ריבת משמשים

ריבת משמשים

אחת הריבות!

ריבת משמשים, כמו ריבת תותים או ריבת תפוז סיני או חבושים. ריבה קלאסית נגמרת תמיד הרבה לפני שחוזרת עונת המשמשים.

לא צריך הרבה, משמש סוכר, ואולי גרניום או למון גראס לקצת תיבול

בכל שנה עונת המשמשים מלווה בתחושה של הינה מגיע הקיץ תכף מסתיימת שנת הלימודים

השנה זרעי הקיץ האלו עצובים במיוחד, איזה קיץ מצפה לנו? כמה עוד נבער? וישרף כאן הכל

ריבת משמשים ביתית

ככה עושה

ריבת משמשים

הכנות30 minutes
זמן בישול אפיה45 minutes
השריה12 hours
מנות8 צינצנות של 300 מל
חופשי מאלרגנים
glutenfree
cmical free

מרכיבים

  • 3 קג משמש
  • קג סוכר

הכנות

  • שוטפת טוב את המשמשים, מחלצת את הגרעינים. שוקלת את הפרי נטו
    מוסיפה חצי ממשקל הפרי בסוכר, כאן יצאו שלושה קילו נטו משלושה וחצי קילו משמש. להם הוספתי קילו וחצי סוכר.
    משמשים 2024
  • בסיר כבד שישמש אחר כך לבישול מערבבת את הסוכר והמשמשים ואז עם הידים מועכת את הפרי עם הסוכר, כאילו היו בוץ וקובבות.
    אם לא רוצות פעילות כזו אפשר לחתוך קטן את הפרי, או למעוך כמו פירה
    מניחה מכוסה ללילה לתת לפרי להוציא נוזלים
    משמשים וסוכר לילה יחד לפפני בישול הריבה
  • מביאה לרתיחה על אש חזקה, את הקצף מעל מורידה ומניחה בצד בקערה. אחרי כמה דקות אפשר לראות נוזל מתחת לקצף, אותו אפשר להחזיר לסיר.
    קצץ של ריבת משמש
  • שרותח מערבב מדי פעם מורידה אש ומבשלת עוד כחצי שעה עד 45 דקות תוך בחישה והשגחה
    ריבת משמש אחרי 45 דקות
  • מעקרת צנצנות. על ידי שפיכה של מים רותחים ואז הפיכה של הצנצנת על מגבת
    ממלאת שהריבה עוד חמה. סוגרת והופכת
    שהתקרר שומרת בקרור
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineחופשי מגלוטן . טבעוני . פליאו אוטואימוני . צמחוני . קיטו
צנצנות ריבת משמש ביתית
צנצנות של ריבת משמשים ביתית

סדנת התססה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י קוראני לבן

עד 6 משתתפים במטבח ביתי

מחשבה 1 על “ריבת משמשים”

5 from 1 vote

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן