רכז רימונים ביתי
רימונים מבוקעים בקערה
גרגירי רימון
קליפות-של-רימון
צבע של רימון
רימונים מבוקעים בקערה

רכז רימונים ביתי

31/08/2021

בכל שנה יש שפע של רימונים על העץ, אני מודה על זה ומחפשת למי לתת. השנה יש המון ורובם מבוקעים. השנה אני רוצה את הטעם הזה לכל השנה. אז רכז רימונים. ממש לא מה שהכרתן

Prep Time1 hrCook Time3 hrs 30 mins

חומרים לבקבוק של ליטר
 20 רימונים
 או שלושה ליטר מיץ רימונים טבעי

1

רציתי תרכיז שישמר את הטעם הטבעי של הרימון, לא סירוף מתוק וסמיך, אלה ריכוז של טעמי רימון להמשך השנה
בבקבוקים שיש בחנויות יש סוכר לימון ולפעמים מסמיכים למיניהם
את המיץ אפשר להפיק בכמה דרכים
1. יש בחנות מיץ טרי - זה אחלה אבל יש לי רימונים מבוקעים
2. לסחוט במסחטת פרי כאילו היו תפוזים
3. לקלף ולטחון במעבד מזון לסנן ולסחוט
האופציה השלישית נשמעת הזוייה קצת וכמו המון עבודה סתם, אבל! יש לה יתרון אחד הטעם האפיץ שיש בציפה הלבנה של הרימון לא עובר. ואני לא מתה על הטעם הזה ולא איכפת לי לקלף רימונים
זה לקח זמן, ואם לא בא לכן על הסיבוב הזה אפשר לגמרי ליקנות שלושה בקבוקים של מיץ רימינים סחוט טרי ולוותר על כל ההתעסקות ולקפוץ ישר לשלב חמש

רימונים מבוקעים 2021

2

התחלתי מהמון רימונים מבוקעים שהיו על העץ
אחרי שעה של התעסקות, ויש מלא שיטות להפריד גרעינים קיבלתי כמות מטורפת של גרעינים
עברה לי מחשבה לספור אותם- אבל נשאיר אותה בצד

רימונים מבוקעים 2021

3

את הגרעינים טחנתי בפוד פרוססור
מפתיע אבל הגרעין הקשה של הרימון לא נטחן רק הציפה הרכה

רימונים גרעינים 2021

4

מסננת, וסוחטת

סינון שאריות רימונים

5

את המיץ עם הצבע המטורף מעבירה לסיר כבד לצימצום איטי
הכנסתי שנים וחצי ליטר מיץ
לאט לאט בבעבוע איטי ובחישה מדי פעם, המיץ מתרכז
כשיש על המיץ המתבשל איים לבנים עכורים כדאי להסיר אותם

מיץ רימון סחוט טרי

6

זה לקח שלוש וחצי שעות להגיע למיץ מרוכז שמצפה את הכף , זה לא ממש סירופ, יותר תרכיז
משנים וחצי ליטר נשאר חצי ליטר

רכז רימונים ביתי

7

נישמר במקרר בטח כמה חודשים
בטח יגמר קודם
אפשר לשים כף עם סודה וקרח למשל
או לשים על פנקוטה קוקוס, מתכון בקרוב. חג שמח

Ingredients

חומרים לבקבוק של ליטר
 20 רימונים
 או שלושה ליטר מיץ רימונים טבעי

Directions

1

רציתי תרכיז שישמר את הטעם הטבעי של הרימון, לא סירוף מתוק וסמיך, אלה ריכוז של טעמי רימון להמשך השנה
בבקבוקים שיש בחנויות יש סוכר לימון ולפעמים מסמיכים למיניהם
את המיץ אפשר להפיק בכמה דרכים
1. יש בחנות מיץ טרי - זה אחלה אבל יש לי רימונים מבוקעים
2. לסחוט במסחטת פרי כאילו היו תפוזים
3. לקלף ולטחון במעבד מזון לסנן ולסחוט
האופציה השלישית נשמעת הזוייה קצת וכמו המון עבודה סתם, אבל! יש לה יתרון אחד הטעם האפיץ שיש בציפה הלבנה של הרימון לא עובר. ואני לא מתה על הטעם הזה ולא איכפת לי לקלף רימונים
זה לקח זמן, ואם לא בא לכן על הסיבוב הזה אפשר לגמרי ליקנות שלושה בקבוקים של מיץ רימינים סחוט טרי ולוותר על כל ההתעסקות ולקפוץ ישר לשלב חמש

רימונים מבוקעים 2021

2

התחלתי מהמון רימונים מבוקעים שהיו על העץ
אחרי שעה של התעסקות, ויש מלא שיטות להפריד גרעינים קיבלתי כמות מטורפת של גרעינים
עברה לי מחשבה לספור אותם- אבל נשאיר אותה בצד

רימונים מבוקעים 2021

3

את הגרעינים טחנתי בפוד פרוססור
מפתיע אבל הגרעין הקשה של הרימון לא נטחן רק הציפה הרכה

רימונים גרעינים 2021

4

מסננת, וסוחטת

סינון שאריות רימונים

5

את המיץ עם הצבע המטורף מעבירה לסיר כבד לצימצום איטי
הכנסתי שנים וחצי ליטר מיץ
לאט לאט בבעבוע איטי ובחישה מדי פעם, המיץ מתרכז
כשיש על המיץ המתבשל איים לבנים עכורים כדאי להסיר אותם

מיץ רימון סחוט טרי

6

זה לקח שלוש וחצי שעות להגיע למיץ מרוכז שמצפה את הכף , זה לא ממש סירופ, יותר תרכיז
משנים וחצי ליטר נשאר חצי ליטר

רכז רימונים ביתי

7

נישמר במקרר בטח כמה חודשים
בטח יגמר קודם
אפשר לשים כף עם סודה וקרח למשל
או לשים על פנקוטה קוקוס, מתכון בקרוב. חג שמח

רכז רימונים ביתי
רכז רימונים ביתי

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

חבושים לאמא

חבושים לאמא

בחגי תשרי יש חבושים. פרי שניראה עתיק, קשה, עם ציפה פרוותית, אי אפשר לתת בו ביס, אז תכלס למה לטרוח?
אבל יש לו קסם שקורה בזמנו, ריכוך ארוך והצבע משתנה לכתום ורוד שיש רק לו, ריח של וניל ותפוחים, הביס יציב ומשם הוא רק מתחיל להפתיע.