ריבת תפוז סיני קומקוואט

ארומה אתרית של חורף

היחס בין ארומה אתרית שיש בקליפות תפוז סיני לבין הפנים העסיסי היא לגמרי לטובת הארומה בתפוז הסיני.

הענין כאן לקלוט את הארומות האלו מהקליפה ולשמר את הטעם העז והחורפי בסוכר.

מעצימה אותם עם מיץ קלמנטינה וקוביות קטנטנות של קליפת לימון

ריבת תפוז סיני

ככה עושה

ריבת תפוז סיני קומקוואט

הכנות30 minutes
זמן בישול אפיה1 hour
מנות3 צינצנות 400 מיל
חופשי מאלרגנים
glutenfree
cmical free

מרכיבים

  • 1200 גרם תפוז סיני
  • 500 גרם סוכר
  • 1 ליים טרי
  • 5 קלמנטינות
  • 1 כוס מים

הכנות

  • עושה חריץ לאורך בכל תפוז, מעבירה את כולם לסיר כבד ומכסה במים. מביאה לרתיחה מבשלת דקות ספורות ומסננת. המטרה להוציא מרירות. יש שעושות גם שלוש פעמים.
    אוצר של תפוזים סיניים קומקווט
  • מחזירה את התפוזים המסוננים לסיר, סוחטת מעליהם את הקלמנטינות, חמש קלמנטינות עסיסיות לפחות כוס של מיץ טרי, מוסיפה עוד כוס מים. מוסיפה את הסוכר
    את הליים או לימון טרי קולפת בזהירות כדי לקבל רק את הקליפה בלי החלק הלבן, קוצצת לקוביות קטנטנות. מוסיפה לסיר
    את המיץ של הלימון סוחטת לסיר.
    תפוזים חלוטים עם קוביות לימון
  • בוחשת מדליקה אש גבוהה ומביאה את הריבה לרתיחה חזקה, אחרי דקה שתים מורידה את האש ובוחשת מדי פעם
    לאחר שעה בערך התפוזים מזוגגים ושקופים, הסירופ מסמיך והריבה מוכנה.
    מעבירה לצינצנות מעוקרות. שומרת במקרר
    ריבת תפוזים מוכנה
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineחופשי מגלוטן . טבעוני

עוד משהו

יש שחוצים את התפוזים, אני מוצאת שמספיק חריץ כדי שהסוכר יכנס פנימה. החריץ שומר על צורת התפוז
סוג הסוכר והכמות שלו, אם רוצות קצת יותר מתוק שימו רק קילו תפוזים. סוכר חום סוכר פאנלה סוכר קוקוס כל אלו לא מתאימים לריבה
כמות הנוזלים. אפשר להוסיף עוד מים או מיץ ולבשל קצת יותר זמן, הענין הוא תחושת הפרש של הריבה, בישול ארוך יוצר סירופ יותר מרוכז פחות רענן, יותר עמוק. זה ענין של טעם
ריבת תפוז סיני קומקווט

gesture_012-swipe_left-hand-touch-fingerCreated with Sketch.Created by Pham Thi Dieu Linhfrom the Noun Projectעוד ריבה

סדנת התססה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י לבן

סדנה מעשית במטבח ביתי

2 מחשבות על “ריבת תפוז סיני קומקוואט”

  1. מושלםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםם הרבה מאוד אנשים לא מנצלים את כמות הפרי שהעץ הזה נותן אחד הדברים הטובים זה להכין ריבה

    הגב

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן