קרקר שמש - עדשים צהובות מותססות וגרעינים

קרקר שמש, עדשים צהובות מותססות

עדשים צהובות אולי בזכות העובדה שהן מקולפות התחבבו כאן. עושות מהן פאבה, החומוס היווני שבכלל עושים מאפונה צהובה, אבל נו.. זה דומה אז אלו, מושרות ואז טחונות ומותססות קצת. זה הבסיס.

ענין ההתססה, יש כאן שני אלמנטים, אחד זה פשוט להתסיס את הבלילה, לילה. השני הוא מי התססה שהוא תיבול מושלם חמוץ מלוח אוממי יחד, שנותן קיק סטארט לעינין

תרכיז הטעם הוא של שום ירוק צעיר, גם הוא מותסס. תיבול מושלם מאוזן בדיוק בעוצמה הנכונה שיהיה לקרקר מספיק טעם, ועוד משהו יוכל לזרוח עליו

טופינג זה כבר מה שבא באותו הרגע, הבלילה יכולה לקחת די הרבה

בעני המושלם זה חמניות וקצח

קרקר שמש - עדשים צהובות מותססות וגרעינים

ככה עושה

קרקר שמש, עדשים צהובות מותססות

הכנות10 minutes
זמן בישול אפיה30 minutes
התססה8 hours
מנות2 תבניות תנור
חופשי מאלרגנים
grainfree
glutenfree
cmical free

מרכיבים

  • כוסות עדשים צהובות
  • ½ כוס קמח כוסמת ירוקה
  • 2 כפיות מלח
  • 2 כוסות מים מטוהרים
  • ½ כוס מי כבישה
  • 1 כף גדושה ממרח שום ירוק צעיר מותסס
  • ¼ כוס טחינה גולמית
  • ¼ כוס שמן זית

טופינג

  • 1 כוס זרעי חמניה, חופן קצח

הכנות

  • משרה את העדשים לשעה בשפע של מים, שוטפת טוב
    מעבירה את העדשים לטחינה. עכשיו הם כבר שלוש כוסות.
    מוסיפה שתי כוסות מים מטוהרים, מלח ומי כבישה. אם אין חצי כוס מים
    טוחנת טוב למרקם של טחינה.
    מעבירה לקערת זכוכית מכסה ומתסיסה ללילה.
    הבלילה ניפרדת לחלק עליון תוסס וחלק תחתון מימי. זה תקין, גם קצת ריח תקין.
  • תסס, יופי. לא בא להתסיס לא נורא, אפשר גם בלי
    מערבבת ומוסיפה ממרח שום ירוק צעיר.
    אם אין אפשר לטחון חצי כוס של שום קונפי, או לשים כפית של שום גבישי ושתי כפות מים כדי לפצות על הנוזלים שחסרים.
    מוסיפה חצי כוס של קמח כוסמת ירוקה. אצלי אני פשוט טוחנת במטחנת תבלינים, דרך נוחה לקמח טרי וזול מזרעים וגרעינים.
    מוסיפה טחינה ושמן זית, יחד חצי כוס לא משנה היחס
  • את התערובת מורחת בצורה אחידה על נייר אפיה מונח על תבנית תנור רגיל
    זה קצת טריקי כי תבניות נוטות לעשות בטן והבלילה מתרכזת בחלק הנמוך במרכז התבנית ואז יוצאים שולים שרופים. עם המחשבה הזו אפשר לעבות את השולים מראש.
    זהו, ככה זה יכול להיכנס לתנור מחומם לחום של 180 מעלות
    אבל, שניה. כיף טופינג. זרעים וגרעינים, תיבול של קצח או עשבי תיבול כמו מרווה או רוזמרין. זיתים שחורים יבשים קצוצים, פיסטוקים… זה הראש. גם בהגזמה וגם ברמז יעבוד. שווה ללחוץ קצת על הגדולים כמו גרעיני חמניה פנימה שלא יברחו באפיה.
    השילוב המושלם בעיני הם זרעי חמניה וקצת קצח.
    קרקר שמש זרעי חמניה וקצח
  • אפיה של חצי שעה. לבדוק לסובב, אתן מכירות את התנור שלכן. שווה להיות ליד
    אם רוצות חיתוך לריבועים מסודרים בחצי הדרך להוציא לרגע לחרוץ עם גלגלת פיצה
    קרקר שמש בחצי הדרך
  • מצננת ושומרת בקופסה אטומה. יוצאים כ 30 קרקרים
    קרקר שמש - עדשים צהובות מותססות וגרעינים
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineדל פחממה . התססות . טבעוני . פליאו
קרקר שמש - עדשים צהובות מותססות וגרעינים
קרקר שמש – עדשים צהובות מותססות וגרעינים

סדנת התססה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י קוראני לבן

עד 6 משתתפים במטבח ביתי

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן