שיפודי דגים תאילנדים

שיפודי דגים תאילנדים

יש כאן שתי אופציות של שיפודי דגים תאילנדים. מישרה בסיסית ומישרה נוספת קרמית.

כיף המגוון סלמון, נסיכת הנילוס, שרימפס , לברק. וכיף שיש סלטים מענינים מסביב.

מושלם לארוחת עצמאות קלילה

שיפודי דגים תאילנדים

שיפודי דגים

מגוון של דגים, דגי ים, פירות ים, דגי בריכה. כיף שיש מגוון. את השיפודים מלווה מישרה בסיסית שיש בה תחליף סויה ג'ינג'ר ושום רוטב דגים, ליים וסוכר דקלים

פליאו אוטואימוני – התאמות

הבעיתיות היחידה יכולה לבוא מהסויה שהיא טבעית במישרה של הדגים. יש תחליף טוב בשם קוקנט אמינו, אפשר להשיג בקלות באיהרב. דגים הם מצוינים. תואם פרוטוקול פליאו אוטואימוני

ככה עושה

שיפודי דגים תאילנדים

הכנות40 minutes
זמן בישול אפיה20 minutes
מנות8 שיפודים
חופשי מאלרגנים
רוטב סויה
glutenfree

מרכיבים

דגים

  • 200 גרם פילה סלמון ללא עור
  • 200 גרם פלמידה לבנה או נסיכת הנילוס טריה
  • 8 שרימפס גדולים אפשר מהקפאה
  • 2 פילה לברק או בר ים עם העור
  • 8 שיפודי עץ או מתכת

מישרה בסיסית

  • 1 כף ג'ינג'ר מגורד דק
  • 2 שיני שום כתושות
  • 2 עלים של ליים או גרידת ליים
  • 1 כפית סוכר דקלים מגורד דק
  • 1 כף קוקנט אמיניו
  • 1 כף רוטב דגים

מישרה עם חלב קוקוס

  • ½ כוס חלב קוקוס
  • 1 כפית שקדיה
  • מישרה בסיסית
  • כפית שמן שומשום

הכנות

הכנת מישרה בסיסי

  • את הדגים מכניסה למישרה בסיסי שיתן את הטעמים
    משתמשת בעלי ומכתש כדי לחבר את הטעמים, מכניסה את הג'ינג'ר השום הסוכר המגורד עלי ליים חתוכים ומתחילה לכתוש שנוצרת מישחה מוסיפה את הנוזלים

המישרה עם חלב בקוקוס

  • אפשר ורצוי לעשות גם את המישרה הזה ולקבל עוד מגוון טעמים
    מכינה מישרה בסיסי נוסף מעבירה אותו לסיר קטן ומוסיפה את חלב הקוקוס וכפית שקדיה, מבשלת תוך ערבוב כמה דקות, סוגרת ומוסיפה מעט שמן שומשום

הכנת הדגים

  • כיף שיש כמה סוגים. סלמון או נסיכת הנילוס טריה מאוד מתאים
    דגים ים לבנים גדולים מאוד מתאימים, פלמידה לבנה, אינטיאס או מוסר ים
    השאיפה ליצור קוביות מספיק עבות ולכן דגים גדולים
    סטייק של 200 גרם יתן שני שיפודים
    חותכת מהדגים קוביות של כסנטינטר וחצי שנים, כעשר קוביות מכל סוג
    כיף שיש גם שרימפס, אותם רק צריך לקלף או להפשיר
    את פילה הלברק חותכת לאורך ומפרידה לשני סטריפים ארוכים טבעים

השריה

  • יש שני סוגי מישרה ואפשר לשחק איך שבא
    השרתי את הסלמון במישרה הבסיס ואת הדגים הלבנים במישרה עם חלב הקוקוס
    חצי שעה במקרר. את השיפודים מכניסה למים כדי שיספגו מים וישרפו פחות
    אחרי כחצי שעה של השריה משפדת ארבע חמש קוביות דג מאותו סוג לשיפוד את הלברק משפדת כמו תפר פשוט

צליה

  • מלהיטה את הפלנצה שלי, מה שנוח זה השולים הגבוהים עליהם משעינה את השיפודים משני הכיוונים
    כדי לשמור על הדג מתחילה בצליה מעל משטח שצליה בלי שיש מגע ישיר עם החום
    כשהחלבון כבר ניקרש כעשר דקות משני הכיוונים השיפוד יציב יותר ואפשר לתת קצת צבע של צריבה
    צריבה טובה של כל שיפוד משני הכיוונים ומוציאה
    מניחה ליד הדגים ערימה יפה של כוסברה ונענע לאכילה יחד
שיפודי דגים תאילנדים
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineדל פחממה . חופשי מגלוטן . פליאו . פליאו אוטואימוני

סדנת התססה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י קוראני לבן

עד 6 משתתפים במטבח ביתי

5 from 1 vote (1 rating without comment)

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן