רוסטביף שפיץ שייטל

|

28/08/2021

שפיץ שייטל נתח קטן עם טעמים טובים ההמשך של השייטל, מצויין לרוסטביף קטן. במחיר נוח
את השאריות אפשר לאכול קרות למחרת

כארבע מנות

Prep Time15 minsCook Time20 mins

 שפיץ שייטל נתח שלם
 חוט קשירה
 ענף של עשב תבלין
 שמן זית, מלח גס
  פילפל שחור גרוס - אופציונלי

1

שפיץ שייטל הוא נתח קטן של קילו מאתים עד קילו 800 מתאים מאוד לצליה בתנור ניקרא באנגלית Tri Tip
הגודל שלו אידאלי לרוסטביף לארוחה קטנה. גם מבחינת מחיר הוא פחות יקר משמעותית מסינטה או אנטריקוט
הוא עסיסי, בדרך כלל מגיע עם מכסה שומן דק ונוח לתפעול, הטעמים שלו בשרים מתונים.

2

הנתח יחסית דק, כדי לצלות אותו בהצלחה טוב ליקשור לרוחב כמה קשרים הדוקים
זה יתן לנתח יותר עובי וישמור על עסיסיות
חוט קשירה צריך להתאים לתנור, יש כאלו בחנויות חומרי בנין בגרושים
הקשירה היא פשוט קשר, לא יודעת איך עושים קשר קצבים. קושרת חותכת במספרים וקושרת שוב ארבע עד חמישה קשרים לרוחב
אפשר לקשור ענף רוזמרין או טימן או מרווה או מה שבא לכן
אפשר גם לחרוץ בבשר עם סכין כיסים עמוקים ולהכניס בהם שיני שום

3

סגירה
כדאי להוציא את הנתח שעה קודם כדי שיגיע לטמפרטורת החדר
מעסה את הנתח בשמן זית מלח ופילפל שחור
מתחילה בצריבה טובה מכל הכיוונים על פלנצה
קודם הצד של השומן, ואז מסביב לכל ארבעת הצדדים

4

צליה
בנתיים מחממת תנור ל180 מעלות
שהתנור חם מעבירה את הנתח לתנור ל15-30 דקות תלוי בגודל הנתח ובמידת העשיה שאתן מעדיפות
נתח של קילו ארבע מאות אחרי 20 דקות יתן בשר במידת מדיום

5

חיתוך
כדאי לתת לנתח לנוח אחרי התנור, מכסה בניר אפיה ומעליו מגבת מטבח לרבע שעה
החיתוך נעשה נגד כיוון הסיבים. הנתח הזה בצורת משולש ככה שהסיבים יוצאים מנקודה אחת ומגיעים לשתי הפינות הנוספות זה יוצר שני כיווני חיתוך. אני מתחילה בשפיץ הדק ופורסת משם בערך עד האמצע ואז מסובבת אלי את הצד המדממם וממשיכה לפרוס הפעם באלכסון

Ingredients

 שפיץ שייטל נתח שלם
 חוט קשירה
 ענף של עשב תבלין
 שמן זית, מלח גס
  פילפל שחור גרוס - אופציונלי

Directions

1

שפיץ שייטל הוא נתח קטן של קילו מאתים עד קילו 800 מתאים מאוד לצליה בתנור ניקרא באנגלית Tri Tip
הגודל שלו אידאלי לרוסטביף לארוחה קטנה. גם מבחינת מחיר הוא פחות יקר משמעותית מסינטה או אנטריקוט
הוא עסיסי, בדרך כלל מגיע עם מכסה שומן דק ונוח לתפעול, הטעמים שלו בשרים מתונים.

2

הנתח יחסית דק, כדי לצלות אותו בהצלחה טוב ליקשור לרוחב כמה קשרים הדוקים
זה יתן לנתח יותר עובי וישמור על עסיסיות
חוט קשירה צריך להתאים לתנור, יש כאלו בחנויות חומרי בנין בגרושים
הקשירה היא פשוט קשר, לא יודעת איך עושים קשר קצבים. קושרת חותכת במספרים וקושרת שוב ארבע עד חמישה קשרים לרוחב
אפשר לקשור ענף רוזמרין או טימן או מרווה או מה שבא לכן
אפשר גם לחרוץ בבשר עם סכין כיסים עמוקים ולהכניס בהם שיני שום

3

סגירה
כדאי להוציא את הנתח שעה קודם כדי שיגיע לטמפרטורת החדר
מעסה את הנתח בשמן זית מלח ופילפל שחור
מתחילה בצריבה טובה מכל הכיוונים על פלנצה
קודם הצד של השומן, ואז מסביב לכל ארבעת הצדדים

4

צליה
בנתיים מחממת תנור ל180 מעלות
שהתנור חם מעבירה את הנתח לתנור ל15-30 דקות תלוי בגודל הנתח ובמידת העשיה שאתן מעדיפות
נתח של קילו ארבע מאות אחרי 20 דקות יתן בשר במידת מדיום

5

חיתוך
כדאי לתת לנתח לנוח אחרי התנור, מכסה בניר אפיה ומעליו מגבת מטבח לרבע שעה
החיתוך נעשה נגד כיוון הסיבים. הנתח הזה בצורת משולש ככה שהסיבים יוצאים מנקודה אחת ומגיעים לשתי הפינות הנוספות זה יוצר שני כיווני חיתוך. אני מתחילה בשפיץ הדק ופורסת משם בערך עד האמצע ואז מסובבת אלי את הצד המדממם וממשיכה לפרוס הפעם באלכסון

רוסטביף שפיץ שייטל

רוסטביף שפיץ שייטל

|

שפיץ שייטל נתח קטן עם טעמים טובים ההמשך של השייטל, מצויין לרוסטביף קטן. במחיר נוח
את השאריות אפשר לאכול קרות למחרת

כארבע מנות

Prep Time15 minsCook Time20 mins

 שפיץ שייטל נתח שלם
 חוט קשירה
 ענף של עשב תבלין
 שמן זית, מלח גס
  פילפל שחור גרוס - אופציונלי

1

שפיץ שייטל הוא נתח קטן של קילו מאתים עד קילו 800 מתאים מאוד לצליה בתנור ניקרא באנגלית Tri Tip
הגודל שלו אידאלי לרוסטביף לארוחה קטנה. גם מבחינת מחיר הוא פחות יקר משמעותית מסינטה או אנטריקוט
הוא עסיסי, בדרך כלל מגיע עם מכסה שומן דק ונוח לתפעול, הטעמים שלו בשרים מתונים.

2

הנתח יחסית דק, כדי לצלות אותו בהצלחה טוב ליקשור לרוחב כמה קשרים הדוקים
זה יתן לנתח יותר עובי וישמור על עסיסיות
חוט קשירה צריך להתאים לתנור, יש כאלו בחנויות חומרי בנין בגרושים
הקשירה היא פשוט קשר, לא יודעת איך עושים קשר קצבים. קושרת חותכת במספרים וקושרת שוב ארבע עד חמישה קשרים לרוחב
אפשר לקשור ענף רוזמרין או טימן או מרווה או מה שבא לכן
אפשר גם לחרוץ בבשר עם סכין כיסים עמוקים ולהכניס בהם שיני שום

3

סגירה
כדאי להוציא את הנתח שעה קודם כדי שיגיע לטמפרטורת החדר
מעסה את הנתח בשמן זית מלח ופילפל שחור
מתחילה בצריבה טובה מכל הכיוונים על פלנצה
קודם הצד של השומן, ואז מסביב לכל ארבעת הצדדים

4

צליה
בנתיים מחממת תנור ל180 מעלות
שהתנור חם מעבירה את הנתח לתנור ל15-30 דקות תלוי בגודל הנתח ובמידת העשיה שאתן מעדיפות
נתח של קילו ארבע מאות אחרי 20 דקות יתן בשר במידת מדיום

5

חיתוך
כדאי לתת לנתח לנוח אחרי התנור, מכסה בניר אפיה ומעליו מגבת מטבח לרבע שעה
החיתוך נעשה נגד כיוון הסיבים. הנתח הזה בצורת משולש ככה שהסיבים יוצאים מנקודה אחת ומגיעים לשתי הפינות הנוספות זה יוצר שני כיווני חיתוך. אני מתחילה בשפיץ הדק ופורסת משם בערך עד האמצע ואז מסובבת אלי את הצד המדממם וממשיכה לפרוס הפעם באלכסון

Ingredients

 שפיץ שייטל נתח שלם
 חוט קשירה
 ענף של עשב תבלין
 שמן זית, מלח גס
  פילפל שחור גרוס - אופציונלי

Directions

1

שפיץ שייטל הוא נתח קטן של קילו מאתים עד קילו 800 מתאים מאוד לצליה בתנור ניקרא באנגלית Tri Tip
הגודל שלו אידאלי לרוסטביף לארוחה קטנה. גם מבחינת מחיר הוא פחות יקר משמעותית מסינטה או אנטריקוט
הוא עסיסי, בדרך כלל מגיע עם מכסה שומן דק ונוח לתפעול, הטעמים שלו בשרים מתונים.

2

הנתח יחסית דק, כדי לצלות אותו בהצלחה טוב ליקשור לרוחב כמה קשרים הדוקים
זה יתן לנתח יותר עובי וישמור על עסיסיות
חוט קשירה צריך להתאים לתנור, יש כאלו בחנויות חומרי בנין בגרושים
הקשירה היא פשוט קשר, לא יודעת איך עושים קשר קצבים. קושרת חותכת במספרים וקושרת שוב ארבע עד חמישה קשרים לרוחב
אפשר לקשור ענף רוזמרין או טימן או מרווה או מה שבא לכן
אפשר גם לחרוץ בבשר עם סכין כיסים עמוקים ולהכניס בהם שיני שום

3

סגירה
כדאי להוציא את הנתח שעה קודם כדי שיגיע לטמפרטורת החדר
מעסה את הנתח בשמן זית מלח ופילפל שחור
מתחילה בצריבה טובה מכל הכיוונים על פלנצה
קודם הצד של השומן, ואז מסביב לכל ארבעת הצדדים

4

צליה
בנתיים מחממת תנור ל180 מעלות
שהתנור חם מעבירה את הנתח לתנור ל15-30 דקות תלוי בגודל הנתח ובמידת העשיה שאתן מעדיפות
נתח של קילו ארבע מאות אחרי 20 דקות יתן בשר במידת מדיום

5

חיתוך
כדאי לתת לנתח לנוח אחרי התנור, מכסה בניר אפיה ומעליו מגבת מטבח לרבע שעה
החיתוך נעשה נגד כיוון הסיבים. הנתח הזה בצורת משולש ככה שהסיבים יוצאים מנקודה אחת ומגיעים לשתי הפינות הנוספות זה יוצר שני כיווני חיתוך. אני מתחילה בשפיץ הדק ופורסת משם בערך עד האמצע ואז מסובבת אלי את הצד המדממם וממשיכה לפרוס הפעם באלכסון

רוסטביף שפיץ שייטל

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *