צילי מותסס

ריבת צ'ילי תאילנדית

ריבת צ'ילי מטוגנת, אפשר לקרוא לה גם מחית טום יאם.

היא מלאת טעמים, לא חריפה כמו שחושבים, יותר איזון של חריף מתוק חמוץ דגי,

היא חיונית אם מכינים מרק טום יאם, למעשה המרק המופלא הזה מוכן ברגע אם יש את המחית הזו

עם הגשם באה הצינצנת הזו, למרקים שיבואו אחריה

Nam Prik Pao
מרכיבים לריבת צ'ילי תאילנדית

ככה עושה

ריבת צ'ילי תאילנדית

הכנות30 minutes
זמן בישול אפיה התססה10 minutes
מנות2 צנצנת
חופשי מאלרגנים
רוטב סויה
glutenfree
cmical free

מרכיבים

ריבת צ'ילי תאילנדית

  • 10 גרם פלפל חריף תאילנדי יבש
  • 50 גרם פלפל מותסס
  • 3 יח' צ'ילי טרי
  • 50 גרם שום פרוסות דקות – חצי כוס
  • 100 גרם שלוט פרוסות דקות – כוס
  • 8 פילטים אנצ'ובי
  • 1 כוס שמן זרעי ענבים
  • 3 כפות משחת תמרינדי – חמוץ
  • 4 כפות רוטב דגים – מלוח
  • 2 דסקיות סוכר דקלים 150 גרם – מתוק

הכנות

צ'ילי

  • צ'ילי, זה הענין
    יש כאן שלוש אפשרויות. אפשר לשלב בניהם ולקבל עוד מורכבות של טעם.
    את הטרי והיבש כדאי להעביר טיגון. את המותסס לא
  • אפשר 50 גרם של צ'ילי תאילנדי יבש. אם או בלי גרעינים. הם חריפים במיוחד עם הגרעינים. טוב לטגן אותם.
    צילי תאילנדי יבש
  • אפשר 100 גרם של צ'ילי טרי חתוך גס. אותם גם כדאי לטגן
    צ'ילי טרי שום שלוט ודסקיות סוכר דקלים
  • ואפשר 100 גרם של צ'ילי מותסס. אותו גירדתי מהקליפות למחית צ'ילי מותססת
    צ'ילי מותסס נקי

ריבת צ'ילי תאילנדית

  • זו ריבה מטוגנת,
    את השום חותכת לפרוסות דקיקות, משהו כמו 12 שיניים גדולות
    את השלוט גם לפרוסות דקיקות, 3 עד 4 שלוט בינונים
    יוצקת את השמן לסיר קטן, שנים שלושה סנטימטר. על להבה בינונית לחום של 160 מעלות.
    מטגנת, תוך כדי ערבוב קודם את השום, עד שכמעט מוזהב. הוא יהיה קריספי בהמשך. מוציאה לנייר מגבת
    מכניסה את השלוט לאותו השמן, שוב בערבוב שכמעט שחום מוציאה לנייר סופג. הזמנים שונים לכן לא יחד
    את הצ'ילי היבש מטגנת קצת לקריספיות.
    את הצ'ילי הטרי מטגנת דקה או שתים.
    קריספי שום וקריספי שלוט
  • טחינה במעבד מזון
    מכניסה את השלוט, השום, וכל סוגי הצ'ילי ושתים שלוש כפות שמן לטחינה טובה.
    מרכיבים לריבת צ'ילי תאילנדית
  • טיגון
    לאותו השמן מוסיפה סוכר דקלים קצוץ דק מערבבת עד שנמס
    מוסיפה את תערובת הצ'ילי, שום, שלוט הטחונים
    מוסיפה רוטב דגים ומשחת התמרינדי
    ערבוב טוב עד שקצת מסמיך
  • מעבירה לצנצנת ולמקרר. זה הבסיס למרק טום יאם ומלא מרקים נהדרים ועוד
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineפליאו . תאילנדי

עוד משהו

במקור יש במתכון חצי כוס שרימפס יבש, קשה למצוא, אם יש צריך לטחון אותם בניפרד, ולהוסיף לתערובת של השלוט, שום, צ'ילי. כאן החלפתי בפילטים של אנצ'ובי 
 
 

מחית טום יאם או ריבת צ'ילי תאילנדית 

אם אין כוח להכין אבל בא לכן על מרק טום יאם. הצינצנת הזו תעשה פלאים לעוד תבשילים

אפשר לחפש מחית בשם מחית טום יאם. יש גם כאלו בצינצנות או מיובשות קצת כמו אבקת מרק עוף

מחית טום יאם
מחית טום יאם או ריבת צ'ילי תאילנדית

התססות חורף סדנה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י לבן

סדנה מעשית במטבח ביתי

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן