שבלולי קינמון

|

20/11/2020

חורף, גשם בחוץ. ריח של קינמון שממלא את הבית. הרגשה טובה. ניסיון לשבלולי קינמון שהם מאה אחוז פרוטוקולים מבטטה סגולה. טעים ועדין

12 שבלולים

Prep Time1 hrCook Time40 mins

לבצק
 700 גרם בטטה סגולה או בטטה לבנה המכונה גם בטטה יפנית
 חצי כוס קמח קוקוס
 קמצוץ מלח הימליה
 כף שמן זית
למילית קינמון
 חצי כוס שמן קוקוס
 שלוש כפות קינמון טחון
 מקל קינמון ציילוני מגורד \ אופציונלי
 שלושת רבעי כוס סוכר קוקוס
 מעט מלח הימליה ורוד

למילית
1

בקערה קטנה מאחדת את שמן בקוקוס, סוכר קוקוס קינמון וטיפה מלח אטלנטי. היה לי מקל של קינמון ציילוני אז כתשתי גם אותו והעברתי דרך מסננת. אפשר להוסיף עוד כף קינמון טחון רגיל
יוצאת תערובת פרורית מניחה בצד

לבצק הסגול
2

בטטות סגולות ובטטות לבנות הן פחות מתוקות ויותר יבשות, אפשר להפוך אותן לבצק, הם נקראות גם בטטות יפניות ולאחרונה הם יותר נגישות. למתכון הזה צריך אותן, בטטות כתומות פחות יתאימו
בסיר עם מלא מים מכניסה את הבטטות שיתרכחו, עדיף לא לקלף ככה הן נישארות בצבע יפה ופחות סופגות מים
שרך מקררת קצת ומקלפת, קליפה דקיקה שיורדת בקלות
מניחה על קרש חיתוך גדול ומועכת במזלג, מועכת טוב עד שנוצרת סוג של פלסטלינה בתחושה
מוסיפה את קמח קוקוס ומעט מלח ולשה, מוסיפה מעט שמן זית להוסיף לאלסטיות אוספת לכדור. אפשר להוסיף עוד מקמח הקוקוס עם הבצק דביק

3

בין שני נירות אפיה מרדדת את הבצק, זה יקח קצת עד שתצא שיכבה אחידה, אבל הבצק סלחני
רידדתי עד לקצוות של נייר אפיה רגיל, זו בערך המידה. כדאי לנסות שלא יצא דק מדי
מורחת את המילית מאוד בעדינות בעזרת סכין רחב או מרית עד לשולי הבצק

4

כדי ליצור את הגליל מקפלת את הצד הצר פנימה בערך שליש, ואותו דבר מהצד השני, בדומה לאיך שעושים בצק עלים, את הקיפול עושה על ידי הרמה של שולי הניר
ממשיכה לגלגל מאחד הצדדים יחד עם נייר האפיה ליצירת גליל
פורסת לרוחב פרוסות של כ3-4 סנטימטר, מניחה בתבנית או מחבת ברזל עם נייר אפיה
אופה בתנור שחומם מראש ל190 מעלות כ 40 דקות או עד שהשולים קריספים

Ingredients

לבצק
 700 גרם בטטה סגולה או בטטה לבנה המכונה גם בטטה יפנית
 חצי כוס קמח קוקוס
 קמצוץ מלח הימליה
 כף שמן זית
למילית קינמון
 חצי כוס שמן קוקוס
 שלוש כפות קינמון טחון
 מקל קינמון ציילוני מגורד \ אופציונלי
 שלושת רבעי כוס סוכר קוקוס
 מעט מלח הימליה ורוד

Directions

למילית
1

בקערה קטנה מאחדת את שמן בקוקוס, סוכר קוקוס קינמון וטיפה מלח אטלנטי. היה לי מקל של קינמון ציילוני אז כתשתי גם אותו והעברתי דרך מסננת. אפשר להוסיף עוד כף קינמון טחון רגיל
יוצאת תערובת פרורית מניחה בצד

לבצק הסגול
2

בטטות סגולות ובטטות לבנות הן פחות מתוקות ויותר יבשות, אפשר להפוך אותן לבצק, הם נקראות גם בטטות יפניות ולאחרונה הם יותר נגישות. למתכון הזה צריך אותן, בטטות כתומות פחות יתאימו
בסיר עם מלא מים מכניסה את הבטטות שיתרכחו, עדיף לא לקלף ככה הן נישארות בצבע יפה ופחות סופגות מים
שרך מקררת קצת ומקלפת, קליפה דקיקה שיורדת בקלות
מניחה על קרש חיתוך גדול ומועכת במזלג, מועכת טוב עד שנוצרת סוג של פלסטלינה בתחושה
מוסיפה את קמח קוקוס ומעט מלח ולשה, מוסיפה מעט שמן זית להוסיף לאלסטיות אוספת לכדור. אפשר להוסיף עוד מקמח הקוקוס עם הבצק דביק

3

בין שני נירות אפיה מרדדת את הבצק, זה יקח קצת עד שתצא שיכבה אחידה, אבל הבצק סלחני
רידדתי עד לקצוות של נייר אפיה רגיל, זו בערך המידה. כדאי לנסות שלא יצא דק מדי
מורחת את המילית מאוד בעדינות בעזרת סכין רחב או מרית עד לשולי הבצק

4

כדי ליצור את הגליל מקפלת את הצד הצר פנימה בערך שליש, ואותו דבר מהצד השני, בדומה לאיך שעושים בצק עלים, את הקיפול עושה על ידי הרמה של שולי הניר
ממשיכה לגלגל מאחד הצדדים יחד עם נייר האפיה ליצירת גליל
פורסת לרוחב פרוסות של כ3-4 סנטימטר, מניחה בתבנית או מחבת ברזל עם נייר אפיה
אופה בתנור שחומם מראש ל190 מעלות כ 40 דקות או עד שהשולים קריספים

שבלולי קינמון

שבלולי קינמון

|

20/11/2020

חורף, גשם בחוץ. ריח של קינמון שממלא את הבית. הרגשה טובה. ניסיון לשבלולי קינמון שהם מאה אחוז פרוטוקולים מבטטה סגולה. טעים ועדין

12 שבלולים

Prep Time1 hrCook Time40 mins

לבצק
 700 גרם בטטה סגולה או בטטה לבנה המכונה גם בטטה יפנית
 חצי כוס קמח קוקוס
 קמצוץ מלח הימליה
 כף שמן זית
למילית קינמון
 חצי כוס שמן קוקוס
 שלוש כפות קינמון טחון
 מקל קינמון ציילוני מגורד \ אופציונלי
 שלושת רבעי כוס סוכר קוקוס
 מעט מלח הימליה ורוד

למילית
1

בקערה קטנה מאחדת את שמן בקוקוס, סוכר קוקוס קינמון וטיפה מלח אטלנטי. היה לי מקל של קינמון ציילוני אז כתשתי גם אותו והעברתי דרך מסננת. אפשר להוסיף עוד כף קינמון טחון רגיל
יוצאת תערובת פרורית מניחה בצד

לבצק הסגול
2

בטטות סגולות ובטטות לבנות הן פחות מתוקות ויותר יבשות, אפשר להפוך אותן לבצק, הם נקראות גם בטטות יפניות ולאחרונה הם יותר נגישות. למתכון הזה צריך אותן, בטטות כתומות פחות יתאימו
בסיר עם מלא מים מכניסה את הבטטות שיתרכחו, עדיף לא לקלף ככה הן נישארות בצבע יפה ופחות סופגות מים
שרך מקררת קצת ומקלפת, קליפה דקיקה שיורדת בקלות
מניחה על קרש חיתוך גדול ומועכת במזלג, מועכת טוב עד שנוצרת סוג של פלסטלינה בתחושה
מוסיפה את קמח קוקוס ומעט מלח ולשה, מוסיפה מעט שמן זית להוסיף לאלסטיות אוספת לכדור. אפשר להוסיף עוד מקמח הקוקוס עם הבצק דביק

3

בין שני נירות אפיה מרדדת את הבצק, זה יקח קצת עד שתצא שיכבה אחידה, אבל הבצק סלחני
רידדתי עד לקצוות של נייר אפיה רגיל, זו בערך המידה. כדאי לנסות שלא יצא דק מדי
מורחת את המילית מאוד בעדינות בעזרת סכין רחב או מרית עד לשולי הבצק

4

כדי ליצור את הגליל מקפלת את הצד הצר פנימה בערך שליש, ואותו דבר מהצד השני, בדומה לאיך שעושים בצק עלים, את הקיפול עושה על ידי הרמה של שולי הניר
ממשיכה לגלגל מאחד הצדדים יחד עם נייר האפיה ליצירת גליל
פורסת לרוחב פרוסות של כ3-4 סנטימטר, מניחה בתבנית או מחבת ברזל עם נייר אפיה
אופה בתנור שחומם מראש ל190 מעלות כ 40 דקות או עד שהשולים קריספים

Ingredients

לבצק
 700 גרם בטטה סגולה או בטטה לבנה המכונה גם בטטה יפנית
 חצי כוס קמח קוקוס
 קמצוץ מלח הימליה
 כף שמן זית
למילית קינמון
 חצי כוס שמן קוקוס
 שלוש כפות קינמון טחון
 מקל קינמון ציילוני מגורד \ אופציונלי
 שלושת רבעי כוס סוכר קוקוס
 מעט מלח הימליה ורוד

Directions

למילית
1

בקערה קטנה מאחדת את שמן בקוקוס, סוכר קוקוס קינמון וטיפה מלח אטלנטי. היה לי מקל של קינמון ציילוני אז כתשתי גם אותו והעברתי דרך מסננת. אפשר להוסיף עוד כף קינמון טחון רגיל
יוצאת תערובת פרורית מניחה בצד

לבצק הסגול
2

בטטות סגולות ובטטות לבנות הן פחות מתוקות ויותר יבשות, אפשר להפוך אותן לבצק, הם נקראות גם בטטות יפניות ולאחרונה הם יותר נגישות. למתכון הזה צריך אותן, בטטות כתומות פחות יתאימו
בסיר עם מלא מים מכניסה את הבטטות שיתרכחו, עדיף לא לקלף ככה הן נישארות בצבע יפה ופחות סופגות מים
שרך מקררת קצת ומקלפת, קליפה דקיקה שיורדת בקלות
מניחה על קרש חיתוך גדול ומועכת במזלג, מועכת טוב עד שנוצרת סוג של פלסטלינה בתחושה
מוסיפה את קמח קוקוס ומעט מלח ולשה, מוסיפה מעט שמן זית להוסיף לאלסטיות אוספת לכדור. אפשר להוסיף עוד מקמח הקוקוס עם הבצק דביק

3

בין שני נירות אפיה מרדדת את הבצק, זה יקח קצת עד שתצא שיכבה אחידה, אבל הבצק סלחני
רידדתי עד לקצוות של נייר אפיה רגיל, זו בערך המידה. כדאי לנסות שלא יצא דק מדי
מורחת את המילית מאוד בעדינות בעזרת סכין רחב או מרית עד לשולי הבצק

4

כדי ליצור את הגליל מקפלת את הצד הצר פנימה בערך שליש, ואותו דבר מהצד השני, בדומה לאיך שעושים בצק עלים, את הקיפול עושה על ידי הרמה של שולי הניר
ממשיכה לגלגל מאחד הצדדים יחד עם נייר האפיה ליצירת גליל
פורסת לרוחב פרוסות של כ3-4 סנטימטר, מניחה בתבנית או מחבת ברזל עם נייר אפיה
אופה בתנור שחומם מראש ל190 מעלות כ 40 דקות או עד שהשולים קריספים

שבלולי קינמון

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *