חורף, גשם בחוץ. ריח של קינמון שממלא את הבית. הרגשה טובה. ניסיון לשבלולי קינמון שהם מאה אחוז פרוטוקולים מבטטה סגולה. טעים ועדין

הכנות1 hrזמן בישול40 mins

לבצק
 700 גרם בטטה סגולה או בטטה לבנה המכונה גם בטטה יפנית
 חצי כוס קמח קוקוס
 קמצוץ מלח הימליה
 כף שמן זית
למילית קינמון
 חצי כוס שמן קוקוס
 שלוש כפות קינמון טחון
 מקל קינמון ציילוני מגורד \ אופציונלי
 שלושת רבעי כוס סוכר קוקוס
 מעט מלח הימליה ורוד

למילית
1

בקערה קטנה מאחדת את שמן בקוקוס, סוכר קוקוס קינמון וטיפה מלח אטלנטי. היה לי מקל של קינמון ציילוני אז כתשתי גם אותו והעברתי דרך מסננת. אפשר להוסיף עוד כף קינמון טחון רגיל
יוצאת תערובת פרורית מניחה בצד

לבצק הסגול
2

בטטות סגולות ובטטות לבנות הן פחות מתוקות ויותר יבשות, אפשר להפוך אותן לבצק, הם נקראות גם בטטות יפניות ולאחרונה הם יותר נגישות. למתכון הזה צריך אותן, בטטות כתומות פחות יתאימו
בסיר עם מלא מים מכניסה את הבטטות שיתרכחו, עדיף לא לקלף ככה הן נישארות בצבע יפה ופחות סופגות מים
שרך מקררת קצת ומקלפת, קליפה דקיקה שיורדת בקלות
מניחה על קרש חיתוך גדול ומועכת במזלג, מועכת טוב עד שנוצרת סוג של פלסטלינה בתחושה
מוסיפה את קמח קוקוס ומעט מלח ולשה, מוסיפה מעט שמן זית להוסיף לאלסטיות אוספת לכדור. אפשר להוסיף עוד מקמח הקוקוס עם הבצק דביק

3

בין שני נירות אפיה מרדדת את הבצק, זה יקח קצת עד שתצא שיכבה אחידה, אבל הבצק סלחני
רידדתי עד לקצוות של נייר אפיה רגיל, זו בערך המידה. כדאי לנסות שלא יצא דק מדי
מורחת את המילית מאוד בעדינות בעזרת סכין רחב או מרית עד לשולי הבצק

4

כדי ליצור את הגליל מקפלת את הצד הצר פנימה בערך שליש, ואותו דבר מהצד השני, בדומה לאיך שעושים בצק עלים, את הקיפול עושה על ידי הרמה של שולי הניר
ממשיכה לגלגל מאחד הצדדים יחד עם נייר האפיה ליצירת גליל
פורסת לרוחב פרוסות של כ3-4 סנטימטר, מניחה בתבנית או מחבת ברזל עם נייר אפיה
אופה בתנור שחומם מראש ל190 מעלות כ 40 דקות או עד שהשולים קריספים

Ingredients

לבצק
 700 גרם בטטה סגולה או בטטה לבנה המכונה גם בטטה יפנית
 חצי כוס קמח קוקוס
 קמצוץ מלח הימליה
 כף שמן זית
למילית קינמון
 חצי כוס שמן קוקוס
 שלוש כפות קינמון טחון
 מקל קינמון ציילוני מגורד \ אופציונלי
 שלושת רבעי כוס סוכר קוקוס
 מעט מלח הימליה ורוד

Directions

למילית
1

בקערה קטנה מאחדת את שמן בקוקוס, סוכר קוקוס קינמון וטיפה מלח אטלנטי. היה לי מקל של קינמון ציילוני אז כתשתי גם אותו והעברתי דרך מסננת. אפשר להוסיף עוד כף קינמון טחון רגיל
יוצאת תערובת פרורית מניחה בצד

לבצק הסגול
2

בטטות סגולות ובטטות לבנות הן פחות מתוקות ויותר יבשות, אפשר להפוך אותן לבצק, הם נקראות גם בטטות יפניות ולאחרונה הם יותר נגישות. למתכון הזה צריך אותן, בטטות כתומות פחות יתאימו
בסיר עם מלא מים מכניסה את הבטטות שיתרכחו, עדיף לא לקלף ככה הן נישארות בצבע יפה ופחות סופגות מים
שרך מקררת קצת ומקלפת, קליפה דקיקה שיורדת בקלות
מניחה על קרש חיתוך גדול ומועכת במזלג, מועכת טוב עד שנוצרת סוג של פלסטלינה בתחושה
מוסיפה את קמח קוקוס ומעט מלח ולשה, מוסיפה מעט שמן זית להוסיף לאלסטיות אוספת לכדור. אפשר להוסיף עוד מקמח הקוקוס עם הבצק דביק

3

בין שני נירות אפיה מרדדת את הבצק, זה יקח קצת עד שתצא שיכבה אחידה, אבל הבצק סלחני
רידדתי עד לקצוות של נייר אפיה רגיל, זו בערך המידה. כדאי לנסות שלא יצא דק מדי
מורחת את המילית מאוד בעדינות בעזרת סכין רחב או מרית עד לשולי הבצק

4

כדי ליצור את הגליל מקפלת את הצד הצר פנימה בערך שליש, ואותו דבר מהצד השני, בדומה לאיך שעושים בצק עלים, את הקיפול עושה על ידי הרמה של שולי הניר
ממשיכה לגלגל מאחד הצדדים יחד עם נייר האפיה ליצירת גליל
פורסת לרוחב פרוסות של כ3-4 סנטימטר, מניחה בתבנית או מחבת ברזל עם נייר אפיה
אופה בתנור שחומם מראש ל190 מעלות כ 40 דקות או עד שהשולים קריספים

שבלולי קינמון
מתאים לפרוטוקולים

AIP100%    AIP    WahlsPaleo   Paleo

חורף, גשם בחוץ. ריח של קינמון שממלא את הבית. הרגשה טובה. ניסיון לשבלולי קינמון שהם מאה אחוז פרוטוקולים מבטטה סגולה. טעים ועדין

הכנות1 hrזמן בישול40 mins

לבצק
 700 גרם בטטה סגולה או בטטה לבנה המכונה גם בטטה יפנית
 חצי כוס קמח קוקוס
 קמצוץ מלח הימליה
 כף שמן זית
למילית קינמון
 חצי כוס שמן קוקוס
 שלוש כפות קינמון טחון
 מקל קינמון ציילוני מגורד \ אופציונלי
 שלושת רבעי כוס סוכר קוקוס
 מעט מלח הימליה ורוד

למילית
1

בקערה קטנה מאחדת את שמן בקוקוס, סוכר קוקוס קינמון וטיפה מלח אטלנטי. היה לי מקל של קינמון ציילוני אז כתשתי גם אותו והעברתי דרך מסננת. אפשר להוסיף עוד כף קינמון טחון רגיל
יוצאת תערובת פרורית מניחה בצד

לבצק הסגול
2

בטטות סגולות ובטטות לבנות הן פחות מתוקות ויותר יבשות, אפשר להפוך אותן לבצק, הם נקראות גם בטטות יפניות ולאחרונה הם יותר נגישות. למתכון הזה צריך אותן, בטטות כתומות פחות יתאימו
בסיר עם מלא מים מכניסה את הבטטות שיתרכחו, עדיף לא לקלף ככה הן נישארות בצבע יפה ופחות סופגות מים
שרך מקררת קצת ומקלפת, קליפה דקיקה שיורדת בקלות
מניחה על קרש חיתוך גדול ומועכת במזלג, מועכת טוב עד שנוצרת סוג של פלסטלינה בתחושה
מוסיפה את קמח קוקוס ומעט מלח ולשה, מוסיפה מעט שמן זית להוסיף לאלסטיות אוספת לכדור. אפשר להוסיף עוד מקמח הקוקוס עם הבצק דביק

3

בין שני נירות אפיה מרדדת את הבצק, זה יקח קצת עד שתצא שיכבה אחידה, אבל הבצק סלחני
רידדתי עד לקצוות של נייר אפיה רגיל, זו בערך המידה. כדאי לנסות שלא יצא דק מדי
מורחת את המילית מאוד בעדינות בעזרת סכין רחב או מרית עד לשולי הבצק

4

כדי ליצור את הגליל מקפלת את הצד הצר פנימה בערך שליש, ואותו דבר מהצד השני, בדומה לאיך שעושים בצק עלים, את הקיפול עושה על ידי הרמה של שולי הניר
ממשיכה לגלגל מאחד הצדדים יחד עם נייר האפיה ליצירת גליל
פורסת לרוחב פרוסות של כ3-4 סנטימטר, מניחה בתבנית או מחבת ברזל עם נייר אפיה
אופה בתנור שחומם מראש ל190 מעלות כ 40 דקות או עד שהשולים קריספים

Ingredients

לבצק
 700 גרם בטטה סגולה או בטטה לבנה המכונה גם בטטה יפנית
 חצי כוס קמח קוקוס
 קמצוץ מלח הימליה
 כף שמן זית
למילית קינמון
 חצי כוס שמן קוקוס
 שלוש כפות קינמון טחון
 מקל קינמון ציילוני מגורד \ אופציונלי
 שלושת רבעי כוס סוכר קוקוס
 מעט מלח הימליה ורוד

Directions

למילית
1

בקערה קטנה מאחדת את שמן בקוקוס, סוכר קוקוס קינמון וטיפה מלח אטלנטי. היה לי מקל של קינמון ציילוני אז כתשתי גם אותו והעברתי דרך מסננת. אפשר להוסיף עוד כף קינמון טחון רגיל
יוצאת תערובת פרורית מניחה בצד

לבצק הסגול
2

בטטות סגולות ובטטות לבנות הן פחות מתוקות ויותר יבשות, אפשר להפוך אותן לבצק, הם נקראות גם בטטות יפניות ולאחרונה הם יותר נגישות. למתכון הזה צריך אותן, בטטות כתומות פחות יתאימו
בסיר עם מלא מים מכניסה את הבטטות שיתרכחו, עדיף לא לקלף ככה הן נישארות בצבע יפה ופחות סופגות מים
שרך מקררת קצת ומקלפת, קליפה דקיקה שיורדת בקלות
מניחה על קרש חיתוך גדול ומועכת במזלג, מועכת טוב עד שנוצרת סוג של פלסטלינה בתחושה
מוסיפה את קמח קוקוס ומעט מלח ולשה, מוסיפה מעט שמן זית להוסיף לאלסטיות אוספת לכדור. אפשר להוסיף עוד מקמח הקוקוס עם הבצק דביק

3

בין שני נירות אפיה מרדדת את הבצק, זה יקח קצת עד שתצא שיכבה אחידה, אבל הבצק סלחני
רידדתי עד לקצוות של נייר אפיה רגיל, זו בערך המידה. כדאי לנסות שלא יצא דק מדי
מורחת את המילית מאוד בעדינות בעזרת סכין רחב או מרית עד לשולי הבצק

4

כדי ליצור את הגליל מקפלת את הצד הצר פנימה בערך שליש, ואותו דבר מהצד השני, בדומה לאיך שעושים בצק עלים, את הקיפול עושה על ידי הרמה של שולי הניר
ממשיכה לגלגל מאחד הצדדים יחד עם נייר האפיה ליצירת גליל
פורסת לרוחב פרוסות של כ3-4 סנטימטר, מניחה בתבנית או מחבת ברזל עם נייר אפיה
אופה בתנור שחומם מראש ל190 מעלות כ 40 דקות או עד שהשולים קריספים

שבלולי קינמון
מתאים לפרוטוקולים

AIP100%    AIP    WahlsPaleo   Paleo

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

#
עוגיות שוקולד צ’יפס פליאו

עוגיות שוקולד צ’יפס פליאו

עוגיות שוקו שוקו אגוזיות עם חמאת טיגארנאט ואגוזי לוז. עוגיות שוקולד צ’יפס פליאו, טבעוניות ללא דגנים בכלל

אוזני המן

אוזני המן

פעם בשנה מרשה לעצמי, אוזני המן מבצק פריך מאוד, מילוי פרג מתוק והכנה מסובכת. התוצאה שווה ממש

עוגיות טחינה

עוגיות טחינה

עוגיה טחינה שמרגישה כמו עוגיה וטעימה כמו עוגיה. לכבוד החזרת הטחינה והשומשום בהצלחה, הבת האלופה שלי יצרה את המתכון הזה. הקרדיט כולו לרמי ורטמן

כדורי סחלב

כדורי סחלב

ממתק קטן בטעם של סחלב וילדות בירושלים, מי הזהר עושים את ההבדל

שוקו פלצבו

שוקו פלצבו

ערב קר חדשות לא משהו, שוקו יכול להיות אחלה מרוממם, הינה כזה מותאם לפרוטוקול מהודק חם ומנחם

גאלט אגסים

גאלט אגסים

זו עוגה קצת פראית ומאוד טעימה, משלבת טעם מרציפני מהשקדים שפוגשים באגסים. ווניל ממקל וניל אמיתי. פיתוח מתכון רמי ורטמן

בליס ברי

בליס ברי

נטיפים של אושר, אוכמניות כחולות קפואות בציפוי דק של שוקולד רואו, פיתוח רמי ורטמן

פרליני שוקולד רואו

פרליני שוקולד רואו

שוקולד רואו שומר על כל האיכויות הקסומות של הקקאו, מעלה תדר ומשמח את הנפש. פיתוח מתכון רמי ורטמן

מאפינס דלעת

מאפינס דלעת

בשלבים הראשונים שעדין קשה לוותר לגמרי על מאפים, יש הפתעות קטנות כמו המאפינס דלעת הזה, שהולך מעולה כארוחת בוקר מפנקת, או פינוק של אחר הצהרים

עוגיות פיצוחים

עוגיות פיצוחים

עוגיות פיצוחים קלות להכנה, מאוד מספקות. תמיד יש מבחר אחר של אגוזים וגרעינים לנסות. מתאים למי שאוכלת ביצים, הסוכר די הכרחי להדביק את הבלילה

עוגת בננות

עוגת בננות

עוגה מושלמת. לשלבים מתקדמים כאשר חזרו האגוזים והביצים
פיתוח מתכון רמי ורטמן

$