קרקר שקדים

קרקר שקדים לשלבים מתקדמים עם קמח שקדים שמן זית וביצה.

אפשר לגוון עם עשבי תיבול ושומשום. מעולה כמינשא לממרחים. מחזיק יומים שלושה בקופסה סגורה

ככה עושה

קרקר שקדים

הכנות10 minutes
זמן בישול אפיה15 minutes
מנות1 תבנית תנור רגילה
חופשי מאלרגנים
pinatfree
milkfree
glutenfree

מרכיבים

  • ¼ 1 כוס קמח שקדים
  • ¼ כוס שומשום
  • 1 ביצה
  • 2 כפות שמן זית
  • ¼ כפית מלח
  • 1 כף של עשב תיבול יבש כמו אורגנו זעתר מרווה

הכנות

הכנות לתבנית אחת של תנור רגיל

  • בקערה מערבבת במזלג את הביצה, מוסיפה את שאר החומרים וממשיכה לערבב. נוצר בצק רטוב שניתן לעבוד איתו בין נירות אפיה. אפשר להשתמש רק בקמח שקדים או בשילוב עם שומשום רגיל מלא או שחור
    הניסיון היא ליצר משטח דק ואחיד ככל האפשר. אני מתחילה בלפזר את הבצק על ניר אפיה אחד, בעזרת האצבעות מנסה להגיע לריבוע נוח. מניחה מעל נייר אפיה נוסף ומשטחת בעזרת מערוך. בדרך פותחת ורואה מה יצא, ומסדרת, ואז שוב עם הנייר והמערוך
  • מניחה את נייר האפיה עם הבצק המרודד על תבנית אפיה
    בעזרת סכין או גלגלת פיצה מסמנת קרקרים כדי להקל על ההפרדה
    מכניסה לתנור בחום של 180 מעלות לשש עד עשר דקות. להשגיח כי זה נישרף ברגע
    כשהשולים קיבלו צבע יפה מוציאה
  • מפרידה את המוכנים ומכניסה שוב לתנור את אלו שהיו במרכז לעוד שתי דקות
    זהו.
  • אפשר לאכול או להמתין קצת שיתקררו ויקבלו עוד קצת פריכותשומרת בציצנת אטומה לאויר אחרי יומיים שלושה זה כבר פחות פריך
    קרקר שקדים עם אבוקדו
קרקר שקדים
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineדל פחממה . חופשי מגלוטן . פליאו . קיטו

סדנת התססה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י קוראני לבן

עד 6 משתתפים במטבח ביתי

מחשבה 1 על “קרקר שקדים”

5 from 2 votes (2 ratings without comment)

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן