רוסטביף שפיץ שייטל

| 28/08/2021

נתח קטן של קילו מאתים עד קילו שמונה מאות. יש לו מרקם רך וטעמים טובים ההמשך של השייטל. צד אחד עם כיפת שומן לא עבה מדי. מצויין לרוסטביף קטן, במחיר נוח

באנגלית זה ניקרא Tri tip שפיץ שייטל. כמו ששמו מרמז יש לו שפיץ וצד עבר, לצליה יותר אחידה כדאי לקשור אותו כדי לקבל פרוסה יותר עבה.

את השאריות אפשר לאכול קרות למחרת

רוסטביף שפיץ שייטל

קטגוריה: בשר בקר
כמותזמן הכנה
ארבע עד שש מנות כעשרים דקות בתנור

 שפיץ שייטל נתח שלם
 חוט קשירה
 ענף של עשב תבלין
 שמן זית, מלח גס
  פילפל שחור גרוס - אופציונלי

1

שפיץ שייטל הוא נתח קטן של קילו מאתים עד קילו 800 מתאים מאוד לצליה בתנור ניקרא באנגלית Tri Tip
הגודל שלו אידאלי לרוסטביף לארוחה קטנה. גם מבחינת מחיר הוא פחות יקר משמעותית מסינטה או אנטריקוט
הוא עסיסי, בדרך כלל מגיע עם מכסה שומן דק ונוח לתפעול, הטעמים שלו בשרים מתונים.

רוסט שפיץ שיטל

2

הנתח יחסית דק, כדי לצלות אותו בהצלחה טוב ליקשור לרוחב כמה קשרים הדוקים
זה יתן לנתח יותר עובי וישמור על עסיסיות
חוט קשירה צריך להתאים לתנור, יש כאלו בחנויות חומרי בנין בגרושים
הקשירה היא פשוט קשר, לא יודעת איך עושים קשר קצבים. קושרת חותכת במספרים וקושרת שוב ארבע עד חמישה קשרים לרוחב
אפשר לקשור ענף רוזמרין או טימן או מרווה או מה שבא לכן
אפשר גם לחרוץ בבשר עם סכין כיסים עמוקים ולהכניס בהם שיני שום

רוסט שפיץ שיטל

3

סגירה
כדאי להוציא את הנתח שעה קודם כדי שיגיע לטמפרטורת החדר
מעסה את הנתח בשמן זית מלח ופילפל שחור
מתחילה בצריבה טובה מכל הכיוונים על פלנצה
קודם הצד של השומן, ואז מסביב לכל ארבעת הצדדים

רוסט שפיץ שיטל

4

צליה
בנתיים מחממת תנור ל180 מעלות
שהתנור חם מעבירה את הנתח לתנור ל15-30 דקות תלוי בגודל הנתח ובמידת העשיה שאתן מעדיפות
נתח של קילו ארבע מאות אחרי 20 דקות יתן בשר במידת מדיום

רוסט שפיץ שיטל

5

חיתוך
כדאי לתת לנתח לנוח אחרי התנור, מכסה בניר אפיה ומעליו מגבת מטבח לרבע שעה
החיתוך נעשה נגד כיוון הסיבים. הנתח הזה בצורת משולש ככה שהסיבים יוצאים מנקודה אחת ומגיעים לשתי הפינות הנוספות זה יוצר שני כיווני חיתוך. אני מתחילה בשפיץ הדק ופורסת משם בערך עד האמצע ואז מסובבת אלי את הצד המדממם וממשיכה לפרוס הפעם באלכסון

Ingredients

 שפיץ שייטל נתח שלם
 חוט קשירה
 ענף של עשב תבלין
 שמן זית, מלח גס
  פילפל שחור גרוס - אופציונלי

Directions

1

שפיץ שייטל הוא נתח קטן של קילו מאתים עד קילו 800 מתאים מאוד לצליה בתנור ניקרא באנגלית Tri Tip
הגודל שלו אידאלי לרוסטביף לארוחה קטנה. גם מבחינת מחיר הוא פחות יקר משמעותית מסינטה או אנטריקוט
הוא עסיסי, בדרך כלל מגיע עם מכסה שומן דק ונוח לתפעול, הטעמים שלו בשרים מתונים.

רוסט שפיץ שיטל

2

הנתח יחסית דק, כדי לצלות אותו בהצלחה טוב ליקשור לרוחב כמה קשרים הדוקים
זה יתן לנתח יותר עובי וישמור על עסיסיות
חוט קשירה צריך להתאים לתנור, יש כאלו בחנויות חומרי בנין בגרושים
הקשירה היא פשוט קשר, לא יודעת איך עושים קשר קצבים. קושרת חותכת במספרים וקושרת שוב ארבע עד חמישה קשרים לרוחב
אפשר לקשור ענף רוזמרין או טימן או מרווה או מה שבא לכן
אפשר גם לחרוץ בבשר עם סכין כיסים עמוקים ולהכניס בהם שיני שום

רוסט שפיץ שיטל

3

סגירה
כדאי להוציא את הנתח שעה קודם כדי שיגיע לטמפרטורת החדר
מעסה את הנתח בשמן זית מלח ופילפל שחור
מתחילה בצריבה טובה מכל הכיוונים על פלנצה
קודם הצד של השומן, ואז מסביב לכל ארבעת הצדדים

רוסט שפיץ שיטל

4

צליה
בנתיים מחממת תנור ל180 מעלות
שהתנור חם מעבירה את הנתח לתנור ל15-30 דקות תלוי בגודל הנתח ובמידת העשיה שאתן מעדיפות
נתח של קילו ארבע מאות אחרי 20 דקות יתן בשר במידת מדיום

רוסט שפיץ שיטל

5

חיתוך
כדאי לתת לנתח לנוח אחרי התנור, מכסה בניר אפיה ומעליו מגבת מטבח לרבע שעה
החיתוך נעשה נגד כיוון הסיבים. הנתח הזה בצורת משולש ככה שהסיבים יוצאים מנקודה אחת ומגיעים לשתי הפינות הנוספות זה יוצר שני כיווני חיתוך. אני מתחילה בשפיץ הדק ופורסת משם בערך עד האמצע ואז מסובבת אלי את הצד המדממם וממשיכה לפרוס הפעם באלכסון

רוסטביף שפיץ שייטל

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

עוד באותו ענין: בשר בקר

סלט שייטל מישמש ועשבים

סלט שייטל מישמש ועשבים

פרוסות עסיסיות של שייטל. המון עלים ירוקים ארומטיים. מעט מישמש קרנצ'י חמצמץ. רוטב חמוץ מתוק מלוח. זוית חריפה אופציונלית עם צ'ילי אדום טרי

מרק בשר ראש קטיפתי עם ירוקים וכורכום

מרק בשר ראש קטיפתי עם ירוקים וכורכום

בישול ארוך של בשר ראש יוצר סמיכות נעימה ובשר רך מאוד, התרד מוסיף עוד סמיכות קטיפתית. מסביב המון ירוקים שום ירוק וארומטים, קצת יין וציר וגשם בחוץ להשלמת החוויה

פסטרמה לחי בקר כבושה

פסטרמה לחי בקר כבושה

לחי בקר יש בה המון קולגן, כשהוא מתמצק מאוד קל לחתוך אותו. קלאסי לבשר קר. גודל הנתח מתאים מאוד לכבישה קצרה. יצאה פסטרמה מלחי בקר. מפתיע טעים מאוד. מלוח

חמין פליאו מלחי ועד זנב

חמין פליאו מלחי ועד זנב

נגיד שקמתן בשבת בבוקר, גשום וקר ריח של חמין עולה מהשכנים. החמין הזה הוא בשבילכן. עשר דקות הכנה, לתנור וכבר בצהרים יש לכן בשר לחי וזנב נימוחים, בטטות שלמות ספוגות בטעם וחמינדוס