבס זה נתח יחסית לא יקר
אפשר לקבל אותו עם או בלי עצמות הצלע
הוא ניקרא כך כי הוא ההמשך ה"מיותר" של הצלעות
צלעות זה אכן טעים, אבל יקר ממש, זה ההמשך שנותן תמורה טובה לכסף עם טעמים מעולים
אם קיבלתן ללא עצמות מה שנותר לעשות זה לחתוך פרוסות רוחב בעובי אצבע

2

אם קיבלתן עם עצמות
את העצמות אפשר להוציא ולשמור לציר. ואז לחתוך לפרוסות רוחב בעובי אצבע

3

מרינדה
לימון, עלי נענע קצוצים, עלי זעתר יבשים מלח פלפל ושמן זית
את הפרוסות מעסה קצת במרינדה
את הזוקיני פורסת לאורך לארבע ומוסיפה למרינדה
מכניסה למקרר לכמה שעות

4

שיפוד
משתמשת בשיפודי מתכת רחבים כמו בשיפודיות
מעבירה את השיפוד מהצד של השומן
זה יוצא יותר יציב
בין לבין מכניסה בעדינות פרוסות זוקיני

5

צליה
אני אוהבת גחלים ומנגל פשוט
נותנת לגחלים לפחות חצי שעה עד שהם שקטות
יהיו כאן נזילות של שומן ככה ששוה לשים לב
עדיף חום לא גבוהה מדי כדי לתת לשומן להינמס בלי שהשיפוד ישרף

שיפודי ספייריבס טלה

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

שיפוד טלה על המנגל

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

עוד באותו ענין: כבש וטלה