שבלולי קינמון
חורף, גשם בחוץ. ריח של קינמון שממלא את הבית. הרגשה טובה. שבלולי קינמון מאה אחוז פרוטוקולים מבטטה סגולה. בצק חופשי מדגנים וגלוטן. טעים ועדין
בטטה סגולה יש בה יותר עמילן ופחות סוכר, הצבע שלה עז ואפשר ליצור איתה בצק רך שמתאים לגילגול. אפשר לאפות אותה בתנור על מלח ואז היא לא סופגת נוזלים וקל לעשות ממנה בצק, יוצא משהו שהוא קצת פלסטלינה. אפשר בצורה דומה לכין לביבות בטטה שהן מנשא נפלא לממרחים
בקערה קטנה מאחדת את שמן הקוקוס, סוכר קוקוס, קינמון וטיפה מלח אטלנטי. היה לי מקל של קינמון ציילוני אז כתשתי גם אותו והעברתי דרך מסננת. אפשר להוסיף עוד כף קינמון טחון רגיל
יוצאת תערובת פרורית מניחה בצד
בטטות סגולות ובטטות לבנות פחות מתוקות ויותר יבשות, אפשר להפוך אותן לבצק, הם נקראות גם בטטות יפניות ולאחרונה הם יותר נגישות. למתכון הזה צריך אותן, בטטות כתומות פחות יתאימו
מכניסה לתנור החום גבוהה 200 מעלות על טורבו את הבטטות לא קלופות, לשעה, בתנור הן לא סופגות נוזלים וגם מתיבשות קצת מה שמקל על הכנת בצק
שרך מקררת קצת ומקלפת, קליפה דקיקה שיורדת בקלות
מניחה על קרש חיתוך גדול ומועכת במזלג, מועכת טוב עד שנוצרת סוג של פלסטלינה בתחושה
מוסיפה את קמח קוקוס ומעט מלח ולשה, מוסיפה מעט שמן זית להוסיף לאלסטיות אוספת לכדור. אפשר להוסיף עוד מקמח הקוקוס אם הבצק דביק
בין שני נירות אפיה מרדדת את הבצק, זה יקח קצת עד שתצא שיכבה אחידה, אבל הבצק סלחני
רידדתי עד לקצוות של נייר אפיה רגיל, זו בערך המידה. כדאי לנסות שלא יצא דק מדי
מורחת את המילית מאוד בעדינות בעזרת סכין רחב או מרית עד לשולי הבצק
כדי ליצור את הגליל מקפלת את הצד הצר פנימה בערך שליש, ואותו דבר מהצד השני, בדומה לאיך שעושים בצק עלים, את הקיפול עושה על ידי הרמה של שולי הניר
ממשיכה לגלגל מאחד הצדדים יחד עם נייר האפיה ליצירת גליל
פורסת לרוחב פרוסות של כ3-4 סנטימטר, מניחה בתבנית או מחבת ברזל עם נייר אפיה
אופה בתנור שחומם מראש ל190 מעלות כ 40 דקות או עד שהשולים קריספים
Ingredients
Directions
בקערה קטנה מאחדת את שמן הקוקוס, סוכר קוקוס, קינמון וטיפה מלח אטלנטי. היה לי מקל של קינמון ציילוני אז כתשתי גם אותו והעברתי דרך מסננת. אפשר להוסיף עוד כף קינמון טחון רגיל
יוצאת תערובת פרורית מניחה בצד
בטטות סגולות ובטטות לבנות פחות מתוקות ויותר יבשות, אפשר להפוך אותן לבצק, הם נקראות גם בטטות יפניות ולאחרונה הם יותר נגישות. למתכון הזה צריך אותן, בטטות כתומות פחות יתאימו
מכניסה לתנור החום גבוהה 200 מעלות על טורבו את הבטטות לא קלופות, לשעה, בתנור הן לא סופגות נוזלים וגם מתיבשות קצת מה שמקל על הכנת בצק
שרך מקררת קצת ומקלפת, קליפה דקיקה שיורדת בקלות
מניחה על קרש חיתוך גדול ומועכת במזלג, מועכת טוב עד שנוצרת סוג של פלסטלינה בתחושה
מוסיפה את קמח קוקוס ומעט מלח ולשה, מוסיפה מעט שמן זית להוסיף לאלסטיות אוספת לכדור. אפשר להוסיף עוד מקמח הקוקוס אם הבצק דביק
בין שני נירות אפיה מרדדת את הבצק, זה יקח קצת עד שתצא שיכבה אחידה, אבל הבצק סלחני
רידדתי עד לקצוות של נייר אפיה רגיל, זו בערך המידה. כדאי לנסות שלא יצא דק מדי
מורחת את המילית מאוד בעדינות בעזרת סכין רחב או מרית עד לשולי הבצק
כדי ליצור את הגליל מקפלת את הצד הצר פנימה בערך שליש, ואותו דבר מהצד השני, בדומה לאיך שעושים בצק עלים, את הקיפול עושה על ידי הרמה של שולי הניר
ממשיכה לגלגל מאחד הצדדים יחד עם נייר האפיה ליצירת גליל
פורסת לרוחב פרוסות של כ3-4 סנטימטר, מניחה בתבנית או מחבת ברזל עם נייר אפיה
אופה בתנור שחומם מראש ל190 מעלות כ 40 דקות או עד שהשולים קריספים
הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

עוגת אגוזים לפסח חופשיה מגלוטן
זו עוגת האגוזים המשפחתית שסבתא שלי היתה מכינה גם לא בפסח, היא עמדה על השולחן בנחלת יצחק מקושטת בקרם וחצאי אגוזים. הוגשה בכלים יפים מרומניה מלווה בקפה קטן שהיתה הופכת וקוראת בקוים. שומרת עליה לדורות הבאים. בגירסה ללא גלוטן

מעמול פליאו בשני טעמים
עוגיות חג חלומיות נמסות בפה. בצק פריך ורסטילי שמתאים גם לאוזני המן. מילוי פיסטוקים או מרציפן עשיר. אין גלוטן ויחסית לא עמילני מעט האורז נותן בייט שמזכיר סולת

בראוניז ללא גלוטן עם ניבס מסוכרים
יצא שהשבוע הינו בבידוד, ויצא שגם נגמר השוקולד בבית. מה שגרר הכנה של בראוניז נהדרים עם אקסטרה של ניבס מסוכרים. טריט מושלם למבוגרים שרוצים מתוק מיוחד ומנחם

מרמלדת תפוזים
דבש תפוזים פלוס קליפות מסוכרות. זו בערך הסמיכות של הסירופ, בתוכו חתיכות דקיקות של קליפות תפוזים מסוכרות. ויש לזה גם ריח
0 תגובות