שבלולי קינמון

חורף, גשם בחוץ. ריח של קינמון שממלא את הבית. הרגשה טובה. שבלולי קינמון מאה אחוז פרוטוקולים מבטטה סגולה. בצק חופשי מדגנים וגלוטן. טעים ועדין

בטטה סגולה יש בה יותר עמילן ופחות סוכר, הצבע שלה עז ואפשר ליצור איתה בצק רך שמתאים לגילגול. אפשר לאפות אותה בתנור על מלח ואז היא לא סופגת נוזלים וקל לעשות ממנה בצק, יוצא משהו שהוא קצת פלסטלינה. אפשר בצורה דומה לכין לביבות בטטה שהן מנשא נפלא לממרחים

ככה עושה

שבלולי קינמון פליאו

הכנות1 hour
זמן בישול אפיה התססה40 minutes
מנות12
חופשי מאלרגנים
nutfree
egg free
milkfree
glutenfree

מרכיבים

לבצק

  • 700 גרם בטטה סגולה או בטטה לבנה המכונה גם בטטה יפנית
  • חצי כוס קמח קוקוס
  • קמצוץ מלח הימליה
  • כף שמן זית

למילית קינמון

  • חצי כוס שמן קוקוס
  • שלוש כפות קינמון טחון
  • מקל קינמון ציילוני מגורד אופציונלי
  • שלושת רבעי כוס סוכר קוקוס
  • מעט מלח הימליה ורוד

הכנות

למילית

  • בקערה קטנה מאחדת את שמן הקוקוס, סוכר קוקוס, קינמון וטיפה מלח אטלנטי. היה לי מקל של קינמון ציילוני אז כתשתי גם אותו והעברתי דרך מסננת. אפשר להוסיף עוד כף קינמון טחון רגיל יוצאת תערובת פרורית מניחה בצד

לבצק הסגול

  • בטטות סגולות ובטטות לבנות פחות מתוקות ויותר יבשות, אפשר להפוך אותן לבצק, הם נקראות גם בטטות יפניות ולאחרונה הם יותר נגישות. למתכון הזה צריך אותן, בטטות כתומות פחות יתאימו
    מכניסה לתנור החום גבוהה 200 מעלות על טורבו את הבטטות לא קלופות, לשעה, בתנור הן לא סופגות נוזלים וגם מתיבשות קצת מה שמקל על הכנת בצק שרך מקררת קצת ומקלפת, קליפה דקיקה שיורדת בקלות
    מניחה על קרש חיתוך גדול ומועכת במזלג, מועכת טוב עד שנוצרת סוג של פלסטלינה בתחושהמוסיפה את קמח קוקוס ומעט מלח ולשה, מוסיפה מעט שמן זית להוסיף לאלסטיות אוספת לכדור. אפשר להוסיף עוד מקמח הקוקוס אם הבצק דביק
    בטטה סגולה
  • בין שני נירות אפיה מרדדת את הבצק, זה יקח קצת עד שתצא שיכבה אחידה, אבל הבצק סלחני רידדתי עד לקצוות של נייר אפיה רגיל, זו בערך המידה. כדאי לנסות שלא יצא דק מדי מורחת את המילית מאוד בעדינות בעזרת סכין רחב או מרית עד לשולי הבצק
  • כדי ליצור את הגליל מקפלת את הצד הצר פנימה בערך שליש, ואותו דבר מהצד השני, בדומה לאיך שעושים בצק עלים, את הקיפול עושה על ידי הרמה של שולי הנירממשיכה לגלגל מאחד הצדדים יחד עם נייר האפיה ליצירת גליל
    פורסת לרוחב פרוסות של כ3-4 סנטימטר, מניחה בתבנית או מחבת ברזל עם נייר אפיהאופה בתנור שחומם מראש ל190 מעלות כ 40 דקות או עד שהשולים קריספים
שבלולי קינמון מבטטה סגולה פליאו
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineפליאו . פליאו אוטואימוני

עוד משהו

עוד מתוקים 100% פרוטוקולים
לדר מישמש
כדורי סחלב

התססות חורף סדנה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י לבן

סדנה מעשית במטבח ביתי

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן