שומן בקר מזוקק

שומן בקר מזוקק

שומן בקר הוא מוצר בר קיימא, אם יש פרות יש שומן בקר והרבה ממנו.

מי שמכינה ציר עצמות מכירה את השומן הזה שנשאר למעלה אחרי שהציר מתקרר

זה שומן טעים עשיר בנוטרינטים. יש לו תכונות אנטי דלקתיות והוא תומך בבריאות המקרובייום, באנגלית ניקרא Tallow .

שומן בקר מעולה לטיגון, התחלה של סירים. בעיקר מתאים למלוחים. מי שמטגנת עם שמן זית יקר בימים אלו יתשמח לדעת ששומן בקר יתאים בול לטיגונים האלו, יש לו נקודת שריפה גבוהה מאוד. והוא גם בריא, במצב שמן הזית השנה זו גם בחירה ברת קיימא.

מה עוד.. לרוב שומן בקר הוא בחינם.

שומן בקר מזוקק

שומן בקר, למה הוא טוב

שומן מסורתי, עשיר בנוטרינטים שנדחק החוצה לטובת שמני זרעים. וכמה חבל, כי זה שומן שיש בו עושר של נוטרינטים, הוא טבעי ובר קיימא.

לשומן בקר מזוקק נקודת עשן גבוהה סביב 215 מעלות. לכן הוא מתאים לטיגון וצליה

שומן בקר מזוקק הוא שומן עמיד בפני חימצון ויכול להישמר לתקופה ארוכה בלי צורך בחומרי שימור

שומן בקר משיגים מקצב טוב שסומכים עליו, מפרות שרעו באחו וגדלו בתנאים טובים, מבקשים מהקצב לטחון אותו. שווה לעשות כמה קילו יחד, הוא נישמר להמון זמן

איך משתמשים בשומן בקר

שומן בקר מזוקק משמש בעיקר לטיגון או התחלה של תבשילים, אפשר לטגן טיגון שטוח כמו בצל בהתחלה של תבשילים או חביתה. אפשר לטגן טיגון עמוק, כמו הצ'יפס המיתולוגי של מסעדת הדסון. אפשר להשתמש לצליה בתנור, כמו תפוחי אדמה צלויים בשומן בקר.

שימוש נוסף הוא לקוסמטיקה. זה שומן שטוב לעור, מחזיר לחות יש בו ויטמינים מסוג A,E,K,D חומצה פולית ואומגה שלוש שש ותשע. לשימוש כזה כדאי להוסיף מעט שמן אתרי לריח טוב

ככה עושה

איך מכינים שומן בקר מזוקק

הכנות5 minutes
זמן בישול אפיה1 hour
מנות900 מיל
חופשי מאלרגנים
glutenfree
cmical free

מרכיבים

  • 1 קילו שומן בקר טחון

הכנות

  • קל להתחיל משומן טחון, אפשר לבקש מהקצב שומן כזה.
    המטרה היא להמיס לאט את השומן ולהפריד אותו ממעט החלבון שעוד נותר בו.
    אני משתמשת בשומן של פרות שבילו באחו וגדלו בתנאים טובים, לא אורגני כי אין כזה בארץ ולא גראס פאד כי גם כזה כמעט ואין. מה שאפשר למצוא אלו בוקרים עם עדרים שמסתובבים בשטח וניזונים בעיקר מצמחי בר מקומים ונעזרים במספוא שצריך.
    יש עדרים כאלו שאני מכירה בגבעות בנימינה, בת שלמה אזור נחשולים וזיכרון יעקוב
    שומן בקר טחון
  • חותכת גס קילו שומן טחון ומכניסה לסיר עם תחתית כבדה.
    ממיסה לאט על אש קטנה.
    בהתחלה המוצקים נפרדים מהשומן, ככה זה ניראה אחרי 10 דקות
    שומן בקר נמס בסיר אחרי 10 דקות
  • בוחשת כל כמה דקות כדי שהמוצקים לא ידבקו לתחתית.
    לאט לאט מתוך המוצקים שנפרדו יוצא עוד שומן והם הופכים כהים ויבשים,
    השומן צלול וצהבהב, ואז אפשר לסגור את האש
    שומן בקר נמס בסיר סוף תהליך
  • את השומן מסננת בעזרת מסננת ובד גזה.
    מעבירה לצינצנות מעוקרות של 300 מיל.
    שומן בקר מזוקק ושאריות
  • השומן מתקרר ומתמצק, הוא ניראה לבן וחלק מאוד עם ריח עדין של בקר.
    אפשר להשתמש גם למריחה על העור, ואז לערבב כמה טיפות של שמן אתרי לטעמכן שהשומן עוד נוזלי, יעלים את הריח ויהיה כיף למרוח על הפנים. יש חומצה פולית והרבה ויטמינים טובים בשומן A, D, K, E אומגה 3,6,9
    אני שומרת במקרר אבל בעיקרון שומן בקר מזוקק יכול גם להישאר בחוץ.
    שומן בקר מזוקק
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineדל פחממה . פליאו . פליאו אוטואימוני . קיטו
שומן בקר מזוקק
צנצנות של שומן בקר מזוקק

בונוס. תפוחי אדמה בתנור מושלמים

שומן בקר מזוקק מושלם לצליה של תפוחי אדמה בתנור. לא שמן זית, לא חמאה ובטח לא שמן צמחי

טעם קל של בקר, משתלב בול עם תפוחי האדמה. למה? כניראה שהשילוב בשר תפוחי אדמה מעוגן איפשהו עמוק פנימה

גם צ'יפס מטוגן בשומן בקר מושלם, כמו שעושים במסעדת הדסון.

איך עושים? בישול של התפוחי אדמה במי מלח עד שהם כמעט מוכנים. ואז יבוש במסננת וערבוב עם שתי כפות של שומן בקר ועוד מלח. צליה בתנור חם לעוד חצי שעה עד לצבע טוב. ובסוף מלח מלדון פליקי. מושלם

תפוחי אדמה צלויים מושלם

סדנת התססה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י קוראני לבן

עד 6 משתתפים במטבח ביתי

מחשבה 1 על “שומן בקר מזוקק”

5 from 1 vote

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן