קרקר שקדים

| 26/05/2021

קרקר שקדים לשלבים מתקדמים עם קמח שקדים שמן זית וביצה. אפשר לגוון עם עשבי תיבול ושומשום. מעולה כמינשא לממרחים. מחזיק יומים שלושה בקופסה סגורה

קרקר שקדים עם אבוקדו

כמותזמן הכנה
תבנית תנור רגילה עשר דקות הכנות  15 דקות אפיה

 כוס ורבע קמח שקדים
 רבע כוס שומשום
 1 ביצה
 2 כפות שמן זית
 רבע כפית מלח
 1 כף של עשב תיבול יבש כמו אורגנו זעתר מרווה

הכנות לתבנית אחת של תנור רגיל
1

בקערה מערבבת במזלג את הביצה, מוסיפה את שאר החומרים וממשיכה לערבב. נוצר בצק רטוב שניתן לעבוד איתו בין נירות אפיה. אפשר להשתמש רק בקמח שקדים או בשילוב עם שומשום רגיל מלא או שחור
הניסיון היא ליצר משטח דק ואחיד ככל האפשר. אני מתחילה בלפזר את הבצק על ניר אפיה אחד, בעזרת האצבעות מנסה להגיע לריבוע נוח. מניחה מעל נייר אפיה נוסף ומשטחת בעזרת מערוך. בדרך פותחת ורואה מה יצא, ומסדרת, ואז שוב עם הנייר והמערוך

2

מניחה את נייר האפיה עם הבצק המרודד על תבנית אפיה
בעזרת סכין או גלגלת פיצה מסמנת קרקרים כדי להקל על ההפרדה
מכניסה לתנור בחום של 180 מעלות לשש עד עשר דקות. להשגיח כי זה נישרף ברגע
כשהשולים קיבלו צבע יפה מוציאה

3

מפרידה את המוכנים ומכניסה שוב לתנור את אלו שהיו במרכז לעוד שתי דקות
זהו. אפשר לאכול או להמתין קצת שיתקררו ויקבלו עוד קצת פריכות
שומרת בציצנת אטומה לאויר אחרי יומיים שלושה זה כבר פחות פריך

Ingredients

 כוס ורבע קמח שקדים
 רבע כוס שומשום
 1 ביצה
 2 כפות שמן זית
 רבע כפית מלח
 1 כף של עשב תיבול יבש כמו אורגנו זעתר מרווה

Directions

הכנות לתבנית אחת של תנור רגיל
1

בקערה מערבבת במזלג את הביצה, מוסיפה את שאר החומרים וממשיכה לערבב. נוצר בצק רטוב שניתן לעבוד איתו בין נירות אפיה. אפשר להשתמש רק בקמח שקדים או בשילוב עם שומשום רגיל מלא או שחור
הניסיון היא ליצר משטח דק ואחיד ככל האפשר. אני מתחילה בלפזר את הבצק על ניר אפיה אחד, בעזרת האצבעות מנסה להגיע לריבוע נוח. מניחה מעל נייר אפיה נוסף ומשטחת בעזרת מערוך. בדרך פותחת ורואה מה יצא, ומסדרת, ואז שוב עם הנייר והמערוך

2

מניחה את נייר האפיה עם הבצק המרודד על תבנית אפיה
בעזרת סכין או גלגלת פיצה מסמנת קרקרים כדי להקל על ההפרדה
מכניסה לתנור בחום של 180 מעלות לשש עד עשר דקות. להשגיח כי זה נישרף ברגע
כשהשולים קיבלו צבע יפה מוציאה

3

מפרידה את המוכנים ומכניסה שוב לתנור את אלו שהיו במרכז לעוד שתי דקות
זהו. אפשר לאכול או להמתין קצת שיתקררו ויקבלו עוד קצת פריכות
שומרת בציצנת אטומה לאויר אחרי יומיים שלושה זה כבר פחות פריך

קרקר שקדים

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

גאלט בצל סגול ללא גלוטן

גאלט בצל סגול ללא גלוטן

אני אוהבת מרק בצל ועוגה פריכה. הגאלט הפרוע הזה, יש בו בצלים סגולים מקורמלים בסבלנות עד לריבת בצל סמיכה. הבצק מקמח קסאווה וחמאה, פריך ויציב. מתוק, מלוח ונמס בפה

קרקר זרעים וגרעינים טבעוני ללא גלוטן

קרקר זרעים וגרעינים טבעוני ללא גלוטן

קרקר פריך שהולך מעולה עם מתוק ומלוח. מתפצח, נטול גלוטן וטבעוני ומחזיק מעמד בקופסה כמה ימים
אין בו ביצים או קמח שקדים, יש בו שלל גרעינים וזרעים. עושה שימוש בפשתן ובטפיוקה שיחד עם מים חמים יוצרים משטח יציב