כתף טלה חגיגית בתבליני שווארמה פרוסה דק דק

שווארמה כתף טלה

כולם אוהבים שווארמה כתף טלה, רק שקשה למצוא כזו, לכבוד החג ניסיון להכין את הדבר האמיתי, כתף שלימה צלויה לאט בתבליני שווארמה, ואז מצוננת וניפרסת דק דק.

אז לכבוד החג ניסיון להכין את הדבר האמיתי, כתף שלימה צלויה לאט בתבליני שווארמה, ואז מצוננת וניפרסת דק דק.

כתף טלה חגיגית בתבליני שווארמה פרוסה דק דק

שווארמה כתף טלה

כולם אוהבים שווארמה כתף טלה, רק שקשה למצוא כזו, כמעט תמיד זה שומן טלה שמשובץ בשיפוד פרגית או בקר.

חג, ופסח זמן של הטלה, ניסיון להכין את הדבר האמיתי, שווארמה כתף טלה שלימה, צלויה לאט בתבליני שווארמה, ואז מצוננת וניפרסת דק דק.

קשה לומר מה אלו בדיוק תבליני שווארמה, אפשר פשוט לבחור בתבלין שווארמה או להכין תערובת מראס אל חנות כורכום פלפל שחור כמון פפריקה קינמון והל. זה די מוגזם לטעמי אז שמתי רק את אלו שאני אוהבת עם טלה

מסביב לשווארמה

את הטלה מלווה אורז ירוק שבו נספגים השומן והבצלים שניצלו באיטיות, האורז עמוס בירוקים, כדאי ללכת על שלושה צרורות לפחות, זה אורז מפתיע וממכר

כמובן שטחינה וסלטים וחמוצים על שולחן החג הלבן והחגיגי. כיף

בענין הלאפה או הפיתה, שאו ברכה. מה שבא, בכל מיקרה שווארמה לא הולכת עם מצה

ככה עושה

שווארמה כתף טלה

הכנות20 minutes
זמן בישול אפיה3 hours
מנות10
חופשי מאלרגנים
glutenfree
cmical free

מרכיבים

כתף טלה בתבליני שווארמה

  • 2 קילו כתף טלה מקומי על העצם שנים עד שנים וחצי קילו
  • 10 שיני שום
  • ½ כוס שמון זית
  • 2 כפות ראס אל חנות
  • 1 כף כורכום
  • 1 כף מלח אטלנטי
  • 1 כף פלפל שחור גרוס
  • 3 בצלים לבנים

אורז ירוק עם שומן טלה

  • 2 כוסות אורז יסמין
  • 4 גבעולי בצל ירוק
  • 2 צרורות כוסברה
  • 1 צרור שמיר
  • הבצלים שספגו את מיצי הטלה
  • 1 כפית ראס אל חנות
  • 1 כפית מלח

הכנות

  • מתחילה בהכנת תערובת התבלינים. בקערית שמה את שמן הזית, מוסיפה ראס אל חנות, כורכום, מלח, פלפל שחור. יש שיוסיפו קצת הל וקינמון.
    חורצת את השומן שמעל השוק שתי וערב באלכסון, זה יקל על השומן להינמס לתוך הבשר.
    את שיני השום חוצה לאורך. עושה חריצים של איקס קטן על פני השטח של השוק ומחדירה אליהם את שיני השום.
    לבסוף מורחת מכל הכיוונים את תערובת התבלינים
  • בוחרת תבנית אפיה עם רשת, המטרה שהשומן יטפטף למטה ויספג הבבצלים שבהמשך יהיו בסיס לאורז מושלם,
    מרפדת את התבנית בניר אפיה, פורסת שלושה בצלים לרוחב ל4 פרוסות עבות ומניחה אותן על נייר האפיה במרכז התבנית
    מניחה את הרשת ומעליה את הכתף שמצופה בתבלינים.
    מכסה את השוק בניר אפיה נוסף ושתי שכבות של נייר אלומניום כדי לאטום את האדים ולאפשר ריכוך טוב וארוך של הטלה
    כתף טלה עם תבלינים של שווארמה
  • מכניסה לתנור מחומם ל180 מעלות לשלוש שעות
    בחלוף הזמן פותחת ובודקת. אמור להיות רך. נותנת עוד רבע שעה פתוח כדי לקבל קרסט קריספי של השומן העליון
  • את התבנית עם הבצלים למטה והשוק כמו שהיא מעבירה ללילה למקרר הבשר יתמצק חזרה ויהיה קל לפרוס אותו דק דק. זה מה שעוזר לעשות שווארמה מכתף הטלה
    תבנית של טלה שומן ובצלים אחרי לילה במקרר
  • למחרת מפרקת את הבשר מהעצמות, זה יוצא בקלות. את הבשר פורסת דק דק ושומרת בערימה.
    הר של שווארמה פרוס דק דק
  • להגשה מחממת מכוסה, או שזה על ארגזים במרפסת או על שולחן חג פירחוני עם מפה לבנה ורוזנטלים. כך או כך שפע של סלטים וטחינה ירוקה

תוספת אורז ירוק

  • שוטפת טוב את האורז ומשרה אותו לחצי שעה
    מעבירה את האורז לסיר עם שפע של מים רותחים, מבשלת ברתיחה עדינה עשר דקות. מסננת את האורז ומעבירה לקערה
    קוצצת את עשבי התיבול דק, כן זה המון וככה זה צריך להיות, מוסיפה לאורז, מוסיפה ראס אל חנות ומלח, מערבבת טוב.
    את הבצלים שספגו את השומן מעבירה לקרש וקוצצת דק, מעבירה כף או שתים מהשומן ואת הבצלים לסיר. מחממת, שהבצל נפתח מוסיפה את האורז ומערבבת טוב.
    מוסיפה כוס מים ומכסה. מורידה את האש לאש קטנה לחצי שעה עד 40 דקות. המים יספגו והאורז יהיה מושלם, מלא בטעמים הטלה ורענן מכל הירוקים.
    אורז עם ירוקים ושומן טלה
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineדל פחממה . חופשי מגלוטן . פליאו . פליאו אוטואימוני . קיטו
כתף טלה חגיגית בתבליני שווארמה פרוסה דק דק
כתף טלה חגיגית בתבליני שווארמה פרוסה דק דק

סדנת התססה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י קוראני לבן

עד 6 משתתפים במטבח ביתי

5 from 1 vote (1 rating without comment)

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן