שיפודי דגים תאילנדים

| 10/04/2021

יש כאן שתי אופציות של שיפודי דגים תאילנדים. מישרה בסיסית ומישרה נוספת קרמית. כיף המגוון סלמון, נסיכת הנילוס, שרימפס , לברק. וכיף שיש סלטים מענינים מסביב. מושלם לארוחת עצמאות קלילה

שיפודי דגים תאילנדים

כמותזמן הכנה
ארבע מנות 60 דקות

דגים
 200 גרם פילה סלמון ללא עור
 200 גרם פלמידה לבנה או נסיכת הנילוס טריה
 8 שרימפס גדולים אפשר מהקפאה
 2 פילה לברק או בר ים עם העור
 8 שיפודי עץ או מתכת
מישרה בסיסית
 1 כף ג'ינג'ר מגורד דק
 2 שיני שום כתושות
 2 עלים של ליים או גרידת ליים
 1 כפית סוכר דקלים מגורד דק
 1 כף קוקנט אמינו
 1 כף רוטב דגים
מישרה עם חלב קוקוס
 חצי כוס חלב קוקוס
 1 כפית שקדיה
 מישרה בסיסית
 כפית שמן שומשום

הכנת המישרה הבסיסי
1

את הדגים מכניסה למישרה בסיסי שיתן את הטעמים
משתמשת בעלי ומכתש כדי לחבר את הטעמים, מכניסה את הג'ינג'ר השום הסוכר המגורד עלי ליים חתוכים ומתחילה לכתוש שנוצרת מישחה מוסיפה את הנוזלים

המישרה עם חלב בקוקוס
2

אפשר ורצוי לעשות גם את המישרה הזה ולקבל עוד מגוון טעמים
מכינה מישרה בסיסי נוסף מעבירה אותו לסיר קטן ומוסיפה את חלב הקוקוס וכפית שקדיה, מבשלת תוך ערבוב כמה דקות, סוגרת ומוסיפה מעט שמן שומשום

הכנת הדגים
3

כיף שיש כמה סוגים. סלמון או נסיכת הנילוס טריה מאוד מתאים
דגים ים לבנים גדולים מאוד מתאימים, פלמידה לבנה, אינטיאס או מוסר ים
השאיפה ליצור קוביות מספיק עבות ולכן דגים גדולים
סטייק של 200 גרם יתן שני שיפודים
חותכת מהדגים קוביות של כסנטינטר וחצי שנים, כעשר קוביות מכל סוג
כיף שיש גם שרימפס, אותם רק צריך לקלף או להפשיר
את פילה הלברק חותכת לאורך ומפרידה לשני סטריפים ארוכים טבעים

השריה
4

יש שני סוגי מישרה ואפשר לשחק איך שבא
השרתי את הסלמון במישרה הבסיס ואת הדגים הלבנים במישרה עם חלב הקוקוס
חצי שעה במקרר
את השיפודים מכניסה למים כדי שיספגו מים וישרפו פחות
אחרי כחצי שעה של השריה משפדת ארבע חמש קוביות דג מאותו סוג לשיפוד
את הלברק משפדת כמו תפר פשוט

צליה
5

מלהיטה את הפלנצה שלי, מה שנוח זה השולים הגבוהים עליהם משעינה את השיפודים משני הכיוונים
כדי לשמור על הדג מתחילה בצליה מעל משטח שצליה בלי שיש מגע ישיר עם החום
כשהחלבון כבר ניקרש כעשר דקות משני הכיוונים השיפוד יציב יותר ואפשר לתת קצת צבע של צריבה
צריבה קצה של כל שיפוד משני הכיוונים ומוציאה
מניחה ליד הדגים ערימה יפה של כוסברה ונענע לאכילה יחד

Ingredients

דגים
 200 גרם פילה סלמון ללא עור
 200 גרם פלמידה לבנה או נסיכת הנילוס טריה
 8 שרימפס גדולים אפשר מהקפאה
 2 פילה לברק או בר ים עם העור
 8 שיפודי עץ או מתכת
מישרה בסיסית
 1 כף ג'ינג'ר מגורד דק
 2 שיני שום כתושות
 2 עלים של ליים או גרידת ליים
 1 כפית סוכר דקלים מגורד דק
 1 כף קוקנט אמינו
 1 כף רוטב דגים
מישרה עם חלב קוקוס
 חצי כוס חלב קוקוס
 1 כפית שקדיה
 מישרה בסיסית
 כפית שמן שומשום

Directions

הכנת המישרה הבסיסי
1

את הדגים מכניסה למישרה בסיסי שיתן את הטעמים
משתמשת בעלי ומכתש כדי לחבר את הטעמים, מכניסה את הג'ינג'ר השום הסוכר המגורד עלי ליים חתוכים ומתחילה לכתוש שנוצרת מישחה מוסיפה את הנוזלים

המישרה עם חלב בקוקוס
2

אפשר ורצוי לעשות גם את המישרה הזה ולקבל עוד מגוון טעמים
מכינה מישרה בסיסי נוסף מעבירה אותו לסיר קטן ומוסיפה את חלב הקוקוס וכפית שקדיה, מבשלת תוך ערבוב כמה דקות, סוגרת ומוסיפה מעט שמן שומשום

הכנת הדגים
3

כיף שיש כמה סוגים. סלמון או נסיכת הנילוס טריה מאוד מתאים
דגים ים לבנים גדולים מאוד מתאימים, פלמידה לבנה, אינטיאס או מוסר ים
השאיפה ליצור קוביות מספיק עבות ולכן דגים גדולים
סטייק של 200 גרם יתן שני שיפודים
חותכת מהדגים קוביות של כסנטינטר וחצי שנים, כעשר קוביות מכל סוג
כיף שיש גם שרימפס, אותם רק צריך לקלף או להפשיר
את פילה הלברק חותכת לאורך ומפרידה לשני סטריפים ארוכים טבעים

השריה
4

יש שני סוגי מישרה ואפשר לשחק איך שבא
השרתי את הסלמון במישרה הבסיס ואת הדגים הלבנים במישרה עם חלב הקוקוס
חצי שעה במקרר
את השיפודים מכניסה למים כדי שיספגו מים וישרפו פחות
אחרי כחצי שעה של השריה משפדת ארבע חמש קוביות דג מאותו סוג לשיפוד
את הלברק משפדת כמו תפר פשוט

צליה
5

מלהיטה את הפלנצה שלי, מה שנוח זה השולים הגבוהים עליהם משעינה את השיפודים משני הכיוונים
כדי לשמור על הדג מתחילה בצליה מעל משטח שצליה בלי שיש מגע ישיר עם החום
כשהחלבון כבר ניקרש כעשר דקות משני הכיוונים השיפוד יציב יותר ואפשר לתת קצת צבע של צריבה
צריבה קצה של כל שיפוד משני הכיוונים ומוציאה
מניחה ליד הדגים ערימה יפה של כוסברה ונענע לאכילה יחד

שיפודי דגים תאילנדים

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

מבחר דגים ופירות ים לצליהארוחת שיפודי דגים תאילנדיתארוחת שיפודי דגים תאילנדית עם סלטים רעננים

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

עוד באותו ענין: אסיתי. דגי ים. פירות ים

שיפודי פרגית על גחלים ורוטב פיסטוק

שיפודי פרגית על גחלים ורוטב פיסטוק

שיפוד עוף סאטה זו קלאסיקה. מישרה של חלב קוקוס מתובל בטעמים אסיתים. ואז צליה על גחלים ורוטב בוטנים. כאן יש בעיה. בוטנים זו קטניה די אלרגנית. אבל פיסטוקים יכולים לתת אחלה פיתרון. יצא ממכר

סלט שייטל מישמש ועשבים

סלט שייטל מישמש ועשבים

פרוסות עסיסיות של שייטל. המון עלים ירוקים ארומטיים. מעט מישמש קרנצ'י חמצמץ. רוטב חמוץ מתוק מלוח. זוית חריפה אופציונלית עם צ'ילי אדום טרי

מוקפץ חמוץ מתוק עם סלמון ואננס

מוקפץ חמוץ מתוק עם סלמון ואננס

בשני יש סלמון, ומה עושים איתו. הינה מנה לאמצע השבוע, קלה ומרעננת, האננס נוסטלגי מזכיר קצת אוכל סיני של פעם. חצי שעה של קיצוצים והקפצות. יכול להתאים לכל בני הבית עם אורז או אטריות. פרוטוקולי