מרמלדת חבושים בסיר הבישול שלה

ריבת חבושים

מה חבושים ? הפרי הכי כעור וקשה, ועדין בשלנים מאוהבים בו ומוציאים ממנו טעמים וריחות קסומים

ואכן כזה הוא. פרי קסום, עם ריח וצבע ניסתרים. את הצבע המכושף רק חום ארוך ועיקש יחשוף.

אז יש כאן ריבת חבושים, פחות פרי שנמס לתוך סירופ, יותר פלחים יפים מזוגגים בסירופ ריחני

אחת המתנות של חגי תשרי

ריבת חבושים לראש השנה

ככה עושה

קונפיטורת חבושים

הכנות1 hour
זמן בישול אפיה2 hours
מנות4 צנצנות בינוניות
חופשי מאלרגנים
cmical free

מרכיבים

  • 2 קג חבושים טריים
  • 650 גרם סוכר קנים אורגני
  • כמה עלי גרניום לימוני

הכנות

טיפול בחבושים

  • הפרי הזה כמה שהוא קסום, כך הוא קשה ולא מתמסר.
    אז ככה, הפרווה על קליפה. יורדת בקלות עם מברשת ומים. יש כאלו עם קליפה דקה בלי פרווה יותר נוחים לתפעול.
    הקליפה, השריה במים לשעתיים תעזור מאוד לפעולת הקילוף.
    החבושים משנים צבע שהם פוגשים אוויר, מים עם לימון עוצרים את זה (קצת).
    החיתוך דורש סכין טובה.
    עד כאן חסמים. מכאן הקסם מתחיל.
    חבושים
  • קולפת שני קילו חבושים, חותכת לרבעים ואז כל רבע לשלושה פלחים
    מעבירה לסיר גדול עם מים ולימון. בנחת לוקח זמן
    יש המון פקטין בפרי הזה, וזמן הבישול שלו ארוך לכן הכי נוח זה לבשל את המרקחת הזו בשני שלבים.
    מעבירה את החבושים עם מי הלימון לרתיחה. מוסיפה סרט קליפת לימון בלי הציפה. כמות המים צריכה לכסות את החבושים, לא יותר כי המים האלו מקבלים פקטין ועדיף שהוא לא ידולל לשאו
    אחרי כחצי שעה החבושים רכים חלקית, אפשר להכניס קצה של סכין.
    מסננת את הפלחים מהמים, ואת המים שומרת בצד להמשך יש בהם המון פקטין והם חשובים לריבה.
    מבצע חבושים - שלב הקליפה

ריבת חבושים

  • שוקלת את הפלחים. התחלתי עם שני קילו פרי נטו ונשארו קילו וחצי פלחים רכים
    החבוש לא מתוק, הוא צריך את הסוכר שלו, מצד שני הפקטור של הכרישה מעולה, ככה שלא צריך המון. חצי ממשקל הפרי זה די קלאסי.
    אני מורידה קצת כי לטעמי זה מתוק מדי, 650 גרם סוכר לקילו וחצי פרי נטו, די והותר לריבה מתוקה מאוד.
    מוסיפה את הסוכר ומערבבת טוב.
    מוסיפה 3 כוסות ממי הבישול אלו עם מלא פקטין ששמרתי בצד
    טעמים (לא חובה): מעדיפה עלי גרניום, או כמה תרמילי הל, או מקל קינמון טוב.
    טעם אחד מספיק. הפעם עשיתי עם עלים של גרניום לימוני. מוסיפה כמה לסיר
    נותנת רתיחה טובה, ומורידה את האש לביעבוע עדין
    מרמלדת חבושים תחילת הדרך
  • מבשלת שעה וחצי שעתים עם מיכסה פתוח, על הדרך יתכן ויהי צריך להוסיף עוד ממי הבישול
    הסירופ מתרכז אין צורך לערבב, זה ישבור את הפלחים היפים, מספיק להשקות בסירופ.
    חבושים מבושלים אחרי שעה
  • אחרי שעה וחצי שעתיים הפלחים מקבלים צבע ורוד כתום מטורף, הם מזוגגים מלאי טעם וריח ויכולים לעבור לצינצנת
    מרמלדת חבושים בסיר הבישול שלה

צינצנות

  • אני שומרת ריבות במקרר, לכן אני לא מעקרת את הצנצנות. שוטפת טוב ומעמידה על קרש שיש עליו מגבת נקיה. מכניסה לכל צנצנת מים רותחים עד הקצה. שופכת את המים והופכת את הצינצנת ככה שהפתח על המגבת. את הפלחים המזוגגים מעבירה לצנצנות שהם חמים, מכסה בסירופ אם נשאר. סוגרת מיד במיכסים נקיים
    נישמר במקרר חודשים
    מרקחת חבושים
ריבת חבושים
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineטבעוני . צמחוני

gesture_012-swipe_left-hand-touch-fingerCreated with Sketch.Created by Pham Thi Dieu Linhfrom the Noun Projectעוד חבושים, עוד ריבה

סדנת התססה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י קוראני לבן

עד 6 משתתפים במטבח ביתי

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן