רוסטביף שפיץ שייטל

נתח קטן של קילו מאתים עד קילו שמונה מאות. יש לו מרקם רך וטעמים טובים ההמשך של השייטל. צד אחד עם כיפת שומן לא עבה מדי. מצויין לרוסטביף קטן, במחיר נוח

באנגלית זה ניקרא Tri tip שפיץ שייטל. כמו ששמו מרמז יש לו שפיץ וצד עבר, לצליה יותר אחידה כדאי לקשור אותו כדי לקבל פרוסה יותר עבה.

את השאריות אפשר לאכול קרות למחרת

ככה עושה

רוסטביף שפיץ שייטל

הכנות15 minutes
זמן בישול אפיה20 minutes
מנות6 מנות
חופשי מאלרגנים
milkfree
glutenfree

מרכיבים

  • שפיץ שייטל נתח שלם
  • חוט קשירה
  • ענף של עשב תבלין
  • שמן זית, מלח גס
  • פילפל שחור גרוס - אופציונלי

הכנות

  • שפיץ שייטל הוא נתח קטן של קילו מאתים עד קילו 800 מתאים מאוד לצליה בתנור. ניקרא באנגלית Tri Tip . הגודל שלו אידאלי לרוסטביף לארוחה קטנה. גם מבחינת מחיר הוא פחות יקר מסינטה או אנטריקוט. נתח עסיסי, בדרך כלל מגיע עם מכסה שומן דק ונוח לתפעול, הטעמים שלו בשרים מתונים.
    רוסט שפיץ שיטל
  • הנתח יחסית דק, כדי לצלות אותו בהצלחה טוב ליקשור לרוחב כמה קשרים הדוקים.
    זה יתן לנתח יותר עובי וישמור על עסיסיות.
    חוט קשירה צריך להתאים לתנור, יש כאלו בחנויות חומרי בנין בגרושים.
    הקשירה היא פשוט קשר, לא יודעת איך עושים קשר קצבים. קושרת חותכת במספרים וקושרת שוב ארבע עד חמישה קשרים לרוחב.
    אפשר לקשור ענף רוזמרין או טימן או מרווה או מה שבא לכן אפשר גם לחרוץ בבשר עם סכין כיסים עמוקים ולהכניס בהם שיני שום.
    רוסט שפיץ שיטל
  • סגירה.
    כדאי להוציא את הנתח שעתיים קודם כדי שיגיע לטמפרטורת החדר. מעסה את הנתח בשמן זית מלח ופילפל שחור. מתחילה בצריבה טובה מכל הכיוונים על פלנצה. קודם הצד של השומן, ואז מסביב לכל ארבעת הצדדים.
    רוסט שפיץ שיטל
  • צליה
    בנתיים מחממת תנור ל180 מעלות. שהתנור חם מעבירה את הנתח לתנור ל15-30 דקות, תלוי בגודל הנתח ובמידת העשיה שאתן מעדיפות. נתח של קילו ארבע מאות אחרי 20 דקות יתן בשר במידת מדיום.
    רוסט שפיץ שיטל
  • חיתוך
    כדאי לתת לנתח לנוח אחרי התנור, מכסה בניר אפיה ומעליו מגבת מטבח לרבע שעה. החיתוך נעשה נגד כיוון הסיבים. הנתח הזה בצורת משולש ככה שהסיבים יוצאים מנקודה אחת ומגיעים לשתי הפינות הנוספות. זה יוצר שני כיווני חיתוך. אני מתחילה בשפיץ הדק ופורסת משם בערך עד האמצע, ואז מסובבת אלי את הצד המדממם וממשיכה לפרוס הפעם באלכסון.
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineדל פחממה . פליאו . פליאו אוטואימוני . קיטו

סדנת התססה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י קוראני לבן

עד 6 משתתפים במטבח ביתי

5 from 2 votes (2 ratings without comment)

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן