שווארמה דג נצרן

שווארמה דג נצרן

דג נצרן יש לו מרקם בשרי, טקסטורה פליקית וטעם מצוין. צריך לבקש אותו מפולט כי העור שלו קשה. אם קיבלתן דג כזה מפולט השאר קלי קלות.

שווארמה, לא חשוב מאיזה חלבון אוהבת טחינה רשאד בצל ועגבניות. אז השילוב הזה. מה עושים אם אין נצרן? פילה של דג לבן אחר כמו דניס או לברק גם יתאים

שווארמה דג נצרן

דג נצרן

כולם אוהבים שווארמה, אפשר להכין אותה מבשר דגים פטריות ואפילו ירקות. בעולם הדגים דג נצרן מתאים בול. יש לו בשר מאוד בשרי, מוחזק עם מימברנה ששוה להוציא. לא בטוח שמי שלא מכיר יזהה שזה דג, דג מאוד מיוחד ושונה. נחשב לא כשר כי לא מקשקשים אותו, צריך לקלף ממנו את העור כי הוא קשה מדי, ומשמש לדרבוקות

מסביב לשווארמה

שווארמה וטחינה זה חיבור טריווילי, גם רשאד צנונית ועגבניה, ערימה יפה של שווארמה על הירקות האלו עם טחינה מעל. בענין התבלינים, ראס אל חנות זה הבסיס שלי, עם קצת כורכום ושום גבישי. אפשר שפוט תבלין שווארמה, או מה שאתן אוהבות. תיבול חזק צריך, זה חלק מהענין. פלוס גדול של שווארמה דג זה שאין צרבת אחר כך

כיף לאכול בצלחת, אבל אפשר גם להכין קרפ כוסמת להניח בפנים ולגלגל.

לגירסה מותאמת לפרוטוקול פליאו אוטואימוני, עגבניה וטחינה פחות, מצד שני חמוצים ועלים ירוקים יתאים בול. לתיבול אבקת כורכום ושום גבישי מתאימים לפרוטוקול. פינוק

ככה עושה

שווארמה דג נצרן

הכנות1 hour 10 minutes
זמן בישול אפיה5 minutes
מנות2
חופשי מאלרגנים
רוטב סויה
spice free
glutenfree

מרכיבים

  • 1 דג נצרן בינוני במשקל קילו וחצי בערך
  • ½ כוס מיץ לימון סחוט טרי
  • 1 כפית מלח ים גס
  • 1 בצל גדול
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 כפות ראס אל חנות או תבלין שווארמה
  • ½ כוס טחינה לימונית
  • 2 עגבניות עסיסיות
  • 4 עגבניות שרי תמר
  • 6 צנוניות
  • 1 צרור רשאד
  • ¼ צרור כוסברה

הכנות

  • דג נצרן שנקרא גם אילת הים יש לו בשר פליקי מאוד טעים שמתאים בול לשווארמה. את הדג צריך לבקש מפולט, זו עבודה למקצוענים.
    * אם לא השגתם דג נצרן גם דג לבן אחר כמו לברק או דניס יצליח. עדיף דג גדול
    דג נצרן
  • את הדג ממליחה טוב, חותכת את הפילטים לרוחב לרצועות ברוחב אצבע.
    מניחה בכלי עם מיץ לימון טרי
  • בקערה מערבבת כף של ראס, אל חנות אבקת שום, מעט פלפל שחור. ושתי כפות של שמן זית. פורסת את הבצל לחצאים ואז לפרוסות דקות. מעבירה לקערה עם השמן והתבלינים.
    מלהיטה מחבת ברזל, על האש הכי גבוהה. נותנת לה כמה דקות להתחמם טוב. משמנת בעוד כף של שמן זית ומעבירה את הבצל המתובל להשחמה טובה, מערבבת כמה דקות עד ששחום. מוציאה
    פרוסות של דג נצרן ובצל מטוגן בתבלינים
  • משמנת שוב את המחבת ומעבירה את רצועות הדג, מתבלת בעוד כף של ראס אל חנות ומזלפת מעל עוד שמן זית. בזהירות עד חמש דקות על האש, רק עד שהחלבון מלבין. מוציאה לכערה עם הבצל המטוגן ומערבבת. זו השווארמה
    דג נצרן מטוגן על פלנצה
  • על שתי צלחות מניחה רשאד טרי, עגבניות פרוסות, רבעים של עגבניות שרי, עלים של כוסברה, ואם בא לכן עוד ירקות פציחים יבוא מצוין.
    מטפטפת טחינה לימונית טריה על הירקות, מניחה במרכז הצלחות גבעה של שווארמה, ועוד טחינה מעל. זהו. לאכול עכשיו
שווארמה דג נצרן מתכון
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineדל פחממה . פליאו . פליאו אוטואימוני

סדנת התססה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י קוראני לבן

עד 6 משתתפים במטבח ביתי

מחשבה 1 על “שווארמה דג נצרן”

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן