שורש סלרי מזוגג במייפל

| 17/02/2021

טוב זה מעולה, שורש סלרי בתנור, אפשר לומר סוכריה, פציחה בתחתית ורכה בפנים, מתוק, מלוח עמוק. שורש מטופח בעונתו

כמותזמן הכנה
ארבע מנות 155 דקות

 1 שורש סלרי ענק
 חצי כוס שמון מהחי או שמן זית
 מלח אטלנטי גס
לזיגוג
 3 כפות סירופ מייפל אורגני
 3 כפות שמן זית עדין

1

כדאי להשתמש בשורש בשרני וגדול במיוחד
השומן במנה יכול להגיע או מהחי, משארית של אסדו למשל, או שמן זית עדין
מלטפת את הראש בשומן ממליחה במעט מלח אטלנטי, מעבירה לכלי ברזל קטן שיכיל את הסלרי בלי יותר מדי שוליים, שופכת לתחתית את שארית השמן, כדי להשקות בכף במהלך האפיה

2

אופה בתנור בחום של כ180 מעלות על טורבו
אחרי כשעה מוציאה ומוזגת בכף על ראש הסלרי מהשמן בתחתית הכלי, עושה ככה עוד פעם במהלך הצליה
אחרי כשעתים מוציאה וחורצת לשמונה פלחים שנשארים מחוברים בבסיס

3

בכלי קטן מערבבת את המייפל והשמן, בעזרת מברשת מברישה את הדפנות של הפלחים
מחזירה לעוד רבע שעה בתנור
מוציאה ומברישה שוב
מחזירה לעוד כמה דקות לצבע שחום
מגישה

Ingredients

 1 שורש סלרי ענק
 חצי כוס שמון מהחי או שמן זית
 מלח אטלנטי גס
לזיגוג
 3 כפות סירופ מייפל אורגני
 3 כפות שמן זית עדין

Directions

1

כדאי להשתמש בשורש בשרני וגדול במיוחד
השומן במנה יכול להגיע או מהחי, משארית של אסדו למשל, או שמן זית עדין
מלטפת את הראש בשומן ממליחה במעט מלח אטלנטי, מעבירה לכלי ברזל קטן שיכיל את הסלרי בלי יותר מדי שוליים, שופכת לתחתית את שארית השמן, כדי להשקות בכף במהלך האפיה

2

אופה בתנור בחום של כ180 מעלות על טורבו
אחרי כשעה מוציאה ומוזגת בכף על ראש הסלרי מהשמן בתחתית הכלי, עושה ככה עוד פעם במהלך הצליה
אחרי כשעתים מוציאה וחורצת לשמונה פלחים שנשארים מחוברים בבסיס

3

בכלי קטן מערבבת את המייפל והשמן, בעזרת מברשת מברישה את הדפנות של הפלחים
מחזירה לעוד רבע שעה בתנור
מוציאה ומברישה שוב
מחזירה לעוד כמה דקות לצבע שחום
מגישה

שורש סלרי מזוגג במייפל

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

עוד באותו ענין: ירקות שורש ודלעות

פאי דייגות כתום

פאי דייגות כתום

שיכבה של ירקות ארומטים, קוביות של סלמון שמנמן ופירה דלורית טעים
שכבות של פאי שבתנור מתאחדות ליותר מסך החלקים. פאי כתום שכיף לישר

כבד עוף עם בצל על פירה דלורית

כבד עוף עם בצל על פירה דלורית

כבד עוף ובצל עם פירה, מתה על זה. עם השנים זה הופך להיות כבד מדי. יצא שהכנתי פירה מדלורית שיצא קרימי ומגניב ממש, גם דלעת יפנית תתאים. השידוך עלה יפה מהמצופה. גם בעין וגם בטעם

סלט כל חלקי הסלק

סלט כל חלקי הסלק

סלק ועלים של סלק זה רצף אחד, אין בעצם שום סיבה לזרוק את העלים הם טעימים ומאוד מזינים. בדרך כלל נמצא את הסלק קטום מעליו וחבל. הסלט הזה חוגג את כולו. ולמה לא