קרקר פולפה ושמן זית

| 10/06/2021

מה שנישאר מהכנה של חלב שקדים זו הפולפה. בשר שקדים טחון סחוט ומיובש. אפשר להחזיר לו קצת שומן ולהשתמש בסיבים לקרקר טעים שמחזיק פריך כמה שעות

יש לקרקרים האלו אפקט סינדרלה, הם יעלמו בסוף היום, או שיתחסלו או שיתפוררו. אבל עד אז הם ניפלאים ממש

קרקר פולפה ושמן זית

כמותזמן הכנה
תבנית תנור רגילה  10 דקות אפיה

 כוס פולפה שקדים
 1 כף שקדיה
 2 כפות שמן זית
 רבע כפית מלח
 1 כף של עשב תיבול יבש כמו אורגנו זעתר מרווה

1

פולפה
השארית מהכנת חלב שקדים היא הפולפה, סיבים שנסחט מהם השומן אבל אפשר להחזיר, זה מה שקורה כאן

2

בקערה שמה כוס פולפה
אפשר ליבש אותה קצת בתנור ואפשר לא. לא מצאתי הבדלים משמעותים
מוסיפה כף גדושה של שקדיה ושתי כפות שמן זית טעים. זה הטעם של הקרקר. מוסיפה גם מלח ועשב תבלין טחון
זעתר, אורגנו מרווה רוזמרין, מה שאתן אוהבות

3

מערבבת לכדור בצק
מעבירה את הכדור לנייר אפיה ומעליו נייר נוסף
מרדדת בסבלנות
דק זה טוב, דק מדי זה נשרף

4

מניחה את נייר האפיה עם הבצק המרודד על תבנית אפיה
בעזרת סכין או גלגלת פיצה מסמנת קרקרים כדי להקל על ההפרדה
מכניסה לתנור בחום של 180 מעלות לכעשר דקות. להשגיח כי זה נישרף ברגע
כשהשולים קיבלו צבע יפה מוציאה

5

יש לקרקרים האלו אפקט סינדרלה, הם יעלמו בסוף היום, או שיתחסלו או שיתפוררו. אבל עד אז הם ניפלאים ממש

Ingredients

 כוס פולפה שקדים
 1 כף שקדיה
 2 כפות שמן זית
 רבע כפית מלח
 1 כף של עשב תיבול יבש כמו אורגנו זעתר מרווה

Directions

1

פולפה
השארית מהכנת חלב שקדים היא הפולפה, סיבים שנסחט מהם השומן אבל אפשר להחזיר, זה מה שקורה כאן

2

בקערה שמה כוס פולפה
אפשר ליבש אותה קצת בתנור ואפשר לא. לא מצאתי הבדלים משמעותים
מוסיפה כף גדושה של שקדיה ושתי כפות שמן זית טעים. זה הטעם של הקרקר. מוסיפה גם מלח ועשב תבלין טחון
זעתר, אורגנו מרווה רוזמרין, מה שאתן אוהבות

3

מערבבת לכדור בצק
מעבירה את הכדור לנייר אפיה ומעליו נייר נוסף
מרדדת בסבלנות
דק זה טוב, דק מדי זה נשרף

4

מניחה את נייר האפיה עם הבצק המרודד על תבנית אפיה
בעזרת סכין או גלגלת פיצה מסמנת קרקרים כדי להקל על ההפרדה
מכניסה לתנור בחום של 180 מעלות לכעשר דקות. להשגיח כי זה נישרף ברגע
כשהשולים קיבלו צבע יפה מוציאה

5

יש לקרקרים האלו אפקט סינדרלה, הם יעלמו בסוף היום, או שיתחסלו או שיתפוררו. אבל עד אז הם ניפלאים ממש

קרקר פולפה ושמן זית

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

גאלט בצל סגול ללא גלוטן

גאלט בצל סגול ללא גלוטן

אני אוהבת מרק בצל ועוגה פריכה. הגאלט הפרוע הזה, יש בו בצלים סגולים מקורמלים בסבלנות עד לריבת בצל סמיכה. הבצק מקמח קסאווה וחמאה, פריך ויציב. מתוק, מלוח ונמס בפה

קרקר זרעים וגרעינים טבעוני ללא גלוטן

קרקר זרעים וגרעינים טבעוני ללא גלוטן

קרקר פריך שהולך מעולה עם מתוק ומלוח. מתפצח, נטול גלוטן וטבעוני ומחזיק מעמד בקופסה כמה ימים
אין בו ביצים או קמח שקדים, יש בו שלל גרעינים וזרעים. עושה שימוש בפשתן ובטפיוקה שיחד עם מים חמים יוצרים משטח יציב