רכז רימונים ביתי

| 31/08/2021

מיצוי של מיץ רימונים טרים בלי תוספת סוכר, רק הטעם החמוץ, מתוק, עפיץ, של גרגירי הרימון.

בכל שנה יש שפע של רימונים על העץ, אני מודה על זה ומחפשת למי לתת. השנה יש המון ורובם מבוקעים. יכולה להרגיש איך אני רוצה את הטעם הזה לכל השנה. אז רכז רימונים. ממש לא מה שהכרתן

כמותזמן הכנה
ליטר רכז רימונים שלוש וחצי שעות בישול

חומרים לבקבוק של ליטר
 20 רימונים
 או שלושה ליטר מיץ רימונים טבעי

1

רציתי תרכיז שישמר את הטעם הטבעי של הרימון, לא סירוף מתוק וסמיך, אלה ריכוז של טעמי רימון להמשך השנה
בבקבוקים שיש בחנויות יש סוכר לימון ולפעמים מסמיכים למיניהם
את המיץ אפשר להפיק בכמה דרכים
1. יש בחנות מיץ טרי - זה אחלה אבל יש לי רימונים מבוקעים
2. לסחוט במסחטת פרי כאילו היו תפוזים
3. לקלף ולטחון במעבד מזון לסנן ולסחוט
האופציה השלישית נשמעת הזוייה קצת וכמו המון עבודה סתם, אבל! יש לה יתרון אחד הטעם האפיץ שיש בציפה הלבנה של הרימון לא עובר. ואני לא מתה על הטעם הזה ולא איכפת לי לקלף רימונים
זה לקח זמן, ואם לא בא לכן על הסיבוב הזה אפשר לגמרי ליקנות שלושה בקבוקים של מיץ רימינים סחוט טרי ולוותר על כל ההתעסקות ולקפוץ ישר לשלב חמש

רימונים מבוקעים 2021

2

התחלתי מהמון רימונים מבוקעים שהיו על העץ
אחרי שעה של התעסקות, ויש מלא שיטות להפריד גרעינים קיבלתי כמות מטורפת של גרעינים
עברה לי מחשבה לספור אותם- אבל נשאיר אותה בצד

רימונים מבוקעים 2021

3

את הגרעינים טחנתי בפוד פרוססור
מפתיע אבל הגרעין הקשה של הרימון לא נטחן רק הציפה הרכה

רימונים גרעינים 2021

4

מסננת, וסוחטת

סינון שאריות רימונים

5

את המיץ עם הצבע המטורף מעבירה לסיר כבד לצימצום איטי
הכנסתי שנים וחצי ליטר מיץ
לאט לאט בבעבוע איטי ובחישה מדי פעם, המיץ מתרכז
כשיש על המיץ המתבשל איים לבנים עכורים כדאי להסיר אותם

מיץ רימון סחוט טרי

6

זה לקח שלוש וחצי שעות להגיע למיץ מרוכז שמצפה את הכף , זה לא ממש סירופ, יותר תרכיז
משנים וחצי ליטר נשאר חצי ליטר

רכז רימונים ביתי

7

נישמר במקרר בטח כמה חודשים
בטח יגמר קודם
אפשר לשים כף עם סודה וקרח למשל
או לשים על פנקוטה קוקוס, מתכון בקרוב. חג שמח

Ingredients

חומרים לבקבוק של ליטר
 20 רימונים
 או שלושה ליטר מיץ רימונים טבעי

Directions

1

רציתי תרכיז שישמר את הטעם הטבעי של הרימון, לא סירוף מתוק וסמיך, אלה ריכוז של טעמי רימון להמשך השנה
בבקבוקים שיש בחנויות יש סוכר לימון ולפעמים מסמיכים למיניהם
את המיץ אפשר להפיק בכמה דרכים
1. יש בחנות מיץ טרי - זה אחלה אבל יש לי רימונים מבוקעים
2. לסחוט במסחטת פרי כאילו היו תפוזים
3. לקלף ולטחון במעבד מזון לסנן ולסחוט
האופציה השלישית נשמעת הזוייה קצת וכמו המון עבודה סתם, אבל! יש לה יתרון אחד הטעם האפיץ שיש בציפה הלבנה של הרימון לא עובר. ואני לא מתה על הטעם הזה ולא איכפת לי לקלף רימונים
זה לקח זמן, ואם לא בא לכן על הסיבוב הזה אפשר לגמרי ליקנות שלושה בקבוקים של מיץ רימינים סחוט טרי ולוותר על כל ההתעסקות ולקפוץ ישר לשלב חמש

רימונים מבוקעים 2021

2

התחלתי מהמון רימונים מבוקעים שהיו על העץ
אחרי שעה של התעסקות, ויש מלא שיטות להפריד גרעינים קיבלתי כמות מטורפת של גרעינים
עברה לי מחשבה לספור אותם- אבל נשאיר אותה בצד

רימונים מבוקעים 2021

3

את הגרעינים טחנתי בפוד פרוססור
מפתיע אבל הגרעין הקשה של הרימון לא נטחן רק הציפה הרכה

רימונים גרעינים 2021

4

מסננת, וסוחטת

סינון שאריות רימונים

5

את המיץ עם הצבע המטורף מעבירה לסיר כבד לצימצום איטי
הכנסתי שנים וחצי ליטר מיץ
לאט לאט בבעבוע איטי ובחישה מדי פעם, המיץ מתרכז
כשיש על המיץ המתבשל איים לבנים עכורים כדאי להסיר אותם

מיץ רימון סחוט טרי

6

זה לקח שלוש וחצי שעות להגיע למיץ מרוכז שמצפה את הכף , זה לא ממש סירופ, יותר תרכיז
משנים וחצי ליטר נשאר חצי ליטר

רכז רימונים ביתי

7

נישמר במקרר בטח כמה חודשים
בטח יגמר קודם
אפשר לשים כף עם סודה וקרח למשל
או לשים על פנקוטה קוקוס, מתכון בקרוב. חג שמח

רכז רימונים ביתי

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

קניידלך פליאו – טעימים ממש

קניידלך פליאו – טעימים ממש

טעם עמוק של מרק עוף, חומרים טובים ונוטרינטים בשפע. כדאי להשקיע קצת בהקצפת החלבונים כדי לקבל קניידלך אורירים מלאי טעם. מתאים לפליאו, מתאים לתזונה קטוגנית. נטול עמילנים וקמחי דגנים

פסטרמה חזה הודו בתנור

פסטרמה חזה הודו בתנור

מה שצריך בשביל פסטרמה ביתי מחזה הודו זה קצת סבלנות. מתחילות בהשריה בברין שישמור על עסיסיות הבשר. ממשיכות בציפוי נחמד שיתן לווית טעם קלה, ולבסוף אפיה באדים לשמור על הלחות. זהו. נקניק בריא ביתי ברבע מחיר

שמן עלי זעתר טריים

שמן עלי זעתר טריים

אוצר ירוק כהה של עלי זעתר טריים עם שמן זית לימון ומלח. הטעם הירוק של החורף שמור בצנצנת. אפשר להוסיף לסירים או לרטבים קרים ולקבל טעמים עדינים מהדהדים של זעתר והרים

ממרח זרעי חרדל מותססים

ממרח זרעי חרדל מותססים

ממרח שמקורו בזרעי חרדל מותססים שחורים וצהובים. ההתססה ריחנית וארוכה ולממרחים לוקח כמה ימים להבשיל. החרדל מסתדר שנותנות לו להתאורר. התהליך מתחיל בהתססת הזרעים ואחר כך אפשר להכין ממרחים מגוונים